collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Mitt knark

Kategori: Allmänt

Jag har i tidigare inlägg(nu ganska länge sedan sist dock) nämnt att jag fyndat på Tradera, hämtat Traderavinst hos ombudet, etc. Och eftersom absolut INGEN varit nyfiken och frågat vad det är jag budar hem de gånger jag inte yttryckligen sagt att jag budat hem kläder eller liknande, så tänker jag berätta/visa vad min största Tradera-drog är. Bara för att ingen tjatat. Alls. För jag har ju ett sådant enormt behov av att berätta och visa för hela världen om allt jag har för mig trots att det inte intresserar någon.
 
Jag har 2 stora laster här i livet, som kommit på senare år - gamla plåtburkar, samt emaljattiraljer från Kockums gröngula serie. Här kommer ett urval:
 
Bland annat denna pryder min blysamma samling. Denna är dock
ingen Traderavinst, den är en av många delar som hittats bland kvar-
varande saker från min bortgångna mormors gamla lanthandel.
 
Även denna kaffekanna och mugg kommer från mormors affär
 
Denna gamla våg är ingen Kockum, men smälter ihop bra med
deras saker, och är även den ett fynd från mormors affär.
 
Marabouburken är från Tradera, resten från min mammas
barndomshem.
 
Denna skönhet vann jag på Tradera, och i den förvaras vällingpulver!
 
Också Traderavinst, och används just som kakaoburk.
 
Underbar gammal sockerburk(Tradera) som självklart innehåller
strösocker.
 
Denna Traderavinst står just nu undangömd ovanpå ett av
köksskåpen då en innehåller årets pepparkaksbak, och vi råkar
ha en väldigt nyfiken och klåfingrig liten kille här hemma.
 
 
Detta var alltså ett urval av allt mitt "knark".
Jag har en hel drös Kockumsprylar till som just nu är undanställda i ett förråd. Det är grejer jag vill ha utomhus att "pynta" altan/trädgård med. Bland annat gamla pottor, handfat, hinkar etc. De kan jag slänga upp en bild på i vår när tomten skall "mysas till" igen.
 
 

Bara titta var det ja...

Kategori: Allmänt

 
Jo det var ju såhär att vi svängde iväg mot Uppsala idag, i syftet att ta en liten tripp till IKEA samt H&M. Till IKEA för att "bara titta" på en soffa vi är intresserade av att byta ut vår gamla mot. Vår gamla röda plyschsoffa full av kattklohål, bananfläckar, bläckpennestreck etc.
Hoppsan Kerstin, vi får en soffleverans nästa vecka. "Bara titta" va? Trodde vi verkligen på det själva?
 
Dessa skönheter kommer pryda vårt vardagsrum om några dagar:
 
Inte helt fy skam va?
Linus var väl måttligt intresserad av just sofforna, han satt mest och pekade ut alla lampor han kunde hitta(och det finns ju en hel del sådana i alla dess former och varianter på just IKEA). Desto roligare var det att florera runt på "barnavdelningen.
 
 
Den här bilden tog jag enbart i åtanke på en viss Micaela:
 
Sedan blev det en sväng till H&M på Gränby Centrum för att se om vi hittade något fint till Linus för det presentkort han fick av sin mormor och morfar i julklapp. Det blev 2 par byxor, en tröja och ett 3-pack med strumpor. Även jag själv fick ett presentkort(och har presenkort liggande sedan tidigare också), men just nu är det inget roligt att shoppa till mig själv då min kroppshydda kommer ändras från vecka till vecka. Det var bland annat därför gamla presentkort blivit liggande, för att jag ville vänta tills jag blivit av med gravidhull och allt. Och så går jag och blir på tjocken igen....suck.
Det får vänta ett tag till helt enkelt, åtminstone vad gäller inhandling av kläder. Man kan ju alltid använda dem i sminkavdelningen, men sådant köper/använder jag typ aldrig, annat än mascara ibland.
 
Jag funderade på att lägga upp en bild på barnets samtliga julklappar han fick, men jag hoppar över det. Det blev ganska mycket, om man så säger, och jag vill inte riskera att han uppfattas som bortskämd(vilket han är/varit och som vi försöker undvika att han blir). Men jag kan ju säga såhär; Vi köpte för X antal månader sedan 2 st gröna plastbackar på hjul med tillhörande lock som vi skulle ha i vardagsrummet för att kunna förvara delar av hans leksaker i(då vi mest befinner oss i vardagsrummet när vi är hemma). I den ena lade vi hans DÅ blygsamma samling med Duplo. I den andra diverse andra leksaker(bilar, skallror, snurra, mjukisdjur etc(som bytts ut till och från för omväxlingens skull).
Duplo-lådan är nu nästan full, och framför den står en Duplo-bondgård, duplo-traktor med släp etc.
Den andra lådan var tills för 2-3 timmar sedan då jag rensade ur den lite och placerade mer grejer i barnets rum(där jag var tvungen att flytta en hel TV ur rummet för att få plats med fler leksaker), överfull. Den har inte haft sitt lock på sig på flera månader(kanske för att barnet bär bort det hela tiden, men främst för att det inte går att lägga på det längre). Den är full av bilar, leksakstelefoner och annat krams. Jag tror inte ens att han vet om hälften av allt som finns i den där lådan för det ständigt dykt upp nya saker trots att det varken varit födelsedagar, julaftnar eller annat. Han hinner knappt uppskatta de sakker han får för att det kommer nytt hela tiden. Men det blir det förhoppningsvis ändring på nu efter vänlig(hoppas jag) men bestämd frånsägelse från mitt och sambons håll.
Man måste få önska och längta lite efter leksaker också, annars tappar de sitt värde och blir bara ännu en grej som slängs över axeln när en ny leksak plötsligt dyker upp. Slit och släng liksom, fast utan slit, om ni fattar.
 
En dag i Uppsala var det ja, jag kom ifrån ämnet lite. Det tär på krafterna. För sova i vagnen mitt inne i all rörelse på Gränby Centrum fanns ju liksom inte på världskartan. Vi hoppades men trodde inte ens på det själva. Sömnen slog till efter ca 2 minuter i bilen hem...
 
 
 

Han satte foten i en...

Kategori: videor

...plåtburk.

De där gaddarna

Kategori: Linus utveckling

Det smällde ju till i barnets mun här nu under loppet av 2 - 3 veckor. 4 nya tänder ploppade upp, och jag tänkte jag skulle slänga upp dem på den obligatoriska "tandbilden". Problemet är att jag inte har en aning om vilken av tänderna som kom först, eller vilka som följde därefter. Så nummerplaceringarna är rena gissningar och endast utplacerade för att få en hum om vilken typ av tand som kom när. Typ.
 
 
"Bara" 8 tänder kvar nu alltså. Om det inte redan börjat ploppa upp fler utan att jag sett dem. Skulle inte förvåna mig, vi har ju sådan stenkoll på vår son :-p

Pepparkaksbak

Kategori: Allmänt

 
Orkar inte bråka med textplacering(skulle ha haft text ovanför bilderna som av ngn anledning hoppade längst ner när jag lade in bilderna) och skit nu, ville bara få ut bilderna. I söndags drog lilla familjen i alla fall igång lite pepparkaksbak. Av en sådan där färdig deg från typ Skogaholm köpt i ICA-butiken. Orka göra egen deg.
Barnet var väl sådäär intresserad, men han fick iaf en degbit som han med hjälp av sin pappa tryckte ner pepparkaksformerna i. Barnets pepparkakor blev Väldigt tjocka.
Sedan försökte vi oss på att pimpa kakorna med sådan där färdig krityr på tub, men pipen var för tjock så det var i stort sett omöjligt att få till en enda snygg kaka. Men det är tanken som räknas!
 
 
 

Söndagsångest

Kategori:

Är inte ett dugg sugen på att se en måndag i vitögat i morgon. Jag vill ha en veckas helg till med mina pojkar.
Och så har jag julklappsångest. Jag har köpt EN julklapp hittills, och jag har i stort sett inga pengar kvar att köpa fler för. De jag har ska räcka till mat och diesel fram till nästa lön.
Kommer man undan med att rita teckningar? Tror inte brorsbarnen skulle jubla över varsin teckning i sitt paket faktiskt :-p
Jag får hitta på något helt enkelt. Kanske hinner med lite panikhandling för decemberlönen.

Igår var jag förresten på julbord med sambon och hans jobb, och maten var supergod, sällskapet jättetrevligt och stämningen jättemysig. Det var sååå härligt att komma ut bland lite folk tillsammans med sambon och äta gott och bara ha det mysigt.
Tyvärr blir det ingen senare kväll än till 21:30 när man har en mammagrisig Linus hemma.
Hans farföräldrar satt barnvakt och lade honom igår kväll, men som jag trodde hade han vaknat och gnällt efter mig och fått sövas om i min och sambons säng. Hade han inte varit på det viset hade det blivit fler utekvällar för vår del, men det känns inte schysst mot Linus när han är som han är.
Vill vi unna oss egentid får det främst ske under dagtid än så länge, men just det där julbordet ville vi(jag) inte missa.

Nu ska jag sätta igång och baka lite pepparkakor med Linus(hur nu det ska gå). Och ja, jag fuskar med färdig köpt deg.

Va, har det snöat idag?

Kategori: Allmänt

 
Tänk att det har jag inte märkt. *host*
Jag gjorde valet att ringa min chef i morse för att höra hans inställning till att jag eventuellt inte skulle åka till jobbet pga vädret. Tack och lov var han nästan Ännu mer på inför det förslaget än vad jag var. Min chef är lite "klemig" med mig för att jag är i mitt "tillstånd"(för er som inte fattar - för att jag råkar vara gravid), och har vid ett antal tillfällen senaste tiden gett mig lite bättre förmåner rent jobbmässigt pga av mitt så kallade Tillstånd. I fredags slapp jag till exempel det cykeldistrikt jag egentligen skulle ha fått köra, och fick ett rent bildistrikt i stället. Chefen tog själv den cykelbit jag skulle ha haft, så fick jag i stället ta lite av hans bit med bil utöver det distrikt jag körde ut.
Jag är i vanliga fall väldigt anti det där att jag ska få bättre villkor pga min graviditet. Jag är gravid, inte rörelsehindrad. Men just idag är jag glad att han var så förstående och bland annat sade att "det är ju inget bra att hamna i diket med barn i magen, om det blir hård stöt och airbags åker ut och sånt".
Man kan säga mycket om sin chef, men min är i alla fall mänsklig och fruktansvärt snäll.
 
Linus lämnades faktiskt på dagis under en period av 4 timmar idag(vilket var ett helt träningspass bara att trycka fram vagnen framför sig de 150 metrarna till dagis, och Linus gillade inte vädret alls), detta för att jag skulle kunna skotta av vår upp/infart från snö. Och nog har jag fått skotta idag alltid. Jag hann inte ens halvvägs med skottningen förrän det i stort sett var dags att börja om från början igen. Det är tradigt när det blåser så som det gjort idag, för snön blåser bara över infarten igen.
Jag gick ut och skottade en 2:a gång ca 1,5 timme innan Linus skulle hämtas på dagis, och jag hade precis hunnit in igen och hängt av mig alla blöta kläder när jag hörde det där välbekanta ljudet utanför... Jojo, DÅ kom plogbilen och lade upp den där härliga vallen framför infarten. Men jag valde i stället att ta en dusch, och skottade i stället upp ett litet hål i vallen stort nog att komma fram med pulka igenom. För jag hade ingen lust alls att ta med vagnen hem idag, trots nyplogad väg, för man vet aldrig hur vägen ser ut när vi ska tillbaka till dagis i morgon. Nu får det bli pulka tills ovädret lagt sig och plogningen är i fas igen. Skotta fick sambon gör när han kom hem.
 
Nu är den stora frågan hur länge till det kommer snöa på det här viset. Ryktet säger att det ska hålla på hela natten, så frågan är om man kan lyckas ta sig till jobbet i morgon, eller om det blir en dag till hemma? Att jag är hemma just den här veckan blir väldigt tradigt för jobbet då jag stänger den här veckan, och vi inte är så många som kan Företagcenter-delen. I värsta fall får jag hoppa över postutdelningen men hinna ta mig till jobbet i tid till Företagcenter ska öppna för eftermiddagen. Det är ju alltid något. jaja, den som lever får se.
 
Såhär kan man se ut när
man kommer in efter
skottning
 
Här behövs ingen fejksnö
på sprayflaska. Här har
vi the real deal.
 
Linus har hittat en ny stapelfigur
 
 

Som svampar ur marken...

Kategori:

...har det när vi inte märkt, ploppat upp ytterligare 2 tänder i barnets mun. Men nu sitter de lite längre bak och inte i anslutning till de övriga, så vi har ännu inte riktigt lyckats fastställa vilka tänder det är. Vi vet heller inte i vilken ordning de kom. Därav ingen "tandbild" den här gången. Jag måste få mig en bättre titt på dem först(och titta när jag vill och hur länge jag vill är ju inte direkt en dans på rosor, barnet har ju faktiskt också en vilja).

Såatte.. Det var bara det.