collinus

Livet i byhålan med barn och katter

S.O.S

Kategori:

Kaosnatt from hell med två barn som skriker. Den ena pga(förmodligen) magknip + hunger, den andra efter mamma när han blir störd och väckt av lillebror.
Det är en sak att Casper skriker och gnäller pga diverse anledningar, men när Linus blir störd och så bedrövad för att han vill ha mamma som måste mata/rapa/massera skrikig lillebror, DET är jobbigt. Det skär i mammahjärtat att höra honom ligga kvar inne hos pappa och skrika efter mig när jag sitter näck ute i vardagsrummet och studsar på pilatesbollen och fryser som en gris samtidigt som jag försöker amma en magknipig bebis.
Hade jag bara haft obegränsat med mjölk hade jag kunnat sätta sambon på nattmatning med flaska. Men det har jag inte.
Det finns visserligen alltid möjligheten att ge ersättning på natten, men jag vill inte bidra till eventuella ytterligare magproblem(en del bebisar kan få lite problem med bajseriet när man blandar in ersättning i födan). Väck inte den björn som sover, så att säga.

För många sådana här nätter till tar nog knäcken på oss allihop.

Rivmärkesfri kväll

Kategori:

En läggning utan hårslit, ansiktsnypning och illa placerade sparkar är en bra läggning. Det tackar vi för.

Agg

Kategori:

Litegranna sådär, måste jag medge att jag hatar alla de som tycks ha "välsignats" med bebisar som inte skriker, och som minsann sover 8h i sträck på nätterna.
Bara så ni vet.

Ljuva lättnad!

Kategori:

Hade glömt bort att jag faktiskt får graviditetspenning, så gissa om jag blev glad när jag loggade in på FK idag och såg det. TACK TACK TACK Karma för att du inte var en tik!

Erfaret besök

Kategori: Allmänt

I söndags kom min bror, hans fru och deras 2 barn hit för att träffa sin nya systerson/kusin. Min bror har även en dotter från ett tidigare förhållande, så han har varit med om att presentera småsyskon ett par gånger, vilket de visade på det allra bästa sätt. När de kom låg Linus och sov, eller, han vaknade precis när de kom, men de hann kika på Casper en snabbis innan Linus hunnit ur sängen och ut i hallen.
Så fort de upptäckte att Linus kommit, lämnade de Casper och kom fram med ett paket till Linus, och sade att det var en present till Linus som han skulle få för att han har blivit storebror. Han fick inte bara odelad uppmärksamhet från sina släktingar, utan även ett paket. Ett paket för att han blivit storebror - såå underbart gjort!
Jag är ju annars av åsikten att mina barn inte behöver få massa presenter när det inte är födelsedagar/julafton etc, men just i det här avseendet, när hela hans värld vänts upp och ned med en ny bebis i huset så har jag allt överseende i världen. Han behövde det, så Tusen Tack J med familj för hur ni hanterade eran påhälsning hos oss.
Linus älskar sin nya bil ;)
 
Det bästa med besök - Fika!
 
Casper trivs hos M
 
Såhär ser en sleten 2-barnsmorsa ut
 
Ritar med kusin E
 
 

Ruinerad amningshjärna

Kategori: Allmänt

Att komma ihåg/ta tag i saker när man kommer hem och knockas av chocken över att plötsligt vara tvåbarnsmor, kan ibland försätta det vardagliga livet i vissa knipor. Som det där med ekonomin, till exempel.
När jag kom hem var mina första prioriteringar att ta hand om min mammiga storpojke på bästa sätt samtidigt som jag skulle ta hand om hans lillebror. Min allra största prioritering var att ge Linus så mycket uppmärksamhet och kärlek jag bara kunde, vilket är nog så svårt när man inte får sova om nätterna. Trötthet/utmattning bidrar inte direkt till att tankeverksamheten är på topp.
 
Jag glömde Försäkringskassan.
 
Jag glömde anmäla min nya sons födelse och att ansöka om föräldrapenning för honom. Försäkringskassan var liksom inte det första som ploppade upp i huvudet när man låg där i förlossningsrummet. Först så sent som den 17:e fick jag tummen ur och gjorde en anmälan, och jag kan inte se minsta tecken på att jag kommer få några pengar lagom till "lön". Jag kommer alltså ha NOLL kronor att betala räkningar för, få mina autogiron dragna från eller handla mat för. Noll. Zero. Nada.
 
Jag som nyss lånade en(visserligen blygsam) slant av min mor bara för att överleva fram till denna månadens "lön", skulle nu behöva en avsevärt större summa för att kunna betala mina(vi har delat upp räkningarna mellan oss, sambon och jag) räkningar och köpa mat till familjen. Här har man tidigare suttit och småskämtat om Lyxfällan, vilket kanske inte var mitt smartaste drag, för rätt var det är sitter man väl där själv i stället. Karma är en tik.
 
Hur kan man missa Försäkringskassan??Jag har ju ingen annan att skylla på än mig själv.
Hur vi ska lösa detta vet jag inte, men vi får komma på något. Jag får väl ställa mig på Rimbo centrum och sälja min kropp eller något. Nyförlöst 30+ kärring med taxöron måste väl vara rena rama drömmen?
 
Och nej, detta inlägg är inte skrivet i avsikt att ragga sympati, utan det är en påminnelse till Er eventuella gravida därute - glöm för f-n inte anmäla födelse och ansökan om föräldrapenning när ungen är ute!
 

forts...

Kategori:

Ja jag överlevde. Un-f*****g-believable.
Som jag trodde var det eftermiddagen/kvällen som stod för den största utmaningen, nämligen att lyckas laga mat samtidigt som jag skulle blidka gnällig bebis och hålla storebror hyfsat road och nöjd.

Storebror har på senare tid lagt till sig med att utöva diverse "dumheter", som till exempel att roffa åt sig en näve kattsand ur kattlådan och slänga ut över badrumsgolvet. Eller vända upp och ned på mattallriken och slänga mat på golvet(idag blev det spaghetti över hela bordet och halva köksgolvet). Eller kasta leksaksbilar/sand/byggklossar/you name it överallt.
Jag vet att det är sådant ungar gör vid olika tillfällen i livet, men man blir ändå irriterad och försöker förklara att man inte ska göra så. Vilket tycks gå in genom ena örat för att raskt fortsätta ut genom det andra

Den här dagen gick lite Väl bra ändå, jag hade nästan hoppats på lite kaos så man fick lite rutin redan från start, men jag är ändå glad att det gicl så bra.
Att jag även lyckades köra en maskin tvätt och utfodra karln när han kom hem känns som en lottovinst.

Oj nu håller mina ögon på att falla ihop. Sov gott med er, det kommer inte undertecknad få göra :-p

Första dagen

Kategori:

Så var den här. Dagen jag fasat för i nästan två veckor(i alla fall från den dag jag insåg hur svartis Linus var på sin lillebror). Min första dag ensam med båda barnen.
Jag har varit rädd för att inte räcka till åt båda ungarna samtidigt. Och främst har jag varit orolig för middagsvilan, att Casper skulle ställa till skrikmarathon mitt i läggningen.

I morse lyckades jag amma Casper ett par timmar innan Linus vaknade, vilket resulterade i att jag fick möjlighet att leka lite med Linus i hans rum innan Casper vaknade. När han väl vaknade tog jag fram frukost och så ammade jag medan vi åt, varpå Casper somnade igen och jag hann leka mer med Linus.
Linus ville gå ut, så jag klädde på ungarna och gick ut, och vi lekte i trädgården och tog sedan en promenad med det stora Åbäket(syskonvagnen) ända tills det var dags att gå hem och utfodra barnen.
Casper matades medan jag stekte blodpudding till Linus, så han var matad, rapad och lagd i vagnen lagom tills Linus ätit färdigt och skulle läggas för middagsvila. Och helt djävla otroligt nog höll sig Casper tyst tills Linus somnat! Seger!

Linus vaknade efter en timme, sövdes om och sov nästan en halvtimme till.
Nu sitter vi på Linus golv och leker, och Casper verkar vakna nu. Måste dra.

En blogg i punkter

Kategori:

(och ja, jag vet att mina senaste inlägg är irriterande centrerade, men det blir av ngn anledning så när jag mobilbloggar. Och orken, men framför allt tiden, till att sätta sig vid lapen och korrigera det efteråt finns liksom inte)

* Våtservetter is the shit(vilket vi visste sedan innan), och går nu åt som aldrig förr med Två bajsiga pojkrumpor i huset.
Så ska ni gratulera nyblivna föräldrar med present, så är just våtsezrvetter en oslagen vinnare(finns av märket Pudgies för 10kr/paketet på Ö&B och innehåller då 72st servetter, vilka jag tycker är mkt bättre än exempelvis Natusans mkt dyrare motsvarighet). Och blöjor såklart.

* Att vara tvåbarnsförälder, med en åldersskillnad på blygsamma 21 månader mellan barnen, är SKITJOBBIGT. Främst pga att "storkillen" som var en mammagris redan innan, nu har eskalerat i sin "mammagrisighet" så till den milda grad att han försätter sin stackars mor i tårar när han ligger och gråter efter mamma när pappa ska ta hand om middagsvilan.
Ja, det beror givetvis på svartsjuka gentemot syskonet som ligger vid mammas tuttar stup i kvarten. Det är inte lätt att gå från att ha fått 110% av mammas uppmärksamhet, till att plötsligt behöva dela den med en skrikande, bajsande grönsak.

* Ångesten och illamåendet inför tanken på att sambon återgår till att jobba igen på måndag är enormt. Jag förstår inte alls hur jag ska lyckas bolla båda ungarna helt själv, framför allt inte när det är dags för storebrors middagsvila då lillebror hittills haft en förmåga att vara vaken och skrikig. Hur löser man det?

* Det var lite överoptimistiskt att försöka kränga på sig bröllopsklänningen redan. Tur att det är en stund kvar till augusti :-p

* Jag har världens snällaste föräldrar som kommit över med färdiglagad mat vid ett par tillfällen.
Jag har även världens snällaste svärmor som kommit hit och lagat mat åt oss vid ett par tillfällen. Det är nog den mest uppskattade hjälpen man kan få, för laga mat är typ det sista man har tid/ork till i vår sits. Så jag tänker, utan att skämmas det minsta, säga att jag gärna blir bortskämd med det ett tag till framöver. Framför allt då sambon börjar jobba igen och jag kommer vara minst sagt upptagen av uppmärksamhetskrävande barn om dagarna. För även om Linus kommer spendera 15h av veckorna på dagis så kommer jag vara helt färdig och ta alla chanser jag kan till att sova när lillebror sover, och då är matlagning det sista man orkar tänka på.
Och jag tänker inte sticka under stol med att vi denna månad lever i en smärre ekonomisk kris, så alla avdrag på matkontot är tacksamma :-p

* Det tar dubbelt så lång tid att ta sig igenom en vanlig runda i mataffären när man har en 11-dagarsbebis med i kundvagnen.
Jag vet inte Hur många "- Oj, den kan inte vara många dagar gammal" jag fick höra när Casper och jag åkte och handlade idag.

* Flaskmatning på kvällen is the shit. Ungen har varit en helt ny individ nu på kvällen som både rapat(han är extremt svårrapad och bara spänner sig och ylar som en stucken (mini)gris i vanliga fall), bajsat, ätit bra och somnat in i härlig matkoma i pappas famn.

* Mitt abnormala Candy Crush-beroende har avtagit avsevärt, och jag har spelat på sin höjd 2 ggr sedan Casper såg dagens ljus för första gången

* Jag är korkad som ligger och skriver det här i stället för att sova när båda ungarna faktiskt sover.

Godnatt!

Ensam med barnen? NEEEEJ!!

Kategori:

På måndag börjar sambon jobba. Då är det meningen att jag ska lyckas bolla en skrikig bebis och en svartsjuk 1,5-åring ensam.
Det kommer inte gå. Framför allt inte när den stora ska sova middag, för den lilla har en förmåga att vara vaken och skrikig i stort sett samtidigt. Det funkar när vi är två hemma och vi kan ta varsin unge, men vem ska ta lill-skriken när jag försöker söva Linus(vilket kräver att jag ligger hos honom i hans säng och pratar och sjunger så lång tid som det nu må ta att söva honom, dvs allt från 5 - 50 minuter)? Bebis kan ju inte ligga och skrika ensam under tiden liksom.
En nödlösning skulle vara att slänga ner bebis i babyskyddet och sätta honom i bilen på tomgång då han blir lugn i bilen, men jag kan ju inte lämna honom ensam där heller.
Hur bär man sig åt?? Det kommer gå käpprätt åt fanders det här.

Usch

Kategori:

Det skär i mammahjärtat.
Casper vaknade och började gnälla/skrika samtidigt som sambon kom in med Linus till vår säng efter ledset uppvak. Jag är i full färd med att försöka lirka in tutte i munnen på Casper som bara skriker och spottar ut tutten, och Linus blir mer ledsen och räcker sig efter mig och säger åt pappa(som försöker trösta) att "-sluta".
Till slut börjar han storgråta och klättra på mig, och då brister det för mig också. Min stackars lilla unge.
Han som var mammig redan innan Casper kom, har blivit typ 5 ggr så mammig nu efteråt, och även om han är jättegullig mot Casper de gånger han visar något intresse för honom, så märks det att han är avundsjuk.

Vi försöker så gott vi kan att frigöra mig från Casper så fort han inte befinner sig vid bröstet just för att Linus ska få så mycket tid med mig som möjligt. Och hur det ska gå när sambon börjar jobba igen och jag ska lyckas ge båda uppmärksamhet samtidigt vette gudarna, framför allt inte när Casper tycks vara en liten skrikis med bråkig mage som kräver nästan konstant uppmärksamhet för att inte börja yla.

Det är det här som är nackdelen med att få barn tätt inpå varann. Få en dryga 1,5-åring att förstå att mamma måste ta hand en massa om en bebis, men att mamma älskar honom lika mycket ändå, är enormt svårt. Jag försöker förklara och prata om det då och då, men han blir ju inte mindre mammig för det.
Man känner sig så usel och otillräcklig som mamma, framför allt när Linus blir så ledsen som han blev nu ikväll.

Sambon går runt runt i huset med bebisen som ylar till och från, och jag tycker så synd om honom också, som hela tiden ratas av Linus till förmån för mig.
Det är inte lätt när det är svårt.

Sabla farande

Kategori:

Återbesök på BB idag då för PKU-test på Casper. Sedan ska vi tillbaka dit Igen på tisdag för hörseltest. Nog för att det är bra att allt kollas upp, men vad skönt det hade varit att få allt avklarat samma dag i stället så man slapp de där 16-milsresorna(tur&retur).
Men vi får iaf vara glada att de flyttat PKU-testet till BB i stället för Östermalm som vi fick sitta och åka till med Linus...

Nä, nu måste jag sparka liv i familjen(läs: sambon) här så vi hinner få ihop logistiken innan vi måste åka.

Betsafe

Kategori:

Hur stora är oddsen för att Minigris(Casper Erik Lind) sover samtidigt som sin storebror sover middag tror ni?
Och hur stora är oddsen, om ovanstående trots allt skulle klaffa, tror ni det är att även Jag lyckas somna då?
Skulle kunna göra någon till MrGreen om man spelade på't.

Välkommen Minigris!

Kategori:

Idag, kl.13:57 "ploppade"(yeah right, snarare Skreks) Minigrisen ut. En 48cm lång liten pluttig pojke på 2820g.
Vattnet gick ngn gång strax före 11, och en stund senare drog värkarna igång. Vi var inne på BB nästan prick kl.13:00, och strax under timmen senare var han ute. Snabb kille!
Bilder kommer senare.

Snuttunge

Kategori: Allmänt

För någon dag sedan kom ju barnet ut till oss i vardagsrummet på kvällen då han vaknat, och var världens duktigaste unge som bara vände och gick tillbaka till sin säng när jag kom.
I natt vaknade jag av att barnet gnällde och ropade efter mig. Jag störtade(ehum, i den mån jag kan iaf) in i barnets rum, för att finna en tom(!?) säng. Vafan? Var är barnet?
Jag går tillbaka ut i hallen och ser då en liten rufsig, skelettpyjamasbeklädd individ med napp i munnen som kommer mot mig med fötterna i stort sett släpandes efter sig.
Lilla gullegryn, han har alltså vaknat, och i stället för att börja gnälla som han i stort sett alltid gör annars, har han klivit ur sängen och gått upp för att leta efter oss. När han(vad jag förmodar) gått ut till vardagsrummet och inte hittat oss där, blev han ledsen. Kanske för att han blev lite rädd när han inte hittade oss. Stackars snutt. Dock blev han tyst så fort jag klev upp, så jag gissar att han både hörde och såg mig när jag sprang in i hans rum.
 
Det här låter ju på vissa sätt hjärtskärande, men på andra sätt även positivt. Jag hoppas med detta att han ska lära sig att titta efter i vårat sovrum de gånger han kliver upp på natten, så att han kan klättra upp till oss i vår säng själv.
Drömmen vore ju såklart att han låg kvar i sin säng hela natten, men nu är läget inte sådant, och vi kommer med största sannolikhet få leva med att han kommer över till vår säng ytterligare några år. Men det kan jag leva med. Men då hoppas jag att han relativt snart lär sig komma över till vår säng på egen hand så att jag/vi slipper gå upp och hämta honom om nätterna, vilket vi gör i dagsläget.
 
Det som känns mest viktigt(eller vad vi i alla fall innerligt hoppas på) nu är dock att kommande syskonet ska acceptera att ligga i egen säng. Han/hon får gärna sova i vårat rum länge, men helst i egen säng, för vi kommer inte få plats alla 4 i vår 160-säng. Så planen är att börja lägga lillsyskonet i spjälsängen redan från dag 1 i förhoppningen att det ska fungera bra.
Linus sov ju i sin vagn bredvid min säng första 3-4 månaderna innan vi ställde in spjälsängen bredvid min säng. Han sov hyfsat i den första tiden, men sedan började han krångla, och hamnade längre och längre stunder i min säng då jag inte orkade lägga tillbaka honom efter alla uppvak/matningar. Det var nog där vi gjorde "fel".
Men å andra sidan har jag blivit mycket mer avslappnad med det där att ha ungarna i samma rum/säng. Jag läste nämligen ett blogginlägg någon gång för länge sedan som öppnade mina ögon lite, ett inlägg som handlade om samsovning. Det var en tjej, tillika mamma till en samsovande unge, som sade något i stil med att "varför ska ett litet barn behöva sova ensamt i eget rum, då de vuxna, mamma och pappa, sover tillsammans?".
Och det ligger ju faktiskt ganska mycket i det, när man börjar tänka på det.
 
Många har ju dock barn som sover själva utan problem redan från start, som är trygga med det, och då behöver man ju inte fundera vidare över en sådan sak. Men för oss som har närhetskrävande barn som inte vill sova själva, så är det helt klart en tankeställare. Det fick i alla fall mig att tänka till.
Nu var ju i och för sig inte anledningen att vi försökte flytta in Linus i eget rum runt 8 månaders ålder att jag inte ville ha honom i vår säng, utan för att han använde mig som napp, vilket fick min rygg att näst intill skrika rakt ut av smärta. Jag kunde inte sova om nätterna och tog till alla desperata åtgärder jag kunde för att rädda min egen rygg samt sömn.
Jaja, vi får se hur allt går med Linus och kommande unge och allting, helt enkelt.

Den var ny

Kategori: Sova sova sova säng säng säng

Barnet har tidigare legat kvar i sin säng när man gått iväg för att fylla på tömd vällingflaska vid kvällsläggning. Åtminstone fram till för några dagar sedan då han plötsligt tycks ha insett att han ju faktiskt kan kliva ur sin säng och följa efter(han har kunnat ta sig över "fallplankan" på växasängen ett tag, men har aldrig fått för sig att göra det vid läggning).
Idag när barnet somnat och sovit i en knapp timme, och sambon och jag satt i vardagsrummet och tittade på TV, så stod han plötsligt i hallen och tittade på oss.Jag klev upp och gick mot honom, och då vände han och gick tillbaka genom hallen, in i sitt rum och klättrade upp och lade sig i sängen igen utan ett ljud. Jag lade mig bredvid och sade hur duktig han var som gick och lade sig igen. Och så sade jag att han, om han vaknade igen och det visar sig att mamma och pappa gått och lagt sig, i så fall kan klättra upp till mamma och pappa i deras säng och lägga sig där och sova.
Jag har ingen aning om ifall han över huvud taget snappade upp något av det jag sade, för han somnade som en klubbad säl sekunden efter. Men det som hände ikväll känns väldigt positivt. Det är såklart inte bra att han kliver ur sängen och struttar iväg, men jämfört med uppvak med gnäll(oftast pga tappad napp), så kändes det här bättre. Förmodligen hörde han oss prata när han vaknade och blev därför inte ledsen som han brukar bli. Jag hade ju hellre sett att han ropat på oss, men i och med att han nu gick upp och vände och gick tillbaka självmant när han såg att jag kom är ju ändå en bra grej. Älskade unge. Att han dessutom stod där med nyvaket fejs i sin skelettpyjamas bredde på gullighetsfaktorn lite ;)

Att fixa en hall

Kategori: Allmänt

Jag står och tittar på vår hall och känner hur en liten sten börjar bildas i bröstkorgen. Hur ska vi lyckas hålla någon som helst ordning och framkomlighet i hallen med TVÅ ungar i huset, när vi knappt kan det nu?
Jag har därför botaniserat lite i alla lådor och korgar för att se vad vi egentligen har i dem, och flyttat om lite bland grejerna i förhoppningen att få liiite mer ordning och reda.
Jag har till exempel rensat ur allt urvuxet ur Linus vant/möss-låda, och fixat en egen låda till kommande bebisen i bänken för hans/hennes vantar/mössor.
Igår gick jag dessutom igenom en kasse med begagnade kläder vi köpte för en spottstyver av en bekant till sambon för evigheter sedan. Den innehöll bland annat galonkläder, kängor, sneakers och sandaler i vid inköpstillfället för stora storlekar, men nu börjar det bli dags att använda dem. Så alla lägre skor(sneakers och sandaler) fick en egen plats i hyllan i hallbänken. Men för att inte "förstöra" hyllan med skor så rotade jag fram en bordstablett(heter det så?) ur ett köksskåp som ändå inte använts som just bordstablett(?) på flera år, och lade den som botten på hyllan.
 
 
Nästa "problem" är jackhängare. När vi hade köpt huset hittade vi hatthylla och hallbänk ur samma serie på Jysk som vi tyckte skulle bli såååå snyggt till tapeterna vi hade valt ut till hallen. Och det blev skitsnyggt. Det vi dock inte tänkte på då, var att hatthyllan egentligen inte var så praktisk. Den har knoppar att hänga jackorna på, men knopparna är inget vidare bra, och jag saknar att ha en stång på den så att man även kan hänga upp jackor på galge, för då skulle man få plats med så mycket mer.
Men nu har vi den hatthylla vi har. Den passar in med inredningen och jag tänker inte gå och köpa en ny.
Nu har vi dock dessutom en, snart två, ungars kläder att få plats med, och trots att vi skruvade upp en extra liten "knopphylla" till Linus jackor när han föddes, så kommer det inte räcka. Hur gör man då?
Jag funderar på om man ska smälla upp några knoppar till där gästtofflorna hänger nu. Eller vad tror ni, blir det för plottrigt?
 
 
Som sagt, det är ett gissel det där med att hålla hallen framkomlig och hyfsat ordnad i en småbarnsfamilj. Någon som har tips och idéer utifrån bilderna ni sett? Tips och idéer är alltid kul, man vet aldrig vad man får inspiration ifrån.
Avslutar med en "helhetsbild" över hallen/entrén, och tillägger att handduken på golvet används som "parkering" för vagn med blöta hjul.
 
 

Andningspaus och dagens planer

Kategori: Allmänt

Är jag världshistoriens sämsta mamma om jag använder mig av ordet Äntligen när jag säger att barnet nu(äntligen) är lämnat på dagis? Inte? Vad bra, tänkte väl det. Om annat, stäm mig ;-p
 
Igår gjordes det inte många knop här hemma efter att barnet lämnades på dagis. Jag hade tänkt att jag skulle göra massa saker. Jag vet visserligen inte exakt vad för saker, men det finns ju i regel alltid något att ta tag i i ett hem med småbarn. Som att tvätta till exempel. Eller plocka upp leksaker från alla golven i alla rum. Eller plocka undan gårdagens middagsdisk. Eller dammsuga. Eller damma. Eller städa ur klädkammaren(som används som allt annat än en klädkammare) så man hittar något därinne. Eller putsa fönstren. Eller tvätta bilen. Eller beskära äppelträdet. Eller rensa ur lite bland barnets leksaker(plocka undan det han inte leker med så att det inte är så fullt med saker överallt).
Lite "småsaker", sådär. *host*
 
Men igår hände det inte så mycket, främst på grund av att min fantastiska gravida skapelse inte orkar längre. Ännu en av alla hundratals nackdelar med att vara på smällen. Ja, jag är less på att vara på tjocken. Stäm mig.
Jag är less på att ont här och var, jag är less på att inte kunna sova om nätterna(pga att jag har ont här och var), jag är less på att vara konstant kissnödig, jag är less på att inte "få" äta/dricka vad jag vill, jag är less på att inte kunna resa mig upp/sätta mig ner utan att ge ifrån mig suspekta ljud(stånk, stön, pust och släppt väder), jag är less på att pissa på mig när jag överraskas av en nysning/hostning jag inte är beredd på.
Låter jag trist och grinig? Bra. Jag är trist och grinig. Dock med glimten i ögat, hoppas jag ;)
 
Det jag uträttade igår var:
* Åka till mataffären och fylla på färskvaruförrådet
* Titta in på sambons jobb och snylta en mugg automatkaffe och pussas
* Fylla en ful provisorisk byrå med kläder i Minigrisens rum
* Kolla igenom en kasse med ärvda skor/utekläder för att se om Linus hunnit växa i något av det(det hade han)
* Lägga ner kamera i BB-väskan
* Ta ett långt hett bad
Ja det var väl allt. Övrig tid spenderades i soffan framför TV:n/laptopen med ett glas O'boy i handen. Typ. Annat orkar jag inte.
Hade jag kunnat hade jag sett till att promenera, men den här gången får jag ont när jag är ute och går, trots gravidbälte och allt sånt, vilket suger getpung. Förra graviditeten var jag för tusan ute och gick timmespromenader bara några dagar innan Linus föddes utan större problem. Jag hade vätskefyllda fötter och händer under varma dagar, men det var allt, promenera var trots det inga problem.
Nu känner jag mig däremot som en skröplig tant.
Men men, det är väl så det blir för somliga som får barn tätt inpå varann. Det är bara att hålla ut ett tag till, jag har ju inte så mycket annat val liksom :-p
 
Denna fula skapelse får agera klädförvaring tills vi fått hem en annan
(också den provisorisk) vit byrå som vi köpt för 30 spänn :-p
 
Denna har hängt oanvänd i en garderob sedan Linus föddes. Den
var en present från farmor, men kom aldrig till användning då den
inte passade när det väl var "säsong" för den. Tänkte att den ska få
agera "åkpåse" om det visar sig att det blir en lång och kylig vår(under
förutsättning att minigris hinner komma ut innan den blir för varm).
 
Köpte ny madrass i rätt storlek till spjälsängen när jag storhandlade
(som om någon är intresserad av det?)
 
Igår kom dessutom sambon hem med denna begagnade expedithylla!
Vi har varit på jakt efter vit expedithylla i någon form ett tag, och hittade
en på en köp/sälj-sida på Facebook. Som hittat! Jag älskar expedit-serien
från IKEA. Dels är de enkla och snygga, dels praktiska då man kan sätta
lådor i olika design i dem. Apsnyggt!
 
Dagens planer då? Det höll jag på att glömma. Och i ärlighetens namn har jag inga planer, annat än att försöka förbereda inför middagslagningen lite då sambon jobbar längre nu ett tag framöver på grund av att högsäsongen dragit igång på hans jobb(gummiverkstad, och nu vill alla börja skifta om till sommardäck innan den 15:e då alla dubbdäck ska vara av). Och laga mat när man är ensam hemma med Hans Majestät Linus är inte alltid det lättaste då han vill att man ska följa med överallt annars än just in i köket.
"- Mamma då Linus lum"(som på senare tid förvandlats till "-mamma då insum". Han har blivit lite för lat och bekväm för att orka säga "Linus lum" som det verkar :-p)
"- Mamma läsa bot"
"- Mamma låna Nasse. Tääja nån"(en figur av Nasse från Nalle Puh, som egentligen skall sättas upp på väggen, men som han vill att jag ska leka med och säga "-Kära nån" när jag har den).
Som sagt, laga mat i lugn och ro utan avbrott finns liksom inte på världskartan när man är ensam hemma med Linus, så jag förbereder gärna så mycket som möjligt när barnet är på dagis för att korta ner själva tillagningsprocessen när det väl är dags att laga mat "på riktigt" sedan.
Jag borde göra fler saker idag, men kroppen(och framför allt ren "lathet") känner sig inte så sugen på att vara duktig idag. Jag kan vara duktig en annan dag i stället ;)
 
 
 

Tillbakablick(ar) från påsk

Kategori: Allmänt

Gungat på gunghästen som pappans morfar gjorde till pappan när han var liten
 
Målat påskägg(som vi skulle ta med till påskbordet hos barnets mormor och morfar
på påskafton,men glömde kvar hemma på köksbordet...)
 
Gått på promenad i solskenet(och blev då överbjudna på grillkväll hos en granne 
några hus bort dagen efter. Trevligt!) och hackat is från uppfarten.

Ännu en marathonläggning

Kategori: Sova sova sova säng säng säng

Är bra sugen på några sprinterlopp nu så man hinner få lite kvalitetstid med karln i soffan innan vi båda däckar för kvällen.
Eller där ljög jag. Innan Karln däckar för kvällen. För undertecknad lyckas ju aldrig somna förrän ca 3h* efter sänggående... suck.
 
(*just den här natten somnade jag först runt 02-tiden. Ja, jag är trött)

Djupa suckar och nattlig spikmattesession

Kategori: Allmänt

Jodå, jag somnade till slut. För att vakna knappa 3h senare av barnet som gnäller någonting om Strumpor(?) i örat på mig. Jag lokaliserar först den sedvanligt tappade nappen och placerar den i munnen på ungen, och gör sedan en känna-mig-fram-efter-fötter-och-strumpor-i-mörkret-inspektion, vilket resulterar i att jag i stället upptäcker en kissolycka...
Jahapp, byte av våt pyjamas mitt i natten. Yay.
 
När blöt pyjamas och blöja är utbytta mot torra motsvarigheter, och jag ska lägga mig ner igen intill vaket barn som skall sövas om, inser jag att utrymmet på min sida av sängen har minskat avsevärt sedan jag först vaknade. Jag inser även att det inte bara var barnets pyjamas som var blöt, utan att det är en stor blöt fläck i sängen. Jag tyckte väl att blöjan kändes ovanligt lätt och kissfri i kombination med den blöta pyjamasen...
I samma veva insåg jag dessutom att det begränsade utrymmet med liggyta på min sida sängen inte var direkt glädjande för min onda rygg. Men guess what? Jag vägrade totalväcka och tvinga upp lilla familjen för lakansbyte mitt i natten. Det tog nog så lång tid att söva ungen vid läggning, jag tänkte Inte väcka honom Ännu mer. Dessutom låg(ligger) sambon halvt på den underbara kissfläcken med sitt täcke. Så vafan, han sov ju ändå, så han och hans täcke kan lika gärna få agera kissuppsugare :-p
 
Klockan är i skrivande stund 04:03, och jag kan såklart inte somna om. Har avklarat omsövning av barn, avklarat ett toalettbesök och på något magiskt sätt lyckats trassla mig ner på min älskade spikmatta trots mycket begränsad liggyta. Nu får det bli lite bloggsurfande och Candy Crush Saga-spelande i väntan på återbesök av John Blund. Fast han har väl somnat han också vid det här laget.
Godnatt på er! Eller kanske Godmorgon?

Men sabla sommartid

Kategori: Allmänt

Inte nog med att ungen totalkaosade vid läggning genom att:
* börja misshandla sin stackars mor(slet och rev i mitt hår och mina öron som en annan vilde),
* kliva ur sängen och följa efter mig varje gång jag lämnade rummet(testade appoachen att lämna honom ensam när han inte var snäll mot sin mamma. Vilket uppenbarligen inte funkade),
* asgarva varje gång jag bar tillbaka honom till sängen(säkert 10 ggr innan min rygg gav upp),
* lura mig att sjunga typ 5 sånger till utöver de redan 78 sjungna sångerna.
 
Ja, läggningen tog en hel evighet(ca 1, 5h). Och som om inte den där läggningen vore nog... Nu kan inte JAG somna.