collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Är det ingen annan

Kategori: Allmänt

... som blir rädd för det här vårvädret? Redan i februari kunde man se bilder och inlägg på Facebook, Instagram etc på snödroppar, tussilagos, kattens första fästing osv.
Javisst är det härligt med sol, plusgrader och blomknoppar, det tänker jag inte sticka under stol med. Men inte än. Inte så tidigt som i februari. Och även om februari har passerat och vi nu är inne på mitten av mars, så är det just bara mars.
Björkarna har fått "frökorvar" här redan. Grannarnas rabatter är fulla av krokus och grannen intill drog idag fram gräsklipparen(vilket kanske var lite VÄL överdrivet, gräset har ju inte börjat gro än).

Det ska inte vara vår i mars. Mars är en vintermånad. Jag tycker det börjar kännas olustigt med dessa korta vintrar, hur kommer det se ut för våra barn när de är vuxna? Kommer de ens våga skaffa barn själva när klimatet bara tycks förfalla?

För övrigt ska det tydligen komma mer kyla igen framöver. Till helgen tror jag. Förmodligen massa halka och skit. Och folk kommer sitta och vara bittra och sura och undra var våren tog vägen.
Guess what, det är mars, det Ska vara kallt. Säg en valborgsmässoafton som inte varit skitkall om man inte stått intill elden och svettats? Och valborg är sista april...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: