collinus

Livet i byhålan med barn och katter

En sådan där magbild

Kategori: Allmänt

Vecka...?

Lite kräks & sånt

Kategori: Allmänt

Jodå, som på så många andra håll i vårt avlånga land så har vi drabbats av lite skit här också.
Linus började redan förrförra fredagen då han kräktes 2 dagar i rad. Även hans mormor har varit dålig, men hon har legat med 40 graders feber och varit helt sänkt, Linus var aldrig febrig.
Förra veckan insjuknade Linus farmor i någon slags kräksjuka, men var tack och lov pigg och kry lagom till i lördags då hon skulle födelsedagsfiras. Så jag vet inte om det var en segsmittande dagisbacill, eller någon på lördagens kalas som bar på något, men igår kräktes även jag själv. Vilket i stort sett kom som en blixt från klar himmel.
 
Jag var hemma ledig igår då dagis hade stängt för så kallad "kvalitetsdag". Jag hade känt mig väldigt trött och seg hela morgonen, men det var inget jag funderade närmare över då barnet somnat sent och sovit som ett arsel hela natten. Vid barnets förmiddagsvila vaknade han vad jag ansåg var för tidigt, så jag skulle i vanlig ordning försöka söva om honom i min säng. Men han var jättegnällig och ledsen och tog sig för rumpan och sade "kacka"(=bajs), vilket han numer alltid gör när han har bajsat. Dock fanns det inget bajs i blöjan, men jag antog att det var på gång, så jag ställde ner honom på golvet då det är i stående ställning som han har lättast för att kräma.
Mycket riktigt, efter en halv minut formligen "klafsar" det till i blöjan, och det gick inte att undgå att förstå vilken typ av skit det var som han producerat. Om inte annat avslöjade lukten att det skulle vara något av en, låt oss säga Mindre Fast Form.
När jag är på väg mot skötrummet och väntar på att Linus ska tulta efter, känner jag en svag aning av illamående. Inget akut eller så, bara en aning. När Linus till slut bestämt sig för att följa efter mig och jag lyft upp honom på skötbordet, kommer den där känslan av illamående tillbaka, och denna gång med lite större intensitet. Och det är när jag öppnar blöjan(och mitt i illamåendet konfronteras med lösbajs och outhärdlig lukt) som jag inser att "shit, jag måste spy. NU."
Det var bara att slita av blöjan, sätta ner unge med otorkad, lösbajsig stjärt på golvet och kasta sig ner mot klosetten. När jag sitter där och hulkar känner jag en liten hand som klappar mig försiktigt på ryggen och ett försiktigt frågande "mamma?". Lilla lilla pluttunge, det näst intill att man föll i tårar där över den kräkfyllda toan pga att man uppenbarligen har världens gulligaste unge. Och samtidigt kändes det så fel att en 16-månaders pojke ska trösta sin mamma när hon kräks. Det ska ju liksom vara tvärtom.
 
Hur som, efter spyam kom feberfrossan. Ingen brutal feberfrossa eller så, jag hade som mest 37,5 graders feber, men det är inget kul att ha när man är själv hemma med en uppmärksamhetstörstande unge.
Tack och lov kom det inget mer kräks den dagen. Och tack och lov kom min älskade sambo hem tidigt för att ta hand om Linus och mig.
 
Idag har jag mått bättre. Ingen feber, men jag har till och från varit helt slut i kroppen och i stort sett inte orkat befinna mig i någon form av upprätt ställning. Eftersom barnet varit lös i magen, och jag själv inte varit kry, så har sambon stannat hemma från jobbet och tagit hand om oss. Nu väntar vi bara på att Han ska åka på skiten också... Och vi fick för övrigt veta att barnets farfar var hemma sjuk igår också, så det verkar gå runt ordentligt. Även på dagis har både barn och fröknar blivit dåliga i magen på ett eller annat sätt om vartannat, så så länge Linus mage är knasig(han har varit smålös i magen idag också) så håller vi honom hemma från dagis. Själv är jag för trött för att orka gå tillbaka till jobbet än, så jag kommer bli hemma minst en dag till i alla fall. Och skulle hans pappa bli dålig så lär jag bli hemma veckan ut för att ta hand om både karl och barn.
 
Så roligt har vi haft det. Ni då?
 

Pimp the mama

Kategori:

Jag bara måste delge er något totalt ointressant - i morgon ska jag Äntliiigen hämta mina beställda linser.

Jag har varit glasögonorm i stort sett ända sedan Linus föddes(bar linser i vanliga fall) då mina månadslinser tog slut, jag var konstant mammapenningspank och amningen gjorde mina ögon för torra för att palla linser under mer än ett par timmar i alla fall.
Men nu ska jag få bli "mig själv" igen, få bli lite frihet och slippa trampa runt med vattendroppar framför ögonen de gånger det regnar eller snöar när jag jobbar.

Inte för att jag kommer jobba så länge till. Jag kommer nog lyxa till det såpass att jag slutar jobba så tidigt som lagom till årsskiftet faktiskt. Jag kommer ta ut all min semester, mina timbanksdagar och mina sparade semesterdagar fr.o.m 1:a januari, vilket innebär drygt 7 veckor ren ledighet. När de tar slut övergår jag på graviditetspenning(under förutsättning att jag blir beviljad så många dagar som jag vill ha, men med mitt jobb ska det inte vara några problem. Peppar peppar). Och det ska bli sååå skönt.

När jag väntade Linus var jag optimist och trodde jag skulle orka jobba hyfsat länge utan större problem, vilket jag i och för sig gjorde, men mot slutet började det faktiskt bli lite jobbigt, så den här gången tänkte jag att jag ska gå Innan den dagen kommer. För att bespara mig så mycket ryggproblem(som jag "lider" av rent allmänt) som möjligt. Smart va?
Blir dessutom skönt för Linus att få lite kortare och färre dagisdagar. Fast å andra sidan går hans farmor i pension till årsskiftet så hon kommer garanterat "norpa" honom titt som tätt, och det känns bara positivt då han tycker så mycket om henne. Och det kommer ge Mig så mycket mer tid till allt som behöver skötas om här hemma.

Men för att återgå till linserna - så mycket snyggare jag kommer känna mig när de åker på! Nu kanske man till och med orkar lyxa till det med mascara oftare än enbart när man ska på kalas :-p

Ett litet tillägg...

Kategori:

... till förra inlägget.
#Vilken vecka jag är i är en hemlis.
#Beräknat födelsedatum är en hemlis.
Varför? Därför.

Att det förmodligen retar gallfeber på svärmor gör det i alla fall lite extra roligt(jodå svärmor, jag vet nog att du försökt luska trots att vi sagt att det är hemligt ;-p).

Javisst ja

Kategori:

Har kanske glömt nämna för en och annan att Linus blir storebror nästa år.
Om någon undrade.Från noll till hundra

Kategori:

Igår började jag skriva ett inlägg via mobilen, kom åt fel ställe på skärmen och hela inlägget var borta... Nu provar jag igen. Och lyckas jag med samma misstag igen tänker jag aldrig mer använda appen.

Barnet har som några kanske sett via FB eller Instagram, i stort sett matvägrat senaste veckan.
Han kräktes ett par gånger förra fredagskvällen, samt ett par gånger på lördagseftermiddagen/kvällen. Bortsett från kräkandet har han varit hyfsat pigg och glad, ingen feber eller något. Han var lite tyst och hängig på lördagsmorgonen, men han piggnade till efter några druvor i magen och var sitt vanliga jag fram till eftermiddagens första spya.
Söndagen och följande veckan har varit kräkfri, men i stället inneburit ett extremt dåligt matintag. Han har knappt ätit något hemma, och inte heller på dagis. Man har på sin höjd fått i honom lite banan och druvor, allt annat har han bara petat i.
Detta är inget jag har hängt upp mig märkbart på, då jag vet att det kan ta sin lilla tid innan matlusten kommer tillbaka efter magsjuka, framför allt hos barn. Huvudsaken har varit att han druckit något.

För somliga föräldrar skulle en sådan sak säkert liknas vid rikskatastrof, så jag är väldigt glad att jag, trots att jag är förstagångsförälder, är rätt avslappnad av mig och avvaktar innan jag börjar ringa bvc, sjukvårdsupplysning och barnakut.
Jag har heller inte försökt truga i honom någon mat. Vill han inte ha behöver han inte. Han säger till om han är hungrig. Annars är nog risken stor att man förvandlar ätandet till något negativt för honom, och det är min största skräck. Mat ska våra något gott och trevligt att se fram emot, inte kopplas till ångest och tvång.

Så i morse när vi klivit upp och barnet visat sitt första tecken på att vilja ha något att äta, så skar jag som senaste dagarna återigen upp några druvor och lite banan då han inte velat ha något annat. Han åt upp och ville ha mer, så jag skar upp mer. Även det tog slut. Hmm...

Senare på dagen när vi svängt in till Norrtälje och skulle äta lunch på Donken så beställde vi ett Happy Meal. Ingen av oss trodde att han skulle äta något, att hans pappa skulle få hans cheesebugare(som han annars brukar beställa till extra utöver sin meny), att han skulle rata pommesen(då han är anti potatis och inte gillat dem tidigare) och att han på sin höjd kanske skulle gnaga på en morot. Vi hade med oss banan just in case.
Dem om vår förvåning när ungen börjar sträcka sig efter pommesen innan vi ens hunnit duka upp maten från brickan. Och dem ännu mer om vår förvåning när ungen sitter och trycker i sig nästan hela cheeseburgaren!
Och dem om föräldrarnas lycka när vi inser att han äntligen fått apiten tillbaka.

På eftermiddagen åkte vi till barnets farföräldrar för att fira barnets farmor som fyllt år. Och där tryck han först i sig en banan, sedan lite varmkorv, en bulle, och större delen av sin farfars tårtbit.
Jag undrar vad han trycker i sig i morgon, och hur mycket han kommer bajsa :-pVette tusan hur jag ska bära mig åt för att vrida bilden via den här appen, så ni får vrida på huvudet :-p
Nej

Kategori: Allmänt

Jag tycker inte om hostattacker när man just somnar/somnat.
Jag tycker inte om kliande eksem i nacke, bakom öron, i knäveck, på bröstet, på magen etc när man ska sova.
Jag tycker framför allt inte om när det är min son som lider av båda åkommorna på samma gång. Som om det inte är nog med sömntrubbel med honom, ska han behöva ha det Ännu svårare att sova bara för det? Ja tydligen.
Karma är en tik.

Gissa ljudet

Kategori: videor

Höj volymen och gissa ljudet

Till slut så

Kategori: Allmänt

Ni som föjler bloggen kanske minns att jag nämnde att vi hade ett dörrvalv mellan vardagsrummet och rummet intill som vi började klappa igen? Det är klart sedan länge sedan. Eller ja, i alla fall på vardagsrumssidan. På andra sidan i det andra rummet skall det fortfarande sättas upp en gipsskiva, spacklas och målas. Men det rummet är än så länge igenstängt, så det man inte ser mår man inte dåligt av ;)
Här kommer i alla fall bildbevisen:
 
Före
 
Under
 
Efter
 
Ja, det är stökigt. Sade jag att vi är en småbarnsfamilj?
 
 

Javisst ja

Kategori: Linus utveckling

I samband med den 7:e tanden anade vi att den 8:e också var på G. Mycket riktigt dök den upp ett par dagar senare(tror vi, vi vet faktiskt inte exakt när den kom. Så uppmärksamma är vi :-p). Har inte haft ork/lust/tid att uppdatera, men nu kommer det. Välkommen tand Nr. 8!
 

Blahaaa

Kategori: Allmänt

Blä blä böä, vad jag är på kasst humör idag. Känner mig bara sur, grinig och tråkig. Och som vanligt när förutsättningarna inte är de bästa, så blir såklart ingenting som jag tänkt mig.
Jag glömde ta upp mat ur frysen i morse, så nu fick det bli "snabbtining" i ljummet vatten. Jag var allt annat än sugen på besök just en sådan här dag, utan ville bara umgås med sambon och barnet, och hade tänkt att vi skulle gå ut en sväng så barnet får frisk luft. Men självklart slutade eftermiddagen med besök = ingen utevistelse. Vilket såklart lyckades få mig på Ännu sämre humör.
Och vem upplever att mitt dåliga humör går ut över honom? Jo min stackars sambo såklart, vilket inte alls är meningen. Men förståeligt, eftersom jag tenderar att dra mig undan och helst vill ha lite "space".
Stackars älskling.
 
Men mest stackars mig, faktiskt, som är den som har det taskiga humöret i mig fast jag inte vill. Men jag antar att man behöver lite dåliga dagar ibland för att uppskatta de bra dagarna desto mer. Eller vad tror ni?
Har ni andra riktigt dåliga dagar ibland, som inte är orsakade av något specifikt alls? Och går det ut över era nära och kära?