collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Nr.7 - Knappar på bebiskläder

Kategori: Saker jag stör mig på

Tryckknappar är skitbra på bebiskläder. Verkligen skitbra. Snabbt och smidigt att både knäppa och knäppa upp.
Självklart är det sämre kvalitet på somliga, och de fäster inte ordentligt ibland, men det har jag hittills bara upplevt på ETT enda plagg barnet haft.
Däremot stör jag mig något enormt på vanliga knappar som ska pillas in i vanliga knapphål på bebiskläder. Vem har tid att knappa sådana? Vem Orkar ens ge sig på att försöka pilla i de där miniknapparna i sina minihål? Vilken unge orkar ligga still tillräckligt länge för att få knäppt en serie vanliga knappar av en mamma som bara blir mer och mer frustrerad för varje liten miniknapp som ska in i sitt lilla minihål?

Jag har upptäckt att de där knapparna i regel otfast sitter på bodysar/tröjor/skjortor som ska se lite "snyggare" ut, i typ pikéstil. Gissa varför vår unge aldrig har bodysar/tröjor/skjortor i pikéstil på sig? :-p

Inför midsommar

Kategori: Allmänt

Snart är det midsommar! Eller ja, det är ju några veckor kvar, men det är inte jättelångt.
Förra året "firade" vi midsommar först i vår ensamhet hemma i huset, sambon och jag. Vi satt hemma och åt sill och potatis till lunch. På kvällen gick vi över till en bekant längre ner på gatan och grillade, körde 5-kamp och hade trevligt ett helt gäng. Sket i midsommarstång och sådant.

Midsommarstången har jag inte varit och kollat in sedan typ tonåren tror jag, i stället har vi firat med vänner hemma hos antingen oss, eller någon annan vän. Ätit sillunch, lekt lite lekar, grillat till middagen och bara haft det mys med spel, konversationer och en del alkohol också förstås. Vilket alltid brukar innebära att det spårar ur Någonstans i gruppen till följd av att någon blir sur på någon osv osv.
Förra året slapp vi sådant då sambon och jag, bortsett från värdens barn, var yngst i gruppen. Och själv var jag ju höggravid, så någon snaps blidde det inte. Eller jo! Sambon ville ju ha Någonting till sillen på dagen, så han hittade en sådan där liten miniflaska med Absolut vodka päronsmak i barskåpet. Jag ville ju också skåla snaps, så jag hällde upp päronläsk i ett snapsglas till mig själv :-p

I år ska vi köra en gammal favorit i repris och fira midsommar tillsammans med goda vänner som vi firat med mången gång förr. Föräldrarna till en av dem brukar vara bortresta över midsommar, och då har vi fått tillgång till deras hus och stora fina altan. Ett par av oss brukar få uppdraget att inhadla maten till sillunchen(inklusive snaps), av vilket kostnaden sedan splittas upp mellan de som kommer och äter av det. Smidigt, enkelt, billigt och bra.
Vi har ännu inte bestämt om det blir samma upplägg i år också, eller om vi kanske kör knytkalas i stället, men jag skulle tippa på att vi gör som förr.
Det man vill dricka i övrigt, samt lägga på grillen på kvällen, brukar man ta med själv då alla har så skild smak. Dock har jag själv vid något tillfälle gjort en enorm skål med tzatziki och tagit med för allas tillgång. Funderar på om jag ska göra det i år också, för det är ju sjuuuukt gott till grillat.

För ett par veckor sedan beställde jag hem bl.a en klänning från Ellos som jag hämtade ut idag. Jag ville för första gången på många år vara sådär riktigt "midsomrig". Jag har mest kört kjol+topp eller jeans+top tidigare. Men i år ska jag vara enormt flickig med blommig klänning. Funderar till och med på att försöka få till någon form av lockar eller något i det lilla amningsförstörda hår jag har kvar på huvudet. Kanske försöker jag lära mig göra pincurls så man får några sådana där stora mjuka lockar? Om jag kan lyckas lista ut hur man gör. Fast å andra sidan är det väldigt drygt med utsläppt hår när man har en Linus. Det får liksom inte vara ifred då.

Här skulle jag ha lagt upp en bild på klänningen jag hämtade ut idag. Men av någon anledning har alla bilder jag försökt lägga upp idag hamnat högst upp ovanför all text, hur jag än gjort. Så nu är jag lite sur.




Ja alltså...

Kategori: Allmänt

...bloggandet har inte varit lika frekvent som vanligt sista dagarna. Inte för att kanske så många har lagt märke till det, men ändå. Det brukar alltid finnas någon individ därute som "stör sig" på att inte få läsa lika mycket som "hen" brukar.
Det är nämligen så att jag har lite ont om möjlighet till sånt numer. Jag har nämligen fått ett plåster. Eller fotboja. Eller igel. Eller fästing. Eller brutalus mammus grisus. Kärt barn har många namn, och vårt barn heter Linus.
Jojo, han är übermammig just nu. Ska upp till mig JÄMT. Men inte för att kramas och gosa och mysa och sånt trevligt, utan bäras runt. Hit och dit, fram och tillbaka. Titta på det ena, känna på det andra. Vrida på sig och åla och slingra som en orm så man näst intill tappar taget om ungen ibland.
Upp i famnen, ner mot golvet. Men absolut inte sitta på golvet, nepp då blir det oljud. Ska vara i famnen men på golvet på samma gång, fast ändå inte. Vill allt på en gång och samtidigt ingenting. Vet inte alls vad han själv vill eller varför. Hänger ni med?

Sitta hos sin pappa vill han Inte om jag befinner mig i samma rum. Nej då är det "nenemamamamamamamma" konstant. Lämnar jag däremot rummet, "glömmer han bort" mig efter ett par minuter och är hur glad som helst hos sin pappa. Sticker jag in huvudet i samma rum igen blir det "nenenemammammamm" igen och armar som sträcks mot mig.
På ett sätt lite sött, såklart. Men i de flesta avseenden förbannat tröttsamt, för nu kan jag liksom inte göra någonting längre.
Förut kunde han sitta själv på golvet en stund, gå runt i sin gåstol etc medan jag kunde göra annat. Det går fetbort nu. Vill jag få något gjort, får jag antingen gå Ut och utföra trädgårdsarbete så han inte ser mig. Eller göra saker när han sover, men då vill jag ju få en chans att själv sätta mig ner och bara slappa en stund, när jag äntligen slipper konka runt på 11kg viljestark gnällspik.

Nu sover han eftermiddag, så nu passade jag på att få detta nedskrivet. Men han har sovit drygt en timme så snart är jag väl fast igen, bäst att hinna med ett toalettbesök, leta upp en ny snus och kanske kasta i sig en riskaka innan fotbojan är på igen :-p

*Jag hann inte alls skriva klart det här inlägget. Eller, jag hann inte publicera det i alla fall, för barnet vaknade och sedan dess har det varit full rulle som vanligt. Nu ska jag i stället göra det gamla vanliga - plocka fritt golvet från leksaker så man slipper trampa sönder foten på en del av NinkeNonken, alternativt snubbla omkull på en av alla stapelmuggar som barnet så duktigt kastat över hela vardagsrumsgolvet. Sånt är lätt hänt när mörkret faller och man mitt i kvällströttheten är på väg från soffan in till sovrummet.















Btw

Kategori: Sova sova sova säng säng säng

Natten till idag var helt sjuk. Barnet somnade typ 20:45 igår kväll. Det har blivit lite senare kvällar senaste dagarna då barnet(och mamman) sovit lite för länge om morgnarna.
Han hade ett första snabbt uppvak vid typ 22:00, vilket inte är något ovanligt. Nästa uppvak var antingen 00:20 eller 00:44(jag blandar ihop nätterna ganska ofta och har svårt att hålla isär dem).
Runt 03, när jag själv fortfarande inte somnat, hörde jag att det knarrade lite om barnets säng, vilket det alltid gör när han rör på sig. Jag som var kissnödig, tänkte att jag skulle slå 2 flugor i en smäll och försöka avleda ett eventuellt uppvak och sedan gå och kissa. Sagt och gjort. In och stoppa i napp i en unge som inte ens så mycket som gnytt ännu, och sedan in och pissa.
Ungen vaknade som vanligt runt 05 nästa gång och fick komma över och snutta. Han vaknade alltså TVÅ gånger från läggning till uppstigning(med lite hjälp från mig vid 03 visserligen, men jag vet ju fortfarande inte om han var på väg att vakna eller inte eftersom jag "fuskade" och stoppade i nappen innan han ens vaknat). Två.
 Hur mycket tik är inte den där Karma när man själv inte kan somna just den natten som barnet sover som en gud?

I Kina käkar de hundar...

Kategori: Allmänt

... någon som är sugen på grillad katt? Du får avliva, slakta och stycka den själv. Bortskänkes mot avhämtning. Eller, jag skänker gärna bort den OCH levererar den, bara jag blir av med den.

Den är lite speciell. Har nog en bokstavskombination eller två. Alternativt några kromosomer för mycket. Kanske har den en kvarts åsna i sig? Den är född i stallet och fruktansvärt envis när det kommer till att tigga(läs: sno) mat i köket. Inte ens vattensprutan avskräcker. Inte i längden i alla fall. Katten blir blöt vid nästan varje måltid vi äter, men sittar där i dörröppningen och glor efter 30 sekunder igen, beredd att kasta sig efter minsta lilla köttliknande produkt som kan tänkas råka hamna på golvet(sedan barnet började äta med oss vid matbordet blev det ju rena buffén för kattdjäveln).

Han kan vara ganska gosig och kelen, men bara om du heter Stefan och har haft honom sedan kattungestadiet. Då är han din b*tch för all framtid. Heter du Inte Stefan och har haft honom sedan han var kattunge kan han få för sig att morra åt dig om han är på dåligt humör. Vilket han är lite då och då. I alla fall om du är katt och heter Siri. Då kommer han garanterat morra åt dig. Kanske till och med fräsa litegrann, och försöka bita dig över ryggen när du går förbi.
Är du å andra sidan en helt vanlig människa försöker han undvika dig så diskret som möjligt, men lyckas du "ta honom på sängen", så att säga, så kan han nosa lite på dig och faktiskt sitta kvar och låta sig klappas. Jodå, fullkomligt osocial är han inte. Han är bara lite... speciell, som sagt.

Och behöver du någon som kan väcka ditt barn efter 30 minuters eftermiddagsvila så är han the cat to own. Det är just därför han ligger i bortskänkningsriskzonen idag.
Helvetes djävla katt. Alltid alltid ALLTID när barnet sover ska kattfan få ett sådant där "ryck" och börja galoppera fram och tillbaka i huset, försöka brottas med Siri, eller som idag - dundra in i barnets rum, hoppa upp på hyllorna och stå där och jama som en djävla idiot. Just idag passade det inte så bra. Just idag sov barnet bara 30 minuter på förmiddagen, så ytterligare 30 minuter på eftermiddagen var INTE okej.
Djävla djävla katt. Tur för honom att jag lyckades söva om ungen i min säng till slut(för i sin egen vägrade han). I vilken vi somnade båda två. Och sov alldels för länge. Och ute i soffan sov sambon.

Menne... ni kan ju fundera på om ni är sugna på en garanterat efterbliven kissekatt som garanterat kommer ge er ett och annat huvudbry. Till nästa gång jag vill vrida nacken av honom. och jag lovar, det kommer komma Minst 98 sådana tillfällen till.



Neo - inte som alla andra

Herr Fåntratt

Kategori: Allmänt

Barnet har på senare tid lagt till sig med att sitta och skratta. På låtsas. Han ser utomordentligt fånig ut, men söt. Och jag ber om ursäkt för att filmen är lite skakig i slutet, blev visst lite darrig på handen.

Mors dag

Kategori: Allmänt

Det känns rätt sjukt egentligen. Jag har gått och tänkt i huvudet "glöm inte mors dag, glöm inte mors dag, glöm inte att köpa något". Men tanken har aldrig slagit mig att jag är mamma själv. Så jag blev rätt förvånad när jag efter dagens storhandling plötsligt hittade en chokladask och ett kuvert med skraplotter på köksbordet mitt bland all upplockad mat, som var till Mig! En ask med chokladhjärtan. Och ett gäng lotter(som jag vann 50kr på). Från min lilla bebis. Gos!

När jag tänker på min egen mamma, tänker jag på en lugn, snäll och avslappnad mamma. En mamma som valde att verkligen vara mamma på riktigt. Hon skaffade inte barn för att lämna dem på dagis efter ett år. Nej, hon var mamma/hemmafru från det att min bror föddes 1971, till 1987 då jag själv började i skolan. Jag har med andra ord aldrig gått på dagis. Jag tror inte ens att det Fanns något dagis i min hemort när jag var liten, däremot fanns det dagmammor. Jag gick hos dagmamma efter skolan när min egen mamma började jobba igen.
För att träffa andra mammor och barn gick vi i stället på "Kladdis" en gång i veckan, öppna förskolan, biblioteket och sådana saker.
Och så spenderade vi mycken tid hos min mormor i hennes lanthandel. Mamma brukade hjälpa till i affären lite då och då, och hade oftast mig med sig. Någon gång ibland brukade jag få vara hos en dagmamma i mormors by, men oftast var jag med i affären. 


Såhär ser den gamla affärslokalen ut idag. Tom, färglös och
outnyttjad. Lite sorgligt.


Jag har mycket fina minnen därifrån. Minnen av riktiga byoriginal. Som den näst intill blinda gamla farbrorn som cyklade på landsvägen till affären, sin bristande syn till trots. Han visste att han höll sig på vägen genom att titta på strecken längs vägrenen. Och han skulle köpa fläsk. Riktigt fett fläsk skulle det vara, med mer fett än fläsk i, i stort sett.
"- Se om du kan skära till en bit me lite mer fett idag, den var lite torr sist"
Min mormor tog även emot beställningar från äldre byinnevånare som hade svårt att ta sig till affären själva då de bodde långt in på slingriga små grusvägar i skogen. De beställningarna körde hon sedan ut på helgerna med "Tjorven"(en gammal DAF Tjorven), som såg ut ungefär såhär:



Jag tyckte det var jättekul att åka med mormor när hon körde ut varor till alla tanter och farbröder. Och jag tyckte jättemycket om att vara med henne i affären och "hjälpa till". Jag var förmodligen mer i vägen, än någon hjälp :-p Men min mormor var snäll och gav aldrig sken av det. Inte vad jag minns, i alla fall. Min mormor var en kanontant, och jag tänker på henne ofta.

Men nu var det ju min mamma jag skulle prata om. Min fina, snälla mamma som alltid funnits där för mig. Som skällt på mig när jag gjort något dumt, som tröstat mig när jag varit ledsen, som hjälpt mig ur knipor(en "liten" ekonomisk katastrof som höll på att få mig vräkt ur min lägenhet i Upplands Väsby), som förlorat ett barn men ändå lyckats ta sig igenom smärtsam sorg och tagit hand om mig om min bror på bästa tänkbara sätt.
Idag vill jag ta tillfället i akt att tacka min fina mamma. Världens bästa mamma. Världens snällaste Doris. Man gör inte det så ofta som man borde eller skulle vilja, så Tack, kära mamma, för att du finns och alltid funnits där :)

Man borde lägga sig tidigt

Kategori: Allmänt

Men jag bara Kan ju inte missa Eurovision. Som fd schlagernörd(jodå, jag älskade schlager, fram till allt blev uppochnedvänt genom att alla plötsligt fick sjunga på villket språk de ville, och det blev massa delfinaler. Då ledsnade jag) är just den stora finalen ett måste. Vem älskar inte att sitta och såga bidragen vid fotknölarna och totaldissa deras outfits liksom?
Jag som inte sett bidragen tidigare i veckan var ju nyfiken och förväntansfull, men än så länge måste jag säga att jag är ganska besviken. Det är inget egentligt fel på något av bidragen, men det är heller inget som stått ut från mängden. Utom ett. Det hittills roligaste bidraget är ju i alla fall Rysslands små brödbakande tanter. Gissa om den kommer spelas sönder i sommar? Bortsett från Loreen så hejar jag på Rysslands söta tanter faktiskt. Hur ballt vore det inte om de vann?

Idag har vi bl.a varit iväg på en sedan länge planerad shoppingtur till Thuns. Sambon var ute efter skor, shorts och lite annat. Jag hade gärna shoppat loss rejält, men bestämde mig innan vi åkte att jag inte skulle handla något alls till mig själv. Jag måste hålla i slantarna så jag inte står med flugor i plånboken i slutet på månaden, för i juni kommer bilskatten för Peggy och då vill jag vara garderad. Dessutom hade det blivit jobbigt att prova kläder då vi hade ett lätt uttråkat barn med oss.
Självklart lyckades jag få syn på en sjuuukt fin klänning. Jag kunde inte låta bli att glutta på prislappen, vilket nog var bra, för när jag såg att den kostade 700-800kr så blev den plötsligt lite mindre fin. Eller, den var fortfarande lika fin, men längtan efter den blev mindre, för jag köper inte kläder som kostar sådana summor om det inte är något jag vet att jag kommer använda ofta(typ varje vecka). Jag kan ju inte påstå att Thuns är någon billighetsaffär nu för tiden.
Sambon kom i alla fall därifrån med ett par shorts och två pikétröjor, och tre t-shirts till barnet.

Idag kom dessutom mina föräldrar förbi en snabbis för att lämna av en tidig födelsedagspresent till mig. Jag hade önskat mig penséer och planteringsjord, och de ville ge mig det medan penséerna fortfarande är fina.



Sambon planterade dem medan jag sövde barnet. Visst blev det
fint?


Ungskrället som inte fick ngn förmiddagsvila idag pga Thunsbesök och annat, ville inte alls sova eftermiddag när vi väl kom hem. Så han fick roas bäst det gick en stund, tills han blev alldeles för gnällig. Då insåg jag att han nog var rätt hungrig då han ätit dåligt vid lunch, så han fick en macka. Och satan i gatan vad den mackan försvann fort. Han åt som om han inte fått mat på 14 dar. Stackars unge.
Efter mackan provade jag att lägga mig med honom i min säng, alldeles för sent på eftermiddagen, och nog tusan somnade ungen och fick sova 1 timme tills middagen var klar. Och jag måste ju säga att det där barnet är förbaskat sött när det sover.



Samma sovpose som sin pappa


Middagen bestod av grillad fläskfilé, potatisklyftor, grill cheese och (givetvis)exotic mango-sås. Brutalgott.



Sambon gör "karlgörat" vid grillen. Stenålders, Jennie? ;)


Efter middagen har barnet faktiskt varit på riktigt bra humör. Kanske beror det på att jag lekt med honom lite mer än vanligt, på Hans villkor. Jag har tagit mig lite extra tid från allt jag brukar vilja göra annars(röja av i köket, plocka leksaker från golvet, damma av lite ytor, etc) och bara lekt och myst. Jag har själv insett att jag varit dålig på det sista tiden, vilket förmodligen beror på att jag varit ganska less på att ha barn hemma. Och nu har jag ju givetvis dåligt samvete för det. Det ständigt dåliga samvetet.

Morgondagen är även den fullbokad med saker. Det ska storhandlas, det ska hälsas på diverse mödrar för Mors Dag-firande och så skulle det vara bra om vi på något sätt kan få en stund över till att äntligen så våra lökar och fröer i pallkragarna då jag fick ganska mycket planteringsjord av mamma och pappa idag. Vi får se vad vi får tid till och när, helt enkelt.
Nu har jag i alla fall bestämt vilken dag jag själv ska låta mig firas, och det blir söndagen den 3:e. Jag förstår inte varför jag inte tänkt på den dagen tidigare? Då slipper jag risken med att vara för trött efter min första jobbvecka, har lördagen på mig att baka tårta(tårtor?), och är förhoppningsvis trött nog på söndagkvällen för att somna tidigt så jag orkar kliva upp och åka till jobbet på måndagen. Som hittat!
Och jag har för avsikt att baka chokladtårta(sådan där mäktig, lite smygkladdig sak som äts med en klick vispgrädde), så är det någon som inte gillar det får "hen" gärna hojta till så får jag väl köpa hem glass eller något som substitut.



Avslutar med en bild på vårt blommande äppelträd. Fint va?




När man vägrar...

Kategori: Sova sova sova säng säng säng


... sova eftermiddag "rätt" tid(pga bilåkande hit och dit som "fuckat upp" bl.a förmiddagsvilan), kan det sluta med att man mycket senare får somna i mammas och pappas säng...


Kalasväder!

Kategori: Allmänt

Idag har det tamejfan inte varit ett moln på himlen på hela dagen. Jag kände redan tidigt idag att om det skulle vara sådant här väder hade jag ingen lust alls att stanna hemma. Framför allt inte då sambon skulle iväg och jobba, barnet och jag hade säkerligen fått tuppjuck på varandra om vi stannat kvar hemma. Därför stoppade jag vagn och barn i bilen lagom till barnets förmiddagsvila och drog till Norrtälje. Jag ville kolla efter ett par grejer till barnet(som jag självklart inte hittade), och så tänkte jag att vi kunde gå ner till Societetsparken och äta lunch och leka lite i sandlådan där.

Väl framme i Norrtälje började jag med att gå till ICA och köpa en sådan där färdig Ceasarsallad och en flaska vatten, sedan blev det en sväng på Kappahl och Lindex, varifrån jag gick med ett par saker jag egentligen inte skulle ha från början.



Måste ju ladda för EM! Eller, måste man det? Pappan kommer
i alla fall bli glad :-p


Hittade en tunn, kortärmad/benad pyjamas vilket det är halvt
omöjligt att hitta i rätt storlek. Det är alltid så urplockat, och
det som finns kvar är antingen "tjejigt", skitfult eller i sjukt
"oskönt" och opraktiskt tyg eller utformning.


Keps var något jag var på jakt efter, men även det är det sjukt
urplockat av, så det finns nästan bara för stora storlekar,
dessutom är de flesta fula. Den här tyckte jag var rätt söt i alla
fall :)


Efter Lindex drog vi ner till parken för lite lunch i gräset. Barnet åt i sedvanlig ordning sin förbaskade korv, men smakade även på kycklingen i min Ceasarsallad, men i sedvanlig ordning ratade han den efter första tuggan. Däremot fick jag, kors i taket, i honom några skedar av någon skum frukt/havrepuré från Semper som de kallar för "mellanmål". Och så vatten förstås. Han dricker väldigt mycket vatten nu i värmen, vilket känns himla skönt så man slipper oroa sig för uttorkad bebis.
Efter uppäten korv satte vi oss en stund i lekparkens sandlåda med spaden jag tagit med, och barnet satt och skvätte sand för glatta livet. Och åt sin beskärda del sand också, bör väl tilläggas. Jag tycker det är bra skumt att han gång på gång vill stoppa äcklig sand i munnen, men inte vilken mat som helst. Ungar är bra konstiga.



Full fart i sandlådan


Ett par "andar".


Svårt att gissa båtägarens idoler?


Medan barnet grävde loss i sandlådan, satt jag och lade upp en status på Facebook(det var då sanden åkte in i munnen) om var jag befann mig. Då upptäckte jag även en "check-in"-status från en kompis som deklarerade att även hon och en till kompis var i Societetsparken, så jag satte barnet i vagnen och letade upp dem. Sedan satt vi där och pratade lite tills barnet började ledsna, då packade jag ihop oss och gick till bilen och åkte hem. Dock blev det en liten extra sightseeing-tur med bilen då jag ville att barnet skulle vila så länge som möjligt eftersom båda dagens vilor skett i bilen, och han egentligen inte sover ordentligt då, utan sover väldigt ytligt.
Väl hemma har det varit gnäll gnäll gnäll i stort sett konstant. Jag försökte till och med söva barnet för en liten powernap EFTER middagen vid 16:30(han var hungrig och fick äta tidigt) i villfarelsen att han fått för lite sömn och därför var så gnällig. Men när barnet efter en halvtimmes sövningsförsök fortfarande inte ville stänga gluggarna så avbröt jag, annars hade hela kvällsupplägget och nattningen blivit helt kajko.
I stället har jag varit konstant upptagen med att roa barnet med lek på golvet(uppskattades inte), lek i gåstolen(uppskattades väldigt kort stund), mys i soffan(uppskattades lite längre), lek i min säng(uppskattades ungefär lika länge som soffmyset) och ytterligare lek i gåstolen. Med en och annan majskrok och bananbit mitt i leken när gnället börjat tillta igen.

Nu har barnet fått sin kvällsgröt, stått och bajsat för kung och fosterland framför sitt kära "I drömmarnas trädgård", fått pyjamas, snuttat, lagts och somnat. Han var bra trött. Och varm. Det kommer bli jobbigt för det stackars barnet i sommarvärmen då han precis som förra sommaren är en riktig svettbebis och redan börjat få sina värmeutslag på kroppen. Framför allt magen och ryggen är det som är prickiga just nu. Och då små barn helst ska hållas undan från solen och ha heltäckande kläder på sig för skydd mot den brännande solen så kommer han ha ett rent heleve i sommar om vädret fortsätter som det ser ut nu.
Tänk, tidigare i våras när graderna började stiga på termometern, gick jag runt och gnällde på att jag inte gillar när det blåser för att det blir så mycket kallare. Nu däremot längtar jag efter vinden igen :-p

Fiiiiiree!

Kategori: Allmänt

Har ni sett Cast Away med Tom Hanks? Minns ni scenen när han äntligen, efter flertalet ofruktbara försök, lyckas göra upp eld? Ungefär så var jag på väg att börja vråla tidigare ikväll när jag Äntligen rensat klart den sista pallkragen i trädgården. Hade det inte varit för att vår minst sagt knepiga granne precis kommit hem och klivit ur sin bil så hade jag nog börjat vråla på riktigt. Men har man fått en hum om hur vår granne fungerar, så väljer man att i ett sådant läge hålla käften, annars blir man väl filmad, inspelad på röstklipp och hamnar som hans punkt på samfällighetens årsmöte...

Nu är pallkragshelvetena äntligen redo för påfyllning av hästskit och lite ny jord. Dock måste vi först införskaffa hästskit och ny jord. Men när det är fixat ska vi Äntligen så våra lökar och fröer som legat i köket och väntat på lite kärlek. Och jag längtar mig halvt fördärvad efter hemodlade rödbetor, att koka och äta med lite smör och salt. F-n så gott det är.

Rensningen utförde jag efter att vi ätit middag. Jag fick ju lite för mycket sol på min ena axel igår när jag stod ute och knipsade ner avsågade grenar från häcken. Inte så att jag har bränt mig eller så, men axeln är rosa och det känns att jag varit i solen, därför har jag inte velat gå ute med bara axlar mitt på dagen bara för att låta den vila lite. Och dra på mig något långärmat och gå ut i värmen fanns inte på världskartan, då hade jag svettats bort. Det fick bli en tunn vit långärmad t-shirt och trädgårdsarbete på kvällen i stället.
Och medan jag var ute och grävde och kånkade skottkärror fulla av ogräsrens, så var sambon inne med barnet. När jag väl var klar och gick in igen var sambon precis i färd med att ge barnet kvällsgröt, så jag smet in i badrummet och tvättade händerna för att hålla mig ur sikt för barnet då han gärna blir gnällig och omöjlig att mata om jag är i närheten. Och därinne upptäckte jag att badkaret var fullt av leksaker och skum. Den fantastiska älskade karln hade badat barnet, vilket jag tidigare på dagen sagt att vi skulle göra men sedan själv helt glömde bort.

Jag är verkligen bortskämd som har min fina Stefan, han är en tvättäkta klippa för mig mitt i allt småbarnskaos och har räddat mitt psyke såå många gånger. När han märker att jag är aptrött och håller på att tappa förståndet, tar han ungen med sig och åker iväg någonstans ett tag. Eller kliver upp med barnet på morgonen, stänger sovrumsdörren efter sig och låter mig sova ut. Alternativt bussar ut mig ur huset så att jag får komma iväg och få lite miljöombyte. om så bara för att åka till affären och handla.
Jag tror inte att han vet riktigt Hur stort stöd han faktiskt är för mig, och jag hoppas att jag kommer kunna vara ett lika stort stöd för honom under juni månad då jag börjar jobba igen. Tyvärr lär jag vara ganska dödstrött efter jobbet då jag har så mycket motion, muskler och bortglömda arbetsrutiner att ta igen, men jag ska verkligen göra mitt bästa. Det är han värd. Och massa mer därtill.

Men shit!

Kategori: Allmänt

Jag börjar jobba om 12 dagar. TOLV! Det är ju typ när som helst! Kan ju lätt säga att ångesten är ett faktum. För trots att jag längtat efter att få komma hemifrån om dagarna och göra något annat än att passa barn hela dagarna, så fasar jag för att behöva gå tillbaka till mitt jobb. Tyvärr. Men det har jag ju pratat om förut, så jag tänker inte dra den historien en gång till.
Det jag främst riktar min ångest till just nu, idag, är det sorgliga faktumet att jag kommer typ Dö redan första dagen på grund av total avsaknad av kondition och muskler.
Minns ni mina de där promenaderna jag sade att jag skulle smita ut på närhelst tillfälle gavs? De har inte blivit av alls. Eller, jag var ju ut en gång, men efter den gången har det inte blivit av. Jag har som vanligt felprioriterat allt, och lämnat motionen till förmån för trädgårdsarbete och slötid framför datorn, i stort sett. Och så har jag glömt bort det också. Jag skulle ju promenixa på morgnarna, men då glömmer jag bort mig mitt i allt blöjbyte/grötblandande/matande. Jag har problem nog att komma ihåg att Själv gå på toa/göra frukost/äta frukosten.

Jag har i alla fall valt rätt vecka att börja jobba. På onsdagen är det Sveriges nationaldag(dvs röd dag), så jag får jobba 2 dagar - vara ledig 1 dag - jobba 2 dagar. Nackdelen är att jag fyller år på tisdagen samma vecka, och jag vet inte när jag ska välja att låta mig firas. Den röda lediga onsdagen är ju ett ganska bra upplägg, men jag är rädd för att jag kommer vara så himla trött och ha så mycket intryck att bearbeta att jag kommer behöva den dagen till ren återhämtning/chockhantering. Och även lördagen som följer lär jag vara aptrött, så än så länge lutar det mest åt att söndagen får bli firardag. Men samtidigt vore det skönt att ändå köra det på onsdagen så att man har det avklarat och därmed får hela helgen för sig själv.
Jag får suga på den karamellen ett par dagar till.

En annan sak som bäddar för lite ångest är det faktum att jag nu "lämpar över" ansvaret för barnet på sambon. Vilket inte är någon konstig sak i sig, han kommer klara det med bravur. Men man kan ändå inte låta bli att undra hur det kommer gå för grabbarna här hemma. Det lär bli ett och annat SMS skickat första dagen/dagarna. Det ska i alla fall bli intressant att se hur barnet kommer tackla det faktum att mamma inte är hemma på hela dagen. Och hur han kommer reagera på att bara få träffa mamma under ett par timmar, för att det sedan är dags att gå och sova för natten.
Och så har vi ju det där med sömnen... om barnet fortsätter med sina uppvak(vilket var nästan 1 gång/timmen natten som var), lär jag vara ett vrak efter första veckan, då sambon sover tungt och inte vaknar av barnet förrän han hunnit bli riktigt arg därinne i spjälsängen. Dvs Skriker.
Själv vaknar jag av minsta ljud, så jag kommer ju springa där hela nätterna samtidigt som jag ska försöka få mig lite sömn att orka jobba på. Och oavsett om jag ruskar på sambon så att Han får ta uppvaken, så kommer jag ändå vakna och inte somna om förrän barnet är tyst och sambon är tillbaka i sängen, så jag kan lika gärna ta uppvaken själv. Snälla unge börja sova tungt och länge snarast!

En uns minne

Kategori: Linus utveckling

Kom på två saker till.

Han går runt och fejkskrattar en hel del nu. Han skrattar åt saker han själv, eller vi, gör. Men det är så uppenbart fejkat, vilket gör att det nästan blir roligare :-p

Och så har han lärt sig var hans mage är. Så om han har tvådelat på sig brukar vi fråga var Linus mage är någonstans, och då drar han upp tröjan och tittar på magen, alternativt pillar navel :-p

En bil kommer lastad

Kategori: Allmänt








Titta mamma vad jag kunde!

Grääääääsligt & så

Kategori: Allmänt

Hans Höghet bestämde sig för att kliva upp ca 06:30 idag, efter knappa 10h sömn. Jahapp.
Själv var jag så förbaskat bortskämd att jag Slapp kliva upp, då sambon tog ungen under ena armen, katten under den andra, och lämnade mig i sovrummet bakom stängd dörr. Älskade älskade karl!
Jag lyckades väl sova 1 - 1,5h tills jag inte kunde utestänga ljudet av gnällig bebis ute i vardagsrummet längre. Hans Höghet har humör ibland må ni tro!

Eftersom hans nattsömn plötsligt blev ca 2h kortare, så fick vi gå över på två vilor idag igen. Han sov dryga 1,5h på förmiddagen, och drygt 2h på eftermiddagen. Och numer sover han sina vilor i sin spjälsäng, vilket funkar skitbra. Jag tror att hans sämre vilor i vagnen kan vara kopplade till det faktum att han gillar att sova lite halvt på sidan, och det kan han inte i vagnen då det är för trångt.
Och det faktum att vi kunnat söva honom i säng både hemma hos sina farföräldrar och morföräldrar, känns väldigt positivt. Det får mig till och med att börja överväga en övernattning hos vänner i Kungsör som vi har planer på att träffa och gå på Parken Zoo med i sommar. Innan var tanken att vi bara skulle åka dit över en dag, men det känns som att det blir så himla mycket bilåkande en och samma dag. Men vi får se. Vi har ju aldrig övernattat någon annanstans med barnet tidigare, så man vet ju aldrig hur en natt på bortaplan skulle gå. Men å andra sidan vet man inte förrän man har provat. Skulle i så fall behöva hitta någon som har en resesäng vi kan låna ett par dagar. Men som sagt, vi får se hur det blir med det där.

Idag har jag ännu en gång klippt gräset. Och fått en ny blåsa, fast på andra tummen. Och jag säger då det att det blir ganska varmt att klippa gräs i gassande solsken. Och har man som jag, ärvt en massa skumma kroppsliga åkommor från min mamma, så innebär all form av ansträngning i varmt väder att man ser ut som en överkokt kräfta i ansiktet. En kulör vilken dröjer sig kvar i ansiktet typ en timme efter man avslutat det man höll på med... 
Och jag slog faktiskt på stort och gick i bikini på överkroppen för att ge skinnet en liten möjlighet till att grunda för sommarens eventuella solchanser. Och tro på f-n om jag inte är lite smårosa om axlarna nu. Dessutom svettades jag en del, vilket visade sig genom att jag kändes helt skrovlig i ansiktet pga intorkat svett. Man kunde liksom rulla till små saltkulor på pannan. Fräscht va?
Men frukta icke, medan jag gav barnet sin kvällsgröt, tappade sambon upp ett bad åt mig som jag kröp ner i när barnet lagts i sin säng. Han hade till och med tänt ljus i badrummet. Älskade karl :)
Nu sitter jag här i soffan och känner mig som en ny människa. Dock en ny människa med träningsvärk lite här och där efter gårdagens pilatesbollspass samt dagens gräsklippning. Det gör till exempel ont i några skumma muskler precis under tuttarna när jag skrattar. Det är lite irriterande faktiskt.

Men vafa...

Kategori: Allmänt


Vad tacksamt det känns att putsa fönster när det sätter sig snoriga katter med nosen mot rutan och tittar ut...


Jordbävning även i Sverige?

Kategori: Allmänt







Nä. Det är bara en Linus som har varit framme.

Han kan han

Kategori: Linus utveckling

Jag ser ofta mammor som gör "utvecklingsrapporteringar" i sina bloggar då och då, där de beskriver vad deras bebis kan och gör i olika åldrar(månader då menar jag). Det ångrar jag lite att jag inte har gjort. Hade varit intressant att titta tillbaka på senare. Fast det är inget jag gråter över eller så, och eftersom jag inte rapporterat på det viset tidigare, så kommer jag nog inte göra det framöver heller. Jag tar upp lite saker han kan någon gång ibland, och då under kategorin "Linus utveckling". Så kan jag kolla datum för inlägget i stället.

Det var alltså detta jag tänkt skriva om igår, som jag just då glömde bort. I och med att han "fyllde" 10 månader igår, och vi på senare tid märkt en stor utveckling hos honom, så tänkte jag beta av några saker som han börjat med alldeles nyligen, samt ett par saker han gjort ett tag men som jag nog inte nämnt något om.

Bland annat klappar han händerna. Det har han gjort länge, men nu kopplar han vissa ord till att just klappa händerna. Säger man att han är duktig, brukar han i 4 fall av 5 börja klappa, då vi så ofta vid matbordet klappar våra händer och säger att han är duktig när han stoppar mat i munnen.
Frågar man även om Linus kan klappa händerna, så börjar han klappa.

Han går även runt och skakar på huvudet en hel del, så när han gjort det, brukar jag göra likadant och säga att "- Mamma kan också skaka på huvudet". Så frågar man nu om Linus kan skaka på huvudet, så gör han ofta det.

Vi har ju sådana där "stapelmuggar" till barnet som jag brukar bygga torn av(som Linus river ner). De har han nu börjat placera i varandra. Senast igår blev vi stolta så vill höll på att spricka när han från ingenstans plötsligt hade lagt nästan alla muggarna i varandra så alla låg i en enda stor mugg. Han lyckas även placera någon mugg på en annan så det blir ett "tvåmuggstorn" av det ibland, men det är fortfarande lite för svårt, så det sker inte ofta.

Hans "gnällord" har ju låtit ungefär som "Nenenenene" tidigare. Nu börjar det mer och mer förvandlas till "mamamamammama", så det dröjer nog inte många dagar förrän det blir ett regelrätt Mamma av det. Dessvärre sägs det bara när han är grinig pga trötthet, hunger eller uttråkning, men det är väl så det är, antar jag :-p

Och den stora grejen för Linus just nu, är att kasta saker på golvet/marken. Allt, alltid, hela tiden.
Vi brukar lägga upp ett gäng leksaker längs kanten på vardagsrumsbordet som han kan gå och plocka av själv från gåstolen, och förut har han hämtat något och lekt med en stund innan den hamnat på golvet till förmån för en ny leksak. Men nu går han bara fram och röjer bordet fritt från prylar. Allt åker ner på golvet på en gång, i stort sett.

Jag vet att det var fler saker jag skulle ta upp, men precis som med allt annat så har jag lyckats glömma det. En av baksidorna med graviditet/förlossning/amningshormoner - minnet är ett minne blott :-p






??

Kategori: Allmänt

Skulle skriva ett inlägg, men redan innan jag loggat in på blogg.se glömde jag bort om vad. Heja amningsminnet!
Får bli kort och koncist dag, då vi i skrivande stund dragit igång "Jeff Dunham - Controlled Chaos" som vi spelade in igår kväll.

Var på BVC idag för 10-månaderskontroll. Just det, barnet blev 10 månader idag också, det skulle jag bland annat skriva om innan när jag mindes vad jag skulle skriva om :-p
Ungen väger 10,7kg och är 75cm lång. Nästa besök blir strax innan han fyller 1, med spruta och sånt skit. Har jag berättat att jag avskyr sprutor? Blir knäsvag och illamående bara av tanken på dem. Blä.

Jag avslutar här och skriver mer i morgon. Om jag har tid/inspiration. Nu ska jag kolla vidare på Dunham och talla lite på karln.

Fotnot

Kategori: Allmänt

Ska bara slänga in en rättelse från förra inlägget. Sambon tittade på Champions League-finalen igår kväll. Inte hockey. Det var tydligen viktigt :-p

Glatt humör, god sömn och massa släkt

Kategori: Allmänt

Tro på f-n, natten har varit hyfsad! Det har som vanligt varit en del nappistoppningar, men inte varje timme som natten innan. Själv var jag trött och somnade före 23 för en gångs skull, så sambon som satt uppe och kollade hockey tog de uppvak barnet hade innan sambon själv gick och lade sig. Den ömma moderna hörde inte av något av de uppvaken utan sov som en klubbad säl.
Jag gick upp första gången 02:15. Sedan 03:10 och 03:30 ungefär. Nästa gång jag vaknade av barnet var klockan 07:10. Hoppsan Kerstin! Han som brukar yttra sig vid 05 och få komma över och snutta och somna om hos oss och sova fram till 07 - 08 någon gång. Idag blev det snutta och kliva upp då han sovit sina 12 timmar och var pigg och glad.

På förmiddagen stoppade jag barn, vagn och gåstol i Passaten och åkte till barnets mormor och morfar. Sambon aka Quasimodo(det smeknamnet fick han på jobbet i fredags) som är hemma sjukskriven med nackspärr valde att stanna hemma och vila.
Barnet var som vanligt i sitt esse, som han nästan alltid är när vi inte är hemma, och flirtade hejvilt med sin mormor och morfar. Tyvärr har även barnets morfar skadat sig, fast i hans fall är det ryggen som pajat, så han blev mestadels sängliggande under besöket.
Barnet och jag följde med mormor till affären då jag behövde fylla på HotDog-förrådet hemma, och när vi kom tillbaka från affären åt vi lunch. Barnet fick springa runt en stund i sin gåstol tills jag tyckte det var dags för dagens vila, så jag gick in till morfar och lade mig där med barnet tills han somnat, vilket gick i stort sett smärtfritt. Det tog väl en 15-20 minuter innan han somnade, och då lmnade jag honom där med morfar och gick ut och pratade med mormor en stund.



Hur sött är inte detta?? :)


Barnet vaknade till av tappad napp efter 1 timme, men tack och lov lyckades jag få honom att somna om med lite sång och "pschhh-ljud", så han sov sammalagt 2 timmar därinne hos morfar. Och under tiden barnet sov hade barnets morbror och kusinerna Evelina, Max och Emma hunnit dyka upp på en fika innan morbror skulle skjutsa hem Evelina till sin mamma.
Även Min moster dök upp en snabbis för att lämna en kasse som min mamma glömde hos henne när hon var där igår. Rena rama släktträffen med andra ord. Och när jag någon gång efter 16-tiden åkte hemåt med barnet, stannade vi till på vägen hos barnets farmor och farfar för att säga hej till barnets farbror och kusinerna på den sidan som var där och hälsade på. Även barnets pappa hade svängt dit då han inte träffar sin bror så ofta, så idag har barnet hunnit träffa hela tjocka släkten!
Och barnet har varit på superbt humör nästan hela dagen, även efter det att vi kom hem igen. Han behöver verkligen lite miljöombyte för att inte bli gnällig. Och det är ju inte så konstigt, klart att man som nyfiken liten bebis ruttnar på att se samma 4 väggar varje dag. Kom med något nytt, liksom!

Nu ligger barnet och sussar i sin säng, och själv har jag just budat hem 4 objekt på Tradera. Tradera är farligt roligt... i alla fall för plånboken :-p Men det kommer bli ballt i köket samt på altanen/terrassen när grejerna är på plats!

Har fått nog nu

Kategori: Jag erkänner

Jag erkänner: Jag är rätt less på att vara mamma nu.

När man en hel dag går och längtar till att det ska bli kväll så man får lägga barnet - då har man ledsnat ganska hårt. Och jag är ju knappast ensam om att känna så heller. Vi är nog ett gäng därute som mer än gärna skulle släppa hela mammlivet ett tag och dra på en extramt lång spa-semester i Karibien någonstans. Dricka paraplydrinkar, få massage av solbrända vältränade karlar, bli piffade och vaxade och fönade och helt enkelt bara pysslas om och fräschas upp. Komma tillbaka någon gång strax efter tvåårstrotsen och vara snyggare än någonsin förr.

Magknip, separationsfas, 9-månaders"trots", tänder, matkrångel, sömnbesvär och allt det där andra har satt sina spår. Jag känner mig konstant trött och sliten, konstant grinig, konstant ful och konstant låst. Hinner aldrig göra allt det där jag vill eller behöver få gjort, och prioriterar saker och ting helt galet när jag väl får en stund över.
Som att sitta här vid datorn, till exempel. Här hamnar jag på tok för ofta. Men jag orkar sällan något annat, trots att sambon så ofta ställer upp och erbjuder mig egentid och barnfria händer.

Bara grejen att duscha har sedan barnet kom blivit en grej som hamnat bland de sista sakerna på prioriteringslistan. Äckligt va? Inte för att jag direkt luktar illa, jag anstränger mig ju typ aldrig.
Det som hamnar först på listan är de där "måstesakerna" som att mata katterna och rensa deras låda. Försöka hålla efter i köket. Köket ja, jag tycker aldrig jag gör annat än att stå i köket och diska undan kastruller, stekpannor och bunkar, bara för att undvika att det förvandlas till ett berg som bara växer.
Och jag tycker aldrig jag gör annat än att gå runt med sopborste och skyffel. Sopborsten har blivit min nya bästa vän sedan barnet kom, då det inte dammsugs så ofta som jag skulle vilja. Men man ska ha lust och ork också, och det har man ju aldrig. Därför går jag runt med den där förbannade borsten säkert ett par gånger om dagen.

Röja, sopa, tvätta, rensa kattlådor och samtidigt underhålla gnällig bebis. Nej, livet är inte superduperskojigt för tillfället.

Vet ni vad?

Kategori: Allmänt

Gräs växer alldeles för fort. Och maskrosor.
Marskrosor är fint. På en äng någonstans. Inte på min gräsmatta. Jag vill inte ha dem där, men halva tomten är full av dem. Och tistlar. Tistlarna är nog snäppet värre ändå, för jag vill kunna gå barfota på tomten utan att hoppa runt och skrika Aj.
Skulle jag komma över några miljoner stålar skulle jag, förutom att betala av diverse lån och sådant, se till att få tomten uppgrävd, utrota alla djävla tistlar, maskrosor och kirskål, och lägga ny gräsmatta. Ni vet, sådan där på rulle. Leja ut hela skiten skulle jag göra.

Principer

Kategori: Allmänt

Det tycks vara en ren principsak. "- Är det inte korv tänker jag inte smaka".
Fiskpinnarna smakade han inte ens på. Den pressade skinkan(picnicbog) smakade han på, men är ytterst tveksam och ratar även den till slut. Kvällens ravioli lyckades vi lura i honom ett par minibitar bara för att han i alla fall skulle smaka, men det ville han inte heller ha. Han åt sin älskade Hot Dog i stället. Däremot var mammas pizza(vi var lata idag) rätt mumsig. Såklart.
Pizza och korv, så typiskt karlar. Är bara bärsen som fattas.

Har varit en lång gnällig dag idag. Eller, bara man spelar Allan och plockar fram nya saker och grejar och donar med typ konstant så går det bra, annars hänger han efter mig som ett illalåtande plåster. Och han har nog varit trött, skulle jag tro, eftersom det till skillnad från supernatten innan, blev ganska många uppvak inatt. JAG är trött om inte annat då jag inte är lika snabb som barnet att somna om.
Dagens vila blev inte alls bra. Han sov en timme, vilket var bra tidigare(när han sov 2ggr/dag), men har man som 10-månadersbebis varit vaken i 5 timmar så är 1 timme för lite.
Jag undrar om det här med bara en dagsvila är så bra egentligen. han är ju trots allt så liten än, och augusti och dagisinskolningen ligger ännu rätt långt bort. Dock har det ju funkat hyfsat bra i 2 dagar, det var först idag som det sket sig lite när ungen inte ville sova mer än 1 timme.
Det är ju så himla svårt att veta hur man ska göra? Det spelar liksom ingen roll hur man gör, det blir inte bra ändå känns det som. Det som dock känns mest trist, är det faktum att jag i stort sett går dagarna igenom och längtar efter att det ska bli kväll så att ungen är lagd. Så less är jag på att ha barn just nu. Hur sorgligt är inte det?

Nej, såklart...

Kategori: Sova sova sova säng säng säng

... sov inte barnet lika bra natten till idag. Det hade jag varken förhoppningar eller förväntingar på. Eller, förhoppningen har man ju alltid i smyg, men förväntade jag mig lika bra sömn? Svar: Nej.
I stället blev det en skitnatt som gick ut på att gå upp och stoppa i napp typ en gång i timmen. Han sov väl max 2 timmar i följd vid något tillfälle. Tack för det, Televerket.

Dagsvilan igår blev i alla fall 1h & 45 min. Helt godkänt.

Det var som f...

Kategori: Sova sova sova säng säng säng

Barnet somnade i vanlig ordning vid 20-tiden igår kväll. Strax efter kanske, jag kollade inte så noga på klockan, och han låg och pratade och grejade i sängen som vanligt innan sömnen slog till, vilket även brukar innebära att man får gå och stoppa i nappen 1-2 gånger då han kastar ner den vid fötterna när han ligger där och pular.
Som vanligt vaknade han till ett par, kanske tre, gånger under de följande 3 timmarna, och två av gångerna fick jag gå in och stoppa i napp, de övriga somnade han om på egen hand.
Han hade ett uppvak vid ca 23:30, vilket var 15-30 minuter innan jag själv somnade för kvällen, och när jag väl vaknade till på natten och trodde att det hade gått typ 2 timmar, så fick jag mitt livs chock när det visade sig att både ungen och jag sovit oavbrutet i nästan 5 timmar. FEM timmar. Kanske har han pipit till vid något tillfälle utan att jag hunnit vakna av det, det har jag ingen aning om.
Inte ens när sambons mistlur till väckarklocka ringde vid 04:15 vaknade ungen. Han sov sig igenom alla ljud sambon gav ifrån sig innan han åkte till jobbet, och sov fram till ca 05:20. Alltså har han sovit nästan 6 timmar i sträck.

Själv kunde jag ju såklart inte alls somna om efter att jag vaknade där före 4 någon gång. Jag låg väl bara och väntade på att ungen skulle vakna. Och någonstans i sitt stilla sinne börjar man ju undra om ungen rymt hemifrån eller något eftersom han inte yttrat sig över huvud taget på så många timmar :-p
Dock hörde jag honom vända sig några gånger i sin knarrande spjälsäng, så han levde i alla fall :-p
När han vaknade där efter 5 fick han som vanligt komma in till min säng och snutta och somna om. Även jag somnade om och vi sov till klockan 8 nästan.

Barnet har sista 3-4 nätterna sovit nästan 12h/natt. Tidigare sov han ca 11h/natt, så jag undrar om det kan vara en orsak till att han sovit så korta stunder under båda sina dagsvilor? Att det är därför han varit svår att söva på förmiddagen? Han har kanske helt enkelt inte haft samma sömnbehov när han fått en extra timmes sömn på natten?
Idag klev vi som sagt upp vid 8, han fick frukost ca 8:30, lite mellis när vi kom tillbaka från en tur till ICA vid 11:30, och lunch kl.12. Jag hade köpt fiskpinnar som jag skulle prova på barnet i min jakt på något annat än korv(som i stort sett är det enda han äter vid lunch och middag numer), men fiskpinnar ville Hans majestät Inte ha. Han smakade över huvud taget inte på dem, utan satt bara och pillade på dem innan han slängde upp dem på köksbordet för att markera att det där var inget som föll honom i smaken. Som tur var hade jag förberett korv som stod på spisen utifall att det skulle gå just så som det gjorde. Så han åt i vanlig ordning en hotdog. Och så fick jag i honom ett pr tuggor tekaka med leverpastej på, men det var allt.
Jag funderar på om jag ska försöka ge honom mellis lite tidigare, och bara något väldigt litet, så att han kanske har lite mer aptit till lunch/middag. Vilket är lite svårt då han blir arg om han fortfarande är hungrig efter en halv mellis-macka. Och man vill ju inte låta honom gå hungrig heller.
Jag önskar att han inte var så anti att bli matad, så att han kunde få fruktpuré eller yoghurt eller något lätt till mellanmål, men matas vill han inte. Morgongröten och kvällsgröten går bra, men i stort sett bara om han får titta på Drömmarnas Trädgård samtidigt. Det är en omständig liten unge vi har förstår ni!

Igår tog det ju tid och krävde en hel del skrik och gnäll vid dagvilan i spjälsängen, men idag gick det mycket bättre. Han var lite smågnällig, men jag stod kvar vid hans säng och sjöng tills han somnade, vilket tog kanske 10-15 minuter. Han har nu sovit nästan en timme, och det ultimata vore att han fortsätter sova ytterligare en timme. Men så bra kommer jag givetvis inte få ha det, framför allt inte nu när jag skrivit hur länge jag vill att han ska sova. För som ni vet så är ju karma en tik :-p
Den stora frågan nu är vad vi ska sysselsätta oss med när barnet vaknar, för att han inte ska ruttna för fort. Hans Höghet kräver ju en del aktivering nu för tiden, annars blir det gnäll gnäll gnäll. 
Vädret är småskumt. Det är ömsom mulet, ömsom soligt, och så blåser det, så uteaktivitet känns inte sådär superlockande. Men kanske sätter vi oss i bilen igen och åker och kollar om vår vän I är hemma. Skulle hon inte vara det får vi väl sätta oss i en lekpark eller något. Fast helst skulle jag inte åka någonstans då jag känner mig ganska trött idag. Den som lever får se.



Linus klassiska sovställning, med undantaget att han för en gångs
skull Inte ligger med ena armen under ryggen.

Varför sova middag?

Kategori: Allmänt

Så tänkte barnet idag. Förmiddagsvila ville han Inte vara med på idag. Han var ju så trött, orkade knappt hålla ögonen öppna när jag stod där och vagnade, men var envis som en åsna. Och då fick ju mamman en "snilleblixt", och plockade upp det arga barnet ur vagnen och lade honom i sin säng i stället. Som om det skulle gå bättre liksom. Jo tjena.
Smaaaart, Hanna. Smart. Eller inte.
Förvirringen blev väl totalt för barnet, och de tidigare så trötta ögonlocken på barnet slogs upp med ett näst intill ljudligt "Ding!". Han låg där i sin säng och pratade och joxade med sina snuttar och hade sig. Tills han ledsnade och blev förbannad. Och ylade.
Jag sjöng, jag smekte, jag drog igång en speldosa(varför gjorde jag det? Han har aldrig haft speldosa vid vila förut). Barnet vägrade vägrade vägrade. Tiden gick, och jag kände hur min mage började kurra. Gick ut i köket och kollade på klockan och insåg att "Jaha, det är lunchdags. Förmiddagsvila mitt i lunchen? Näe nu blir ju allt jättefel". Så jag gick och hämtade det förbannade barnet och satte honom i sin gåstol. Barnet var mycket nöjt. Skitunge.

Stoppade i familjen lite lunch, och sedan påbörjades 'Operation: Vila' igen. Även denna gång i spjälsängen. Vi har trots allt pratat om att börja lägga honom i sängen nu när han ligger och sparkar och hasar så dant i vagnen att risken finns att han hasar sig så långt att han ramlar ner på golvet en vacker dag när vi inte ser.
Och när jag nu ändå hade lagt honom i sängen innan, så kunde jag lika gärna köra på det igen. Och för att bre på allt lite extra, så bestämde vi idag, medan det sömnvägrande barnet låg och gnällde i sin säng, att testa gå över på EN vila på dagarna. När vilan ändå blev så sen idag, liksom. Prova kan man ju alltid. Skulle vi efter några dagar upptäcka att det inte funkar riktigt än, så får vi väl gå tillbaka till två dagsvilor igen, helt enkelt.

Dagens andra läggningsförsök tog sin lilla tid. Ungen var ju brutalt övertrött och bara skrek och gapade. Han var flera gånger på väg att somna, och stängde ögonen och vred huvudet åt sidan som han alltid gör. Men så var det precis som att han "kom på" sig själv. "- visst f-n, jag ska ju vara arg!", och så fortsatte skriket, gapet och gråten. Men vi var ihärdiga. När jag börjat ledsna på Herr Illvrål så tog sambon över, och till slut somnade ungen och sov nästan 1,5 timme.

När barnet vaknat hade hans farmor och farfar kommit hit på besök. Farfar och pappan skulle mäta och räkna på vad, och hur mycket, virke det kommer gå åt till ombyggnaden av altanen så att vi kan lämna in en beställning.
Medan karlarna höll på med sitt, lekte farmor med Linus, och själv förberedde jag jag fika. Efter fikat fick farmor agera mera barnvakt så att jag kunde börja rensa pallkrage nummer 2. Jag hann lite mer än halvvägs i den innan jag insåg att klockan i stort sett var middagsdags, så jag fick halvt kuta in i köket och börja fixa middag så att den inte skulle bli alldeles för sen.

Nu är barnet lagt, och jag sitter och funderar på hur jag ska spendera morgondagen. För om jag ska lyckas hålla barnet på hyfsat glatt humör till efter lunch och lyckas med En vila, så bör jag åka någonstans med honom redan på förmiddagen. Dock hoppas jag kunna åka och hälsa på hans mormor och morfar i helgen, så jag vill inte köra omkring för mycket då jag har en kvarts tank i bilen och 118kr på kontot. Älska föräldrapenning.
Jaja, jag hittar nog på något. Man borde väl utnyttja förmånen att åka gratis med barnvagn på bussen. Åka buss...haha, roligt skämt :-p



Tog in lite vår i köket idag. Får se hur länge allergin pallar med :-p



Dagens Gissa: Vad åt barnet till lunch? :-p

När "råttan" är borta...

Kategori: Allmänt


... passar "gårdarn" på.
Barnet och pappan hade bus för sig när mamman var på sitt jobb igår.


Tjänster och gentjänster

Kategori: Allmänt

Har fnulat lite på min önskelista till födelsedagen. Visst är jag dryg? Som sitter här och bara vill ha vill ha vill ha.
Nej, jag vill inte ha en massa saker. Eller ja, vissa saker vill jag ju ha, men jag förväntar mig aldrig, eller kräver aldrig, att jag ska få något av folk, vem/vilka det än må vara. Men det är även ett faktum att jag trots detta alltid får något av ett antal människor(huvudsakligen familj/släkt), och de brukar i regel fråga vad jag önskar mig.

Jag har kommit på något som är snäppet bättre än regelrätta paket, nämligen tjänster. För ibland finns det saker i hemmet eller på/i bilen som behöver åtgärdas. Sådant som jag känner att jag inte kan(eller vill för den delen) åtgärda själv. Och att anlita yrkesfolk har man tamejfan inte råd med när man går på föräldrapenning. Så jag har faktiskt ett par tjänster jag behöver hjälp med, och om det finns någon som kanske själv inte har råd att köpa present, men som är en händig djävel och känner att h*n vill ge mig Någonting ändå, kan ju fundera på om h*n är bra på följande:

Montera på extraljus på bilar
Trixa med bilstereoapparater
Laga halvtrasiga kupéfläktar

Vad gäller extraljusen, så finns de redan tillgängliga. Jag måste bara skaffa fästen till dem(och eventuellt lite extra/ny kabel till dem?)

Stereon i bilen fungerar, men bara om motorn är igång. Har jag fattat rätt är stereon bara kopplad med en kabel, fast den ska vara kopplad med två. Eller något. Jag har egentligen inte fattat det där. Kontentan är i alla fall att det inte tycks finnas något minne, så jag kan inte lagra radiokanaler, stereon minns inte vilket spår på CD-skivan som spelades sist bilen var igång och stereon går inte igång med endast tändningen.

Och så var det kupéfläkten. Den fungerar bara på maxläget, vilket är lite drygt då den väsnas rätt bra. Och är det inte torrt och hyfsat fint väder ute så Måste jag ha fläkten igång, för annars immar rutorna igen.
Jag satt och Googlade på det där någon gång, och det jag fick fram var att man tycks behöva byta ut något värmefläktmotstånd eller vad det nu kan tänkas ha hetat. Jag minns inte längre. Det där "motståndet" verkar i alla fall bara kosta et par hundra, så kan man hitta någon som vet hur man byter sådant där själv, så vore det ju guld.

Ja, jag önskar mig helt enkelt hjälp med min söta lilla Peggy(min Peugeot, för de som ej har koll). Jag har tidigare nämnt att hon fått stå åt sidan sedan barnet kom, men nu vill jag fixa till 'na lite. Min första "egna"(ja, det är sambons bil också, men ändå) bil. Hon förtjänar lite omvårdnad :)

Vill inte!

Kategori: Allmänt

Verkligen verkligen verkligen vill inte tillbaka till jobbet i juni. Det ska bli förbaskat skönt att få komma hemifrån och göra något annat om dagarna under en hel månad, men inte just där.

Jag var ju iväg till jobbet idag för att närvara vid avtackningen av en kär kollega. Det är 2:a avtackningen jag varit med om på min nuvarande arbetsplats, och förra gången(för 2 år sedan, kan det ha varit det?), så tackades den dåvarande arbetskollegan av med smörgåstårta. Jag hade ju därför tänkt att smörgåstårtan skulle få agera lunch idag. Men det bjöds inte på någon smörgåstårta, det bjöds på prinsesstårta(och en annan sort till som jag inte smakade på). Efter typ 40 år på en och samma arbetsplats, har man inte förtjänat något liite mer påkostat än prinsesstårta? Jag trodde inte det var sant när jag såg spektaklet.
Kollegan fick i alla fall en fin blomkvast och ett par paket(som han tog hem för att öppna hemma). Och så var det en representant från fackförbundet där som han fick kuvert med någon form av presentkort i.

När den förra kollegan avtackades hade vi i personalen skramlat till en egen present från oss(grannkontoret i Märsta kan ha varit med på den också), men den här gången hade ingen skramling blivit av alls.
Så har det varit med det mesta på senare tid.
Förr skramlades det när folk fyllde jämnt, när folk gifte sig, när folk fick barn, när folk slutade, etc. Senaste 1-2 åren har det inte skramlats till någonting. Den goda sammanhållningen på jobbet är som bortblåst, och det råder mer eller mindre bitsk och bitter stämning på jobbet var och varannan dag. Detta kan väl främst bero på att alla omorganiseringar och all extra arbetsbelastning på oss har gjort att vi blivit för stressade och trötta för att ha tid med varandra längre. Kollega efter kollega har lämnat kontoret för nya jobb eeller utbildning, för att de inte orkat längre. För att de inte trivts.
Kollegan som avtackades idag, har gått i förtidspension. Hans hjärta och tillkommande astma har inte pallat stressen, så han har spenderat mer tid hemma med sjuksskrivning, än han haft arbetade dagar senaste året. Han såg verkligen fram emot den här pensioneringen, och jag har hans fulla förståelse. Jag önskar Jag kunnde gå i förtidspension :-p

Det förta jag gjorde när jag kom hem idag var att sätta mig vid datorn och kolla Platsbanken. Och det kommer jag fortsätta med tills jag hittar något jag kan tänka mig att söka, som jag faktiskt kan tänkas vara kvalificerad för. Om inte annat får väl även Jag börja fundera på att omskola mig och plugga. Vad f-n det nu skulle vara för något. Men stanna kvar på mitt jobb och gneta sönder mig i flera år när det ser ut som det gör nu, är det inte värt. Inte någonstans. Då flippar jag hellre burgare på Donken.

Barnet fick en bunke

Kategori: Allmänt

Har lagt upp den här på Facebook tidigare. Detta filmades någon gång i april. Barnet fick en rostfri bunke, och jag garvar lika mycket varje gång åt hans egen reaktion när han slår till bunken med sin skallra...

Idag

Kategori: Allmänt






















Den fula gula trallen på ena delen av terrassen är vänd och ser nu nästan snygg ut. Större delen av gräsmattan(där det var mest behov) är klippt, och jag har grävt upp några maskrosor ur grusgången intill terrassen. Min promenad blev ju som sagt avklarad, och gräsklippningen var som ett helt träningspass bara det. Jag har med andra ord träningsvärk typ överallt nu.
Världens godaste middag bestående av grillad fläskfilé, potatisklyftor, grilloumi, exotic mangosås(Alltid) och sallad är uppäten, och den var som ett litet slags minifirande av det faktum att sambon och jag idag har varit förlovade i 3 år.

I morgon ska jag åka till mitt jobb igen då en mycket kär arbetskamrat skall tackas av inför sin pensionering. Det vill jag inte missa då han betyder mycket och är en av få på min arbetsplats som jag verkligen tycker om och har trivts med. Dessutom brukar de där avtackningarna kunna innebära smörgåstårta och det är ju alltid najs ;-p
Barnet och sambon stannar hemma och hittar på annat i stället.
Tänkte passa på att försöka komma iväg redan efter frukosten så att jag hinner vara där en stund och kanske hjälpa de andra kamma lite post, samt ta mig ett samtal med chefen angående mitt schema när barnet börjar på dagis. Vi har ju lite problem att få ihop det med dagisstängning vissa veckor, så jag ska helt enkelt lägga in önskemål om lite specialtider för att hinna hem innan dagis stänger. Jag kan ju inte få mer än ett nej, liksom. Och får jag ett nej är jag övertygad om att det främst kommer bero på att specifika personer gnällt om det(ni vet, orättviiiist), och jag är ganska säker på att jag kommer veta preciiis vilka de eventuella personerna skulle vara. Men det där är ju som sagt bara ett rent hypotetiskt problem än så länge, så den som lever får se.


För att jag bjuder på mig själv...

Kategori: Videos

... så får ni se denna lilla film. Tyvärr lär sig aldrig sambon att man inte kan filma i högläge med min "artonhundratalskamera"(som min brorsdotter kallar den), och jag är totalt blåst när det kommer till att redigera filmer, så jag har inte lyckats vrida på den. Min fantastiska skapelse(dvs utstyrsel) till försvar, så har jag precis tränat på pilatesbollen, därav hårknut på sniskan och "kicker-uppkavlade" byxor. Håll till godo!

Hurtbullen rider igen!

Kategori: Allmänt

Har just avklarat träningspass nummer 2 för dagen. Jag har klippt gräset. Och Djävlar i min lilla låda vad jobbigt det var!
Nu ska jag först börja med att prisa det faktum att vi över huvud taget ens Har en gräsklippare. Att den fungerar, och dessutom var Gratis(jättetack svärfar som överlät din gamla gräsklipare till oss), är ytterligare 2 faktorer som gör att den bör prisas en uns. MEN... den är ett blytungt shabrak som kräver all kraft och ansträngning man över huvud taget kan lyckas frammana för att över huvud taget lyckas förflytta den.

En gång i tiden hade den en fungerande hjälpmotor, därav tyngden, skulle jag tro. Dessvärre är hjälpmotorn ett minne blott, och med en uppsamlare på den som lite extra grädde på moset så är den ju därför asjobbig att klippa med.
Men för att prisa den ytterligare en uns, så har den startat utan problem båda de vårar vi hittintills haft 'nöjet' att använda den. Peppar peppar, bör man väl kanske tillägga ;)

Hela gräsmattan är dock inte klippt än. Framsidan är kvar, men där VÄGRAR jag klippa med gräsklipparen. Främst för att gräsmattan sluttar ner mot vägen, och även om jag går i sidled längs med vägen så kommer det sluta med att jag står och spottar och fräser på fanskapet för att det är så tungt, drygt och jobbigt att klippa där. Nepp, ska framsidan klippas med gräsklipparen, får min kära sambo ta tag i den saken. Om inte, plockar jag fram trimmern och går med där i stället.

Nu ska jag hiva i mig typ 2 liter vatten till.

Hurtbulle

Kategori: Allmänt

Den här dagen har börjat bra. Peppar peppar. Gjorde som jag funderade på igår kväll, nämligen att kliva upp tillsammans med sambon och barnet. Jag åt frukost, stoppade gröt i barnet, och sedan lämnade jag pojkarna åt sitt öde och tog mig ut på en rask promenad.
Ca 50 minuter tog det, vilket kändes som ett smärre nederlag då jag som brutalt höggravid kossa på 22kg+ mot nu, gick samma runda på 55 minuter... Dock har jag ett par små "bortförklaringar" till det dåliga resultatet som heter Irriterande Tånagel, samt obefintlig kondition. Mina skor är lite smygtrånga, så tårna kläms ihop rätt bra däri, och har man då en bråkig tånagel(höger "pektå") som trycks in i köttet på tån så gör det ganska ont att gå. Jag fick med andra ord stanna vid typ 3 tillfällen för att försöka riva av en bit av den där nageln. Vilket jag såklart aldrig lyckades med till full tillfredställelse. Jag försökte dock kompensera den förlorade tiden av nagelrivande med att jogga en del av sista biten hem.

Jogga förresten. Lufsa, är nog en bättre benämning. Och satan vad jobbigt det var, då jag dragit på mig lite skön träningsvärk i låren efter gårdagens träningspass med pilatesbollen. Benen kändes med andra ord som bly. Och då alla mina stjärtmuskler förtvinat och försvunnit i ett hav av sladdriga skinkor så kändes det som att ha två sladdriga vingar som flaxade i takt på röven när man sprang. Red Bull - släng dig i väggen, här har vi vingar ändå!
Och det känns riktigt, riktigt sorgligt att inse att jag hade bättre kondition som höggravid, än jag har nu. Men jag blev ju i stort sett stillasittande de första 3-4 veckorna efter Linus kom, så det är ju inte så konstigt egentligen. Men om jag ska palla med jobbet i juni(vilket närmar sig med STORMsteg) måste jag nog ta mig i kragen och försöka komma ut Minst 3 ggr i veckan. Helst varje dag. Så jag ska ta alla chanser jag har att smita ut när sambon är hemma. Framför allt när han jobbar eftermiddag/kväll. Då ska jag försöka ta chansen att smita ut så fort han vaknat på morgonen.

Muggen i bunken

Kategori: Linus utveckling

Jag har vid ett och annat tillfälle försökt visa barnet att man kan lägga mindre saker i större saker. Ni vet, att ungen ska upptäcka att saker och ting kan få plats i varandra. Vi har ju till exempel sådana där "muggar" som man kan bygga torn av(vilket barnet för övrigt tycker är jättekul när jag bygger, för då får han riva omkull dem :-p). När jag sitter på golvet med barnet brukar jag ibland ta fram de där "stapelmuggarna" och lyfta den i/ur varandra. Barnet har dock inte tyckt att det verkat speciellt spännande. Först när jag börjat bygga torn av dem är det kul.
Jag brukar även ta fram en rostfri bunke och lägga klossar och små leksaker i den, och plocka ur dem, och plocka i dem etc. Linus i sin tur plockar bara Ur sakerna och slänger dem bakom ryggen.
Men plötsligt, idag, när barnet sprang runt med en stor genomskinlig plastbunke på sin gåstolsbricka som han själv norpat i köksskåpet, så lade han ner en sådan där liten "stapelmugg" i bunken. Och plockade upp den. Och lade i den igen. Och sedan lade han ner en lite större stapelmugg i bunken tillsammans med den mindre muggen.
Heureka!

Han gjorde inte detta så länge dock, för det var snäppet roligare att göra så som mamma gjort med bunken tidigare, nämligen att sätta den på huvudet ;-p





Sade jag...

Kategori: Allmänt

... att världens finaste sambo tagit ledigt mån + tis(och så är han ledig ons + tors enligt schema)? Han tog främst ledigt för att ge sin överansträngda muskel i vänster armveck en chans att vila lite(den fick spel efter att han sågat brädor). Och då grillmurandet(med extra tillkommande sågning av lecablock) var planerat sedan ett par veckor tillbaka så kände han att det nog var säkrast att ha ett par dagar extra ledigt just för armens skull så att han kan jobba med den senare.
MEN han tog även ledigt för Min skull. För att ge mig lite avlastning och en chans att få lite egentid och fler möjligheter att göra allt det där jag aldrig hinner annars. Gulle gulle älskling!
Bara det att jag både igår och idag, halvt blivit beordrad att ligga kvar i sängen på morgonen när barnet vaknat, och fått sova ett par timmar extra... hur mycket guld är inte det värt liksom? Gulle gulle älskling!

Igår fick jag ju som sagt ca 5h & 45 minuter egentid hemma då sambon tog med sig barnet och åkte till barnets farmor och farfar, och då kunde jag klippa på häcken, rensa lite i rabatten, rensa ur en pallkrage, göra en kakdeg(som gräddades när barnet lagts för kvällen), röja lite i köket etc.
Idag har både barn och sambo varit hemma, men vi har turats om med att ta hand om barnet och att göra saker vi velat ta itu med.
Sambon har t.ex spolat av terrassen med högtrycken för att få bort det sista murbruket som hamnat lite här och var. Och jag har åkt och handlat, tränat med pilatesbollen och efter barnets sänggång var jag ut och klippte en del av gräsmattan. När den ena har gjort "sina grejer", har den andra tagit hand om barnet. och jag känner att jag fått mycket gjort även idag, vilket är riktigt skönt!

I morgon ska sambon skruva loss och vända på trallen på ena delen av terrassen, som av någon djävla anledning är GULmålad(?!), så att den får samma färg som resten av terrassen. I sommar ska vi ju riva altantaket(som är århundradets sämsta fulbygge) och bygga nytt, och nästa års projekt blir att byta ut och förbättra terrassen. Men fram tills dess gör vi det som går för att göra den liiite snyggare än den är i skrivande stund. Att gå över den med högtrycken gjorde i alla fall mycket skillnad.
Mina tänkta projekt för morgondagen är att klippa färdigt resten av gräsmattan(jag ville inte gå och klippa för sent mitt i arbetsveckan för grannsämjans skull, därav blev det bara en liten del klippt idag. Och så fick jag en enorm blåsa på handen som dessutom brast). Och så hoppas jag hinna med att rensa ur en till pallkrage.
Och sedan vore drömmen att hinna med en liten motionsrunda. Tyvärr har jag inte lyckats hitta vår cykelpump ännu, hade jag gjort det hade jag försökt ge mig på en cykeltur till Rimbo och tillbaka. I stället skulle jag vilja hinna med en promenadrunda.
När jag gick från jobbet på graviditetspenning, gick jag en specifik runda ett par gånger i veckan ända fram till ca 3 dagar innan Linus "tittade ut", och den är ca 6km lång. Det varvet gick jag i tillståndet höggravid på ca 55 minuter. Det vore kul att se hur lång tid det tar när jag Inte går runt med 17 extra kilon på kroppen.
En variant skulle kunna vara att jag i stället för att ligga och lyxsova 2 timmar extra på morgonen, kliva upp med sambon och barnet, men i stället ge mig ut på min motionspromenad. Men vi får se vad morgondagen bjuder på, helt enkelt.

Vilken underbar dag!

Kategori: Allmänt

Idag är det sol både ute och i sinnet. Jag har haft barn - och sambonfritt i flera timmar! Lyx på sin högsta nivå!

"- Se till att slappa lite nu också", sade sambon innan han tog barnet med sig och åkte till sina föräldrar. Jodå, jag har slappat massor, genom att kapa trädgårdshäck, rensa ur en igenväxt pallkrage och påbörja rensning i den stora rabatten på tomten. Och under min första vätskepaus passade jag på att svänga ihop en kakdeg också. Och så har jag diskat undan skitiga kastruller/stekpanna i köket, tömt komposthinken och slängt en gammal blombukett som stått och vissnat på köksbordet.
Ja vem hade trott att trädgårdsarbete och bakning skulle vara avkoppling? I min värld var det det, för jag fick äntligen göra allt det där i lugn och ro, i min egen takt, utan att avbrytas av gnällig uttråkad bebis. Nu för tiden är sådant avkoppling för mig. Hemmaarbete i ensamhet.

Häcken är ju långt ifrån färdigklippt än. Man blir rätt mör i handen av att stå och knipsa grenar med sekatör i ett par timmar i sträck, så jag slutade när jag började känna blåsorna anmäla sin ankomst. Då gick jag på rabatten i stället och började rensa, vilket känns lite halvt tröstlöst, för den är full med sådant där smått smått ogräs som bara kommer igen och igen och igen. Och kärs, eller vad det nu heter, som har rotsystem långa som tunntarmar och är i stort sett omöjliga att bli av med. Men jag gnetar på ändå. Man behöver ju i alla fall aldrig oroa sig för att inte ha något att göra :-p
När jag tröttnat på kärsen tog jag tag i den första av 4:a pallkragar som vi egentligen skulle ha börjat så våra lökar, vår dill och allt annat i för länge sedan. Hela familjen svartmyra och alla deras släktingar hade gjort sig ett storfamiljshus av HELA pallkragen, så nu går man runt med ett och annat myrbett. Men pallkragsfan är urröjd från gammal lök och allt ogräs i alla fall, så nu ska de sista 3 rensas innan vi hämtar hem lite hästskit att blanda upp jorden med. Jag hoppas familjen myra tänker till och hittar sig ett nytt hem innan dess :-p

När klockan började närma sig 17 satte jag igång med middagen, trots att jag inte alls visste när sambon och barnet tänkt komma hem. De var hemma kvart över fem ungefär, och barnet hade haft jätteskoj hos sin farmor och farfar. Ungen hade sovit middag i farmor och farfars säng! I 1,5 timme! Han har inte sovit middag så länge på över en vecka. Men han blev väl trött av alla intryck(sandlådelek, gungning, lek m farmor och farfar etc) och all mat han klämt i sig(2 hot dogs och 1/2 burk fruktpuré till lunch, och en hel banan till mellis).
Jag som gjort mig till genom att fixa laxfilé och brysselkål till barnets middag i min jakt på nya saker att erbjuda, fick ju tummen ner direkt. Varken lax eller brysselkål ville han ha. Eller något annat heller, för den delen. Däremot var det Väldigt spännande att dricka ur mitt vattenglas, trots diverse "kallsupar". Så ungen lär väl kasta i sig sin kvällsgröt sedan. Kan jag ju hoppas på i alla fall.



Rensning i "Högen" påbörjad


Pallkrage 1 av 4 rensad


Sågade av några sista grenar innan jag började med middagen


Vet inte varför jag fotade buskaget, är svårt att se att jag över
huvud taget gjort något :-p


Finns ett par tulpaner intill altanen


Gullvivor likaså


Bilderna är tagna i kvällssol, så det blir lite knasiga skuggor och annat, men det får vi leva med.
I skrivande stund har dagens tidigare ihopslängda kakdeg skivats och åkt in i ugnen. En riktigt produktiv dag detta!
I morgon ska jag ta mig tid att ÄNTLIGEN genomföra min första omgång på pilatesbollen. Min naprapat kommer smiska mig så som jag har "slarvat"...


Happy birthday to me! - the sequel

Kategori: Allmänt

Kan man köpa presentkort på Rusta? I så fall önskar jag mig det i födelsedagspresent.
Redan förra året gick sambon och jag och dreglade över en utemöbelsgrupp som vi var bra sugna på, men inte hade råd till just då. Dessutom sänktes den i pris ju längre sommaren gick, så vi tänkte att "finns den kvar efter Den lönen, slår vi till!".
Den fanns inte kvar efter den lönen. Eller, den Fanns, men plötsligt var all prissänkning borta och det gick för sitt ursprungliga ordinarie pris helt plötsligt. F y  f a n.

Möbelgruppen finns i år igen. Dock inte till lika bra pris som förra året. Iläggsskivorna(2 st) ingår inte längre i paketpriset, utan kostar typ 1000kr separat. De ingick i paketpriset förra året. F a n.
Såatte... lite bidrag till möbelgruppen vi vill ha är en tacksam present ;)
Och nej, jag kan verkligen inte ha någon skam i kroppen som sitter och önskar mig saker på internet inför möjliga tusentals läsare(fast jag har nog typ bara 3 pers som följer mig). Men vafan, folk kommer fråga vad jag vill ha. Och de som inte frågar, men inte kan komma på något själva, får ju lite hjälp ;)

Kattlek

Kategori: Allmänt

Linus leker med Siri. I alla fall några sekunder :-p

Mmmmmango!

Kategori: Hissa

Grillat e godast, eller hur? Men f-n inte på Burger King, ska det vara grillat ska det inte vara tillplattade köttfärsburgare, det ska vara riktiga köttbitar! Jojo!
Fläskkött gör sig bäst på grillen, enligt mig. Och till köttet är det ju förbaskat gott med hemmagjord klyftpotatis. Eller varför inte bara en enkel sallad på Medelhavsmix, rödlök, gurka och fetaost? Vill man lyxa till salladen lite extra är det brutalgott att tillsätta vattenmelon om det är säsong(vilket det i regel är i grilltider). Eller vad som helst egentligen, sallad kan man ju variera i det oändliga, helt efter egen smak.
Något extra till just köttet är ju gott, och då talar jag givetvis om diverse såser. Eller, jag pratar egentligen om EN specifik sås.

Dagens hiss: Exotic Mango, från Knorr





Innehållet i en påse blandas med 2dl creme fraiche. Den blir bäst om den får stå i kylen en stund och gotta till sig, dessutom tjocknar den lite när den kyls. Och ni kan inte ens aaaaaana hur brutalt djävla god den här såsen är, det är helt sjukt! Till just grillat kött är den så god att, för att använda ett mindre familjärt men välkänt uttryck, 'det kn*llar i munnen', helt enkelt.
Tyvärr är den en sällsynt raritet i butikerna häromkring. Vi har bara hittat den i En butik i Norrtäljeområdet(och vill man väldigt gärna veta var får man fråga, men jag tänker inte basunera ut det offentligt, då kommer det Aldrig finnas ngn sås till oss :-p), samt i en annan butik när vi var i Skövde. Så de gånger vi besöker just den butiken, och det finns såspaket kvar, så länsar vi hyllan bara för att vara på den säkra sidan :-p

Squasch

Kategori: Allmänt

Fick för mig att det kanske kunde vara något att prova erbjuda barnet. Squasch, alltså. Den blir ju sådär mjuk(och slemmig enligt mitt tycke), och kanske lätt för barnet att tugga. Han ratar ju makaroner och potatis, vilket jag dels tror beror på färgen. De ser tråkiga ut, helt enkelt. Men så tror jag även att makaronerna bara är jobbiga att äta då han inte har några kindtänder att mosa dem med, utan de glider nog mest bara runt i munnen på honom vilket gör att han väljer att inte äta dem.
Potatisen vet jag inte vad det är för fel på. Han gillar kanske bara inte konsistensen, helt enkelt?
Nu har det blivit mycket smörgås här hemma, som en slags ersättning för pastan och potatisen. Fullkorsbröd dessutom, jojo! Visserligen indränkt i smör och leverpastej/mjukost, men ändock fullkornsbröd. Bara för att få i ungen något annat än enbart kött.
För välling är ju inte riktigt hans grej. Man får i honom max 1 dl de få gånger han över huvud taget accepterar att dricka av den, och det är inte ofta. Ungen dricker med andra ord varken välling eller ersättning, utan han dricker huvudsakligen vatten då han inte längre ammar om dagarna. Han ammar fortfarande inför läggdags, samt på morgonen, men han får nog inte mycket i sig då. Men ungen är fortfarande fluffig och frodig så det går knappast någon nöd på honom för det :-p

För att återgå till squaschen, så undrar jag hur tusan jag ska tillreda den? Steka? Koka? Koka låter ju rätt tråkigt, så jag funderar på att steka den i lite olja eller något. Och ska jag vara ärlig tror jag inte att han kommer äta squasch heller. Allt annat man försöker med ratas ju, så varför skulle han gilla slemmig gurka?
Inte för att jag ser fram emot mer tandsprickning, men det skulle underlätta både för barnet och mig om det kom lite kindtänder snart :-p

Lilla vargen

Kategori: Sova sova sova säng säng säng

Barnet vaknar ju i regel någon timme efter läggdags. Det är liksom kutym här hemma, tydligen(och rätt vanligt vad jag har förstått). Inget konstigt i sig, det är bara stoppa i napp, klappa över huvudet och säga Godnatt(oftast i alla fall).
Nyss vaknade barnet som vanligt efter sin första sovda timme. Men inte med smått gnäll(som efter en stund brukar eskalera), utan ett regelrätt illvrål. Vad hände där, liksom? Ungen låg med vidöppna ögon och tittade på mig när jag kom in i rummet. Helskumt.
Ingen dramatisk omsövning dock. "Skämde bort" honom med att sjunga Trollmor och ge ett par extra pussar i pannan, sedan sade jag som vanligt Godnatt och gick ut ur rummet(men stod kvar utanför, beredd på eventuell protest). Ungen låg och sparkade lite, sedan somnade han om.

Illvrål alltså? Skär i mamma-hjärtat att höra, men skönt att han somnade om lugnt i alla fall.

Upptagen

Kategori: Allmänt

Så var barnet i säng. Över en timme senare än han brukar. Det blir lätt så när man har besök hemma och det händer saker som kommer i vägen. Typ akutenbesök och sådant.

Idag hämtade sambon en arbetskamrat i Uppsala. En arbetskamrat som är gammal murare. Han skulle med andra ord hjälpa sambon bygga sin grill. Upplägget var att han skulle komma hit, grabbarna skulle mura ihop grillen, och sedan skulle vi grilla(fast i gamla klotgrillen då såklart). När barnet lagts skulle det ätas lite chips och drickas lite öl(grabbarna då), kanske spelas lite PS3.
Arbetskamraten skulle sova över, och i morgon skulle det sista på grillen fixas, dvs sista armeringsjärnen på, och sedan skulle grillen putsas med murbruk.
Dessvärre blev det lite ändringar i planerna. När arbetskamraten stod och hamrade på en murhacka för att dela ett lecablock, så slog han av en liten stålflisa som sköt rakt in i knogen på honom. Blodet forsade, och han hade ett litet jack mellan knogarna. För att vara på den säkra sidan valde han att åka till akuten, och eftersom båda grabbarna druckit öl(inte mycket, men ändå) så körde jag in honom till Norrtälje sjukhus.
Han kom därifrån med ett litet stygn, tack och lov.

Detta försatte ju grillmurandet i dvala då sambon fick stanna hemma och ta hand om barnet och försöka förbereda lite middag under tiden vi var borta. Tack och lov var vi bara borta ett par timmar, och när vi var hemma igen gick grabbarna ut och fortsatte med murandet medan jag fixade middag.
Dock valde arbetskamraten att åka hem i stället för att sova över, vilket är fullt förståeligt med skadad hand och allt, så sambon har skjutsat hem honom medan jag nattat barnet.
Fick en liten chock när jag tittade på klockan och insåg hur sen sänggång det blivit för barnet, men man kan ju inte följa läggningstider slaviskt jämt. Ibland får det bli lite som det blir. Jag hoppas bara att det inte blir samma spring inatt som det var föregående natt. Jag tror jag var in och stoppade i napp och sade godnatt typ 7 gånger bara före klockan 00:30(han somnade någon gång strax före 20:00). Hoppas det bara är någon tand eller något på gång och inte enbart beror på tappad napp, för då kommer jag förbanna den där sabla nappen. Eller tvinga ungen lära sig suga på tummen i stället :-p

Funderar på att själv ta mig en öl nu. Men gör jag det ringer väl sambon och säger att han kört i diket eller något och behöver bli hämtad. Men vet ni? Den risken tar jag idag ;)

(och ja, jag har tagit några bilder på murbyggandet, men jag lägger upp dem först när grillen är helt klar)

Suck

Kategori: Allmänt

Vad kul det är när barnet inte vill ha mellis utan bara gnäller. Och man utgår från att han är trött(dock lite tidigare än vanligt), och söver honom i vagnen. Och han sover endast en halvtimme. Och vaknar och gnäller. Och får smörgåsrån med mjukost på och blir gnällig så fort han ätit upp det. För att han uppenbarligen är hungrig.
Suck.

Mjukost sätter sig rätt bra i små ansikten också. Och på dagens tidigare rena kläder.
Suck.

Och vad ska barnet få till lunch idag? Köttbullar? Igen?
Eller kanske blodpudding? Igen?
Eller kanske korv? Igen?
Nä, ingen sylta. Den är slut.
Suck.

Och vad ska jag roa barnet med idag? Legat på golvet har vi redan gjort. Likaså i min säng. Gåstolen springer han i nu men ser ut att kunna ledsna på det när som helst(när kexet är slut). Drömmarnas trädgård har vi redan tittat på. Gå ut? Jag orkar inte. Jag har ont i huvudet. Stackars mig buhuuu, eller något.
Suck.

Bara gnäll på den gnälliga mamman. Hela tiden. Kul att läsa om va?
Suck.

Idag är jag TRÖTT

Kategori: Allmänt

Nya upptäckter...

Kategori: Linus utveckling

Vaaaad gör Linus?








Happy birthday to me!

Kategori: Allmänt

Jag blev lite inspirerad av en av våra älskade hormoner/hemorrojer-bloggmammor, som vid ett tillfälle skrev en önskelista inför sin namnsdag. Hennes önskelista handlade väl mer om att folk skulle sluta pissa i stans hissar, att få ett ostört ligg, etc. MIN lista är en faktiskt önskelista till födelsedagen, över faktiska Saker. Sådana saker som det inte skadar att man får flera likadana av(vilket det finns en rätt naturlig risk för om man lägger upp den på internet för allas åsyn).
Jag är nämligen en sådan där individ som får totalt hjärnsläpp när någon frågar vad jag önskar mig till födelsedagen eller julklapp. Jag vet många saker när ingen frågar, men när frågan plötsligt slängs över mig så är det liksom tomt, puts, väck. Därför har jag nu, Äntligen, lyckats förmå mig själv att skriva upp de saker jag upptäckt att jag saknar på en lista. Så att jag kan säga något till den som frågar, och sedan notera intill Vem jag önskade mig det av så att jag inte önskar mig samma sak av 3 personer och plötsligt sitter med 3 brödkavlar hemma.
Men nej, jag önskar mig ingen brödkavel, det har jag redan. Brödkavel var det första ord som dök upp i huvudet när jag skulle hitta på ett exempel. Brödkavel förresten? Varför kom jag på just brödkavel? Guud vad tråkigt.

Men som sagt, det finns ju lite grejer som det inte skadar att önska sig av fler personer. Så ni som sitter därhemma och känner att ni verkligen har lust att ge mig en födelsedagspresent(!?) men inte vet vad, så kommer här en liten lista:

Presentkort (IKEA, Thun's, H&M, Lagerhaus, Skopunkten/Din sko, InterSport/Stadium)
Caj P's grillolja Honung (godaste grilloljan som finns)
Nestlés Ice Coffee(pulverportionspåsar i kartong, finns oftast bland kaffet)
Presenning (man vet aldrig när man behöver en presenning, olika storlek till olika saker)
Whisky är alltid gott ;)  (men inte de där som bara smakar sönderbränd stubbe)
Öl är alltid gott ;)
Svart eller svart-brun mascara
(Maxfactor 2000 calorie Dramatic look) Går alltid åt.
Finesse schampoo för normalt hår (brukar köpa på Ö&B, men det har inte funnits där på 3 månader :( )
Chokladbiskvier är alltid gott ;)
Svenska lantchips
(inte Naturchips eller något annat skit, utan Svenska Lantchips, de röda lättsaltade utan ngn konstig smaksättning)


Sådär, det blidde en liten lista trots allt. Och jag inser såhär efter att ha begrundat den en stund, att det mesta är ätbara saker. Äta bör man annars dör man ;)








 

Grå vardag

Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag upp med huvudvärk och täppt näsa. Yee-haaw!
Jodå, barnets förkylning drabbade även mig, fast det var ju flera dagar sedan i och för sig, men den går liksom upp och ner i vågor, både på mig och barnet. Det kan gå nästan en hel dag utan att snorigheten märks av på någon av oss, och sedan plötsligt hänger det långa snorsträngar ur näsorna på oss. Ge oss varsin stråke så kan vi spela upp en symfoni!

Ute är det grått och trist, och jag vet inte alls vad vi ska hitta på idag. Vi behöver ju egentligen ta oss ut och hitta på något för att vi inte ska gå varandra på nerverna(läs: för att inte barnet ska gå Mig på nerverna med sitt gnäll), men idag har jag inte lust till någonting känner jag. Huvudet mår bajs, och det sista jag är sugen på är att ta mig ut i verkligheten och typ försöka vara Social eller något annat sådant tokigt.
Idag är det onsdag, och då är Kyrkis öppet, vilket vi inte inte varit till på länge nu. Dels för att vi varit upptagna med annat, dels för att vi varit utan körduglig bil, och dels för att Jag inte känt för det när vi väl Haft möjlighet.
Idag har vi både körduglig bil och möjlighet, men min kropp vill inte. Huvudvärk och smått illamående(förmodligen för att jag inte haft möjligheten att äta någon frukost pga krävande barn) bäddar liksom inte direkt för en fröjdefull stund bland massa ungar och mammor. Och våra snoriga näsor gör vi nog bäst i att lämna hemma, även om barnet varit förkyld sedan förra måndagen och förmodligen inte smittar längre. Jag smittar nog inte heller, men man vet ju aldrig.

Lite kul det där ändå, hur man försöker undvika att åka på förkylningar och annat sådant när barnen är såhär små. Det har väl visserligen sin förklaring i att det är så mycket svårare att veta vad man ska göra för att hjälpa och lindra, när man inte kan fråga barnet vad som är jobbigt. Och rensa en snorig bebisnäsa görs ju inte i en handvändning direkt. Bara nässprayen har sista dagarna blivit en skrikig kamp då barnet inte Alls vill hålla huvudet stilla. Det som gick så bra förut... och näsfridan(sugen) ska vi inte tala om...och jag förstår honom, det måste ju kännas jätteäckligt.
När han blir äldre sedan kommer man väl med glädje bjuda in sig själv på lekdejt hos kompisar med vattkoppor och annat bara för att få den delen avklarad :-p

Nu ligger barnet i sin vagn och förmiddagssover, och jag sitter här och klurar på hur jag ska lägga upp vilorna idag. Ska jag väcka honom efter en halvtimme? Eller kanske 45 min? Det är ju så sköööönt när han sover länge och jag får andas och rå mig själv lite, och gå och kissa utan publik och plocka undan det där som stått framme och... ja, ni vet. Bara ha det lugnt och skönt utan bebispip framför TV:n/datorn. Ta något att äta! Visst f-n, jag har ju inte fått frukost! Mot kylskåpet!

Nr.6 - Sömnkrångeltröstens mästare

Kategori: Saker jag stör mig på

Det borde vid det här laget knappast ha undgått någon om att vi haft det lite träligt med barnets nattsömn här hemma. Det impregnerar liksom nästan varenda blogginlägg på ett eller annat sätt nu för tiden. Och det kommer ju givetvis in ett och annat tips från en och annan person, vare sig de har egna barn eller inte. De flesta tipsen är såklart jättebra och genuint välmenande. Tips, pepp och tröst mottages tacksamt, för det tär på krafterna och det sköra psyket att inte sova ordentligt om nätterna.

Och så kommer det ju ett och annat tröstande ord. De flesta bra, men så kommer vid ett fåtal tillfällen den där meningen som jag för mitt liv inte kan förstå Varför man häver ur sig över huvud taget:

"- Håll ut, det går över! Jag vet inte en enda 14-åring som inte sover i sin egen säng eller vaknar hela nätterna :-p".

Helt seriöst, skulle det vara någon slags uppmuntran? Skulle det vara någon slags tröst? Lugn, det går ööööver, det tar bara 14 år. Jomenvisst serru, nu blev jag så himla mycket lugnare och gladare...
Självklart sägs det med glimten i ögat, det förstår ju jag också. MEN jag kan inte ta emot det med glimten i ögat, för just en sådan där sak är det sista jag behöver höra när jag håller på att gå under av utmattning, både fysisk och psykisk.
Ge mig konkreta råd, tips och VETTIG uppmuntran, eller knip igen - thank you very much!

Prozac, någon?

Kategori: Sova sova sova säng säng säng

Barnet sov knappa 20 minuter i bilen till Sigtuna. Och i bilen sover han inte ordentligt, han sover väldigt ytligt, som i lite halvdvala. Knappa 20 minuter "förmiddagsvila" alltså, som skedde lite tidigare än vanligt nu när vi skulle iväg.
Vi var framme i Sigtuna ca 10:20, och åkte hemåt igen vid 14:10 varpå barnet somnade i bilen 14:15. Dryga 4 timmars vakentid och ytterligare 1 timmes ytlig "halvdvalesömn" till eftermiddagsvila i bilen hem.
Själva utflykten i sig idag var jättebra i alla fall. Barnet var på väldigt gott humör både på mitt jobb, och under promenaden genom stan. Så länge han aktiveras undviker man det där ständiga gnället som han bjussar på hemma. Men när vi väl kom hem igen, och barnet satts i sin gåstol, så hann jag bara gå på skithuset och börja klippa i paketet med fläskfilé innan barnet återigen stod intill på köksgolvet och gnällde och pep. *suck*
Jag är sååå less på den här fasen nu. Hur orkar alla mammor därute? Hur orkade Min mamma? Var jag över huvud taget såhär kinkig i den här åldern? Det Kan jag inte ha varit. Blä.

Kvällarna och nätterna är också spännande. Senaste 2 kvällarna, när barnet vägrat sova eftermiddag, har han praktiskt taget sovit när han lagts i sin säng, vilket såklart inte är bra. Men det har varit omöjligt att hålla honom vaken under kvällsamningen. Jag hade i stort sett blivit tvungen att skaka på ungen för att hålla honom vaken, och det funkar ju inte heller. Shaken-baby-syndrome liksom.
Och nu ikväll(han lades tidigare idag för att han var så trött och gnällig) har det varit kinkigt i spjälsängen vid läggning, trots napp och hela den vanliga drillen med Godnattfras och puss i pannan och allting. Han har blivit halvdålig på det där att somna själv. För att inte tala om att somna Om själv. Det blir mycket spring om nätterna, vilket är liite drygare nu när man måste ta sig till ett annat rum för att stoppa i napp. Och för någon natt sedan fick han plötsligt tuppjuck mitt i ett sådant där uppvak och började vråla i stället för att som annars bara vända sig och somna om när han fått sin tappade napp. Man är upp en gång i timmen i stort sett, i alla fall under nattens första halva. Andra halvan är det bättre, då sover han oftast 2-3 timmar mellan uppvaken.

Men jag håller ut. Jag lever vidare med mantrat att Det Går Över. Tids nog. Tids nog sover han bättre. Tids nog hittar han sina tappade nappar själv. Tids nog somnar han om på egen hand utan gnäll och sover flera timmar i sträck. Tids nog.
Shit vilket skitsnack :-p

En dag i Sigtuna

Kategori: Allmänt

Tog en sväng till Sigtuna och mitt jobb idag för att komma hemifrån och aktiveras lite



Ska man ha med barnvagn i Peggy, får man inte plats med något
annat. Matstolen fick därför stanna hemma, och då får man lösa
lunchmatning på annat sätt...


Vi tog en liten paketvagn!


Promenad på stan


Hamnen


...


Soligt


Strandpromenaden


Utförde lite blöjbyte på gräset intill strandpromenaden, och då
fick vi sällskap


Det tyckte Linus var kul


Kände oss något iakttagna


De kom jättenära


Mellis på Stora torget(som inte är så stort)


Tröttmössa i bilen hem

Dilemma No 1

Kategori: Sova sova sova säng säng säng

Börjar med lite bilder från dagens promenad(då det var TÄNKT att barnet skulle sova eftermiddag).



Var upp till Rånäs gamla bondgård och morsade på kossorna




Linus var något reserverad



Tittut!



Linus var mer intresserad av dem här!



Tyvärr var hästarna tysta, roligare när de låter ju



Gamla bondgårdsbyggnaden



Tog en sväng förbi ankorna idag också och åt lite mellanmålsbanan



Haha, brutalrund bebis på den här bilden


Blev det någon eftermiddagsvila då? Svar: Nej.
Jag var ute i sammanlagt 2 timmar(lite drygt) och gick och gick och gick. Ungen blev till slut gnällig, fick napp, varpå jag gick och gick och gick lite till. När vi började närma oss våra egna kvarter igen började jag bli desperat, såpass desperat att jag vände tillbaka åt samma håll vi kommit ifrån. Barnet vägrade sova, oavsett vagnen var i halvsittande eller liggande läge. Och jag gick och gick och gick. Till slut började barnet gnälla trots napp i munnen, han var helt enkelt utled på den där vagnen, så jag gick sakta sakta hemåt i förhoppningen att tröttheten skulle slå till som ett knockout-slag helt plötsligt. Icke. Barnet t o t a l v ä g r a d e sova, och låg till slut och skrek i vagnen för att han absolut inte ville ligga där, så jag gav upp och satte upp honom för resterande vägen hem.

Sista kilometern hem fullkomligt kokade jag av typ ilska, frustration, uppgivenhet och utmattning i en enda salig röra. Jag gick där och planerade flyktförsök till palmprydda länder, att sänka spjälsängen och sätta ungen där med några leverpastejmackor, 18 nappar och stänga dörren och dra. Typ.
När jag kom hem hade sambon kommit hem från jobbet och stod i köket i färd med att laga middag. Han hade uppenbarligen sett min psykbrytstatus på Facebook("- Men för i helvete unge SOMNA!") och försökte vara så stort stöd som möjligt för mig när jag kom inklampande med hårt sammanbitna tänder.

2 dagar i rad nu utan eftermiddagsvila alltså. Vilket innebär att hans vakentid mellan förmiddagsvilan och sänggång har varit ungefär 7-8 timmar i sträck. Ni kan ju tänka er hur brutalt trött ungen är på kvällen. Som om inte separationsfasgnället vore nog, på med lite trötthetsgnäll på det så har vi en hel djävla fars.
Den stora frågan är ju nu hur jag ska lägga upp kommande dagar? Väcka honom tidigare under förmiddagsvilan trots att han fortfarande är trött, för att kanske lyckas få honom att sova eftermiddag? Eller skjuta på förmiddagsvilan och börja med EN vila om dagen(vilket jag tycker känns lite tidigt än, men vad vet jag)?
Som sambon sade - nu har ju ungen gått två dagar utan eftermiddagsvila, det kanske sätter sig snabbt i hans dygnsrytm? Sabbar vi om jag kortar ner förmiddagsvilan?
Känner att jag faktiskt behöver lite hjälp här.

Men det är ju själva f...

Kategori: Allmänt

Jag börjar bli så smått frustrerad, eller ska jag kanske säga Väldigt frusterad, över det faktum att jag aldrig lyckas få saker och ting gjort. Jag tjatar ständigt om att jag behöver, och ska, klippa mer på trädgårdshäcken, för jag vill ju bli klar någon gång. Men det är lättare sagt än gjort.
Att gå ut och knipsa och ha barnet med sig Går, men jag hinner ju bara ta några få grenar varje gång, sedan ledsnar barnet på att sitta och titta på. Dessutom blir jag ständigt avbruten med att barnet måste sättas upp ordentligt i vagnen efter att han hasat ner, plocka upp det han haft att pilla med från marken etc etc.
Några få grenar är väl bättre än inga alls, kan tyckas? Nej, faktiskt inte. Jag blir i stället bara irriterad för att jag inte lyckades hinna få mer gjort.

Även rabatten vi fixade till förra våren/sommaren behöver rensas i innan den hinner växa igen, det vill jag också ta itu med. och den behöver rensas regelbundet våren/sommaren igenom då det hela tiden kommer upp nytt ogräs.
Och så var jag ju till naprapaten för snart 2 veckor sedan, och fick då ett träningsprogram för pilatesboll som jag skulle utföra, och maila honom rapport över hur det gått. Och efter 2 veckor skulle jag tillbaka. Jag har varken lyckats träna med pilatesbollen, eller boka ny tid till naprapaten. Och boka en tid är meningslöst innan jag utfört den träning jag skulle utföra.
Och jag skulle ju börja cykla, och ta ensamma raska motionspromenader för att förbereda kroppen lite för mitt hårda jobb som börjar 4:e juni. Det har inte heller blivit av. Fan fan fan. Men jag får ju aldrig tillfälle. Och de få tillfällen jag eventuellt har, när barnet sover eller sambon är hemma, vill jag ju hinna med att faktiskt kunna sätta mig ner och bara slappa också. När jag inte har ensamt ansvar för separationsfasig bebis.

Låt sambon ta ungen när han är hemma då, kanske ni tänker då? Jovisst, men det är ju inte bara Jag som har saker jag vill göra. Även sambon har saker han vill ta itu med när han inte jobbar. Dels själv få lite vila, och så har han ju sitt skötebarn, nya grillen, som ska byggas nu under våren, och den förbereder han saker för så fort vädret tillåter. Grunden är lagd, hyllplanen till avlastningsbänken är byggda och oljade, och helgen som kommer är det tänkt att själva grillen ska muras om vädret samarbetar. Vilket innebär att jag får ta hand om barnet under tiden. Det separationsfasiga, 9-månaderstrotsiga barnet som börjar gå mig rätt ordentligt på nerverna nu. Jo, man FÅR faktiskt känna/säga så. Det är fullt tillåtet. Man FÅR bli trött och less på sin egen unge, skulle man inte bli det är man tamejfan inte normal.
Och det faktum att ungen blir som mest gnällig och efterhängsen när Jag befinner mig i samma rum gör ju inte saker och ting lättare eller roligare direkt. Att lämna honom ensam med pappa eller far/morföräldrar eller kusiner eller vem det nu må vara är inga problem, då håller han sig på ganska gott humör. Men så fort Jag visar mig börjar de där karaktäristiska "bananböjen" bakåt, händerna åker upp mot huvudet och det kinkas och pips. Suck.
Jag hoppas verkligen att den där fasen går över relativt snabbt, för det är inge speciellt skoj att vara hemmamamma just nu.

För att komma tillbaka till häckklippning, rabattrensning, pilatespass och motion, så antar jag att måste bli lite bestämd. Dels mot mig själv, men även gentemot den stackars sambon. Ta mig själv i kragen och säga att "- Nu ska jag ut och gå, vi ses om en timme." "- Nu går jag och kör mitt pass med pilatesbollen, vi ses om 20." "- Jag ska ut och klippa häcken, ropa om det är något."
Men jag skulle nog även behöva en spark i baken ibland, då jag lätt hamnar i soffan/framför datorn i stället. Som Nu. Barnet sover förmiddag i vagnen(efter 40 minuters vagning över vardagsrumsgolvet)och jag sitter vid datorn, liksom. Hade jag varit smart hade jag förberett barnets lunch så den bara är att värma sedan så jag slipper stå i köket med en pipig unge intill i gåstolen. Men jag orkar inte. Jag somnade inte förrän ett par timmar efter att jag lade mig igår kväll, och barnet har som vanligt vaknat ett antal gånger under natten och behövt nappistoppning, så jag har som vanligt inte fått mer än max ett par timmars sömn i följd.

Det är mycket gnäll från den arma mamman idag! Men gnälla av sig behöver man ju också ibland. Även om just Jag kanske gnäller lite väl ofta nu för tiden. Och det känns trist, jag vill inte vara någon gnällpelle. Men jag känner mig så fast och låst, så trots att jag ska tillbaka till ett jobb jag inte längtar efter, så längtar jag ändå. Jag längtar efter att få komma hemifrån, få miljöombyte, få äta lunch/gå på toa/existera utan en gnällig unge intill som sliter mig i benet eller i håret.
Nu ska jag bita ihop en vecka så att sambons förmiddagsvecka samt helgens grillbygge passerat, sedan ska jag ladda upp lite full-i-fan:ande och TA mig själv lite tid till allt som fått stå åt sidan på sistone. It's now or never!

Måtte djävulen ta alla övertrötta barn!

Kategori: Allmänt

Jomenivisst serru, det är lite(!) risk för psykbryt i den arma mammans huvud igen. Ungen väääääägrade ju sova eftermiddagsvila, så nu är han inne i typ 3:e andningen och jag undrar när han kommer somna ikväll. Om han Någonsin somnar igen.(det gjorde han, jag avbröt mitt i bloggandet för grötmatning och läggning.)

Kan ju börja med att redogöra lite för dagen som varit i alla fall.
I förmiddags blev(äntligen) huset dammsuget igen, samt våttorkat. Men den där uppenbarligen ingrodda skiten på golvet sitter tydligen rätt ordentligt, för golvet knarrar så smått när man går på det i alla fall. Tydligen krävs det gammal hederlig stå-på-alla-fyra-med-skurborste-och-såpa-skrubbning på golvet. Och det är det ingen av oss som är riktigt sugna på just nu. Vi får väl kanske satsa på att våttorka efter varje dammsugning ett tag så kanske skurmoppen lyckas ta sig ner till botten av det hela till slut? I annat fall får jag ta ett rum i taget någon gång när andan eventuellt kan tänkas falla på. *host*

Någon gång efter 13, när barnet satt och åt mat, traskade morbror Colle och kusinerna Evelina och Emma in. Linus spelade Allan och charmade loss så gott han bara kunde med mycket handklappande, skumma ansiktsuttryck och roliga ljud. Han kan när han bara vill den där ungen.
Efter ett tag gick pojkarna ut och påbörjade bromsbytet på Peggy, medan tjejerna roade Linus. Själv passade jag på att plocka undan efter lunchen och förberedde lite inför fikat som skulle ätas senare.

När Linus började ledsna på att jaga/bli jagad i gåstolen, klädde jag på honom och så gick vi ut och gungade en stund, och han bjussade på en hel arsenal av roliga miner som jag knappt sett tidigare.


Emma på Bobby-caren och Linus efter


Konstig den där kusinen...


Gungas av kusinerna




Allan ballan


Kuliga kussar det där


Grabbarna fixar och trixar(Colle fixade och sambon tittade ;-p)


Försöka få till en "omuppig" bild på alla 3 ungar var ju sådäär lätt :-p


Jorå men såatte...


Ehum...


Här gav jag upp :-p


När Linus ledsnat på gunga och gräsmattesittning insåg jag att det nog var dags för eftermiddagsvila, så jag gick in och hämtade vagn, en banan och vattenmuggen, och försökte pilla i barnet lite banan + vatten medan tjejerna försvann ner till sjön. Efter en stund tog jag Linus med mig ner för att se vad de hade för sig, och hamnade mitt i en fotosession som Linus och jag kollade in samtidigt som han fick det sista av bananen.















Lille havsfruen? :)


Linus började vid det här laget bli rätt gnällig, så jag stoppade i napp och gick en sväng med tjejerna som sällskap, men när vi åter var hemma vid huset hade barnet ännu inte visat något tecken på att vilja sova, så tjejerna gick in och fikade med karlarna som var klara med bilen, och jag tog en sväng till med barnet som INTE ville sova. Försökte jag lägga honom ner, försökte han bara sätta sig upp. När jag återigen närmade mig vårt hus gav jag upp och tog in honom, för jag ville faktiskt också ha fika.
Som förväntat blev det gnäll ganska fort efter en stund i gåstolen, så det stoppades i napp igen och barnet placerades i vagnen, och jag stod och vagnade och vagnade och vagnade, men sova ville Hans Höghet Inte. Morbror och kusiner åkte hem, och jag fortsatte vagna barn. Som inte ville somna. Det syntes så väl hur han Behövde sova, men nej då.
Sambon tog ut Peggy på en liten testrunda, och när han kom tillbaka stod jag fortfarande och vagnade, varpå han tog över så jag fick känna lite på bilen. OJ vilken skillnad det var - bilen var tyst! :-D
Och när jag kom tillbaka från min runda, stod sambon i sin tur fortfarande och vagnade sömnvägrande barn. Då gav vi upp. Jag tog barnet och satte mig med honom i soffan, i hopp om att han skulle slockna i famnen eller något till slut. Men icke. Sambon hann laga klart middag och allting, och då kändes det meningslöst att försöka få honom att sova. Upplägget för resten av kvällen hade bara blivit helt kajko.
Barnet fick sitta med oss vid middagen, då han åt några bitar hotdog och ett smörgåsrån med leverpastej på, men han blev anti korven ganska fort. I den stunden bestämde vi oss för att försöka hålla honom på hyfsat humör någon halvtimme och sedan ge honom gröt och låta det bli tidig sänggång.

Efter gröt och pyjamas var det en T R Ö T T bebis som låg och snuttade hos mig. Jag var tvungen att "bråka" med honom för att hålla honom vaken, och han låg där och praktiskt taget bad mig om att låta honom vara ifred. Då bar jag in honom till sängen, och han somnade på 3 röda. Frågan är hur tidigt han vill upp i morgon. För medan vi satt i soffan före middagen när jag hoppades att han skulle sova, så var det som om någon slog mig i huvudet med en sömnpulverslägga. Jag blev så förbaskat trött att jag knappt kunde sitta upprätt. Och Linus övertrötthetshumör i kombination med min trötthet låg farligt nära psykbrytets brant. Och nu har ju min trötthet passerat, så jag lär ju inte kunna somna i tid sedan i alla fall. Morgondagen kan bli spännande :-p

Jösses...

Kategori: Allmänt

Vi har ju haft "problem" med våra golv här hemma senaste veckorna. De har varit snorhala(jo, jag har till och med druttat omkull vid ett tillfälle), så barnet har inte kommit någonstans i sin gåstol om han inte haft halkstrumpor på sig eller varit barfota. Och när vi vuxna går på golvet så knarrar det som sjutton, så man kan inte direkt smyga omkring tyst på kvällen när barnet somnat. Vilket vi i och för sig inte ska behöva göra ändå, barnet ska lyckas sova sig igenom lite ljud även nattetid.

Hur som helst. Igår kväll gjorde sambon ett test. Han tog en trasa och torkade av en del av köksgolvet, bara för att kunna jämföra "fotknarr" på den tvättade, respektive den otvättade delen. Och tro på f-n, när golvet torkat och "knarrtestet" utfördes så var skillnaden som natt och dag.
Hur äckliga är inte vi?? När golven är så skitiga att de blivit hala!?! Skärpning, familjen Byhåla.
Så nu på förmiddagen, efter att ha stoppat gröt i barnet, så stod jag över min egen frukost till förmån att dammsuga huset. Annars hade det inte blivit av. Och nu är sambon i full färd med att våttorka de snuskiga golven en gång för alla medan barnet följer efter(Läs: är ivägen) och tappar leverpastejmacka lite här och var på de nytorkade golven.

Nu sitter jag som på nålar och undrar om/när min bror eventuellt tänkt dyka upp idag. Måste vi springa ut och lossa på bultarna redan nu? För det vore ju förargerligt om han hinner hit innan vi hunnit förbereda. För liiite hjälp vill vi ändå bistå med när han är så otroligt snäll och hjälper oss med "skitgöra".
Största ångesten gäller dock bromsoken. Vi vet inte om de är slut eller inte, och vi har inte köpt några för säkerhets skull, det kostar trots allt en slant. Men det vore ju för djävla surt om de är tvärslut(vilket det tyvärr finns en stor risk för på höger fram) när brorsan åkt hela vägen hit för att hjälpa oss. Men det är en risk vi får ta.

*Dregla*

Kategori: Allmänt

Hade den inte funnits i Ystad, så...
(ja, jag är NÖRD)


Knark

Kategori: Allmänt

Har suttit på Blocket och knarkat cykelannonser såhär på kvällskvisten. Äldre damcyklar av favoritmärkena Crescent och Monark. Vill ha vill ha vill ha, men ett par av dem kostar över 4500kr! Galet!
(samtliga bilder är alltså lånade från Blocketannonser)



En favorit i repris då





Underbart bajsbrun :-D


Så snygg detalj med den vita kanten runt hjulen











Sååå fin! Älska grönt, och älska den klassiska gamla utfällbara
reflexpinnen :-D




FF

Kategori: Allmänt

Idag slapp barnet sina föräldrar under dryga 3 timmar och fick vara hemma med sin mormor i stället. Mormor kom ett par timmar innan vi skulle åka hemifrån för att barnet som vanligt skulle hinna "känna in sig" lite med henne, och tog ut honom på en promenad i vagnen när det var dags för eftermiddagsvila, varpå vi smet iväg.

Vi hade bestämt att testa pastan på en pizzeria i Norrtälje efter tips från en av sambons arbetskamrater. "Husets pasta" på oxfilé. Nu är ju jag egentligen av uppfattningen att oxfilé ska ätas i bifform och inte uppstrimlat då det lätt blir segt. Det gällde även i dagens pasta, men själva pastasåsen(som även innehöll paprika och färska champinjoner) var brutalt god. Och rätten kostade blygsamma 75kr, så det var helt klart värt pengarna trots segt kött(för jo, det Var faktiskt oxfilé). Dessutom fick vi två enorma pizzabröd i typ ciabattaform till som var grymt gott att doppa i såsen.


Nu hann ju jag sabba garneringen innan jag kom på att jag skulle
fota maten, men det ser rätt gott ut i alla fall va?


När vi hade ätit visste vi inte riktigt vad vi skulle hitta på. Det blåste lite halvt isbjörnar ute och tycktes ligga regn och lura i luften, så en promenad på stan kändes inte så lockande. Dessutom är det inget öppet den tiden på en lördag, så vi provade att ringa en kompis som bor i Norrtälje för att se om han var fri för en fika. Dessvärre var han inte hemma, så vi funderade vidare genom att ta en sväng på Flygfyren och handla korvbröd, då vi inte vet vilken tid min bror dyker upp i morgon(Om han dyker upp). Han kanske vill ha lunch. Lithell's med bröd brukar duga åt de flesta, så har han eventuellt ungarna med sig så finns korv att bjuda även dem på.
Svängen på Flygfyren gjorde oss inte så mycket klokare, så det slutade med att vi hamnade hemma hos sambons föräldrar :-p
Ibland kan det vara trevligt med en lugn fika med sällskap utan bebis också, och vi blev bjudna på kaffe och bakelse. Jojo!

När vi kom hem igen möttes vi av en glad bebis i gåstolen, och han hade varit sååå snäll med mormor. Eftermiddagsluren ute i vagnen hade väl blivit i kortaste laget(30 minuter), men han hade sovit i alla fall och det är huvudsaken. Men det märktes ganska rejält att han började bli trött när vi satt och pratade med mormor. När han går runt och fnissar åt allt och inget, varvat med ett och annat smågnäll, börjar det bli dags att äta gröt och byta till pyjamas :-p
Han hade i alla fall ätit nästan en hel skiva blodpudding till middag, men fruktpurén var han sämre med. Vilket inte är så konstigt då han under lunchen tidigare på dagen tryckte i sig TVÅ stycken Lithellskorvar, ett halvt korvbröd och en halv burk fruktpuré. Matvrak.

Nu ligger barnet och dunar i sin säng, och vi har precis ätit lite sen efterrätt. Vi hittade någon italiensk sak i bägare på Flygis som hette Profiteroles, vilket är typ petit chous fyllda med vaniljkräm i chokladsås. Smakade helt okej, men nog inget jag kommer köpa igen, åtminstone inte i sådan där färdig plastbägare. Tror det är sjukt mycket godare när det är nygjort.
Avslutar nu med en 5,2:a, som lite extra lyx. Har blivit rätt mycket godsaker på sista tiden, så mina tappade kilon kommer väl tillbaka som ett brev på posten snart :-p


Slog på stort med kjol idag minsann

Att göra/köpa-lista:

Kategori: Allmänt

Har en hel radda grejer jag ska unna mig/äntligen köpa när jag börjat jobba igen och får in lite rimligare stålar än Försäkringskassans "fantastiska" föräldrapenning.

* Gå till frisören.
Sedan jag slutade jobba har jag klippt mitt hår själv. Eftersom jag inte har någon invecklad frisyr att hålla efter, så klipper jag lite själv på måfå. Min frisör kommer väl "råka" klippa av mig halva örat som straff när jag väl sätter mig i friserarstolen, men det får jag ta. Och hon. Även om hon inte tar mer än 280kr för en klippning så är det ändå 280kr av ca 7000 spänn som ska räcka till räkningar, månadshandel och bensin. Plötsligt har "ynka" 280kr blivit en hel djävla förmögenhet.

* Göra ny synundersökning.
Jag använder i vanliga fall linser. Glasögon är liksom bara ivägen och blir skitiga titt som tätt(framför allt när små runda flottiga fingrar får tag i dem). Linserna jag har(månadslinser) är inne på sista versen och jag blir liksom "grusig" i ögonen av dem efter bara ett par timmars användning, så jag använder dem inte längre. Det har skett typ 3 gånger sedan Linus kom. Dessutom känns det som att jag behöver öka styrkan på dem lite.
Drömmen vore att skaffa nya linser nu inför sommaren så jag kan använda solglasögonen utan att för den delen gå runt och vara halvblind, men smakar det så kostar det. Jag kommer nog bara fylla på förrådet med den styrka jag har just nu så jag kan vara glasögonfri i sommar, men ny undersökning får jag nog vänta med att kosta på mig till Efter sommaren. Inte för att en undersökning är överdrivet dyr, men man spar gärna på alla slantar man kan.

* Byta ut typ halva garderoben.
Det har jag i och för sig tänkt göra ändå. Jag har kredit på både Ellos - och H&M's postorder, så jag har möjligheten att delbetala(dock minst 50kr/månad). Nackdelen med det är ju att man sitter och betalar massa ränta och därför betalar Mer än kläderna egentligen kostade från början. Men det kan det faktiskt vara värt när man inte köpt ett nytt plagg på över ett år, typ. Och jag betalar alltid av mer än 50kr(om det inte är vrålkris). Men jag vill verkligen ha lite nytt.
Å andra sidan fyller jag år om en månad, så jag kan alltid önska mig lite presentkort på t.ex H&M och Thun's. Älska presentkort. Älska H&M och Thun's. Synd att presentkort är så tråkigt att ge bort bara, för det vet jag ju själv. Men uppskattat och praktiskt. *hint hint*

* Gå och knådas av Nettan.
Nettan bor längre ner på vår gata, och är med och driver Relaxrummet nere i Rimbo där man kan få klassisk ansiktsbehandling, ögonbrynsplockning, färgning av ögonbryn och ögonfransar, vaxning av ben och bikinilinje. Och massage - som förebyggande, rehabiliterande eller avslappning. Finns även healing i olika former. Och så fotvård. De har lite av varje, helt enkelt.
Nettan är känd för att ha ganska "starka nypor", och just det tror jag att jag behöver. Hellre att det nästan gör ont så man faktiskt känner att någon har varit där och knådat, än någon mjuk fjollig massage man knappt känner av.

* Testa mitt livs första ansiktsbehandling.
Jag har alltid velat prova, men någonstans tyckt att det är slöseri på pengar. Det kanske det faktiskt Är också, men ibland måste man ju även skämma bort sig själv. Jag har ingen aning om vad en ansiktsbehandling faktiskt innebär. Vad de gör, eller inte gör, etc. Just därför vill jag prova. Och skulle resultatet bli en hud mjuk och len som en babystjärts(varför gör man den liknelsen eg... Linus stjärt är ju alldels gropig!) så var det ju värt det. Om inte, så vet jag ju en gång för alla att det ÄR att kasta pengar i sjön.

* Köpa ny(läs: begagnad) cykel
Jag har redan en cykel. Min pappas gamla Monark herrcykel som är coolast i stan. Dessvärre har den inga växlar, vilket faktiskt skulle vara bra att ha ibland. Och ska jag eventuellt sätta en barnsits där bak, så kommer det vara bra mycket smidigare att slippa svinga benet över en herram och därmed minimera risken för att sparka till barnet varje gång jag ska upp på cykeln :-p
I och för sig har jag blivit erbjuden att få en halvantik gammal brevbärarcykel av en vän till sambon, men jag befarar att det inte finns några fungerande växlar på den heller, så jag får nog satsa på något annat. Jag skulle vilja ha en klassiska gammal damcykel med cykelkorg och allt. Typ en sådan här:


Min mamma hade en liknande cykel som tyvärr gått i graven. Jag
älskar gamla cyklar, och skulle ju helst ha en "vintage-cykel".
Tyvärr vet folk att de kan få mycket pengar för sådant nu för
tiden, så det är i regel billigare att köpa  ny cykel på typ Biltema.
Cykeln på bilden har jag lånat från en Blocket-annons, och säljaren
vill ha 3000kr för den :-S


* Reconda Peggy
Jo, jag vill faktiskt slösa pengar på att piffa upp bilen lite. Peggy må vara en liten(mini), 11-årig skrothög i många andras ögon. Men i mina ögon är hon grym. För trots en och annan skavank(halvtrasigt fläktsystem, ingen bakrutetorkare, rostfläck modell medium på bakluckan, taskiga bromsar(än så länge), glapp i vänster framljus, "felkopplad" stereo etc), så är hon "Min"(okej, min och sambons då Vi köpte henne gemensamt, men hon står på Mig) första bil. Och det är trots allt jag som kör henne mest. Vi köpte henne för att jag skulle ha henne som pendlarbil till jobbet.
Trots sina "ynka" 88 hästkrafter så går hon som ett skållat troll om man bara vill(jodå, jag har testat ;) ), så hon var klart värd pengarna vi köpte henne för. Och kollar man vad likvärdiga bilar(alltså samma modell/årsmodell) kostar på till exempel Blocket, så fick vi henne löjligt billigt. Skulle vi fixa alla småfel, skulle vi gå med vinst om vi sålde henne. Men jag vill inte sälja. Inte än. Först ska hon pysslas om och glänsa!

* Lämna barnet till barnvakt, dra ut på typ kryssning ellr ngt och unna mig en riktigt "tonårsfylla"
Jo faktiskt, jag är såpass pubertal av mig att jag skulle vilja ta mig en redig fylla och bli packad som ett as, dansa på borden och typ sjunga karaoke som en(enligt mig själv) rockstjärna. Med eventuell spya som utgång(för då har jag inget behov av alkohol på Länge igen :-p) Bara för att jag inte haft möjligheten sedan november 2010 då jag fick veta att jag var gravid med Linus.
Jag har inte varit berusad "på riktigt" sedan dess. Jag har känt mig smålullig en gång efter 2 wirrar hemma i soffan vid ett tillfälle för ett par månader sedan, men det är allt. Jag har ju ammat hela tiden, så dricka en massa finns ju liksom inte på världskartan. Men nu ammar barnet 2 ggr/dag, så snart har jag alla möjligheter i världen.
Men jag vill gärna ha sambon med mig på detta, då vi inte bara är ett par utan även bästa vänner(enligt Mig i alla fall)och för att det ska vara möjligt måste barnet lämnas bort en natt, och det är lite för tidigt än(enligt Mig). Däremot kan jag tänka mig en blöt kväll om sambon kör, och det bara är över kvällen/en bit in på natten så man kan ha barnvakt hemma om barnet vaknar på natten(vilket han hittills gör fortfarande).


Det finns en massa många mer saker jag skulle vilja unna mig, som jag inte kommer på just nu. Och även om jag skulle komma på det nu, så skulle listan fömodligen bli så sabla långa att Jag inte skulle orka skriva, och Ni inte skulle orka läsa om det. Så jag avslutar här. Jag har trots allt fått med några av de viktigaste grejerna, och efter att ha spånat genom dem lite inser jag att de flesta har med utseende att göra. Vilket inte är så konstigt efter att ha spenderat dryga 9 månader i skitiga mjukiskläder, flottiga glasögon och håret i hästsvans.
Jag behöver lite piff, helt enkelt, för i ärlighetens namn känner jag mig ganska ful för tillfället :-p

Barnvakt eller inte?

Kategori: Allmänt

Det är frågan. Vi har ju bokat barnets mormor för i morgon, då tanken var att mamman och pappan skulle få komma iväg någonstans och få några timmar tillsammans utan barn i släptåg. Men så gick ju barnet och blev förkyld, så nu går vi lite i valet och kvalet över hur vi ska bära oss åt. Blåsa av dejten och stanna hemma, eller riskera att smitta mormor med snorig näsa?
Nu har visserligen barnet varit förkyld några dagar, så han är nog ingen större smittorisk längre. Men man vet ju aldrig. Jaja, vi avvaktar till i morgon så får vi se.

Idag var vi iväg och köpte bromsskivor + belägg till Peggys båda framhjul i alla fall. Och så har jag pejlat lite med min bror om när, och ifall han har lust att åka Hit och hjälpa oss byta(för jag törs tamejfan inte köra bilen någonstans). Och det tycks eventuellt kunna ske redan på söndag om inget skiter sig(och nu kommer ju något givetvis skita sig bara för att jag sade sådär). Kan ju i alla fall säga att det står en platta bärs här och väntar på honom, i hopp om att det ska locka lite ;) ;) ;)


Seså, Jonas. Vi väntar på dig! ;)


Barnets matvanor fortsätter i sina egna skumma spår. Idag tänkte jag att han skulle få smaka på samma kyckling som vi andra skulle ha till middag. Jag stekte den i ugnen, så den blir ju mycket saftigare och mer lättuggad då. Men icke, den åkte ner på golvet. Dock gick det att mata honom med några bitar. Men äta själv skulle han Inte. Så det blev att dra fram den gamla uttjatade syltan i stället. Som han OCKSÅ började hiva på golvet, i alla fall till en början, men efter en stund började han stoppa dem i munnen i stället.
Förmodligen var han hungrig, men såpass hungrig att han bara var grinig och inte riktigt fattade själv att det var därför han var arg(för det var en grinig, relativt nyvaken kille som sovit drygt 1,5h som sattes i matstolen). I början ville han bara matas med syltan också, och sedan plötsligt fick man Inte mata, då skulle han äta själv. Som sagt, 9-månadersperioden är f-n ingen dans på rosor, unges humör och vilja är upp och ner som en djävla bergochdalbana dagarna igenom. Så jag hoppas innerligt att han är snäll mot mormor om det blir barnvaktning av i morgon.

Någon som VILLE smaka kyckling var Neo. Satan i gatan vad den katten kan vara enerverande vid matbordet ibland. Vi försöker undvika att katten springer vid bordet och äter det barnet slänger på golvet, just för att barnet inte ska börja slänga ner maten bara för att ge katten. Vattensprutan har gått varm hela middagen igenom, för kattfan är Envis må ni tro. Hur blöt han än blivit, så kommer han hela tiden tillbaka. När han vet att han gjort något förbjudet kan man hitta honom såhär:



Men katten har ingen skam i kroppen. När vi gått och satt oss i soffan efter middagen, var katten upp på köksbordet och norpade åt sig en stor kycklingbit trots att jag försökt täcka över den med ett katrullock. Plötsligt kommer katten farande med kycklingbiten i munnen och morrar för att katten Siri följer efter. Han jagades in i sovrummet där han smet in under sängen och satt och morrade, och skrämdes ut med vattensprutan på full fräs. Djävla katt.



Silky smooth...

Kategori: Hissa

Dagens hiss: Olive oil salt cream

Denna produkt hade jag glömt att jag hade. Hittade den av en slump i badrumshyllan efter ett välförtjänt bad för ett tag sedan, och blev eld och lågor när jag insåg att jag kunde bli av med min torra fnasiga vinterhud. Jo, jag blir lätt sådär otrevligt flagig och ful, främst i pannan, om vintrarna. Inga lotions i världen hjälper(inte för att jag testat så många, kastar bara pengar i sjön). Min hud pallar inte kall luft. Då är den här burken suverän.
Den fungerar som en peeling, och används med bäst resultat på våt hud. Olivoljan tränger in direkt och man får världens lenaste, mjukaste hud.
Tyvärr vet jag inte var man hittar den, då jag fick den i present för massa år sedan(och dessvärre inte minns vem det var jag fick den av). Och snart är den slut, så jag måste med andra ord Googla lite snart så jag kan köpa en ny. Den är i alla fall tillverkad i Italien, enligt etiketten på burkens undersida.

Om någon känner igen den och vet var man hittar den - hojta till för farao!





Drar även till med en Diss i samma inlägg: Bebis/amningshormoner

De resulterar i detta:

Borsten är normalt sett inte brun


Jag blir skallig snart!

Unge!

Kategori: Allmänt

Det där med mat alltså... jag blir inte klok på ungen ibland. Idag skulle han få fiskbullar till middag. Det var några dagar sedan han fick det sist, så jag tyckte inte att han borde ha ledsnat på det än. Och han har ju gillat det innan. Åt ungen fiskbullar idag? Svar: Nej. Han smakade inte ens på dem, utan de åkte raka vägen ner på golvet. Jag vet inte om de färgmässigt påminner för mycket om makaroner och potatis kanske, eftersom han inte ens provade att stoppa dem i munnen.
Det slutade med att han fick sylta i stället. Dock verkar han ha lagt till sig med en ny egenhet när han äter. Lägger man fram 2 bitar sylta, tar han den första och slänger den på golvet, och stoppar den andra i munnen. Varje gång. Lägger man bara fram 1 bit i taget stoppar han dem i munnen. Skum unge.

Två skivor sylta tror jag han petade i sig, och jag fick i honom ett par skedar fruktpuré innan han ratade det också. Avslutade med 3-4 päronskivor, vilket han fick smaka för första gången i förmiddags, och det var poppis. Lättuggat och gott. Tyvärr får han ju inte mycket till bukfylla av det då det mest bara består av vatten, men i alla fall. Menne... blir man lös i magen av päron? För det blev han nämligen lite senare på kvällen. Eller kan de bli det i samband med förkylning? 

Måste även säga att 9-månadersbebisar inte är speciellt kul, faktiskt. Söta att se på, men ena riktiga gnällpellar. I alla fall min unge. Den där förbaskade separationsfasen visar sig på så sätt att han plötsligt från ingenstans kan bli skogstokig om jag går iväg, om så bara ett par meter. Han hänger efter och gnäller, böjer sig bakåt och sätter upp armarna mot huvudet. Försöker greppa tag i mitt ben, men böjer man sig ner för att gulla och kramas så blir han bara ännu argare och slänger sig bakåt och protesterar högljutt. Inget duger, liksom.
Tar man upp honom och går omkring går det an ett tag, men sedan vill han överallt och ingenstans och sitter mest och ålar omkring i famnen på en. Och helt plötsligt har han glömt hur grinig han var och kan sättas i sin gåstol och så far han iväg. Helknasigt.

Han har inte alls samma tålamod hemma heller, utan ledsnar mycket fortare på sin gåstol, på att vara på golvet, på att sitta i matstolen etc etc. Det ultimata vore att åka iväg med honom varje dag och hitta på saker för att aktivera så både Linus och jag själv slipper få psykbryt på tillvaron, men jag vill inte sätta mig i Peggy längre. Höger frambroms är verkligen helt slut, och det är rent ut sagt PINSAMT att åka runt i henne. För nu låter det inte bara när man bromsar, det låter HELA TIDEN.
Inifrån bilen låter det som att det skrapar(vilket det gör då den icke existerande bromsen ligger och sliter direkt på bromsskivan). Utifrån tjuter det.
Bromsarna skulle behöva bytas NU, men det är ju det där med pengar. Man har dem aldrig när man är i behov av dem. Jag har råd att köpa bromsar till framhjulen, men inte alla 4, vilket var tanken från början. Men nu får jag nog tänka om och kanske satsa på enbart frambromsarna bara för att få det gjort så fort som möjligt så vi faktiskt kan använda bilen. Men jag ska ha tid att ta mig till Biltema också, vilket förutsätter att Passaten är ledig. Och brorsan ska ha tid att hjälpa mig byta. Vi får se hur det går och blir, helt enkelt.

NU däremot, ska jag ta mig en 3,5:a och slappa i soffan en stund innan sänggång.



Slog på stort och badade barnet nu på kvällen fast jag är själv
hemma. Föredrar annars att göra sådant när vi kan hjälpas åt, det
är skönast så.


Plaska e kul


Enough! Jag är för farao naken! Sabla paparazzimorsa...

Mission: Eftermiddagsvila

Kategori: Allmänt

Tanken var att barnet skulle sova. det gjorde han också, dock inte så snabbt som jag hoppats, så det blev en liten utflykt av det hela.



Vi startade promenaden med lite gungning


Skitkul! I några minuter i alla fall :-p


Siri följde med en bit när vi gav oss av


Har jag sagt att vi bor på landet? :-p


Alléer är trevligt. Finns ett helt gäng häromkring.


Gillar att kameran valde blixt mitt i solskenet


Alltid spännande att titta på vatten


Vi fick sällskap!


Ankor med roliga dunbollar på huvudet


Vi åt lite banan och tittade på ankorna en stund


Linus tyckte de var konstiga


De fick smaka lite majskrok


Såg några änder också


Rånäs gamla stenkvarn


Framsidan. Välbevarad och fin. Brukar vara café om somrarna.


Trädgårdsmästarvillan. Trädgårdsmästare var uppenbarligen
the thing to be förr, de bodde flådigt!


Måste ha varit en djävla stor häst som dundrat fram


Pratkvarnen Linus. Höll låda hela vägen från slottet


För jäkla fint med vår


Men vad hände här??


Jo faktiskt, ungen SOVER


Ändrade ställning på barnet för säkerhets skull :-p


Flitiga familjen myra


Mysigt vid ån


Hittade en slö katt hemma


Och en till


Men den här var nog slöast iaf, och sov ca 1,5h(tror jag, hade ingen
klocka/mobil med mig



Packad & Glad

Kategori: Hissa

Dagens hiss: Coop Extras plastfolie

Det där med plastfolie är ju en hel djungel. Jag brukade tidigare köpa gladpack och sådant på Ö&B. Jag köper fortfarande aluminiumfolie, fryspåsar och sådant på Ö&B, men sedan jag av en slump köpte plastfolie i lokala Konsumbutiken(jaja, COOP!) för några år sedan för att det var kris hemma, så har jag fortsatt köpa den där.
All annan plastfolie jag testat hinner ju trassla ihop sig till en korv redan innan man hunnit dra av den mot den där taggiga kanten. Det gör inte den här, den är suverän. Skulle den mot förmodan upphöra att tillverkas/tas ur sortimentet en vacker dag, kommer jag bli ledsen. Uppriktigt ledsen.




OBS! Coop har flera "egna" märken. Det är Coop "X-tra" det ska vara

 

Dagens lunch

Kategori: Allmänt

Ibland får man ta det man har. När man inte orkar ställa sig och leka husmor och faktiskt LAGA något. Och helt ärligt, hur ofta har man egentligen lust att laga mat?



Tanken var att barnet skulle äta macka och banan. Han Brukar
klämma i sig en sådan här macka.


Fast i denna form då. Menne, idag åt han inte ens hälften. Insåg under
matandets gång att han egentligen var för trött för att äta. Jag
Tror i alla fall att det var det som var problemet.


Mamman fick "nöja sig" med rester från gårdagens grillmiddag.

Utfodring

Kategori: Allmänt

Blodpudding
Sylta
Fiskbullar
Köttbullar
Hot dogs
Smörindränkt mörkt bröd m leverpastej

Ovan ser ni listan över saker som barnet gärna stoppar i munnen. Framförallt leverpastejmackan har varit poppis senaste dagarna. Mycket kött, mindre pasta/potatis etc.
Makaronerna man erbjuder åker numer raka vägen ner på golvet. Han selekterar för fullt och ratar majskorn, ärtor, morot, blomkål, potatis, broccoli och allt annat han Bör äta till sina köttfyllda favoriter. Vad ger man då, liksom?
Testade stekt ägg igår, men det var inte heller så intressant. Han tog ett par bitar i munnen, och vi petade i honom ett par bitar, men han höll sig hellre till syltan.

Idag tog jag en sväng ner till Rimbo för att fylla på förrådet med nässpray på Apoteket. Enda sättet att ge barnet nässpray utan vilda protester är när han ligger på skötbordet. Då köper han det under en kort stund. Men det är ju som bekant inte ultimat att få ur nässpray ur en flaska om man inte håller den upprätt. I så fall måste man först "förtrycka" på flaskan ett par gånger så att det finns lite uppumpat i flaskans lilla slang, och sedan spraya fort som fanken. Detta resulterar i att det blir mycket svinn, och de där flaskorna är ju typ halvfulla när man köper dem. Jag köpte med andra ord 2 flaskor idag, bara för att vara på den säkra sidan.
Dessutom bunkrade jag med en extra flaska Alvedon till en regnig dag(jag har själv norpat av den när tabletterna varit slut hemma).
Och sommaren är ju i antågande, så jag hade även bestämt att jag skulle köpa solskyddsfaktor till barnet så att det finns hemma. Och satan i gatan vad dyrt det är! Ena "vanliga" solkrämen på klassisk flaska kostade 130 riksdaler, och den sorten Jag valde, på sprayflaska(tyckte det verkade smidigt), gick på 150 spänn. Helt galet. Som om en morsa på föräldrapenning har råd med sådant, liksom? Nu köpte jag visserligen det ändå, men ungen ska ju helst klara sig sommaren igenom utan brännblåsor, så vad gör man?

När vi ändå var ute och for stannade jag till på ICA för att köpa mer majskrokar. Tacka gudarna för majskroken säger jag bara, den har räddat många bilfärder och griniga strax_före_maten_-yl. När vi gick runt därinne funderade jag lite över vad annat jag skulle kunna erbjuda barnet i matväg. För det har varit en salig blandning av sylta med banan och fruktpuré vid måltiderna. Ingen ordning alls, men ungen ska ju få något i sig.
Jag köpte ett par päron, bara för att introducera en ny frukt i fast form, och så hamnade det en påse brysselkål i kundvagnen. Det kommer han förmodligen inte heller vilja ha, men testa duger ju. Även en burk kikärter blev det, vilket förmodligen bara kommer resultera i gaser, om han alls äter det. Men som sagt, testa måste man ju.
Andra bra tips på något utöver kött/fisk som en unge kan gilla och inte slänger på golvet?

Halt som snor

Kategori: Allmänt

Stackars lilla barnet, vad han har haft det besvärligt inatt. Han var ju så trött, men det gick ju inte att andas som folk med en napp i munnen. Men är man hängig och sjuk så är ju den där nappen så himla nödvändig, så sova utan den gick ju inte heller.
Det har blivit Många uppvak, massa Trollmor, otaliga smekningar över huvudet och ett evigt schyschande. Vid ett tillfälle tror jag att jag var uppe en hel timme, då han varje gång efter att Nästan ha somnat in, vaknade och gnällde så fort jag lyckats ta mig över tröskeln från hans rum.
Vid ett tillfälle stod jag och grät ikapp med barnet, så trött som jag var. Och vid det tillfället passade jag på att försöka få upp lite nässpray i borrarna på barnet. Han var ju redan arg och ledsen, så det var lika bra att passa på att bråka när humöret ändå var i botten. Men det är inte lätt att hinna spraya små mininäsborrar på ett barn som inte ligger still. Lägg till det faktum att det skedde i ett halvmörkt rum också. Yee-haw!

Vid ca 06:45 i morse när barnet vaknade för jag vet inte vilken gång i ordningen, ruskade jag till slut till sambon så att han fick gå upp. Jag kände att jag hade gjort mitt, jag behövde också få sova. Sambon gick upp till barnet, som somnade om och sov fram till ungefär kl 8 då jag vaknade av gråt och gnäll från skötrummet. När han är sådär grinig vid uppvak brukar det betyda att han är antingen törstig eller mera trött. Oftast en kombo av båda, så jag klev upp och sade åt sambon att komma in med barnet till mig i sängen när blöjan var bytt så han fick snutta.
Efter utförd snuttning var barnet, som jag befarat, fortfarande gnällig, så jag hoppades på att han skulle somna om en stund där i sängen. Han har ju trots allt vaknat sjuhundrafemtielva gånger under nattens gång, så sömnen har inte blivit bra för honom.
Mycket riktigt, efter ett tag somnade barnet om med en tutte i munnen. Jag vet dock inte när, för jag tror jag somnade Före honom. Vid 10:40 någon gång vaknade jag med fortfarande sovande bebis i tutten(som kändes rätt lagom mör efter 2,5h inklämd mellan 4 små tänder). Strax efter kom sambon in i sovrummet, och då vaknade även barnet, som nu var på mycket bättre humör. Sömn is the shit.

Resten av dagen blir väl lite "kajko" nu när vi sov oss förbi den sedvanliga förmiddagsvilan, men det får man ta. Är ungen sjuk så är han. Det syns på honom att han inte är riktigt hundra idag, framför allt på de rosa, glansiga ögonen. Men han är på hyfsat bra humör och far fram i sin gåstol som vanligt(kanske inte med samma fart), efter att ha fått lite gröt och smörgåsrån med leverpastej.
Vad vi ska hitta på resterande del av dagen har jag ingen aning om. Vi skulle behöva ta oss iväg och fylla på nässpraysförrådet(flaskorna är ju bara halvfulla när han köper dem), men vi får se om vi orkar. För trots ett par timmar bonussömn nu på morgonen så ligger jag lååångt efter i sömnintaget efter inatt. Men solen skiner och det är 18 grader ute, så vi ska nog i alla fall ta oss ut en sväng någon gång under dagen, om så bara för en promenad i samband med eftermiddagsvilan.

Och så ska jag försöka lista ut varför våra golv(plastmatta i hela huset) blivit så förbaskat hala? Senaste typ 2 veckorna har jag halkat runt som en idiot, och det knarrar när man går på golvet, ungefär som om man skulle ha svettiga fötter. Det har inte varit så förut någon gång, så det vette tusan vad det beror på. Väderomslag? Skitiga golv?
Barnet har haft halkstrumpor sista tiden, men idag fick han ett par "vanliga" strumpor, och ungen kom ingenstans när han skulle försöka gå i gåstolen. Fötterna bara gled under honom, så strumporna fick åka av igen :-p

 

Kameratömning

Kategori: Allmänt



Taget idag. Kanske syns att han inte är på topp?


Sambon oljar delar till grillen som skall byggas, samt de gamla
"blomtunnorna" som det ska ner penséer i så småningom. 


Köpte en blomkvast till sambon på vår 5-årsdag idag


Haha, den här har sambon tagit, men han kollade inte inställningen
på kameran ;)

Jag hann

Kategori: Allmänt

...grädda den andra satsen kakdeg idag. Har även klippt lite på en buske. "Bara" typ 7 buskar kvar...
Fick det där besöket av kompisen idag också, vilket var himla kul. Vi var bästa kompisar i mellanstadiet, och hon umgicks mycket med min sambo när de gick i gymnasiet, så vi känner henne båda två. Idag hade hon sin dotter med sig också.

Idag firar vi dessutom 5 år som par, sambon och jag. Vi har dock inte gjort någon grej av det i år. Främst för att ingen av oss haft tid eller pengar :-p Men vi grillade i alla fall idag, och nu avnjuter vi varsitt glas av Mackmyras förstautgåva som sambon fick i 30-årspresent och inte har öppnat förrän idag. Den var fin!

Nu laddar vi bäst vi kan inför natten som kan bli trälig, då barnet blivit förkyld. Näsan rinner på honom och det kommer långa snorsträngar ur näsan på honom varje gång han nyser. Det är jobbigt för honom att andas och näsan kliar, så han går runt och gnuggar sig om nosen och kletar snor i hela ansiktet. Ögonen rinner på honom också. Han är med andra ord inte på sitt bästa humör idag, och det är riktigt synd om honom.
Vi ska göra ett tappert försök att suga ur näsan på honom och ge nässpray inför läggdags, vilket inte lär bli lätt då han inte alls är förtjust i att man håller på med hans näsa. Torka snor får man helst inte alls, han blir asförbannad varje gång.
Det var många uppvak natten som var, vilket förmodligen berodde på den annalkande förkylningen. Frågan är hur det kommer gå att sova med napp när man är täppt i näsan. Kommer han, eller vi, få sova alls? Spänningen är olidlig. Eller något.