collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Nr.8 - Dumma omkörningar

Kategori: Saker jag stör mig på

Det här skulle jag kunna prata om i all tid och evighet, jag blir omkörd ofta(kanske för att jag oftast faktiskt Följer hastighetsbegränsningarna?). Men det finns ju en hel drös med olika varianter av omkörningar. Några är klockrena, några är idiotiska, några är livsfarliga, och så finns de sorten som jag bevittnade igår - de totalt onödiga.
 
På väg hem från jobbet igår, strax efter Gottröramacken, glider det upp en gul Mustang bakom mig som ligger och halvt nosar mig i arslet. De av er som bor härute i krokarna och vet hur det ser ut där, vet att det efter Johannesbergs slott, efter den lilla kurvan, finns en kort liten raka precis innan infarten mot Rånäs/Rörsby. DÄR körde han om mig. Inget konstigt i sig, vi fick inget möte och han tyckte väl att jag körde för sakta, trots att jag just igår faktiskt låg strax under 80km/h på 70-väg(aja baja Hanna).
Det som dock var så brutalt onödigt med just den här omkörningen, var att han svängde in mot Rånäs. Han valde alltså att köra om mig mindre än 1 kilometer före en infart han skulle in på. Samma infart som jag själv också skulle in på.
Och jag kan för mitt liv inte förstå varför han skulle ha så bråttom om mig på landsvägen innan, för från och med att vi svängt in på den lilla skitvägen mot Rånäs, så var det Jag som låg och nosade Honom i arslet. Han körde saktare än jag själv normalt gör på den vägen. Vilket i och för sig var lite humor. Och jag tänker inte sticka under stol med att jag avsiktligt låg och nosade honom lite Extra nära i arslet just to make a point.
Dock hade jag förväntat mig att han skulle passa på att gasa som satan på de få raksträckor som finns längs vägen, men tji fick jag, det var pensionärsrull på hög nivå. Blev nästan lite besviken, faktiskt.

Jag borde

Kategori: Allmänt

Städa. Eller i alla fall plocka undan lite mer, torka av lite här och lite där, och damma av diverse ytor. Någon dammsugning kommer inte hinnas med, men ett varv med sopborsten borde nog sambon kunna få till i morgon.
Jo vi får ju besök från Kungsör i morgon. Mycket efterlängtat besök, som vi inte träffar så ofta(typ max 1 gång om året?). och jag är ju sådär att jag gärna vill ha städat när det ska komma folk. Jag är inte maniskt pedant eller så, det är allt som oftast lite småstökigt här och där hemma, men jag föredrar såklart att ha liite ordning runtomkring mig så man hittar det man ska ha. och får man oväntat besök är det skönt att inte behöva skämmas när man släpper in folk i huset.
Har man pälsdjur hemma blir det automatiskt alltid lite extra dammigt överallt. Tycker inte jag gör annat än går och torkar damm jämt. Lägg på en galen bebis och en karl på det så blir golven lite extra skitiga också. Och dammsugning är ite det lättaste att få gjort här hemma. Dels är barnet lite smårädd för dammsugaren, dels föredrar jag att dammsuga själv då det blir mer noggrant gjort då(jag älskar dig hjärtat ;-p), och att dammsuga själv när jag har en väldigt mammig och klängig son hemma gör att det sker väldigt, väldigt sällan.
Och som sagt, någon dammsugning kommer inte hinnas med inför morgondagens(och nattens då de sover över) besök, men det får gå ändå. Tack och lov är det helt vanliga(allt är relativt ;)) "vettiga" människor som kommer, som inte kunde bry sig mindre om det så låg en uppkastad hårboll efter katten i soffan, typ. Och det är skönt. Det finns inget värre än folk som kommer hem till en och har Åsikter om hur det ser ut hemma. "-Har du sett att det är en fläck på spisen?"
 
Som sagt, i stället för att sitta här och dega och sega, så borde jag städa undan lite. Men jag är brutaalt trött idag. Tror det är semestersinnet som börjat sätta in. Jag jobbar en dag till sedan har jag semester 1 månad. Eller, "jobbfritt" ska jag kanske kalla det. Sedan det kom bebis i huset har allt vad semester heter liksom bleknat bort :-p
Men f-n så skönt det ska bli att få vara hemma ett tag igen trots allt. Det var alldeles lagom att starta med en månads jobb för att sedan få ett avbrott igen. I augusti drar det igång på riktigt med jobb och dagis och hela faderullan, så jag ska passa på att njuta av mina bebisklängiga veckor hemma. Jag hoppas på bra väder så vi kan promenera runt kvarteret, åka iväg på små utflykter och hälsa på familj och vänner. Mest ser jag nog fram emot att evetuellt få till en liten tripp till J, som jag inte träffat på flera år. Och så finns det en till jag skulle vilja träffa... men det känns nästan lite läskigt nu efter så lång tid... men den som lever får se ;)
 
 
 

Lite lojt

Kategori: Linus utveckling

Här på bloggen, alltså. Ibland kan jag ju fullkomligt spruta ur mig blogginlägg(även om många av dem mest innehåller bilder av olika slag), men nu har det varit lite skralt ett tag. Detta beror främst på att jag inte haft tid eller ork. Nu när jag jobbar i veckorna får jag så lite tid med sambo och barn, så jag prioriterar dem först och främst. Och så Läser jag bloggar också. I stort sett varje kväll när barnet lagt sig ögnar jag igenom minst ett tiotal olika bloggar som jag följer mer eller mindre slaviskt. Jennies blogg är ett absolut måste, till exempel.
Och så surfar jag gärna in på sidan jag hyser en sådan hatkärlek till att jag bara inte Kan hålla mig därifrån - Familjeliv.se. Det är lite sorgligt, nästan, för varje gång jag går in där och surfar runt i forumet så irriterar jag mig något vansinnigt på somliga medlemmars svar på saker och ting. Jag tror mest jag går in där för att medvetet bli irriterad. Att det rensar huvudet på mig på något sätt, att störa mig på störiga människor, sitta och osa av irritation en stund för att sedan känna ett lugn komma över mig. Är jag sjuk i huvudet? Förmodligen :-p
 
Här hemma gångövas det för kung och fosterland i alla fall. Ungen vill helst av allt gå Ut, typ jämt. Traska ett par varv runt gatan och hälsa på grannarna(vare sig de är hemma eller inte) och stanna och titta på blommor, stenar, katter, bilar, humlor - you name it. Häromdagen var han på väg upp på ena grannens trappa fast hon inte var hemma, och blev asförbannad när jag bar honom därifrån. 
Min rygg är ju inte överförtjust i att gå böjd som en ostbåge på det där viset som det automatiskt blir när man ska hålla en bebis i händerna. Men men, det är bara att bita ihop och härda ut. Ungen ska ju få lära sig gå, Och helst skulle vi se att han hinner lära sig gå utan att man håller i honom innan han börjar på dagis, för dagispersonalens skull.
 
Nu har han börjat äta lite av varje förresten. Korven har blivit mer och mer ointressant, och det är inte så konstigt då den är det enda han ätit under en väldigt lång period. Han har ledsnat, helt enkelt. Så nu har vi tagit ett avbrott från Hot Dogsen och kör på nya favoriten majs. Men han äter ju inte Bara majs, vi erbjuder alltid något mer och hoppas att han vill äta. Idag åt han en skiva blodpudding tillsammans till sina 53 majskorn. Jodå, sambon räknade :-p Ett par små baconbitar fick han i sig också, men han var inte så imponerad av dem.
Även köttbullar har han accepterat igen.
Jag vill ju att han ska börja äta potatis(då vi vuxna tycker så mycket om det), men han är inte lika förtjust som vi. Dock har han ätit potatissallad. Fast utan "salladen" då, jag har sugit bort gegget från potatisbitarna och gett honom, och det har han ätit lite av. Det fick han prova på midsommar. Han åt till och med en sillbit! Jojo!
I övrigt äter han fortfarande sin gröt med god aptit, samt smörgåsar och banan. Och så har han upptäckt att jordgubbar är gott! Vi har inte vågat ge honom så mycket jordgunne än(han har fått typ 1 per tillfälle) ifall han blir prickig, men hittills har vi inte upptäckt någon reaktion. Vi får väl se om det kommer prickar ifall han får flera, men jag hoppas han slipper det så att han kan få äta så mycket han vill. Lite sommargodis, sådär.
 
Usch, ungen fyller 1 om en knapp månad... kan ni förstå? Vår lilla Snuffenuffs ålder kan strax börja räknas i År. Galet.
Har lite ångest över vad vi ska servera för tårta på födelsedagen. Kanske skulle man köra med cupcakes i stället? En cupcake känns som en lagom grej att ställa fram till barnet som hans första "kalasfika", som han kan kladda med som han vill. Å andra sidan har jag aldrig bakat cupcakes och är allmänt usel på att göra muffins, men någon därute kanske har ett kalasbra recept? Själv gillar jag chokladmuffins ;)
 
 

Om då var nu

Kategori: Allmänt

Alltså, om jag inte suttit i ett hus med sambo och barn, utan fortfarande bott i egen lägenhet och festat som en tonåring som för några år sedan, så hade nog den här sommarplågan varit en klar "huvudperson" i min stereo/mp3. Den får mig alltid att tänka på just den där tiden för nmågra år sedan som var så himla kul, och man drömmer sig bort till "sin ungdoms glada problemfria dagar" en stund.
Inte för att jag Inte trivs med livet Nu, bör väl tilläggas. Låten ger bara en sådan där välbekant och härlig känsla från förr :)

http://www.youtube.com/watch?v=jDTjYS6B1ns

Pimp my altan - the sequel

Kategori: Allmänt

Idag slog vi till med nya utemöbler eftersom det visar sig att jag faktiskt FÅR lön, och därför kan använda skatteåterbäringen som ren bonus. F-n vad skönt!

 
 
Vi gick och suktade efter denna grupp redan förra året, men ekonomin tillät inte då. Och i villfarelsen att jag skulle behöva leva på återbäringen den här månaden, så trodde vi inte att det skulle bli några nya möbler den här sommaren heller.
Sambon har ju redan använt en stor del av sin återbäring till att bygga om altanen, och han står dessutom för de "stora" räkningarna nu när jag gått på föräldrapenning, så den goda nyheten om min lön kom som en skänk från ovan, eller hur man nu säger(jag är ju inte religiöst lagd, direkt).
Visst blev det fint? Vi lyckades dessutom korpa det sista bordet i lager. Tyvärr var iläggsskivorna slut, men det ska tydligen komma in nya till nästa sommar. Och det är kanske lika bra, bara EN iläggsskiva kostade en hel djävla förmögenhet(enligt Mina mått mätt).

En videolänk till

Kategori: Videos

Ett steg i taget

Kategori: Videos

Av någon djävla anledning läggs inte mina videos jag försökt få över på blogg.se upp som de ska, så idag får det bli en länk. Jag hoppas den fungerar.
Bevittna barnets första steg!

http://www.videofy.me/v/553032

Midsommar

Kategori: Allmänt

Jag tog med digitalkameran(den där som brorsdottern kallar för "1800-talskamera" för att den inte är platt) för att dokumentera dagens midsommarfirande. Menne... det blev bara 3 stycken bilder. På Linus. När Linus sitter inne i värdparets(föräldrars) kök och äter majs. Sedan var mamma lite för upptagen med att roa barn, a.k.a. promenera runt i kroppsställning ostbåge med gångövande barn resten av dagen/eftermiddagen/kvällen. Och pappan tänkte inte tanken på att ta kort han heller.
Vi har i alla fall haft väldigt trevligt, även om utgångsläget inte riktigt blev som vi tänkt. Vi tänkte ju att barnet skulle sova förmiddag i vettig tid och sova länge så att han orkade med dagens bravader, men det tänkte ju såklart inte barnet. Han tyckte i stället att han skulle ta ca 45 minuter på sig att somna, för att sedan sova ca 45 minuter och vägra sövas om. Men midsommar blev fint ändå, även om jag själv satt lite fast i mammrollen. Jag missade större delen av dagens 5-kamp för att jag försvann upp på husets övervåning för att söva barn för eftermiddagsvila, och det var ju heller ingen som kom och avlöste mig så jag kunde delta i de övriga grenarna som jag i stället missade. Men men, så är det att vara förälder. Man går miste om en del. Men i min väntan på att någon skulle komma, så lyckades jag själv somna en stund och få mig en skön vila tillsammans med barnet.
Efter nästan 2 timmar blev vi väckta av en snygg högljudd blondin, vilket nog var ganska lägligt då det börjat grillas där nere i trädgården, och ungen måste ju somna på kvällen också.
 
Nej jag måste ju passa på att sända ett stort Tack för ett trevligt midsommarupplägg, vi hade det jättemysigt! Och nästa år(hur nu midsommar tillbringas då), så kommer årets värdpar ha en egen liten bebis vilket är förbaskat skoj!
Barnet sover nu i sin säng(han somnade ca 22:00), och den stackars sambon tror jag också har somnat. Han fick sig en brutal släng huvudvärk framåt kvällen och var knappt funktionell när jag sist tittade till honom, han trodde huvudet skulle sprängas och det gjorde så ont att det kändes som att han behövde spy. Det om något Måste vara migrän(för nej, sambon var lugn och drack nog inte mer än 2 öl och ett par nubbar till sillen allt som allt). Minstackars älskling.
Själv sitter jag och smuttar på något så originellt som rosécider(var tvungen att köpa ett par och testa när jag var på Bolaget igår), och jag måste faktiskt ge tummen upp. Jag är annars inget jättefan av cider då jag tycker det är för sliskigt, men rosén bröt av det sliskiga rätt bra.
Strax ska jag försöka plocka undan lite så att det går relativt snabbt och smidigt att snabbstäda lite i morgon då vi förmodligen väntar besök. Sedan blir det nanna kudde så det sjunger om det.
 
Minns ni 50-talsfrillan tidigare idag? Curlsen under resulterade i detta
kaos...
 
...som tonades ner lite innan avfärd mot midsommarfirandet
 
Majsätning i Skarres kök
 
 
Väl hemma igen återgick mamman genast till status Mjukismorsa
(dock fortf "pimpad" med halsband!)
 
Passade även på att hänga upp krukorna vi hämtade ut hos
paket-ombudet tidigare idag
 
 
Glad midsommar på er!

Tasset av små fötter

Kategori: Linus utveckling

Nu händer det mycket. Från att ha varit i stort sett stillasittande(bortsett från daglig racing i gåstolen då förstås), så har barnet börjat visa mer och mer intresse för att ta sig framåt med hjälp av sina fötter. Detta innebär långa promenadturer runt omkring i huset, samt ute i trädgården/längs gatan utanför(vilket innebär en högst obekväm gångställning för mammans och pappans ryggar).
Fram till igår har detta skett i strumplästen då vi inte haft några skor i rätt storlek till honom. Han har ju inte velat gå tidigare så vi har inte brytt oss om att köpa några skor som ändå inte använts. Men igår köpte sambon 2 par begagnade skor av en kompis.
 
 
Största anledningen till skoinköpet beror på att barnet tack vare sitt "spring" i gåstolen, har lagt till sig med ovanan att gå på tårna. I gåstolen spänner han tårna och trippar fram på dem, och detta gör han nu alltså även när han går och håller oss i händerna. Det ser rätt kul ut då han påminner om en liten ballerina, men det är ju inte så bra ur lära-gå-synpunkt. Sandalerna till vänster på bilden, som är de vi använt mest då de vita inte satt så bra, har medfört att han "tvingats" att gå mer med hela foten då det är svårare att trippa på tårna med dem på sig. Dock fortstter han trippa på tårna när vi går inomhus utan skor. Men vafan, han kommer ju lära sig gå som folk ändå till slut.
Senast idag var vi ut på en promenix i grannskapet, och hälsade bland annat på hos grannen snett över gatan när han höll på att packa sin husvagn inför midsommarfirande på annan ort. Sedan vandrade vi vidare till gatans patetiska ursäkt till lekpark(igenvuxen sandlåda, ett par traktordäck, en minirutschkana och en "storbarnsgunga"). Han vill gå hela tiden, överallt, just nu. Och man blir ju rätt mör i ryggen av att gå böjd som en ostbåge hela tiden. Försöker man stanna och få honom att sätta sig ner en stund blir han asförbannad :-p
 
Och under tiiidiga morgonen idag, i vår säng, vaknade han till och rullade över på mage, vred sig ner mot våra fötter och kröp plötsligt iväg ett par steg. Dock genom att suga tag i lakanet med händerna och kravla med benen. Men ändå. Snart klättrar väl han ute i äppelträdet också.
 

Du ser ut som...

Kategori: Allmänt

... en 50-talshemmafru, sade sambon
 
 
Appropå det fick jag världens trevligaste kommentar efter begravningen igår, från en av min mammas kusiner:
"- och jag som trodde du var en 18 - 20 år!"

Pimp my altanvägg

Kategori: Allmänt

Idag fick vi hem lysdioder som trasslades in i altanväggen.
Blev rätt coolt faktiskt. 
 
 

En både sorglig och givande dag

Kategori: Allmänt

Sorglig för att vi idag tog avsked av "Kalle i macken", tillika min morfar, i Edsbro kyrka. Det var en fin och intim begravning med närmsta familjen.
Vi gick in i kyrkan till Björn Skifs fina "Håll mitt hjärta" på orgel, och övriga psalmer var sådant som man faktiskt känner igen. Eller okej, den 2:a psalmen hade jag aldrig hört, men psalmer är i regel ganska lätta att sjunga med i ändå. Finns ju såklart några undantag, men just dagens okända psalm var simpel.
Efteråt var det smörgåstårta samt kaffe och tårta i församlingsgården, vilken var kul att återse då jag har många fina minnen därifrån från mina år i kyrkans barnkör.
 
Dagens givande attribut var till exempel att mina 2 kusiner som bor i Nordingrå(Kramfors kommun), respektive Skellefteå, hade åkt  hela vägen ner för att närvara, och den ena hade sin make och sin son med sig, och den andra hade sin dotter(som jag inte träffat tidigare) med sig. Vi får förmodligen besök av dem i helgen så de får se hur vi bor, samt träffa Linus vilket ingen av dem gjort tidigare.
 
Efter begravning och fika åkte jag vidare till Ortala bruk för att köpa en begagnad sittvagn till Linus(lugn Jennie, bild kommer om du scrollar ner ;-p). Jösses vad mysigt säljaren bodde alltså. Nära ner till vattnet, och det där huset! Ja jag kan inte säga annat än att det var något av det mysigaste jag sett. Ett sådant där fint, gammalt hus(jag är sucker för gamla kåkar) som typ hade kunnat vara en gammal drängbostad eller liknande.
Vagnen var i alla fall jättefin, och även om vi hade prutat ner den en hel del, så fick hon några kronor mer än det pris vi sagt då jag tyckte den helt klart var värd det(schhhh, säg inget till Stefan).
 
Innan jag åkte iväg på begravning(som jag för övrigt höll på att komma för sent till pga tant som inte kunde tanka på OK/Q8 samt timmerbil som blockerade hela 280:an precis utanför Rimbo) och allt annat idag, så svängde jag ner till Rimbo för att dels hämta ut kontanter, samt hänga på låset till Systembolaget så sambon skulle få öl till midsommar. Och när jag kollade in bankomatkvittot efter uttaget så noterade jag till min förvåning att jag ska få lön. Jag har i mitt stilla sinne hela tiden trott att jag ska få lönen för min arbetade tid under juni, retroaktivt först i juli. Det har liksom verkat logiskt. Det var ju därför jag valde att börja jobba redan nu i juni då jag hade möjlighet att använda skatteåterbäringen som "föräldrapenning/lön". Men nu verkar det som att skatteåterbäringen blir just det den SKA vara, nämligen en "bonus".
MEN, för att inte riskera att gräva mig själv en egen grav så tänker jag inte peta på lönen förrän jag dubbelkollat med min chef att jag verkligen Ska ha den den här månaden. Det har ju blivit fel förr(som förra sommaren när jag plötsligt var återbetalningsskyldig jobbet över 6000kr för att jag fått för mycket lön. DE hade gjort fel).
 
Dagens allra bästa är dock att Peggy gick igenom dagens bilbesiktning! Tacka gudarna för det, jag hade blivit bitter om vi hade blivit tvugna att åtgärda något ytterligare utöver de sedan innan bytta bromsarna. Vi är rätt less på bilstrul vid det här laget. Min fina lilla Peggy(som sambon nu vill sälja vidare till förmån för en 5-dörrarsstjärna), hon e en riktig pärla hon!
 
Nu ska Undertecknad gå och norpa en bit av gottegris-sambons choklad i kylen, för det kurrar lite i magen.
 
 
Nygamla sittvagnen. En Acta Graco av något slag.

Snubbla på målsnöret

Kategori: Allmänt

Det var ju så himla nära. Jag hade en hel kvart på mig att hälla över strösockret i den nygamla burken som sambon hämtade från postombudet igår, gå på toa och gå och lägga mig. Allt det borde egentligen ha tagit mig 5 minuter, och då skulle jag ha haft 10 minuter till godo.
Men så var det ju barnet... Han fick för sig att vakna till och vara svåromsövd(tänk vilka fiffiga nya ord jag hittar på) just precis då, så varje gång jag var på väg tillbaka till köket och preciiiis lagt fingrarna på sockerpaketet, så ylade det till inifrån barnets rum. Varje gång(jag gick väl en 3-4 vändor).
Jag hade ju kunnat be sambon ta uppvaken, det hade jag. Men det var ju fotboll igår(som varenda djävla dag just nu) och dessutom Sverige som spelade, så jag hade inte hjärta att be honom lämna TV:n. Inte för att det var någon viktig match. Den kändes ju i ärlighetens namn ganska onödig, men spelar Sverige så tittar man ju ändå. Eller, JAG tittade ju inte i och för sig. Jag tittar sällan på fotboll, framför allt inte om vi redan är körda.

Hur som helst. 22:35 lade jag huvudet på kudden. 5 minuter senare än förhoppningen var. Sorry, ni som bettade till min fördel. Men trodde ni verkligen jag skulle klara det? Det trodde inte jag, framför allt inte när jag hade en förhoppning. Och att gå ut med förhoppningen "offentligt" brukar ju i regel resultera i att man "jinxar" hela grejen, det har vi ju märkt tidigare bl.a annat gällande barnets nattsömn.
Jaja, skit händer. Nu måste jag dra på skorna och åka till jobbet. Och fy snablarns vad trött jag är... se upp, alla älgar/vildsvin/rådjur/fotgängare - idag är jag inte att lita på!

Betsson, betsafe, unibet...

Kategori: Allmänt

... välj det bettingbolag du själv känner passar dig, och betta på hur du tror att det går för Undertecknad att lägga sig FÖRE 23:00 idag. För det skulle verkligen behövas, jag är totalt Hopplös på det där att komma i säng i tid om kvällarna. Men just kvällstimmarna är ju liksom den enda "egentiden" jag har om dagarna(bortsett från nu när jag jobbar visserligen, men då måste jag ju Jobba och får inte slappa och göra det jag själv vill).
Och jag talar ju givetvis om sådan egentid som innebär att jag har händerna fria från klättrande bebislemmar. När jag kan sitta lugnt och skönt i soffan och nätsurfa, se på TV eller kramas med sambon utan att det klänger omkring en pipig viljestark Linus i famnen på mig. Egentid då jag ENSAM kan sätta mig på toaletten och läsa en tidning och bajsa i godan ro. DET, mina vänner, är livskvalitet!

Visserligen får man springa bort till barnets rum och stoppa i tappad napp ibland, men det är ju inte som under dagtid då den där tappade nappen brukar kunna innebära att barnet vaknar till och kräver omsövning i VÅR säng. Kvällstid ligger han kvar i sin egen säng och somnar om med lite "pschhhh" och smek på kinden.
Och under den där kvällstiden vill man ju gärna beta av lite saker som man inte hinner göra efter jobbet när barnet är vaket(för då har jag barnet klistrat vid någon del av kroppen). Ni vet, plocka upp alla leksaker som ligger spridda över hela huset, hjälpa sambon röja undan lite av det som han själv inte hinner med i köket om dagarna då Han agerar lekfarbror. För att inte tala om att BLOGGA. Hur skulle det se ut om det inte kom upp några inlägg i bloggen?! Katastrof ;)

Jaja. Kontentan av morgonens inlägg(observera att jag under tidig morgon har alla möjligheter i världen till egentid, men då vill jag ju hellre sova :-p) är att jag idag ska försöka komma i säng i lite bättre tid. Jag kliver ju trots allt upp klockan 05:00 den här veckan och behöver lite sömn för att orka jobba.
Mitt mål för kvällen är att ligga nerbäddad senast 22:30. Det är ingen idé att överdriva, för jag vet att jag inte kommer vara i säng tidigare än så. Så, hur höga är oddsen, tror ni?

Operation: "Altanpimp" påbörjad

Kategori: Allmänt

Altanen får lite "styling". Världens duktigaste sambo kom på en superfin
idé och skred till verket medan jag var på jobbet. Hur fint som helst!Mina älskade gul/gröna Kockumsmuggar fick en egen hylla


Medan pottan med den fina Hortensian(?) i hamnade på våningen under.Dessa ljuslyktor köpte vi på Thuns för typ 30 spänn styck förra
sommaren. Simpla och enkla och duger helt klart en sommar till.Ampelblomstret flyttades från framsidan av huset, till ny plats på
altanen. Syns inget vidare på bilden, men den gjorde sig förbaskat
bra därOch när jag idag var på jakt efter en specifik typ av väggkruka på
väg hem från jobbet(vilket jag inte hittade), så "råkade" den här
följa med hem. Utomordentligt sött tycker jag, vad tycker ni?Och så fick vi äntligen vår planerade(och efterlängtade) "kalla" på den
förbättrade altanen. Var lite för kallt ute, men ändock förbaskat mys.Så provar vi tallrik(skål) igen

Kategori: Allmänt


Jättespännande m egen skål ju!Men det måste ju gå fortare om man gör såhär?Rajraj(?)Allt på en gång bahDet här gör vi fler gånger, morsan!Åh nej, pappa pussas och det KILLAS!Puss, pappa

Gökotta

Kategori: Allmänt

Första öppningen på jobbet sedan april förra året idag då. Måste ju medge att det känns att kliva upp 05:00.
I vanliga fall när jag kliver upp den här tiden har det berott på att barnet vaknat och velat komma över till vår säng och morgonsnutta innan vi båda somnar om igen och sover vidare till 7 - 8. Men idag får jag inte somna om igen(barnet kom för övrigt över till vår säng 01:45 inatt. Vi jobbar så för tillfället. Har barnet bestämt) utan måste pula i mig frukost, sätta mig i bilen och ratta till jobbet. Blä.
Nej, jag känner mig inte överdrivet pigg.

Majsätning

Kategori: Allmänt

Som sagt, majs har ju blivit en ny favorit här hemma. Och ungen plockar i sig korn efter korn efter korn efter korn... givetvis med en del spill på golvet, men ändå. Senast idag smällde han i sig en halv konservburk(liten burk dock) till middag utöver sin klassiska Hotdog. Och hans bordsskick skulle väl kanske behöva jobbas lite på :-p Obs, filmen råkade bli typ 5 minuter lång. 5 minuter oavbruten majsätning, så ni ledsnar nog ganska fort ;)

En studie i majsätning

Kategori: Äta


Varför utnyttja sitt fina pincettgrepp även när maten ska In i munnen, när man i stället kan använda hela handen?

Le altan ist färdig!

Kategori: Allmänt

Lite före - och efterbilder brukar ju vara poppis, så här kommer före...


Och så efter...Observera att före-bilderna togs precis när vi hade köpt huset hösten 2010, ifall ni upplever att det ser förbaskat tråkigt ut. För det SER tråkigt ut.
Och den rosa uppenbarelsen som lyckats hamna på nästan alla efter-bilder råkar vara undertecknad.

Nu återstår bara att lyfta tillbaka utemöblerna på sin plats och "piffa & fixa" lite för mysfaktorns skull. Lovar att dokumentera även det via bilder när det väl händer något.

Majskolvar i stället för bajskorvar

Kategori: Allmänt

Jodå, titeln kunde inte beskriva det bättre, faktiskt. Barnet, som tidigare inte uppskattat de gula små kornens charm alls, har plötsligt ändrat sig helt och får bokstavligt talat inte nog av dem. Han sitter där och plockar och pillar i sig majskorn efter majskorn, och det har helt naturligt resulterat i små majskolvar i blöjan. Riktigt sött, nästan. Dock inte tillräckligt sött för att utsätta resten av världen för det med hjälp av bild på spektaklet ;)

Korven har han inte övergett än, men det börjar märkas att han nog börjar bli lite less på den. Men så är han ju fortfarande kräsen av sig och är inte så intresserad av annat heller.
Men han har ju helt klart små egenheter. Morot, till exempel. Det ratade han med omedelbar verkan redan när vi började med så kallade "smaksensationer". Han åt palsternackspuré och majspuré, men morot ville han INTE ha. Även burkmat som hade mycket smak av morot i sig tvärratade han. På senare tid har han ändock intresserat sig för morotsbitar och provat bita lite i dem(köpte t.o.m sådana där minimorötter för att se om det kunde locka mera), men slänger dem ifrån sig utan att egentligen ha fått i sig något av dem. MEN så finns det ett undantag. Ni vet såadana där färdiga såser på burk från Uncle Ben's, som man tillsätter stekt kyckling, kött etc i? Vi brukar köpa hem deras "Chinese sweet and sour", och de små morotsstavarna i den tycker han om. Jag vet inte om det är att de tagit smak av såsen, som gör att han gillar dem, men det känns ju lite udda :-p

Men men, det där med bebisar och mat är ju en hel vetenskap. Förmodligen kommer han börja äta allt möjligt när han börjar på dagis och ser de andra barnen äta. Appropå dagis så kom en personal från dagis och ringde på häromdagen. Jag jobbade ju men sambon var hemma. Vi har nu fått lite infopapper samt papper om Linus som vi ska fylla i med uppgifter om hur/vad han äter, hur han sover etc. Sådant där är ju för farao Svårt att fylla i. Ungen är ju så ombytlig så man har ju ingen aning om hur saker och ting kommer fungera nästa vecka liksom. Men men, de kan vi vänta med att fylla i tills det är dags för inskolning.
Dagisinskolning...shit, det är inte långt kvar nu. I augusti smäller det!

Piff

Kategori: Allmänt

Har satt min fina blomma(hortensia?) i min fina gamla potta i vilken den gjorde sig förbaskat bra. Den får nog pryda altanen när allt är färdigbyggt.


Min fina familj!

Kategori: Allmänt

Fick idag fikabesök tillika födelsedagsfirande i efterskott av mina föräldrar och min moster idag. Så igår kväll efter att barnet(äntligen) somnat, stod jag och "svängde ihop" en chokladtårta.
Som vanligt fick jag alldeles för fina presenter, men ack så tacksamt det var!


Av mamma och pappa fick jag bl.a ett presentkort!


Och en blomma. Jag är usel på blommor, men det namn som osökt
dyker upp i huvudet när jag tittar på den är Hortensia? Låter det rätt?


När jag fyllde år var mamma och pappa på "minisemester" i Skåne,
och då besökte de bl.a Wallåkra stenkärlsfabrik.


Där köpte de detta till mig! Honungssenap, ett senapskrus och en
senapsssked. Fick även en stor flaska honungsmarinad, men den
kom inte med på bild.


Av min moster fick jag världens coolaste "blombukett" :-D


Och massa gott att lägga på grillen i sommar!


Har jag inte världens snällaste familj så säg? :)

Usch

Kategori: Allmänt

Det är jobbigt att jobba. Framför allt när chefen "glömt" att han gett en gubbe ledigt, samtidigt som en annan försvinner iväg för att röntga en stortå och blir borta hela dagen. Vi har med andra ord haft det rätt körigt på jobbet idag.
Det distriktet jag går den här veckan ska egentligen vara färdigkammat när jag kommer på morgonen, men idag hade det varit så mycket att de andra inte ens hade hunnit börja med mitt distrikt. Konstigt nog hade de hunnit med delar av sina egna disktrikt? Hmm... Men jag tänker faktiskt inte sitta här och vara någon bitterf***a eller så, jag vet ju själv hur slitigt det är dagar som denna, och man vill gärna börja med sitt eget innan man ställer sig och fixar åt någon annan.
Och min stackars kollega som ska stå med mig i Företagscenter(och lära mig kvällsrutinerna vilka jag inte kunnat tidigare), åkte ju på skitdistriktet numero uno idag som är hur stort som helst, så hon var tillbaka först en halvtimme innan Företagscenter stänger. Tack och lov hade jag lyckats fixa och förbereda det mesta(åtminstone det jag kommer ihåg hur man gör) inför stängning så hon fick en möjlighet att äntligen äta sin lunch(typ kl 17:45. Själv åt jag min vid 16:15). Dock insåg vi strax innan vi skulle stänga ner hela stället och gå hem, att vi hade missat fixa en grej som egentligen ska vara klart innan kvällsbilen kommer och hämtar den avgående posten. Men men, det var en hård dag idag och vi missade det, helt enkelt. Och den som kommer och gnäller... får väl gnälla då. Själv tänker jag inte lyssna :-p

Idag slog barnet till med rekord i dagvila i alla fall. Dagens båda vilor hade tydligen varat 2h vardera(!). Han hade väl lite att ta igen från igår. Kvällens läggning var tyvärr lite av en repris från gårdagen. Han har tydligen upptäckt att det är väldigt roligt att trassla sig över på mage, dessvärre tycker han inte att det är lika roligt när han väl legat på mage ett tag. Och tilläggas bör kanske att han inte Ligger ner, utan "ställer sig" på händerna och kikar över spjälorna.
Slänga nappen över kanten var roligt även idag, så det har han också hållit på med en stund. Det tog väl ca 45 minuter från det att han lades, tills han faktiskt somnade idag också. Att han inte somnar direkt är väl inget problem i sig, det dryga är allt spring som tillkommer då ungen börjar gnälla så fort nappen är kastad, magläget är tråkigt eller benen trasslat in sig i filten(som han ändå inte har på sig). Men men, det går väl över det också till slut. För att ersättas av något annat :-p

Nu tänker mamman för en gångs skull gå och lägga sig. Liiite tidigare än hon brukar. Hur stora är oddsen för att jag faktiskt somnar tidigare då tror ni? ;)

Förbenat

Kategori: Allmänt

Sambon tog med barnet till Uppsala idag, för att sitta barnvakt åt barnets kusiner. Deras föräldrar var båda upptagna på olika håll och hade inte lyckats lösa det med barnpassning på annat sätt, så sambon ställde upp och åkte in och mötte upp den äldre kusinen, för att sedan gå och hämta den yngre kusinen på dagis.
Dessvärre drog det ut på tiden för kusinernas pappa som skulle varit hemma vid typ 18:00, så sambon och barnet var inte hemma förrän 20:00, och då har barnet i normala fall redan lagts i sin säng. Detta reulterade såklart i en regelrätt skitkväll för både föräldrarna och barnet här hemma, då ungen efter gröt, pyjamas och snutta var på tok för övertrött och inte ALLS ville somna.

Läggningen har varit en lång, utdragen historia med ett barn som trasslat sig över på mage i sin säng(med tillhörande gnäll efter 3 sekunder). Ett barn som ideligen slängt nappen över sängkanten och börjat asgarva varje gång mamman försökt säga "Nej, nappen ska vara i munnen, för nu ska vi sova". Ett barn som kastat runt napp, snutte och filt överallt. Ett barn som knappt orkat hålla ögonen öppna, men varit så förbenat envis att han hållit sig vaken på ren järnvilja och fortsatt kasta sina nappar över sängkanten, för att sekunden efter bli arg för att han inte har någon napp. Ett barn som tog säkert 45 minuter att söva och som somnade först 22:10 i stället för 20:00 som annars.

Nu har mamman huvudvärk. Den beror väl visserligen mest på att det varit en stressig vecka på jobbet, men kvällens pärs gödde den nog lite extra. Jag som tänkt att jag skulle lägga mig tidigt ikväll. Nu har JAG blivit övertrött, och dessutom hungrig. Och så ligger det en viss frustration och bitterhet och gnager i bakhuvudet över det faktum att jag vid hemgång från jobbet, trodde att jag inte skulle komma därifrån. Bilhelvetet ville inte starta och prydde displayen med orden "Engine Fault. Workshop". Suck.
Jag kom därifrån i alla fall, med ovan nämnda bil, hela vägen hem. Frågan är bara om den startar nästa gång någon av oss tänkt åka någonstans i den? Jag tänker i alla fall "sejfa" och ta Peggy till jobbet i morgon. 

Vakuum

Kategori: Allmänt

Idag är jag trött i huvudet. Eller tom i huvudet. Jag vet inte riktigt, det är svårt att sätta fingret på, men man skulle väl kunna säga att det känns som att jag inte har riktigt alla hästar i hagen för tillfället. Jag tror bestämt att jobbet och verkligheten har börjat komma ikapp mig nu. Och det var väl dags, jag har nästan börjat undra varför jag inte varit tröttare än jag har varit, jag har ju trots allt inte jobbat på 14 månader.
Eller ja, att vara morsa är ju ett heltidsjobb i sig, såklart. Men det är ju ändå två helt skilda saker. I mammarollen blir man trött och utarbetad rent psykiskt. På jobbet blir man det fysiskt(och ibland psykiskt när man fått tampas med griniga kunder, griniga arbetskamrater eller griniga chefer).
Sista timmen på jobbet idag(slutar 18:45 den här veckan) kändes det som om huvudet skulle sprängas av all ny info, alla nya rutiner och försöket att starta upp och minnas alla gamla rutiner uppe i den bröstmjölksmosiga hårddisken. Jag tror jag har fått ta in lite för många intryck den här veckan, och då har den här veckan hittills bara bjussat på 2 dagar...

Detta är min "sena" vecka, då jag jobbar 10:00 - 18:45. För oss på mitt kontor innebär det att man kommer till jobbet och plockar ihop ett förhoppningsvis färdigkammat distrikt(kammat = brevbärarterm för att man sorterat upp all post), kör ut det och förhopningsvis är tillbaka före 15:00 då det är meningen att man ska öppna och ta hand om kunderna i Företagscenter.
På företagscenter kan folk lämna in/hämta ut paket, köpa frimärken, hämta ut körkort etc etc, och har man inte stått där på 14 månader så känner man sig lätt lite smått tappad bakom en vagn. Man tror att allt ska sitta kvar någonstans i bakhuvudet och ploppa upp per automatik, men det kan jag tala om att så är det Inte. Åtminstone inte för Undertecknad. Och det faktum att hälften av alla grejer man gjorde tidigare, nu skall göras på ett Annat sätt, gör inte saker och ting lättare.
För att köra en gammal klyscha - Det var bättre förr.

Kan ju i alla fall meddela att jag inte gillar den här sena veckan. Det gör inte barnet heller, för mamma är borta från ca 08:50 på morgonen till ca 19:45 på kvällen. Och när mamma kommer hem är det dags för barnet att snutta och stoppas i säng.
Förra veckan var jag i alla fall hemma till 18:00, och då hann jag leka och mysa med barnet ett par timmar i alla fall. Dock sov barnet när jag åkte till jobbet på morgnarna, så det var ju bara de där ca 2 timmarna på kvällen som barnet fick med sin mamma. Och jag som tyckte barnet var "klängigt" Innan jag började jobba... det mina damer och herrar kan jag tala om var Ingenting mot hur klängig han är nu. Dessutom vaknar han för tidigt på morgnarna(snarare mitt i natten) och vägrar somna om utan tutte. Så han flyttas över till vår säng, och där sover han fram till morgonen. Och varje gång han vaknar till under nattens gång låter han sig Endast lugnas med tutte. Napp vägras å det bestämdaste, så nu känns det lite halvt som att vara tillbaka på ruta 1 igen, med barnet i sängen hos mor med värkande rygg. Men vet ni vad? Det är helt okej. Det är fullt förståeligt. Det stackars barnet träffar ju knappt mamma om dagarna.
Det ger sig nog det också till slut. Dock kommer det nog bli förvirrande för honom när mamma helt plötsligt är hemma igen hela juli månad och pappa är borta om dagarna igen. Stackars barn. Men vad gör man? Ekonomin ska ju gå ihop också, och nu var det såhär det fick bli för att den inte skulle bli lidande helt plötsligt.
Allt går med våld. Om inte annat med vaselin(har jag hört).

Trägen vinner? Inte.

Kategori: Allmänt


Neo spanar in sista biten kyckling på mattes tallrik
Så gör vi ett försök...
F-n, matte var beredd.Ibland när man delar ut post...

Kategori: Allmänt

... får man se roligare saker än trottoarer och hyreshus. T.ex
sådana här söta små hus
Och så får man köra på smala små grusvägar i vad som känns
som ingenstans.

Och då kan man passa på att fika lite i lugn och ro, där ingen ser.

Sedan får man åka vidare och dela ut brev till folk som bor i balla hus.Övningskörning?

Kategori: Allmänt


Vilken dag...

Kategori: Allmänt

Altanbygget fortsatte även idag då vädret samarbetade med oss, så sambons föräldrar + farbror kom över även idag. Och tänka sig att de hade med sig åkgräsklippare på det släp Undertecknad skulle köra möbler med idag, så vi fick gräset klippt som en liten extra bonus! Inte nog med att de ställer upp och bygger altanen/sitter barnvakt åt Linus - de hjälper till med trädgården också! Tusen tack Kjell!
Själv skulle jag som sagt iväg och hjälpa mina egna föräldrar flytta några möbler från punkt A till punkt B, och tilläggas bör kanske att detta är första gången någonsin som jag kör med släp. Nu var ju inte detta något sådant där stort monstersläp(vilket jag säkerligen inte Fått köra med B-kort oavsett), utan ett litet nätt gallersläp som gick som en dans att köra med. I alla fall fram till dess att jag tagit mig fram till punkt B och fått för mig att detta var ett ypperligt tillfälle att prova att BACKA med släp. Kan ju vara bra att öva(och i ärlighetens namn berodde det mest på att jag ville knäppa sambon lite på näsan och visa att "haha, jag kan backa med släp, du försöker inte ens". Faktiskt. Löjligt va?).
Det var väldigt fixigt och trixigt, men tro på själva F-n själv om jag inte lyckades trassla upp släpskrället dit det skulle till slut. Helt ensam utan hjälp. Det ni! Jag skulle bara backa upp det en sista halvmeter till, när jag känner att det är något som luktar väldigt konstigt. I samma ögonblick upptäcker jag att det ryker från motorhuven... Fan fan fan det här är INTE bra.

Av med motorn fort som bara den, upp med motorhuven och försöka se om det brinner någonstans. Brinner tycks det inte göra, men det fortsätter ryka, och det Kan ju inte vara bra. I samma veva rullar min far in på gårdsplanen och frågar direkt om det brinner, eller om motorn kokar. Jag säger att det nog är varken eller, men att jag heller inte vet varför det faktiskt ryker.
Det blev ett sabla hollaballo med sambo som kom, bärgare som kom, mamma och moster som kom och hej och hå. Det slutade i alla fall med att bärgaren åkte hem Utan bil med sig, och jag körde nämnda bil hem igen. Bärgaren som verkade ha lite koll trodde att det som orsakat röken(som försvann efter ca 10 minuter från det att den uppkom)"bara" var att jag stått och slirat lite för mycket på kopplingen. Den kan tydligen blir förbaskat varm då.
Men gissa om jag innan bärgare och sambo kommit, halvt stod och slet mitt hår med gråten som en klump i halsen och hade tidernas ångest. För detta var ju inte första gången bärgare kopplats in när jag kört bil som tillhört min sambo. Förra gången blev dock bilen skrot i ett dike mitt i vintern, men i alla fall. Det är alltid jobbigt att ringa det där samtalet och berätta att det hänt något med karlns älskade bil...


På plats på punkt A, innan all dramatik tog vid

Åååååh

Kategori: Allmänt

Jag har haft en SÅ bra kväll. Jodå, min efterlängtade "utekväll" blev av! Vädret höll sig på mattan(bortsett från ett halvdant försök till regnstänk som varade max 5 minuter) och jag hade det så himla trevligt och mysigt.
Tänka sig, min första kväll på "lokal" utan sambo och barn!
Vi blev sammanlagt 3 personer som träffades och åt mat, lyssnade på liveband och tittade på folk. Torget fylldes med mer och mer folk och man fick nästan lite känsla av folkfest. Det gör jag gärna om igen!


Fick bli läskeblask idag då jag körde bil


Halstrad sejrygg, smörslungad färskpotatis, skagenröra och grön
sparris. Så djävla gott!


Runt middagstid


Plötsligt var det smockat och man såg inte bandet från våra
sittplatser längre

Kvällspyssel

Kategori: Allmänt

Ni vet när man har taskig andedräkt? Eller har sprutat på sig alldeles för mycket parfym? Själv märker man ju oftast inte av det, det är i stället alla Andra som känner det medan man själv knallar runt lyckligt(!) ovetande.
Idag när jag kommit hem från jobbet och satt mig på golvet(fortfarande med jobbuniform på mig) med barnet, börjar jag förnimma en doft. Eller odör, snarare. Är det barnets fötter som luktar? Han brukar kunna få ganska rejäl tåjuice. Men nä, jag luktade på hans fötter och även om man anade lite tåbira så var det absolut inte den jag störde mig på.
Var det kanske mina egna fötter som luktade? De har ju sprungit runt i gamla äckliga postdojjor hela dagen, det brukar kunna resultera i en viss otrevlig lukt. Men nej, det var inte fötterna.
Till slut slår det mig. Det är Jag som luktar illa.
Fatta vad illa man måste lukta när man till och med känner av det själv?! Det fick bli ett långt varmt bad med tillhörande grovskrubbning när barnet(efter lång utdragen insomning) till slut sov i sin säng. Nu känner jag mig verkligen som en ny människa. Jag luktar inte ruttet kadaver längre!

Nu efter badet har jag fixat lite på trappen på framsidan av huset. Vi har ju dels 2 st "blomkrukshållare" på varsin sina om ytterdörren som jag satte påskliljor i i våras. De är sedan länge utblommade och har sett förbannat tråkiga ut. Likadant Välkommen-skylten med tillhörande blomkorg har det suttit halvdöda påskliljeplantor i.
Och så har vi en sådan där lång blomlåda som man brukar ha på balkonger, sittande på ena trappräcket. I den hade vi penséer förra sommaren, men den har stått tom sedan dess. Så när jag stannade till vid ICA Maxi i Arlandastad på vägen hem idag för att köpa ägg, så fångade mitt öga alla blommor som stod utanför Blomsterlandet(Eller Plantagen eller vad det nu var för butik). Givetvis lyckades jag åka därifrån med 2 st kassar med blommor.


Pelargoner på väggen


Den engelska pelargonen jag fick av svåger med familj till
födelsedagen fick en ny plats i Välkommen-korgen


"Balkonglådan" fylldes med tagetes


Köpte något blått trassel som jag först tänkt sätta i Välkommen-
korgen, men jag spar dem till altanen i stället.


Ställde även fram det lilla trädgårdssetet på framsidan. Ser genast
lite trevligare ut. På med en blomma på bordet så kan man verkligen
tro att det bor pensionärer i huset ;)


Sambon har även varit duktig och planterat de 2 sista hallonplantorna av 3 som jag fick i födelsedagespresent, så nu hoppas vi att de tar sig bra och bär frukt(bär) om ett par år eller hur lång tid det nu tar för sådant där att växa till sig.

I morgon börjar ombyggnationen av altanen. Själva grunden(golvet) på den ska sparas, så även stolparna som är i fint skick. Det som skall göras är att byta ut all takstomme, sätta på nytt plasttak, bygga nya staket och ny "vägg"/vindskydd på ena sidan. Om vädret tillåter, i alla fall. Tyvärr ser prognosen lite trist ut. Men metereologerna har ju haft fel förr. Tyvärr brukar det aldrig gälla när man har specifika önskemål om vädret... men men, den som lever får se.
Sambons pappa och farbror ska komma hit och hjälpa till, så även hans mamma som dock ska hjälpa Mig med Linus så även Jag hinner ta itu med lite saker. Som till exempel rensa vidare i "Högen". Och(fortfarande om vädret tillåter) på eftermiddagen/kvällen ska jag iväg på äventyr. Sätta mig på en krog och kolla liveband och eventuellt käka middag på samma krog om det hinns med/finns plats. DET ser jag fram emot. Min första utekväll(om än nykter) utan sambo och bebis på evigheters djävla evigheter... :-D *och så slänger vi in ett "peppar peppar" här angående det där med vädret*

Hallå...

Kategori: Allmänt


Tänker du bara sitta där och glo som ett fån...
... eller tänker du släppa IN mig någon gång?!?

Kvällsmackor fit for a king!

Kategori: Äta

Så enkelt. Så mycket bättre än glass/godis/fikabröd. Så sabla gott!

Du ser:
Riskakor(i detta fall smaksatt m lök/gräddfil)
Kalles randiga m ägg
Kokt skivat ägg
Färsk persilja

Kaviaren är salt i sig så skippa salt på äggen. Det här skulle jag lätt kunna äta till frukost/lunch/middag i åtminstone en vecka utan att ruttna på det. Nam nam.

Som vanligt

Kategori: Äta

Varenda djävla gång vi plockar upp kött ur frysen med tanken att vi ska grilla, så börjar självklart regnet ösa ner. Så även idag. Och i vanliga fall hade man haft möjligheten att lyfta upp grillen(givetvis den gamla klotgrillen, den nya murade är lite i tyngsta laget, dessutom är den inte klar) på altanen. Och visst, det skulle vi kunna göra idag också, men det skulle inte hjälpa ett dugg då sambon skruvade bort plasttaket idag till förberedelse för helgens kommande altantaksbygge. Köttet får därför stoppas i ugnen i stället.
Och tillsammans med köttet i ugnen kommer det ligga potatis, morot, rödlök och champinjoner och gotta sig. Nam nam.
Och detta inlägg har jag givetvis producerat enbart i syfte att fresta och sukta. Såklart.

Ojojoj...

Kategori: Allmänt

... det tar på krafterna att börja jobba igen efter ett uppehåll på ca 14 månader. Jag har hittills bara jobbat 2 dagar, och jag har fått en riktig mjukstart med liten postmängd och möjligheten att köra bil i stället för att cykla då vi haft en bil "över"(den väntar på att skrotas) på jobbet. Men satan i gatan vad jag gäspat när jag kommit hem om dagarna! Jag har varit redo att lägga mig ner på golvet och somna på plats där. Men det går ju inte. Jag måste ju bära runt på barnet typ konstant när jag kommer hem, för annars blir det liv i luckan må ni tro!

Tiden från det att jag kommit hem, fram till barnet läggs i sin säng, passerar på rent djävlaranamma. Ren skär vilja. Ren skär uthållighet.
"Snart, snaaaaart är det grötdags. Snart, snaaaaart är gröten uppäten och pyjamas ska på. Snart, snaaaart har han tuttat färdigt och ska i säng. Snaaaaart.... nu är ungen lagd.... Yes, jag är frii!" Typ :-p
Haha, känns så hemskt att tänka så, och att inse att man är glad att ungen sover så man slipper konka runt på honom. Men det är ju faktiskt så. Och när man dessutom efter lååångt uppehåll precis börjat jobba igen, med ett i mitt fall fysiskt krävande arbete, så är lättnaden stor när man äntligen får sätta sig ner och pusta ut.
Nog för att jag hamnar framför datorskärmen varje gång, men det är avslappning för Mig.

Idag fyller jag år, och i morse när jag klivit upp och satt i soffan med min frukost, kom plötsligt karln min in i vardagsrummet. Spritt språngande naken och nyvaken, med ett kuvert i munnen. Han var sååå söt. Fattades liksom bara en rosett ni_vet_var ;-p
I kuvertet låg....


Yay! Shoppa!


Sedan försvann han och kom tillbaka med 2 likadana små paket som var från Linus(som fortfarande sov när detta skedde). Och i dem fann jag...Yay! Förmiddagsfika på jobbet!


Mina fina killar, de vet hur man gör en gammal morsa glad! Men jag fick faktiskt present av en kille till idag, och det var min söta arbetskamrat Svenne. När jag kom tillbaka från turen idag kom han med en påse med detta i...Glass och en havreboll!(och jag vet en viss "H" som är avundsjuk
om hon ser detta)


Det känns brutalt skönt att det är röd dag och ledigt i morgon, att verkligen verkligen börja lite mjukt. För tro mig, inom kort kommer den krassa hårda verkligheten på jobbet slå mig som en riktig feting på käften, och då kommer det vara skönt att man fick värma upp lite försiktigt först.
Morgondagen bjuder tyvärr inte på så mycket vila. Sambon ska börja montera ner det som skall bytas ut på altanen, och då har jag ansvaret för barnet. Och själv ska jag försöka få ner mina jordgubbsplantor någonstans. Helst hallonplantorna också, men jag vill fixa lite extra jord och kanske hästskit först så att de sätts med så bra förutsättningar som möjligt, och det hinns nog inte med i morgon. Kanske till helgen.
Men nu ska jag avnjuta min whisky jag har i ett glas här, och om inte alltför lång tid blir det nog sängen. Och jag lär somna ovaggad.

Första dagen

Kategori: Allmänt

... och jag känner mig ganska slut i både kropp och huvud. Dock mindre trött i kroppen än jag hade förväntat mig, fast det kan nog bero på att jag fick en mjukstart. För det var inte bara jag som jobbade min första dag på länge, utan även en annan arbetskamrat som pluggat senaste halvåret. Chefen tänkte han skulle vara schysst och låta oss mjukstarta lite genom att gå ett distrikt tillsammans, så att min arbetskamrat samtidigt skulle få öva på ett distrikt hon inte kört ut tidigare.
Vi körde allt med bil dessutom så det blev verkligen mjukstart. Och det var väldigt lite post idag vilket gjorde det hela Ännu lättare. Men satan i gatan vad jag har gäspat sedan jag kom hem. Det blir lätt så när man inte kan somna i tid kvällen före pga "nerver".

Här hemma hade allt gått som en dans för pojkarna i alla fall. Barnet har varit som vanligt, men det var nog skönt för sambon att få en "andningspaus" när jag kom hem. Och idag var det mycket roligare att komma hem, då man varit borta en hel dag och inte blivit psykiskt trött pga klängigt barn. Så ja, det var riktigt skönt att jobba faktiskt, om än annorluda och omtumlande med alla nya förändringar som skett under tiden jag varit mammledig.

Sambon drog iväg för att handla när jag kommit hem, medan jag gav barnet kvällgröt och pyjamas, och när han kom hem igen sade han att jag nog behövde lite tid med barnet, att jag saknat honom lite.
"- Erkänn, om Linus hade sovit när du kom hem hade du tyckt att det var lite jobbigt".
Om jag svarar nej på det, är jag hemsk då? För faktiskt, jag hade inte tyckt att det hade varit jobbigt alls. Jag hade snarare tyckt att det hade varit skönt. Faktiskt.
För visst har jag saknat barnet när jag jobbat. Och sambon. Och katterna(i alla fall Siri). Men inte sådär att jag knappt fungerat som människa på grund av saknad, som vissa mammor tycks göra. Nej, det har varit konstigt att vara utan dem hela dagen, men det har samtidigtt faktiskt varit förbannat skönt. Jag hade nog kunnat vara konstant borta ett par/några dagar i sträck utan att sakna dem överdrivet mycket. Det hade nog snarare varit en skön laddning för batterierna, och det hade varit roligare att komma hem sedan, efter lite vila, total ensamhet och tid för bara mig och det jag själv hade velat göra.
Och att det är första arbetsveckan och första gången jag varit borta från barn och sambo en hel dag sedan barnet föddes, gör nog att saknaden dröjer på sig. Jag smygnjuter nog faktiskt lite av att äntligen slippa mammalunken hemma ett tag.
Är jag en hemsk människa nu?

Lugnet efter stormen

Kategori: Allmänt

Har just satt mig i soffan efter några intensiva men mycket trevliga timmars besök av diverse familjemedlemmar. Det blir verkligen High Life här hemma när alla brorsbarn på min respektive sambons sida fyller huset. Även om ett par av dem är lite åt det mer blyga hållet, så blir det mycket liv och röresle. Och Linus har ju inte behövt sakna lekkamrater direkt. När en kusin slutat leka med honom har nästa tagit vid. För att inte tala om farmor som är jätteskoj att leka med.
Och jag har fått så fina presenter!


Fick en bukett med min absoluta favoritblomma - liljekonvaljen,
av min brors familj.


Det luktar så gott i köket nu så ni anar inte!


Fick även ett presentkort av dem! Yay, shoppa!


Av svärföräldrarna fick jag bl.a denna fina ampelblomma. Men de
gav mig även en stor shoppingkasse full av grillolja och massa
kött av alla de slag att grilla i sommar, SÅ najs!(glömde ta kort
på den)


Av svågern med familj fick jag denna fina engelska pelargon...


... och 3 st hallonplantor! Ska bli sååå najs med egna hallon om
somrarna :)


Och så har jag ju fått en tidig present av sambon också -
jordgubbsplantor!


Får eventuellt ytterligare besök lite senare, så jag passar på att andas ut och ladda en stund. Och så är det snart dags att äta middag också, och det är väldigt skönt att det finns rester kvar från både igår och i fredags, för laga mat orkar nog ingen av oss idag :-p

*Pust*

Kategori: Allmänt

Så var det mesta av sakerna på dagens "Att göra-lista" avklarat.

Torkat av alla köksytor - Check
Bäddat rent i sängen - Check
Dammsugit - Check
Våttorkat golven - Check(eller ja, inte i alla rum, men där man rör sig mest)
Bakat tårta - Check(dock ska glasyr på i morgon)
Satt upp väggdekor på dörren till barnets rum - Check(fanns ej med på listan utan blev en spontangrej. Dekoren har legat och väntat på att få komma upp ett tag)
Lagat mat - Check

Jag måste ju säga att det tog emot ganska mycket att ställa sig och baka och laga mat i ett precis nystädat kök. Men jag ville få städningen avklarad först så jag var säker på att det skulle bli av i tid. Framför allt då båda pojkarna var ur huset så jag kunde fara runt som jag ville utan att bli avbruten av Gnällus Pellus. Och nu känner jag mig mycket nöjd med mig själv!

Dagens städning beror faktiskt Inte huvudsakligen på att det kommer fikabesök i morgon(även om det är en betydande del), utan främst på att jag inte vet när jag kommer orka/ha tid att städa nästa gång. På måndag börjar jag ju jobba, och jag llär vara tvärslut när jag kommer hem om kvällarna. Och då ska jag ta över efter sambon så han får pusta lite efter långa dagar med barnet(jag vet ju själv hur uppskattat det är). Och helgerna lär jag bara vilja göra typ... ingenting :-p Dessutom skall det börja byggas nytt altantak någon av helgerna i juni(nästa helg är det sagt, men jag lämnar öppet för förändringar då Karma som bekant brukar vara en tik) och då blir det nog mycket barnpassning för min del.

Och vet ni vad? Nästa lördag ska jag kanske ut på min allra första utekväll sedan barnet kom. Visserligen nykter utekväll, men ändock utekväll på en krog, långt från hem och barn, och lyssna på liveband och vara Social med någon annan än sambon! :-p
Detta blir även ett litet eldprov för pappan och barnet, då det blir barnets första kvällsläggning Utan amning. Han snuttar ju som en del av kvällsrutinen innan läggning, så det ska bli spännande att höra hur det kommer gå, för jag kommer åka hemifrån säkert en timme innan barnet äter kvällsgröt och sådant. Spännande!
Menne, detta är ju inte säkert spikat och bokat än, den som lever får se. Men jag hoppas det blir av, för jag skulle behöva se lite annat folk än bara barnet, sambon och närmsta familjen jämt. Med detta menade jag såklart inte att jag är less på sambo, barn och familj och tycker mindre om dem eller något, såklart. Jag menar bara att mitt sociala umgänge varit väldigt begränsat sedan barnet kom, och jag behöver öva lite på min sociala kompetens :-p

Så, i morgon väntas besök av min bror med familj, sambons bror med familj, samt sambons föräldrar. Mina egna föräldrar har förhinder, och jag vet inte hur pass mycket tid eller lust min mamma haft att åka på social tillställning i morgon i vilket fall, då min morfar somnade in för resa till Nangijala idag. 90 år blev han. Honom ska jag berätta om en annan dag :)

John Doe?

Kategori: Allmänt


Vems rum kan detta vara?

Satan i gatan var pilligt det var. Och det höll på att gå käpprätt åt
skogen vid ett tillfälle, men morsan kirrade biffen ;-)

Leker lite igen...

Kategori: Allmänt


Observera att ni kan klicka fram ett uppslag till om ni för muspekaren över själva bilderna. Det är som ett bildspel/bok liksom...

Hmm

Kategori: Allmänt

Det där Remby-grejsimojset blev ju sådäär bra. Nu vet jag iaf att jag bör skriva mindre samt större text per sida, och dela upp det på fler sidor om jag ska använda mig av det igen. Måste medge att det var lite skoj att sitta och mixtra med något annat, men jag behöver ju garanterat öva ett tag.
Klart värt att testa i alla fall! 

Testing testing...

Kategori: Allmänt