collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Ännu en dagisvecka till ända

Kategori: Allmänt

I morgon kan det bli antingen seger eller förlust då svärmodern måste dra iväg före 12 och följa med en anhörig till någon läkartid eller liknande. Just den tiden storsonen ska sova middag. Så jag räknar med att det blir rikskaos deluxe hos lilla familjen Lind i morgon med risk för att storsonen får genomgå sin allra första middagsvile-fria dag. Den som lever får se. På fredag får jag i alla fall hjälp av barnens mormor.

Appropå storsonen så är det mycket utveckling för honom nu. Han har ju äntligen överkommit sin rädsla för dammsugaren och vill mer än gärna dammsuga typ närhelst på dygnet. Under förutsättning att han får ha sina hörselkåpor på, ljudet från dammsugaren gillar han fortfarande inte.
Och så har han ju börjat springa och hämta pottan när han är kissnödig. Han sliter av sig blöjan, placerar pottan på ett specifikt ställe vid vardagsrumsbordet så att han kan titta på TV samtidigt, och så kissar han en liten skvätt. Sedan går han och tömmer innehållet i toan, går tillbaka till vardagsrummet och kissar en skvätt till :-p
När han kissat färdigt vill han ha blöja på sig igen, vilket känns rätt meningslöst då han ändå sliter av den nästa gång han ska kissa för att han då vill använda pottan igen. Unge. Men jag låter honom hållas. Jag ser hellre att han får som han vill och använder pottan, än att han blir anti om jag gnäller om blöjans vara eller inte vara. Han får ta det i sin takt, det brukar bli bäst då.

Minigris utveckling är rena rama bergochdalbanan, det går undan nu!
Han tar sig fram i raketfart på sitt eget lilla hasa-på-ena-benet-vis, och reser sig upp mot det mesta. Ibland blir han lite Väl kaxig och börjar till och med försöka klättra Upp för saker. Senast idag skulle han upp på pallen i badrummet som Linus brukar stå på när han tvättar händerna/borstar tänderna.
Han går längs med möbler, och tar vid enstaka tillfällen mod till sig och börjar traska mot planlöst mål. Han Kan, men det slutar alltid med att han får för bråttom, tappar balansen och sätter sig på rumpan. Men det dröjer nog inte många veckor innan han går. Vi får se om han hinner fylla 1 eller om det sker tidigare.



Kommentarer


Kommentera inlägget här: