collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Ni som har småbarn

Kategori: Allmänt

... har säkerligen läst/sett Alfons Åberg vid ett eller brutalmånga tillfällen. Alfons har en faster som heter Fiffi. Denna faster bor hemma hos oss, typ. Eller i alla fall hälsar på ibland. Hon tar sig sin gestalt med hjälp av ett par gamla maskeradglasögon jag bar på en maskeradfest samma sommar Linus föddes, vilket i sig egentligen är lite småskumt i och med att den ursprungliga fastern Fiifi i Alfonsböckerna inte ens har glasögon(vad jag vet).
Linus älskar när faster Fiffi "hälsar på", och oftast ska vi leka att vi har kalas med saftglas och sugrör(vilket han har i sitt rum). Fast faster Fiffi får vara med och leka allt annat också. Leka med bilarna, leka med byggklossarna, leka monster och spöken, läsa böcker etc etc.
Ibland ger sig även ungarnas pappa in i leken och drar på sig de maskeradglasögon han själv bar på en maskeradfest året tidigare då han gestaltade "grannen i Beck". Fast pappa blir i stället en krum gammal gubbe som heter Hjalmar(eller vad han känner sig sugen på att heta just då), som konstaterar att det var bättre förr och ältar sina problem :-p
 
Är det bara vi som är såhär knäppa?
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: