collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Alltså det här

Kategori: Allmänt

... med att hinna med saker och ting... hur GÖR folk?
Jag har en låååååååååång lista på saker jag antingen måste, behöver eller Vill göra. Men jag hinner aldrig. Livet som mamma med en (snart) 3-åring och en 1-åring går liksom mest ut på att leka, utfodra, byta blöjor, natta och sova som ett arsel. Typ.
Och nu börjar jag känna mig stressad. 11:e augusti börjar jag jobba igen, och innan dess har jag en hel radda med grejer som jag förmodligen knappt ens hinner påbörja.

1. Det ständiga behovet - STÄDA.
Jag vantrivs här hemma just nu då hela huset är dammigt, skräpigt, golven är skitiga, fönstren är smutsiga, gardinerna behöver tvättas etc etc.
Jag går med sopborste och skyffel över de värsta områdena varje dag, men jag hinner aldrig dammsuga och skura golven så ofta som jag skulle behlva eller vilja. Och när de där extremt sällsynta tillfällena dyker upp så orkar jag knappt.

2. Jag behöver komma igång med lite motion/träning så att jag inte avlider när jag går tillbaka till mitt jobb som brevbärare. All min goda grundkondition och mina benmuskler jag hade från 6 år på Posten försvann fortare än en avlöning när jag fick barn. Jag måste förbereda kroppen innan jobbet startar igen, men det är lättare sagt än gjort när man har make som jobbar och två små barn som är sömnkrånglare, annars hade jag gett mig ut på kvällarna.

3. Jag vill göra om en byrå i Minigris rum. Jag har allt material och alla redskap, men jag har inte tiden, och det är inget jag kan göra när barnen är med.

4. Jag vill sy en gardin till Minigris rum av ett tyg jag budat hem på Tradera, men jag har aldrig tid. Och det andra tyget jag budade hem kan jag inte hämta ut från ombudet, för jag har klantat mig och glömt ändra efternamn i mina personuppgifter på Tradera efter att jag gifte mig, så paketet är skickat i fel namn.

5. Jag har tänkt bygga en "bensinpump" till barnens dagisgård som de kan "tanka" sina cyklar med, men jag vet inte när jag ska hinna bygga den. Men jag Vill bygga den så den väntar där på dem när dagis öppnar igen i augusti. För att ge något tillbaks liksom.

6. Jag vill shoppa upp mina presentkort på H&M och Body Shop som bara legat och väntat på att utnyttjas. I lugn och ro utan barn.

Detta är bara ett fåtal delar ur allt jag vill bocka av på min milslånga lista. Innan jobbet drar igång igen. Men de lär stå kvar, obockade, på den där listan när jag sätter min fot på jobbet fula golv igen.

Kommentarer

  • ior säger:

    Jag beundrar er småbarnsföräldrar. Jag får inte livspusslet att gå ihop trots att jag bara har mig själv att tänka på. Ändå är det ju tusen gånger enklare för mig att bara svänga ner till affären utan att behöva klä ungar osv. och det där med att inte ha den ordning man vill ha känner jag igen.

    2014-07-07 | 09:12:45

Kommentera inlägget här: