collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Dagens tips

Kategori: Allmänt

... mot av kalk helt bruna toalettklosetter:Helt oslagbart. Vi har kämpat oss svettiga med att försöka få våra klosetter vita och fina ända sedan vi flyttade in i huset. Vi har testat en hel rad medel och "häxblandningar" men inget har bitit på fanskapet.
Så senast vi storhandlade köpte vi den där nya WC-ankan, och det började bli skillnad direkt, snart är slla kalkavlagringar helt borta.

Gaskammaren

Kategori: Allmänt

Jag börjar seriöst misstänka att både jag och ungarna åkt på någon slags familjär laktosintolerans eller glutenintolerans eller något. För senaste veckorna har jag känt mig gasig, förstoppad, haft mindre magknip(pga gaser och förstoppning) och vid ett fåtal fall till och med känt mig smått illamående.
Min första reaktion när jag faktiskt började reflektera över hur jag mådde, var med skräckblandad panik.
"- Helvetes djävla skit nu har jag säkert lyckats gå och bli på smällen IGEN!"
Jodå, jag var så nojig att jag till och med gjorde ett test, och lättnaden var näst intill orgasmiskt skön när testet visade negativt. Puh!

Så började jag fundera vidare. Det är ju faktiskt inte bara Jag som har ont i magen och pruttar. Minigris vars magknip började avta vid 4 månaders ålder, har på senare tid haft det körigt med sin mage Igen. Tror jag i alla fall, det är ju svårt att fråga. Han vaknar på nätterna stup i kvarten och försöker prutta men har det jobbigt och börjar yla som en stucken gris tills man tar upp och vaggar honom eller kör in en tutte i munnen på honom. Magmassagen och windin som vi halvt lagt på hyllan har åter fått tas i bruk, som ett slags "säkerhetsnät". Men han vaknar och ylar om nätterna ändå, så det känns som hans beteende är mer än "bara" magbesvär. Ni vet, faser hit och faser dit.

Så kommer vi då till ytterligare en grej. Vissa kvällar/nätter vaknar storsonen och kan bli sådär brutalt ledsen och riktigt fulgråta. Många gånger släpper han riktiga brakare vid dessa uppvak. Så sent som idag hade han vaknat ur middagsvilan på dagis och riktigt fulgråtit, blivit upplockad i en frökens famn och lagt en redig brakare och sedan bara suttit tyst i famnen på henne och typ somnat om, så han lades i vagnen igen och sov vidare tills jag hunnit komma, då vaknade han därute och fulgrät igen. Väl hemma hann vi leka en snabbis innan han plötsligt försvann iväg för att bajsa, och resultatet var rätt hårt.

Jag, tvååringen och halvåringen. Pruttiga familjen liksom, kan det vara så otroligt att vi gått och blivit överkänsliga för något alla tre? Jag äter ju liksom inget konstigt som jag inte brukar äta.
Jag ska göra ett test, och det är att försöka börja röra lite mer på mig. Min kropp har ju varit van vid rörelse (vilket är bra för matsmältningen) efter alla år på mitt jobb, men nu när jag går hemma är jag i jämförelse rätt stillasittande. Om jag kan lyckas rodda Minigris tider såpass bra att han kan vara trött när Linus ska lämnas på dagis på morgonen så skulle jag kunna ta tillfället i akt att ta en promenix. Visar det sig att det inte hjälper min mage ett dugg så får jag väl börja boka in oss allihop för läkartid så vi kan utreda vad det är för "fel" på oss.

Sannolikhetsteorin

Kategori: Allmänt

Jag har hela sängen för mig själv, bortsett från en katt som ligger ihoprullad på husses ihopkorvade täcke. Hela 160 x 200cm liggyta bara till mig. Det är lyx.
Vanligtvis får jag ju dela den med ett stycke make, ett stycke tvååring, minst ett stycke katt och vid några tillfällen under natten med ett stycke Minigris.

Var finner jag då mig själv liggande när jag har så mycket plats att vräka ut mig på? Jo upptryckt längst ut på kanten, precis som alla andra kvällar/nätter. Av ren vana.
Och hur skönt det än är att ha tillgång till så mycket sovyta, så känns det förbaskat tomt härinne. Och tyst.
Ingen snarkande, looping-flaxande tvååring. Inga mansfötter på "min" sida av sängen. Ingen alldeles för varm Siri på mina ben(för hon är sur för att jag kastat ur henne från alla barnvagnar som hon envisas med att lägga sig i fast hon inte får).
Det är bara jag, Neo på andra kanten av sängen och en oroligt sovande Minigris i spjälsängen intill.
Hur skönt jag än tycker att det är med lite "ensamtid" hemma och jätterymlig sovplats, så längtar jag till i morgon då alla mina pojkar är hemma och ordningen är återställd.

Men jag njöt av badet. Och ölen. Och osthjärtanen. Och thaimaten till lunch. Det gjorde jag.
Att jag sedan var tvungen att komma på något så ofantligt tråkigt att spendera eftermiddagen/kvällen med som att frosta av ena kyl/frysskåpet... det var ju bara korkat(men välbehövligt).

Bakvänd skäggbiff?

Kategori: Allmänt

Sonen håller en våtservett framför munnen och utbrister;
"- Ja har skägg!"
"- Nämen, har du skägg?
"- Ja-a"
"- Känner vi någon mer som har skägg?"
"- Ja, du mamma"
"- Va, har Jag skägg? Var då någonstans?"
"- I jumpan!"

Hrmm... joråsåatte...Egentid. Typ.

Kategori: Allmänt

I morgon blir det relativt tyst och tomt här hemma. Maken ska iväg på skojsigheter med jobbet vilket innebär för honom nattlig hemkomst, och storsonen är därmed förvisad till att spendera natten hos sina farföräldrar för att underlätta kvällen för den ömma modern(mig).
Casper och jag kommer alltså få hänga själva här hemma i morgon. Vilken lyx!(och just därför kommer den smyghostande storebrorsan dra på sig kalasfeber, rethosta, krupp, svinkoppor, influensa, kräksjuka, you name it och bli störtsjuk lagom till i morgon)

Eftersom storsonen kommer bli störtsjuk så kommer ju alla mina planer för morgondagen alltså gå i stöpet.
Ensamrätten till ostbågarna -> borta.
Mini-spa i badkaret -> glöm det.
Hämtmat från Thaien -> dream on.
Fredagsöl framför valfri TV-kanal -> tillåt storsonen att gapskratta, Barnkanalen och fruktsoppa skare va!

Fast vet ni? Storsonen kan lika väl vara pigg och kry i morgon. Och alla mina hoppfulla planer kan gå i stöpet ändå, på grund av annan orsak. Casper heter han.Fredag hela veckan

Kategori: Allmänt

Barnet: "- Jag vill ha lite fredagsmys, pappa"
Pappan: "- Men det är inte fredag idag. Idag är det onsdag, och i morgon är det torsdag. Sedan är det fredag och då får man fredagsmys.
Barnet: "- Men jag vill Ha lite fredagsmys, pappa. Bara lite"

När tutten ska fram

Kategori: Allmänt

... varannan timme hela förbaskade natten. Då blir mamman lite less. Det kan till och med hända att det slank ur ett litet "-Djävla unge" ur mammans mun vid något tillfälle där i dunklet bland täcke, kuddar, tvååring, barnafader och katter.

Det har hållt på en tid nu, dock har jag fått sova åtminstone 3 - 4 timmar förut. Natten till igår till exempel var en okej natt. En matning 22:30, en 03:00 och en 06:30. Det kan jag leva med, även om jag brutaaaalsaknar nätterna då han sov 7h i sträck...
Men så dyker de här nätterna upp. Ungen börjar vrida på sig i sängen, försöker prutta(lyckas ibland, och ibland inte) får tillbaka sin tappade napp, gnuggar sig i ansiktet och gnuggar därmed ur den nyss istoppade nappen, blir förbannad och börjar gnälla högljutt och det enda som får tyst på ungen är att stoppa en tutte i munnen på honom. Allt för att inte väcka pappan och storebrorsan som ligger bredvid.
Precis så som jag Inte vill göra. Söva med tutte. Men vad gör man? Man måste göra det som funkar bäst för hela familjen, och det är att pappan som ska upp tidigt till jobbet, och storebrorsan som ska upp tidigt till dagis, får sova i lugn och ro. Medan bebis och jag brottas längst ut på sängkanten stup i kvarten hela natten.
Men pågår detta beteende För länge får jag nog kräva att pappan tar pappaledigt någon vecka, och så får jag flytta in i Linus rum och låta den stackars pappan ta hand om avvänjning av "natt-tutte".

Vem kom på idén med att skaffa ungar egentligen? :-p

Tvåårstrots

Kategori: Allmänt

... mixad med uppmärksamhetssökande pga syskonavundsjuka... det ni.
Uppmärksamhetssökande som visar sig på så sätt att ungen gör allt som han vet att han inte får göra. Som exempelvis att slänga iväg muggen rakt över köksbordet, kasta bestick/mat/tallrik/you name it på golvet.
Klättra upp på köksbordet, välta ut kvarglömda kaffekoppar över vardagsrumsbordet och norpa mina glasögon från näsan på mig och hiva iväg dem rakt över rummet. Riva ut sidor ur sina böcker. Kasta sig över, alt sätta sig på sin lillebror.Typ sånt.

Och så den där Viljan.
"-Mamma jag VILL" göra ditten och datten, och "-Jag VILL inte" det ena och det andra.

"-Jag vet att du vill ha en till smörgås Linus, men du får ingen mer nu för vi ska snart äta mat".
"-Men jag VILL ha en smöjdås".
"-Jag vet, jag hörde att du sade det, men du får ingen mer nu".
"-Men jag VILL ha en smöjdås, mamma". Etc etc etc... han kan hålla på hur länge som helst. Och får han inte som han vill med den ena föräldern så testar han med den andra i stället. Och ibland är det svårt att veta om den andra föräldern sagt något annat också. Eller mor/farföräldern.

Ja fy f-n, man får ett prövat, härdat psyke som småbarnsförälder i alla fall, det kan ingen säga emot. Och så blir man konstant trött. Så trött att man nästan somnar mitt i ett blogginlägg och helt tappar tråden.
Godnatt :-p

Alltså

Kategori: Allmänt

... när börjar ungar acceptera att använda täcke/filt egentligen?
Linus har sedan tidernas begynnelse sparkat av sig sitt och får halvt panik när han vaknar de gånger vi lagt täcke på honom efter att han somnat.
Inte för att det är hela världen att han inte använder täcke, men vissa nätter blir plötsligt kallare än andra, och då känns han så kall om ben och armar när han har kortärmad/benad pyjamas på sig. Men är det varmt inne på kvällen vill jag inte dra på honom "långpyjamas" då han är en riktig svettpelle och blir varm och blöt av svett i håret av minsta lilla.
När vintern kommer får vi väl dra på värmen på max och lida saftiga elräkningar så inte ungarna fryser(för jo, minigris är mästare på att sparka av sin filt han också).

Ett stycke minigris

Kategori: Allmänt

... ställs in i grannens garage om 3... 2... 1...

Det ät inte lätt när det är svårt

Kategori: Allmänt

Minigris, snart 5,5 månad gammal, skulle behöva börja vänjas av vid att nattammas. Förut(läs: för ett par månader sedan) kunde han sova uppåt 7 timmar i streck med någon enstaka nappisättning, men nu vaknar han var 3 - 4:e timme och blir rabiat om han inte får tutte när han väl börjat gnälla. Och han börjar Alltid gnälla.
Han går att lägga tillbaka i sin egen säng efter amning, men då har han ju liksom redan hunnit somna om. Jag är rädd att vi ska få en unge till i sängen om jag inte är ihärdig med att lägga tillbaka honom i sin egen säng, men det är ju nu dubbelt så svårt att försöka vänja av nattamning då vi har en 2-åring intill i sängen som skall ha nattro...

Idag var visserligen Casper på tok för övertrött när han skulle läggas för kvällen och då kräver han lite mer uppmärksamhet när han ska läggas, men det är ändå inget bra tecken att han inte kunde komma till ro på annat vis än att han låg på sidan, tryckt mot mig i min säng.
Han vägrade komma till ro i sin säng utan hade i stort sett somnat när jag lyckades trassla över honom till sin säng.

Enda sättet att ta bort nattamningarna utan att störa Linus sömn För mycket skulle väl vara att jag låg inne hos Linus några nätter medan barnens pappa tar Caspers uppvak. Men det är ändå i stort sett omöjligt då min rygg inte pallar Linus säng. En avvänjning kan dessutom ta några nätter, och pappan behöver sin sömn för att orka jobba så den vill jag inte ska bli lidande, han ska orka hålla sig vaken i bilen tilk/från jobbet också.

Som sagt, det är inte lätt när det är svårt.

Höst

Kategori: AllmäntÅh vad jag älskar

Kategori: Allmänt

... när 2-åringen, som lades i sin säng före 19:30, på ren skär tvåårstrotsig vilja lyckas kämpa sig in i både 2:a och 3:e andningen och fortfarande är vaken fast klockan strax är 21:30. Not.

Han lyckades knäcka sin mor. Eller i alla fall min rygg, som sedan Casper kom har varit den största boven bakom min dåliga nattsömn.
Jag hade ju dålig rygg redan innan jag fick Linus, och den blev sämre efter alla månader när mina tuttar fick agera napp åt honom nätterna igenom för att han(och vi andra) över huvud taget skulle sova.
Och nu trängs vi i sängen maken, Linus, minst 1 katt och jag, och jag får dessutom klämma ner en bebis i sängen 2-3 gånger om nätterna som ska ha mat.

Nu ikväll, efter 1,5 timme ihopklämd som en ostbåge i Linus växasäng, pallade inte ryggen mer. Jag blev tvungen att kliva ur och sätta mig på golvet bredvid sängen. Men sitta på golvet mår ryggen inte heller särskilt bra av, så när barnet började slänga nappen på golvet och för vilken gång i ordningen det nu kan ha varit återigen började klättra omkring i sängen, ledsnade jag. Pappan fick ta över.

Nu ligger jag på min älskade spikmatta med en aning pannknack som närmsta "vän" och inväntar bebis första mat-uppvak, och senare tasset från små fötter på väg in till vår säng.
Jagärtrött.nu

Idag

Kategori: Allmänt

... hade storebror hittat ett halsband i lillebrors vagn. Ett (fejk)pärlhalsband jag bar när vi gifte oss, som förmodligen hamnade i barnvagnen någon gång under bröllopsfesten i brist på annat bra ställe att lägga det på.
Barnet ville ha det på sig, så hans pappa satte på honom det. Själv låg jag i sovrummet och ammade lillebror när detta skedde. Först när pappan kom in till mig med barnet hack i häl fick jag se hur fin han var.

"- Har du halsband, Linus? Vad fin du är!", säger jag.
"- Ja ska gå och gifta mej!", svarar han och tar ett steg ut i hallen.
"- Jaså vem ska du gifta dig med då?", frågar pappan och jag.
"- Med er", svarar barnet.
"- Ska du till kyrkan nu?", frågar vi.
"- Ja, kom nu pappa, kom!"

Stora tuttar

Kategori: Allmänt

Barnet plockar upp ett par ballonger från gårdagens födelsedagskalas...

"- Ja haj tuttar, mamma!"
"- Har du tuttar?"
"- Ja, stoja tuttar!"
"- Oj vad stora! "
"- Jättestoja ballongtuttaj!"

Unge herr psykbryt

Kategori: videor

... rider igen!

Slut som människa

Kategori: Allmänt

... men ändå svårt att komma till ro. Beror förmodligen på att dagen varit lång och intensiv. Vi har varit på barndop hela familjen, och vår snoris som bara fick en kort vila i bilen på väg till dopet har trots det skött sig näst intill exemplariskt, sånär som på incidenten vid dopfikat då han fick för sig att hälla sitt glas med saft över tallriken med sina smörgåsar på. Och jo, det var med flit och ingen olycka :-p

Jag hoppas den här natten blir bättre än den föregående, då förkyldisen under sitt 4:e gnälliga uppvak blev extra ledsen och började storböla(för han grät efter mamma men det var pappa som kom), varpå han förflyttades in till vår säng av sin far. Det är ju liksom bara mamma som duger, så i de där storgråtslägena är det ingen idé för pappan att försöka trösta för det är liksom dött lopp. Framför allt inte när ungen är sjuk på något sätt.
Tyvärr avtog inte storgråten så fort han kom in till mig, utan lillebror vaknade och började yla även han, vilket gjorde den trötta och ledsna storebrorsan Ännu mer ledsen så det var rena rama rikskaoset här i sovrummet.
Pappan fick ta med sig lillebror och lämna sovrummet för att ge mig en chans att lugna storebror, och när han äntligen lugnat sig blev det till att söva lillebror med tutte då det är det säkraste kortet för att inte väcka och uppröra storebror igen. Det är ganska körigt att vara den enda som duger i de lägena. Och pappan känner sig ju ganska ratad vid de tillfällena också, stackarn.
Runt 4-snåret vaknar dessutom storsonen och gnäller om att "- byxorna är kladdiga, det är kiss!".
Mycket riktigt måste blöjan ha hamnat på sniskan för pyjamasbyxorna är blöta, så det var bara att byta blöja. Släng på Minigrisens sedvanliga nattamningar på det och ni kan kanske gissa att den här mamman varit ganska trött idag :-p

I morgon fyller pappan i huset år, och eftersom min plan att röja och städa undan det mesta igår liksom sket sig, så har jag fått susa runt och plocka och greja lite nu på kvällen för att minska mängden städning inför morgondagen.
Vi tänker knappast storstäda, men torka av lite ytor och dammsuga vill jag i alla fall få gjort så man slipper äckla sina gäster allt för mycket. För det där med städning hinns tyvärr sällan med när man har en Linus och en Casper i huset. Jag önskar att det hanns med i lite större skala, för jag trivs inte när det blir för rörigt och skitigt hemma.

Jaja, städa badrummet, dammtorka katastrofytor och dammsuga är i alla fall mitt mål att hinna med i morgon förmiddag, sedan får det räcka :-p


Innan ingång i kyrkan


Den galet fina doptårtan som det döpta barnets mamma gjort(som även gjorde våra bröllopstårtor)

Lyssnar

Kategori: Allmänt

... till ljudet av sovande barn.
Den stora låter typ som en sådan där respiratorpump eller vad det nu kan heta som finns på sjukhus, om ni förstår vad jag menar. Så blir det när man återgår till dagisverksamheten efter en hel sommars uppehåll och drar på sig första bästa förkylning.
Tanken och "åhnejinteförkylningarigen"-skräcken infann sig i tisdags när jag såg långa gröna snorsträngar hänga från vardera näsborre på en av hans dagiskamrater. Snoriga småbarn har aldrig varit någon favorit hos mig :-p

Förkylningar i all ära, det jag(och sonen) tycker är jobbigast är nätterna. Man vet ju själv hur lätt det är att sova med täppt näsa. Och när man, som min son, ännu inte bemästrar konsten att dra in snor med näsan så blir nätterna Ännu jobbigare. Jag har redan varit in till honom 3 gånger sedan han somnade någon gång runt 19:30.

Unge herr Minigris är också han en aning rosslig och småtäppt, men det beror nog mest på den, av oss, förmodade kattallergin. Han brukar bli lite extra täppt när vi varit hos farmor och farfar, för deras katt utsätts han inte för lika ofta som av våra(duh).


Oj, konstpaus. Eller snarare kaospaus. Två skrikande barn samtidigt. Yee-haw.
Nu tappade jag både tråd och ork, så godnatt på er.

Middagsvila ensam

Kategori: videor

... med två barn kan bli lite hur som helst ibland. Som till exempel idag, hemma hos svärmor, när svärmor var iväg på ett ärende och Linus vaknat efter en knapp timmes sömn och skulle sövas om. Casper samarbetade inte utan gnällde och lät och störde trött grinig storebror. Det slutade med att båda umgarna somnade såhär...

Se sig själv

Kategori: videor

... är ju typ det roliaste som finns? AFHV släng er i väggen!

Tacka gudarna

Kategori: Allmänt

... för pensionerade svärmödrar!

Jag har ju varit "bortskämd" med att ha en skadad karl hemma (!?) i flera veckor pga en arbetsskada han ådrog sig(avslitet ledband i ena långfingret) tidigare i somras. Rent ekonomiskt har det varit så att säga "mindre bra", men det har varit ooooerhört skönt att ha hjälp med barnen.
Idag gick karln tillbaka till jobbet. Eller ja, idag har han varit på kurs och kommer så även vara i morgon, men på måndag är tanken att han ska tillbaka och prova jobba igen. Behöver jag säga att jag haft ångest?
Idag kunde tack och lov svärmor komma hit och hjälpa mig, vilket inte var någon självklarhet då hon varit sjuk hela veckan. I morgon blir det dock lite tjorvigt då hon ska iväg på ett ärende lagom till Linus ska sova middag, så jag kommer ha båda ungarna själv då. Och bara därför kommer ju Casper säkerligen bjussa på rikskaos. Bara för att.
Men den dagen den sorgen. Då har jag mer ångest för kommande veckan då vi ska lyckas återanpassa oss till det vanliga vardagslivet med 15h dagis(uppdelat på 3 dagar) för Linus och två hela dagar hemma. Hjälp.

Det går ju, det vet jag att det gör, men det är jobbigt. Intensivt och både psykist och fysiskt krävande. Känslan av att man inte räcker till då 2-åringen plötsligt låtsas vara bebis, klättrar upp i vagnen/spjälsängen och fejkgråter för att få samma sorts uppmärksamhet som lillebror får. Då skär det i mammahjärtat.
Men han är så duktig. Och snäll mot sin bror. För det mesta i alla fall.
Klappar och kramar honom, hämtar bebisleksaker till honom och stoppar in hans napp i munnen om han tappat den. Men Linus saker får han Inte ha. Sitter man med båda pojkarna i Linus rum och leker, och ger Casper någon liten grej att pilla med för att hålla honom på bra humör, så är Linus där och tar den direkt. Linus saker är Linus saker och därmed basta. I stället går han in i Caspers rum och hämtar en bebisleksak ur lådan som han får ha i stället :-p

Det märks så väl att han tycker om sin bror. Han är mäkta stolt när han pratar med andra om Sin lillebror. Men det märks också väl när han känner sig åsidosatt på grund av sin lillebror. Han ska ju ha mat stup i kvarten, bytas blöja på, sövas i sin vagn/säng, tröstas etc etc. Han får aldrig riktigt ha mamma helt för sig själv, och större mammagris får man leta länge efter.
Mamma ska söva, mamma ska byta blöja, mamma ska leka i Linus rum, mamma hit och mamma dit. Mamma mamma mamma. Det tär en del på en faktiskt. Men han är ju ändå världens finaste unge. Världens finaste unge som nyss tassade ur sin säng och in till oss, med sin haj i handen, och gick fram till fotändan av sängen och klappade på katten innan han kröp upp och lade sig mellan oss. Älskade unge.

Vilken skillnad

Kategori: Allmänt

... det kan bli när man rensar och organiserar lite.
Garderoben i Caspers rum var näst intill tom sånär som på några av Linus urvuxna par skor. Idag flyttade jag över alla Linus gamla urvuxna kläder till Caspers garderob, som blev i stort sett full.Allt eftersom Casper växer ur sina kläder kommer de att ges bort. Vi är inte typerna som sparar. Dessutom tycker jag att kläder som ligger nerpackade någonstans i flera år får en väldigt speciell doft som är svår att bli av med. Och så blir tyget "oskönt", liksom lite stelt och torrt på något vis. Nä, då är det bättre att de får vandra vidare och slitas ut på en gång.

Linus garderob blev plötsligt väldigt tom, när alla hans urvuxna kläder försvann. Det är bra, nu kan jag fixa förvaringslådor att ställa därinne.Och så blev det äntligen lite ordning och reda i hans byrå igen!Idag budade jag dessutom till mig en till vit expedithylla till Caspers rum, modellen större än den han redan har. Jag hoppas kunna hämta den på fredag, så vi kan ställa iordning lite mer i rummet så det faktiskt liknar ett blivande barnrum. Även om han inte kommer flyttas in där på länge än, så är det en trivselfaktor med ett komplett rum.
Han ska nog bli nöjd.KLÄDSTOPP!

Kategori: Allmänt

Idag har jag tagit tag i att rensa och organisera om bland ungarnas kläder. Plockat bort det Linus vuxit ur, behållt hans nuvarande storlek(92) men även rensat bort lute av det då han har så mycket kläder att det inte hinner användas, samt fyllt på med nästkommande storlek i byrån så man slipper leta efter det sedan. Och jag kunde snabbt konstatera att han inte behöver några fler kläder i sin nästa storlek 98/104.
Hörde ni det? KÖP INGA FLER KLÄDER I STORLEK 98/104! VI VILL INTE HA MER! DET FÅR INTE PLATS MER!
Ja, han har byxor.
Ja, han har kortärmade t-shirts.
Ja, han har långärmade t-shirts.
Ja, han har tjocktröjor.
Ja, han har shorts(massor).

Det har liksom en förmåga att dyka upp nya(och även begagnade) kläder från alla håll och kanter så till slut svämmar vi över av kläder. Därför sätter jag ner foten med en liten offentlig vädjan här - Inga fler kläder i storlek 98/104. Snälla.
Behövs ändock något specifikt säger vi till. Vi vet trots allt inte när han hinner växa i den storleken så vi avvaktar gärna med all form av ytterkläder tills dess så vi inte sitter med kläder som aldrig kommer till användning för att de inte passade den årstiden(det har hänt förr, om man så säger ;)

Nu ska jag dock mata överaktiv bebis för att senare rensa färdigt och fylla på bland Caspers kläder. Allt han vuxit ur som fortfarande är hyfsat helt och fritt från fläckar, skall skickas iväg till goda vänner som väntar tvillingar. De kan behöva en uppsättning extra ;)Från skrik till psykbryt

Kategori: videor

... gick barnet vid middagsbordet. Pappa och storebror var plötsligt roligast i stan!

En vanlig företeelse under amning

Kategori: videor

När man asgarvar åt det lilla

Kategori: Allmänt

Storsonen står vid soffan iklädd enbart t-shirt och pillar sig i rumpan, varpå han utbrister:
"-Mamma ja har nåt i jumpan!"

Maken och jag tittar på varandra med samma undran innanför pannbenet("har ungen lyckats klämma ut en liten klutt nu bara för att han är blöjlös?")

"Har du något i rumpan? Vadå för någonting?" frågar jag.

"-Ett kinger!"(finger)Sådant där man blir glad av

Kategori: Allmänt

Kl.05:23
Knorrande bebis(suck) >
Brakskit >
Förbannad bebis(fan) >
Bebis i tutte(suck)>
Mera brakskitar >
Upptäckt av megakissig blöja(fan) >
Blöjbyte i sängen >
Vaken bebis(faaan) >
Blött i trosa(?) >
Jaha... "lingonsylt" i sängen(helvete) >
Toalettbesök >
Fortfarande vaken bebis. Som leker. (gäsp-suck-fan) >
Insomnande bebis(yes!) >
Trött mamma >
Zzzznark...