collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Det är därför jag kämpar

Kategori: Allmänt

" - Love? It's complicated, but I'll tell you this, the second you're willing to make yourself miserable to make someone else happy, that's love right there "


Det är därför jag vet att du fortfarande älskar mig någonstans därinne. Det är därför hoppet inte sviker mig.
Det är därför jag tar mig igenom mina egna miserabla dagar utan dig. För att jag har tro och hopp inför framtiden. För att jag är övertygad om att ingenting är omöjligt. För att jag tror på dig. För att jag bryr mig så mycket om dig. För att jag älskar dig. För att du alltid älskat mig och fångat upp mig när jag mått dåligt och fått mig orka härda ut.
Nu är det Min tur att fånga upp och ta emot dig när du faller. Stå vid din sida och finnas tillhands närhelst du behöver mig, även om jag inte får vara fysiskt närvarande. För du vet att jag alltid finns där i tanken. Du finns i mina tankar dygnet runt, varje dag, för jag saknar dig något enormt. Men saknad är inget farligt eller skadligt, det är en nyttig känsla. En vacker dag kanske du också börjar känna den. Then we're on to something :)

Just give me a reason

Kategori: Allmänt

Right from the start
You were a thief
You stole my heart
And I your willing victim
I let you see the parts of me
That weren't all that pretty
And with every touch you fixed them

Now you've been talking in your sleep, oh, oh
Things you never say to me, oh, oh
Tell me that you've had enough
Of our love, our love

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
We're not broken just bent
And we can learn to love again

I'm sorry I don't understand
Where all of this is coming from
I thought that we were fine
(Oh, we had everything)
Your head is running wild again
My dear we still have everythin'
And it's all in your mind
(Yeah, but this is happenin')

You've been havin' real bad dreams, oh, oh
You used to lie so close to me, oh, oh
There's nothing more than empty sheets
Between our love, our love
Oh, our love, our love

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
I never stopped
You're still written in the scars on my heart
You're not broken just bent
And we can learn to love again

Oh, tear ducts and rust
I'll fix it for us
We're collecting dust
But our love's enough
You're holding it in
You're pouring a drink
No nothing is as bad as it seems
We'll come clean

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
That we're not broken just bent
And we can learn to love again

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
That we're not broken just bent
And we can learn to love again

Oh, we can learn to love again
Oh, we can learn to love again
Oh, oh, that we're not broken just bent
And we can learn to love again

För bövelen

Kategori: Allmänt

Idag dök ett minne upp. Ett minne jag förträngt. Något jag upplevde som ett svek, men valde att inte hänga upp mig på, utan förlät och gick vidare. 

Detta minne är från tiden i Hagen, under år 2007. 10 år sedan.
Det började alltså redan då, redan i början. Och sedan hände det igen. Och igen. Och igen. Jag har läst intill tappat räkningen. Och varje gång förlät jag och lade det bakom mig. Till och med efter den värsta av de värsta förlät jag och lade det bakom mig.

Förlåta är lätt, men glömmer gör man aldrig, inte helt och hållet. Och nu, när livet står på ända, så dyker plötsligt minnena upp. Och efter att ha funderat över dem ett tag, så kan jag ge mig fan på att det fortgår, faktiskt.

Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me. Shame, shame, shame on me.
You chose it. Over and over again. Och jag lät det ske i ett decennium. För att mitt hjärta valde det.
Det ska från och med idag mycket till för att min hjärna ska tillåta mitt hjärta att välja. I release you.

Det ska mycket till för att 

Att förlika sig med...

Kategori: Allmänt

... tanken på att man med största sannolikhet inte kommer få göra det en gång till. Det är lite jobbigt.

Ett samtal/diskussion om det dök upp idag, och en värkande klump uppenbarade i mahen från ingenstans, tillsammans med tårarna som ville sippra ut, men höll sig på plats. Och så känslan att vilja fly som blev påtaglig. Men "fake a smile" åkte fram och jag stod kvar och log och nickade instämmande i samtalet.
 
Men jobbigt var det, och jobbigt är det att bli påmind om. Det där man egentligen inte var intresserad av att göra, men bestämde sig för att göra ändå, utav kärlek. Två gånger. Och kunde gjort en tredje gång, men då avstod från för att det skulle ha knäckt mig just då. Fast jag visste redan då att jag skulle vilja göra det en tredje gång, trots allt jag sagt om att två gånger räcker.
Jag har velat göra det en tredje gång sedan cirka ett år tillbaka, men det är ju en del som ska klaffa. Och det är väl kanske tur att det aldrig gjorde det, med tanke på hur livet ser ut idag. Men åh vad jag hade velat göra det igen.

Att fira bröllopsdag...

Kategori: Allmänt

... utan att fira alls.
 
Idag har vi varit gifta i 4 år. I vanliga fall brukar det firas med att gå ut och äta, eller göra ngt extra gott till middag hemma. Kanske lämna bort ungarna och gå på bio etc. Och en klassiker är att ta varsin wirre tillsammans på vår "bröllopsbänk" som S byggde till mig i bröllopspresent. En bänk gjord av bl.a en gammal grindstolpe(tror jag det är) från hans barndomshem. Den står på en plats intill altanen på baksidan, där vi planterade den syrén vi fick i bröllopspresent av S moster med familj. På altanväggen bakom bänken sitter även en mässingsplatta med vårt bröllopsdatum ingraverat. Den platsen betyder väldigt mycket för mig. Men i år blir det ju väldigt himla annorlunda.
 
Jag rensade bort ogräset mellan stenplattorna nedanför bänken för ett par veckor sedan, med planen att jag i vanlig ordning skulle ta en wirre där idag. Även om jag så skulle få ta den ensam. Inte för att fira ett 4:e "avklarat" år, för vårt äktenskap har ju varit lite av en lögn sedan ett tag före förra årets bröllopsdag(fast det visste jag ju inte då). Men för att skåla för S hälsa och välmående. För som de allra flesta borde veta vid det här laget, så mår han inte riktigt bra. Han behöver tid för sig själv, hitta sig själv, sin egen självkänsla och självacceptans,  och kicka skiten ur sina demoner. Och det klarar han inte av att göra tillsammans med mig just nu. Han kan inte ha ett förhållande. Och det kan mycket väl visa sig längre fram att han inte kommer vilja ha en relation med mig alls i framtiden. Som ett par, alltså, vänner kommer vi alltid förbli. Känslorna finns helt enkelt inte där för honom i dagsläget, och med tanke på hur länge han har gått och känt så, så är jag rädd att de kanske aldrig kommer tillbaka. MEN, jag ger inte upp hoppet. Den feta damen har inte sjungit än och så länge det finns tro finns det hopp. Det finns Alltid hopp.
 
Jag finns alltid kvar här. Jag drar inte bara hur som helst. För trots att allt det här är jättejobbigt för mig, så är ju S karln jag älskar. Han som jag vill spendera resten av livet med. Det har aldrig funnits någon tvekan, och det finns det fortfarande inte. Trots allt vi varit med om. Trots besvikelser och svek. För det är det kärlek och äktenskap handlar om. Att älska, glömma och förlåta. Att stå tillsammans genom ovädren och stå kvar, hand i hand. I nöd och lust. Framför allt nöd. Och jag står här. Jag tänker inte avvika så länge ingen ber mig.
Nu får Han avvika under den tid han behöver för att komma underfund med sig själv och sitt mående. Sedan kanske han kan komma underfund om sina känslor till andra, till mig. Och vad som händer då vet ingen ännu.
Han flyttar alltså ut. Till ett jättesött litet fritidshus som han just nu spenderar det mesta av sin lediga tid till att hjälpa till att renovera, då han ska hyra det av gamla bekanta. Det kommer bli skitbra, han har redan byggt massa möbler, SJÄLV, jättefina möbler. Han är så sjukt duktig med händerna, jag upphör aldrig att imponeras av vad han kan!
Men det kommer bli konstigt. Konstigt att plötsligt bo själv på "riktigt" med barnen. Att bli ensamstående mamma. Jag har fullständig panik över tanken på det ekonomiska, kommer jag klara det?! Men jag tänker försöka. Och går det inte, ja då får vi väl sälja i alla fall. Vilket inte vore världens ände, för skulle han trots allt hitta tillbaka en vacker dag, så finns det fler hus :)
 
Så ja, det är en konstig bröllopsdag detta. Det jag inte tänkte på den där dagen när jag rensade bort ogräset mellan plattorna, var att jag började jobba den här veckan, och därför sover hos mina föräldrar. Så det blir ingen wirre idag. Åtminstone inte för mig. Och det hade redan kommit upp nytt ogräs såg jag för ngn dag sedan :-p
Och jag tvivlar på att S kommer sätta sig där. Men vem vet, han kanske sitter där trots allt? Inte för att skåla för Oss, men för sig själv? Jag hoppas han gör det. Jag hoppas han sitter där, höjer sitt glas och skålar för att " - Jag ska tamejfan ta mig ur det här. En vacker dag ska jag vara fri från all världens djävla demoner, och då ska jag rocka fett!" :)