collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Välkommen till familjen Kaos

Kategori: Allmänt

Det är det minsta man kan säga just nu.
För X antal veckor sedan blev Minigris ena pungkula mycket större än den andra. Efter några dagars avvaktan ringde vi en kväll till 1177 fört att beskriva läget och få råd. Vi fick rådet att åka till akuten för att säkerställa att det inte var ett ljumskbråck på G. Så ungen som precis fått på sig sin pyjamas och var redo att gå i säng, fick i stället stuvas in i bilen och åka till Norrtäljeakuten med sin pappa medan mamman stannade hemma hos sovande storebror.

Enligt akuten tycktes det inte vara någon fara på taket, men de remitterade oss till Astrid Lindgrens Barnsjukhus för vidare utredning, och efter en knapp vecka kom en kallelse till läkarundersökning.
På nämnda läkarundersökning fick jag veta att det troligen bara handlade om att det samlats vätska i pengen och att det skulle gå tillbaka av sig självt, men för säkerhets skull ville man göra ett ultraljud i samband med ett extra läkarbesök.

Vi åkte in på nämnda ultraljud igår, fördrev lite tid i lekterapin innan efterföljande läkarundersökning, och fick efter genomförd undersökning lugnande besked om att man bara sett vätska på ultraljudet och att det säkerligen skulle gå tillbaka av sig självt. Skönt.

Idag hade vi tid på BVC 10:30 för Minigris, och när jag på morgonen sitter och leker med Mini i storebrors rum, ringer deras farmor som haft storebror hemma hos sig då jag skulle ut och fara och flänga så mycket med Minigris. Hon berättar att storebror kräkts två ggr under natten och en på morgonen, men att han inte vill åka hem än.
Någon timme senare ringer det igen, från hemligt nummer. Jag svarar vanligtvis inte på hemliga nummer, men av någon anledning gjorde jag det nu. Det var från Barnröntgen på ALBS, som meddelade att en läkare tittat på ultraljudsbilderna och ville ta några bilder till... så nu är vi inbokade på en tid i morgon förmiddag.

Till det så kallade "kaoset" skall nu tilläggas att jag själv nu under kvällen börjat få ont i halsen, mått lite småilla och dessutom haft ont i kroppen sedan igår. Vilket KAN resultera i att morgondagen blir ett djävla kaos.
Skulle till exempel barnens farmor bli sjuk till i morgon så måste maken stanna hemma och ta hand om storebror medan jag åker till ALBS, och skulle få även Jag bli sjuk till i morgon så går allt åt pipa vägen, och när vi nu blivit återkallade till ultraljud vill man ju få det avklarat så fort som möjligt för att få veta om det Är något vajsing på Minigris.

Ja ni hör ju. Kanske kaos i alla fall. The glorious life of a småbarnsförälder.Kommentarer


Kommentera inlägget här: