collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Oh nooooo

Kategori: Allmänt

Nu är hon tillbaks igen, den gamle tro(s)tjänaren. Nu ere klippt. Nu blire ingen mer "vuxenromantik" här hemma. Ever. För vi vet ju vad det resulterar i.
Jag behöver en besvärjelse för att bli av med na. Eller möjligen operera bort livmodern.
All evighets lingonveckor be gone!Euphoria

Kategori: Allmänt

Idag fick svärfar en hink Lorenkräftor(svenska signalkräftor). Vilken snablarns otur att han inte äter kräftor, utan gav dem till oss i stället ;)(det är inte kräftorna på bilden som har skrivit brevet. Eh... bilden är alltså lånad)

Idag kom bekräftelsen

Kategori: Allmänt

... på mitt namnbyte. Nu är efternamnet Collin ett minne blott, och får lämna plats för namnet Lind. Det känns liite ångestladdat faktiskt. Collin är ju liksom Jag. Fast inte längre.
Det knepiga nu blir att lära sig presentera sig med rätt namn. Och skriva rätt underskrift. Och få rätt namn på all post, hur nu det ska gå till. Hos Ellos heter jag Kolin sedan tidernas begynnelse...

Att söva barn

Kategori: Sova sova sova säng säng säng

Ja inte under narkos eller så, utan få att sova för natten, eller under dagtid för den delen, är en vetenskap i sig. Jag imponeras av, och förundras över, hur dagispersonal världen över lyckas söva en hel grupp med ungar varje dag. Vilka superstars!
Själva har vi ju "misslyckats"(kallar det dock hellre Otur) med storsonen som vaknar till stup i kvarten av tappad napp, mardrömmar, sällskaplig katt(Siri), morsgrisighet och allt vad det nu kan bero på. På senare tid har han tassat in till vår säng tidigare och tidigare om kvällarna, och ikväll var det ett rent under att jag hunnit söva lillebror innan jag hörde ljudet av små fötter mot plastmattegolven. Han låg i vår säng kl 20:50...
Ikväll tycks dessutom lillebror sova oroligt då han vaknat och gnällt vid 2 tillfällen inom loppet av 20 minuter. Jag tror det kan bero på bråkiga pruttar eller en kvarvarande rap från sista amningen, men jag vill inte riskera att hamna med pigg ljudlig bebis om jag tar upp honom och provar rapa eller winda. Framför allt inte när storebror ligger och sover i samma rum. Dock hörs det ljudligt hur det knorrar och bubblar i magen på honom så vi får väl se hur kvällen/natten lider.
Hans underbara 7-timmars sovperioder har dessutom försvunnit. Nu är jag glad om han sover 4 sammanhängande timmar. Jag hoppas innerligt att det är något övergående, annars överväger jag att testa flaska med ersättning på kvällen för att se om det kan vara så att han inte står sig lika bra på min mjölk kvällstid. Mjölken är ju i regel tunnare då. Jaja, den som lever får se.M itt stora mål här i livet är i alla fall att få lillebror att fortsätta sova i sin egen säng. Han får gärna sova i vårt rum länge, men i Sin säng. Vi har inte plats för en till unge i vår säng.

Nästa års projekt

Kategori: Allmänt

... om ekonomi, tid och ork finns, är att bygga en liten altan även på framsidan av huset. Virket i trappräckena är i stort sett genomruttna och bara faller sönder om man petar på dem för hårt, så de måste bytas ut oavsett, så varför sluta där liksom? Nej vi tycker det vore trevligt med en liten altandel framför köksfönstret(lättare att putsa utsidan av fönstren då också) där man kan sätta sig i skuggan när solen ligger på som varmast under sommaren. Dessutom stiger morgonsolen upp på framsidan vilket kan vara mysigt/skönt att ta morgonkaffet i om man har en trevlig plats att sitta på.
 
För att kunna bygga den så som vi vill, krävs att vi sågar ner en av de fyra höga granarna som står på framsidan, vilket i ärlighetens namn bara känns skönt. Ett träd mindre att oroa sig för under stormiga dagar/nätter. Altanen kommer dessutom gå i samma stil som altanen på baksidan för att få det enhetligt och stilrent. Det kommer bli så bra!
 
Ytterligare ett projekt som jag hoppas vi(läs: jag) kommer orka/hinna genomföra, är att klippa ner häcken längs tomtens kortsida. Jag tog ner den lite på längden förra våren/sommaren för att den inte skulle växa sig helt överstyr, men i vår är det dags att kapa den helt så den får växa om och blir lite lättare att hålla efter. Häcken längs tomtens långsida är ännu mer kaos och skulle garanterat behöva kapas ner, men det vill ingen av oss göra förrän huset bakom den har bytt ägare... :-p
Tidigare idag hjälpte Linus mig att gräva en grop

Dagens tips:

Kategori: Allmänt

En skvätt alkoholfri Carlsberg m ett par droppar diskmedel(i mitt fall Yes) i.
Bananflugefångarrecept(oj vilket långt ord) i all ära, men detta var hyfsat effektivt. Hade glömt av att jag hade öppnat en flaska härom dagen, och hittade den flera timmar efteråt, ljummen och avslagen. Mumma? Njaa...Tyckte dock det var synd att bara hälla ut, så jag hällde över det i ett skitigt glas som stod på diskbänken och droppade i lite diskmedel. Tål att testas liksom. Nu kryllar det av drunkningsoffer däri.

Jo det är faktiskt skönt

Kategori: Allmänt

... när storsonen sover borta. Man hinner med att göra lite av det där man inte hinner annars.
Idag tog vi tillfället i akt att röja bort alla träd/grenar som låg på gräsmattan efter att min svärfar kom hit igår med sin motorsåg och hjälpte oss gallra ur lite i ett hörn av tomten. Vi ville få bort det så fort som möjligt, så det inte blir en sådan där grej som bara ligger kvar och ingen orkar ta itu med.
Jag har även rensat golvbrunnen i badrummet och skurat rent under badkaret. Det ni.
I morgon skulle jag vilja hinna gå ett varv med trimmern och klippa gräset innan storsonen ska hämtas hem från farmor och farfar, men jag inser redan nu att det nog inte kommer bli så, för jag vill ju hinna röja av i köket också...
 
Idag blev det simpel middag. Varma mackor. Och vi hade köpt kvällsmys i form av ost och kex. Och vet ni vad? Jag bad min fina make att ta fram ostarna medan jag ammade och nattade Minigris, och när barnet somnat och jag kommer in i vardagsrummet möts jag av tända ljus, ost och kex och bubbel... underbara karl!
Nu ammas barnet sin första omgång för natten och jag ser fram emot att få sova Utan en flaxande väderkvarn till 2-åring i sängen. Det ska bli såå skönt. Men först ska jag gå och halsa direkt ur flaskan med hallonsoda.Natti natti på er!

Att vara storebror

Kategori: Allmänt

... är inte alltid så lätt. Eller kul, kanske jag ska säga.
Idag har mamma enligt Linus tycke varit lite för mycket med lillebror. Han har varit bortskämd med att ha pappa hemma i flera veckor som kunnat ta hand om lillebror medan Linus fått massa mamma-tid, men idag skulle pappa först iväg till sjukgymnasten på förmiddagen, och givetvis skulle lillebror ha en av sina sämre dagar just idag och vara ledsen och kinkig och kräva massor av mammas uppmärksamhet medan pappa var borta.
Även när pappa kom hem tog mamma hand om lillebror en massa då han fortfarande var gnällig och allmänt missnöjd med tillvaron. Och självklart var det dags för lillebror att äta mat när Linus skulle sova middag, så pappa fick ta middagsvilan med Linus.
När Linus vaknade och klev upp, var lillebror Fortfarande inte nöjd, så mamma skulle testa att mata lite till, och som om inte det räckte så tog mamma med sig den där sabla lillebrorsan in till Linus rum när han och pappa satt och lekte.Till slut blev nog Linus rätt less på att mamma bara var med Casper, för efter middagen skulle grisungen ha mat Igen, och när mamma låg i sängen och ammade kom Linus också upp i sängen och klämde plötsligt tag i halva ansiktet på sin lillebror, och det var inte löst och försiktigt. Mamma sade ifrån att sådär får man inte göra för det det gör ont, och mycket riktigt blev lillebror ledsen. Efter bara någon minut ger han sig på sin lillebrors ansikte Igen, denna gång ännu hårdare, vilket resulterar i vrålande ledsen lillebror och arg mamma.
Pappa kom och tog in Linus till sitt rum och hade ett lugnt men bestämt snack med honom. Sedan kom Linus tillbaka och gav sin lillebror en puss och sade förlåt, för att några minuter senare greppa tag på samma hårdhänta sätt i katten i stället...
 
Stackars unge. Det är inte lätt att gå från att ha varit nummer 1 hos mamma med 100% uppmärksamhet, till att behöva dela förstaplatsen med en gnällig, blöjfyllande konstant hungrig bebis som snor Linus tid med mamma stup i ett. Och han skulle bara veta vad som komma skall... med en bebis som lär sig förflytta sig omkring själv, som kommer ha storebror som sin superhjälte och vilja vara överallt där han är och vilja ta alla saker han håller i...Vänta du bara, stackars storebror... På förmiddagen var storebror hyfsat förtjust i sin lillebrorMen kärleken till lillebror avtog ju längre dagen led...

Likens boning

Kategori: Allmänt

Alltså, jag är ju inget fan av ormar. Alls. Jag tycker att de är äckliga, vidriga och obehagliga, och jag är rädd för dem. Att grannen i huset intill dessutom sett en svart orm modell större(möjligen en svart huggis? Huu..) vid sin trädgårdsdamm gör ju att man knappt vågar kliva utanför dörren. Än mindre låta Linus röja runt ute, men det går ju inte att hindra.
Ser jag en orm på vägen när jag kommer och kör i bilen så väjer jag inte för den, om man så säger.
 
Men det finns Ett djur jag tycker är vidrigare. Ett djur jag inte är rädd för, men som jag blir enormt äcklad av, och det är likmask.
Vår soptunna kryllar av dem nu under sommaren, och det är så brutalt djävla vidrigt att hälften vore nog. Soptunnetömingen sker VARANNAN vecka, så ni kan ju tänka er hur mysigt det är att kasta soporna hos oss just nu. MINSTA lilla matrest i tunnan och det är kört. De ger sig till och med på påsarna med ungarnas blöjor.
Seriöst, ur ren hygienisk synpunkt borde de väl kunna tömma varje vecka under sommarmånaderna? De förbannade maskarna kryper till och med omkring UTANFÖR soptunnelocket, så det räcker inte med att se dem när man öppnar locket, man måste se dem på väg Till tunnan och hinna bli äcklad innan man ens petat på locket. Nä fy Fan säger jag på ren svenska.

Hittade

Kategori: Allmänt

... vår bröllopsinbjudan hemma hos svärföräldrarna. Vill minnas att jag lovat en bild på dem vid tidigare tillfälle.
Nu är bilderna tagna med mobilkamera i ett dovt kök, så kvalitén är tyvärr inte den bästa, men såhär såg den ut i alla fall:
 
De där korten knåpade vi ihop själva. Klippte, klistrade, brände(satan vad det luktade i köket) och knöt. Med material och frimärken och allt kostade dem oss lite drygt 700kr tror jag. Och de tog sin lilla tid att göra. Minns att vi satt uppe till 02 på natten och avslutade de sista. Skönt att man "bara" hade Linus just då :-p

Aug. 18, 2013

Kategori: videor

Cirkus!

Kategori: videor

Barnens kusin Emma var med på cirkusföreställning i Tuna bygdegård. Maken, Casper och jag åkte såklart dit och tittade(storebror ät hos farmor)

När man längtar

Kategori: Allmänt

... efter att få kunna bege sig ut på en rask kvällspromenad/joggingrunda, har man gått in i småbarnsväggen då?
För här hemma skulle en sådan sak vara omöjlig, åtminstone med båda barnen hemma. För jag tar inte risken att lämna maken ensam hemma med två barn som kan lyckas vakna samtidigt och ställa till med kaos. Och jag vill ju duscha efter motionsrundan också, vilket riskerar störa de små monstren, förlåt, hjärtegrynens sömn.

Jag längtar efter en bag-in-box med rosé på altanen tillsammans med min äkta hälft också. Vilket lär dröja ytterligare något år.
Och en hel dag + natt(eller två) helt fri från ungar. Shit vad skönt det vore. Faktiskt. Restaurangbesök, ostörd filmkväll med gotteligott(OSTBÅGAR), lite vuxenmys;) och sooovmorgon. Släng på en hotellfrukost på det.

-----
5 minuter senare. ..
-----

Jo, jag somnade till mitt i bloggskrivandet. Med mobilen på magen. Jag tar det som en pik och lägger av. Godnatt med er!

Lycka är

Kategori: Allmänt

... att få sitta i farfars hjullastare och hålla i rattenHar ni provat

Kategori: Allmänt

... att klippa håret på en 2-åring? Jaså? Och det gick helt smärtfritt och slutade i ett superfint resultat?

Jo, det gick hyfsat smärtfritt här också. Det var mest bara mina fingrar som var på vippen att få sig några klipp ibland när ungen helt plötsligt vrider på huvudet, och då hade vi ändå lagt min mobil med ett avsnitt Alfons på köksbordet framför honom.
Resultatet? Tja, det blev nog helt okej. Men det är ganska svårt att avgöra på en lintott som har håret fullt av virvlar och lockar. Och eftersom detta var första gången en sax sattes i hans hår så var det ju inte lika långt någonstans utan långt i nacken och kort uppe på hjässan och långt i pannan och ja... ingen ordning någonstans helt enkelt :-p

Plötsligt ser han så stor ut! Min lilla krullbebis, var tog han vägen?Träningspass

Kategori: videor

Pappa borta en kväll? Hell no

Kategori: Allmänt

Min stackars make kommer inte få någon "utekväll med grabbarna" närmsta, typ... 5 åren? Åtminstone inte om jag kommer behöva ha båda barnen själv hemma. Eller åtminstone inte så länge ungarna sömnkrånglar som de gör nu.
Linus är ju som Linus är. Vaknar ett par gånger och gnäller efter tappade nappar, mardrömmar, knölig kudde eller annat fanstyg. Sedan kommer han in till vår säng. Tack och lov kommer han(peppar peppar) in själv och lägger sig nu för tiden, förut fick man hämta in honom(för att vi inte orkade springa in och ut till hans rum nätterna igenom).

Lille herr Minigris aka Casper, befinner sig i en högst härlig period(friggin f**king fas) av kvällskaos. Han vill INTE sitta i sin babysitter, han vill INTE sitta still i famnen, han vill INTE läggas i vare sig sin säng, sin vagn eller någon annanstans. Förutom på skötbordet. Där kan han ligga en lång stund, men till slut tar övertröttheten över så att han ledsnar även där.
Nej det är bära bära bära som gäller, och bara på ett specifikt sätt. Han ska sitta framåt, annars blir det till slut liv i luckan.
Det går dock att söva honom i vagnen ute på kvällspromenad, men då gäller det att ha tålamod. Efter lite(eller ibland jättemycket) kink och envist napplirkande brukar han kunna somna, och gör man det vid exakt rätt tillfälle kan man då lyfta över honom till sin säng. Jojo, krångligt ska det va!

Stundtals önskar jag att jag hade en bärsele, men då hans storebror hatade sin(som vi därför gjorde oss av med) så känns det inget lockande att köpa en ny om det visar sig att även Casper hatar den. Finns det ingen som har en sele som inte ska användas närmsta månaderna som man bara kan Låna? Så man slipper köpa en eventuellt i onödan? Det hade ju varit perfekt.
Ja, jag har en bärsjal, men den gillar inte Jag, så jag har tankar på att ge bort den till en speciell dam som just fick barn. Om hon inte redan har en förstås.

Nä, det här med ungar och sömn är ju inte helt smärtfritt alltså. Men p andra sidan vet jag att det finns en sabla massa mammor och pappor därute som har det sju resor värre. Linus må vakna många gånger, men han somnar åtminstone om och sover om nätterna.
Och Casper, till skillnad mot sin storebror när han var i samma ålder, sover ca 7h(peppar peppar) från det att han väl somnar fram till första amningsuppvaket. Linus längsta rekord medan han fortfarande ammade var typ 6h och det hände bara ett fåtal gånger. Vi får se hur länge det håller i sig.

Nä, nu ska jag konvertera några fler bilder så vi äntligen kan bli klara och kolla/sålla igenom hela bröllopsalbumet någon gång.
Och så ska vi äta sista biten som finns kvar av bröllopstårtan. Med sorg.
Fan Linda, du blir nog tvungen att baka oss en sådan tårta varje vecka resten av livet, jag har abstinens redan innan den tatt slut...

Visste ni

Kategori: Allmänt

... att det är enormt tråkigt, och tar enormt lång tid, att konvertera 700 TIFF-filer till JPG med ett gratisprogram som bara konverterar 5 bilder åt gången?
Det Är enormt tråkigt. Och Tar enormt lång tid. Särskilt på en laptop som skulle behöva blåsas 7 gånger om för att fungera någorlunda okej och inte hänga sig stup i kvarten vilket den gör i dagsläget.

Det har jag sysselsatt mig med ikväll. Konverterat bilder. Nu är det "bara" drygt 300 bilder kvar att göra om, sedan är alla fotona från bröllopet klara. Då ska jag slänga upp några stycken här. Men inte 700 stycken :-p

Krig

Kategori: Allmänt

Är det något jag aldrig skulle göra mot mina barn, så är det att slå dem. Men det är okej att slå andras va?

Vid ca 21:40 ikväll ringde det på dörren. Jag låg i sängen
och ammade Casper, så maken gick och öppnade, varpå det smäller av en smällare precis utanför.
Linus vaknade förmodligen redan av dörrklockan, för efter smällen kom han ut från sitt rum och var ledsen och ropade efter mig.
Busstreck från ungar är inget vi brukar hänga upp oss nämnvärt på, vi har trots allt varit barn själva. Men när det sker kvällstid och skrämmer våra barn, då är det inte okej.

Vi har våra misstankar om vilka det kan ha varit, då flera i området sett och hört 3 ungar(2 killar och en tjej) smälla smällare på ett flertal ställen. Maken träffade på dessa tre ungar och frågade om de händelsevis hade en tändare han kunde få låna. Mycket riktigt hade de en tändare(vad ska 10-12-åringar med det till?). Så han frågade om det var dem som smällt smällare, men de nekade(=stod och blåljög maken rakt upp i ansiktet).
Eftersom vi inte vet 100% att det var dem, tänker vi inte anklaga någon, det gör vi inte utan bevis. För som maken säger så är det alltid ungar som får skulden så fort det händer något, och det är inte rätt utan bevis. Han växte själv upp mitt i skogen som enda unge i området, och så fort det hände något någonstans i närheten så var det Han som blev anklagad. Så nej, vi kommer inte anklaga någon utan att vara säkra. Men skulle detta händelsevis ske igen, och vi händelsevis skulle lyckas ta dem på bar gärning, så är risken stor att vi händelsevis släpar med oss dem via håret, kastar in dem hos sina föräldrar via altandörren och frågar hur i helvete de uppfostrat sina barn.
Händelsevis.

Mitt-i-maten-prat

Kategori: videor

Jävla Bambi

Kategori: Allmänt

Igår när hela lilla familjen var på väg till Norrtälje för ett åt maken inbokat besök hos sjukgymnast, bestämde sig ett rådjur för att skutta upp ur diket och rakt in i vår bil. Hen(?) spräckte framrutan vid passagerarsidan och smällde till höger sidospegel så att glaset sprack. Det lämnade även tre små blodstreck på rutan, men var spårlöst borta när maken knallade tillbaka till kollisionsplatsen för att se om det hamnat på vägbanan. Djävla smitare :-p

Efter diverse kaos med samtal till Polis, försäkringsbolag, farmor(som fick hämta ungarna), gratislift med buss(jag fick inte plats i farmors bil då hon vid tillfället även hade makens brorsdöttrar med sig), bärgning, taxiresa för maken till Norrtälje så han kunde plocka ur bilstol och barnvagn ur den trasiga bilen och fixa hyrbil, så kom han till slut hem med en V70 D4 från 2012.
Vi är kära.

Igår kväll bestämdes det helt spontant att vi idag skulle ta en tripp till IKEA för att inhandla lite nödvändigheter. Vi ville helt enkelt ha en bra bortförklaring/anledning till att få köra Volvon en längre sträcka än till Rimbo :-p

IKEA-besöket resulterade i varsin ny kudde till både mig, maken och båda ungarna.
Täcke till Minigris.
Varsin ny taklampa till vardera barnens rum.
Nattlampa till Linus.
En liten pall/stege till badrummet så Linus(och senare även Casper) når upp till handfatet.
Diskhanddukar.
Glödlampor.
Diskborste(som Linus plockat på sig och vi lät honom behålla för att ha händerna upptagna sista biten i affären).
Brodelar till Linus tågbana.

Vi spanade även på en Malmbyrå till Caspers rum som dagen till ära självklart var "tillfälligt slut", men hittade i stället både en garderobsmöbel och en byrå som vi funderar på i stället. Den som lever får se. Idag hade vi inte fått plats med sådant i alla fall då vi hade bilen full av ungar och barnvagn.

Det bästa med den här dagen var dock att den var mysig. Linus hade till synes riktigt roligt på IKEA, skötte sig jättebra, åt upp alla 6 köttbullarna och några "penne-makaroner" i restaurangen och har trots både sen och uberkort middagsvila(i bilen hem) varit på kanonbra humör hela dagen. Han somnade rätt ovaggad ikväll ;)

NU ska jag äta tårta

Så var man gängad

Kategori: Allmänt

Gårdagen kommer vi minnas med glädje. Och med svett. Det var VARMT. Men oj vilken vacker dag det var. Och vi som var sist kvar i församlingshemmet på kvällen, när mörkret föll och hettan mötte svalare luft på andra sidan sjön, fick bevittna häftiga blixtar som speglades i vattnet framför den upplysta kyrkbyggnaden på andra sidan sjön.
Vi som bevittnade detta var alltså jag, min fina gravida vän och min övertrötta kinkiga minigris som jag fick gå och kånka på sista timmen innan vi åkte hem. Vi som var nyktra med andra ord :-p
Våra sentimentala whiskysmuttande karlar + några karlar till tog ingen större notis om skådespelet i fjärran, utan satt och tjafsade om vem som känt min sambo, förlåt MAKE, längst :-p

Värmen ställde inte bara till med okänt antal liter svett från tappra bröllopsdeltagare, utan sabbade även min frilla ganska ordentligt. Fast jag får skylla mig själv lite där. Jag fick ju hjälp av en jättesnäll tjej att lägga pin curls dagen innan, men jag glömde fukta dem när jag kom hem, så från det att jag släppte ut dem när det var dags att fixa sig innan kyrkan, så tog det ungefär 3 sekunder innan lockarna var ett minne blott. Och det var nog främst den fuktiga värmens fel. Men det gjorde inget. Håret fick ändå lite volym, och i kombination med diademet och ca 2 liter hårspray så såg det ändå riktigt okej ut fram tills vi klev ut ur kyrkan, nygifta och klara. När gästerna kom fram för att gratulera och kramas var det kört för håret som blev platt på en gång :-p

Det var som sagt en jättefin dag på alla sätt och vis, och jag(Vi) vill sända ut ett extra stort TACK till min bror, min moster och Nettan(och alla omnämnda), som gick och plockade och diskade och hjälpte till med att få undan lite grejer under eftermiddagen/kvällens gång. Ni är fantastiska.

Mot kvällningen var både jag och minigrisen såpass trötta(och kinkiga) att jag i stort sett fick slänga ut sista gänget för att få åka hem och lägga barnet :-p
Vår tanke att inte ha övernattningsgäster hemma på vår bröllopsdag slopade vi när jag insåg att jag var för trött och maken(haha, känns sjukt att kalla honom för det) var för överförfriskad för att det skulle bli något "bröllopsnattande" av :-p Så vi tog med oss "Kapten Haddock" hem och bäddade ner honom i soffan. Perfekt, då hade vi städhjälp dagen efter ;)

Idag har vi alltså ägnat dagen åt städning av lokal, svullande av mängder med överbliven italiensk buffé, svullande av världshistoriens "porrgodaste" tårta, matkoma i soffan, hämtning av storsonen hos farmor och farfar, lite äktenskapliga plikter( ;-) ) och nu välbehövlig nattsömn...En sneak peak

Kategori: Allmänt

 
 
 
2013-08-03
 

Sadie Sadie married lady

Kategori: Allmänt

Så var man fru. Coolt va? Inte? Nähä... jaja, shit happens :-p
Och jag vet att det är nu ni vill se massa bilder, men det får ni faktiskt vänta lite på. Dels för att vi har lite att städa idag, och dels för att bilderna vi tar med vår digitala systemkamera av någon förbannad anledning blir TIFF-filer när man lägger in dem på datorn. Det har de inte blivit tidigare, så jag misstänker att det kan vara vår lilla datahacker Linus som har lyckats knappa fram några konstiga inställningar på datorn. Själva vet vi inte alls hur man gör. Någon??

I övrigt hade vi i alla fall en fantastisk dag. Vädret var (För) vackert, cateringmaten var grym, Lindas tårtor var fantastiska, min älskade pappas tal var jättefint och alla gäster var underbart vackra, hjälpsamma och bara jättebäst.
Att sedan min numer äkta hälft mår mindre bra i sitt söta fina huvud idag har han bara sig själv att skylla ;-p
Fast han lär skylla på solen, värmen och wirren som var för god :-p

Lite senare är det dags att åka tillbaka till lokalen och städa. Yee-haw! Fast vet ni vad? Jag ser fram emot det(!?)! För där, i en av kylarna, står en stor bit chokladtårta kvar och väntar på att få ätas upp till frukost ;)

På det sjätte smäller det

Kategori: Allmänt

Om lite drygt 4 timmar blir jag fru. Ballt!

Dan före dopparedan

Kategori: Allmänt

Eller ja, bröllopet, i det här fallet.
I skrivande stund ligger jag i sovrummet och ammar en halvt sovande minigris som för bara några minuter sedan panikskrek som en stucken gris hos sin pappa medan jag försökte natta storebror. Det var nog Hunger Deluxe som spökade, varvat med lite bråkig mage, för nu är han lugn som en filbunke här bredvid.

Idag har vi flängt runt och försökt hinna förbereda det som förberedas ska, så att säga. Linus körde

Dan före dopparedan

Kategori: Allmänt

Eller ja, bröllopet, i det här fallet.
I skrivande stund ligger jag i sovrummet och ammar en halvt sovande minigris som för bara några minuter sedan panikskrek som en stucken gris hos sin pappa medan jag försökte natta storebror. Det var nog Hunger Deluxe som spökade, varvat med lite bråkig mage, för nu är han lugn som en filbunke här bredvid.

Idag har vi flängt runt och försökt hinna förbereda det som förberedas ska, så att säga. Linus körde

Då var det bestämt

Kategori: Allmänt

Med Casper skippar vi smaksensationer, smakportioner, puréer och burkmat, och kör BLW(Baby Led Weaning) i stället. Jag dubbelkollade med sambon ikväll för att höra vad han tyckte om saken, och han tyckte det lät som en bra idé.
Dock kommer vi eventuellt frångå BLW:n på En punkt, och det är gröt. Kanske. Jag har inte bestämt mig än.
Oavsett vi provar gröt eller inte, så kommer vi inte göra det redan vid 4 månader(vilket han blir nästa vecka) som vi gjorde med Linus, utan vänta en månad extra. Fråga mig inte varför för det vet jag inte ens själv, det är bara något jag har fått för mig.

För de som undrar vad BLW är för något, så handlar det i runda slängar om att skippa puréer och i stället låta barnet äta "riktig" mat, själv, i sin egen takt. Alltså låta barnet sitta och plocka själv med typ "fingerstora" bitar av olika saker. Exempelvis gurka, broccoli, morot, potatis etc. På så sätt får barnet uppleva konsistens och "rena" smaker i stället för ihopmixat mos som i regel smakar likadant allting(nu pratar jag om köpt burkmat). Dessutom får det göra det i sin egen takt i stället för att man sitter och matar och kanske skyfflar i ungen mer än han egentligen orkar äta, för många barn vänjer sig tydligen vid att bli "övermätta". Och min plan är ju att fortsätta amma några månader till precis som jag gjorde med Linus, så han kommer ju inte svälta direkt.

Jag läste lite om detta även när Linus var "liten", men tog det inte till mig just då, då vi redan hade börjat med pureerna och burkmaten då, därför känns det ganska spännande att få testa det här. Och jag tänker inte sticka under stol med att jag hoppas att Linus kommer bli mer intresserad av att smaka på andra saker än sina förbaskade makaroner och köttbullar/korv som han typ lever på nu, när han ser att Casper gör det.

Casper har för övrigt haft en riktigt bra dag idag. Minimalt med "ögongegg", inte så gnällig, bajsat själv och lett mycket. Det tackar vi för, och hoppas även att natten ska bli hyfsad(han verkar vara inne i ngn tillväxtfas nu och stånkar och stönar mkt och vill äta ofta nattetid).