collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Nu börjar kantarellrapporterna

Kategori: Allmänt

... trilla in på kobladet. Gissa om det kliar i fingrarna på mig? Jag ÄLSKAR att gå i skogen och plocka svamp. Det är avkopplande och bara sådär härligt mysigt att kliva omkring i stövlar bland mossa och granar.
Ibland hittar man inte så mycket som en flugsvamp, men det gör inget, för man kommer hem med frid och ro i själen efter ett par timmar bland fågelkvitter och sus i talltopparna.

Jag tänker dock inte hymla med att jag ofta halvt skiter ner mig så fort det knakar till någonstans i skogen. Jag har en enorm fobi för att eventuellt råka på vildsvin, grävling eller orm(och nej, just ormar brukar i regel inte orsaka knakande ljud). Älg eller rådjur bekommer mig inte dock inte, dem njuter jag av att få se, så länge det är på hyfsat avstånd. Men man hoppas ju att man slipper kliva rakt in i arslet på en älgko med kalv(ar), för då ligger man ju i riskzonen för en riktig känga. Eh, klöv.

Jag funderar på att svänga ut till skogen hos farföräldrarna någon dag då jag har möjlighet till barnvakt medan jag söker skogens gula guld. Då kan man få kaffe när man traskat klart ;)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: