collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Sitta vaken och guppa

Kategori: Allmänt

... upp och ned i sängen med pruttig bebis i famnen halva(i värsta fall hela) natten för att han ska kunna sova, eller ha honom i tutten intill mig så han har liite lättare att slappna av, släppa sig och somna om en stund? Jo, då väljer jag faktiskt det senare.
Det där med att sluta nattamma får nog vänta på sig ett par veckor till ändå, för oavsett han inte får snutta, så kommer han(och jag) ändå inte sova så länge han har dessa problem med magknip och gaser.

Nu provar vi att ta bort Lactulosen för att utesluta att det är den som ställer till det. Risken med detta är såklart att han blir hård i magen igen, men jag ska ändå till Apoteket i morgon och köper då på mig lite extra lavemang just in case.

Teori nummer två är att han inte pallar päronpuréerna vi stoppar i honom för bajseriets skull. Päron får man trots allt gaser av, och en del är ju känsliga mot fruktos som det finns mkt av i just päron. Jag ska även in en sväng på ICA i morgon, och ska då köpa på mig lite mer katrinplommonpuré i stället som innehåller mindre mängd fruktos. Testar mig fram helt enkelt.

Teori nummer tre är att hans mage kanske inte pallar fiberrik mat så bra. Att den mjölkfria fullkornsgröten han äter blir för mkt för honom. Hjälper inget av ovanstående test, provar jag att återgå till 4-månadersgröten åt honom. Igen.

Och så mjölken då förstås. Inatt brast min självdiciplin och jag gav mig på chokladbollarna i kylen i alla fall... dumma mig. Men men, nu är de slut, och skall det bakas fler får det bli på mjölkfritt bakfett vilket jag ska köpa hem i morgon.

Jag är så trött på detta nu. Och stackars Minigris får ju aldrig sova lugnt, det är honom det är mest synd om. Det är han som har ont i lilla magen.
Har vi inte lyckats hitta roten till hans problem före den inbokade läkartiden i februari tänker jag kräva remiss för pricktest eller vad det nu är man gör för att försöka hitta ev intoleranser/allergier. Detta kan inte fortgå längre.



Kommentarer


Kommentera inlägget här: