collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Attjo attjo attjo prosit!

Kategori: Allmänt

Jorå, Minigrisen var uppenbarligen helt slutkörd igår kväll, för mamman kände sig i det närmaste utvilad när hon vaknade i morse!
Han har hostat och tappat napp några gånger under natten, men utan gnäll och utan behov av gung på sängen vilket annars brukar vara mer regel än undantag. Vid 02:30 vaknade han och var kinkig för att han behövde bajsa, så vi fick gå upp och låta honom göra sitt och sedan byta blöja. Sedan tog det en stund för honom att komma till ro igen, men han somnade till slut runt 03:30 och sov sedan till ca 07:20(!! Herregud. Dock med några nappistoppningar emellan förstås) då han vaknade och låg och pratade.

Idag har han varit piggare än igår, men stundtals lite varm och blivit trött fort. Men han har det inte lätt just nu, han är supersnorig, hostar och låter som en hes kråka. Det är inte lätt att komma till ro med en täppt näsa när man samtidigt vill ha en napp i munnen. Och så tror jag dessutom att han kan störas av hörntänder som är på gång. Allt eller inget liksom.

Nu mot slutet på kvällen var han riktigt trött och ledsen och bara "väste" fram gråt. Men han har inte haft det lätt idag då storebror låtit all sin frustration och understimulans gå ut över lillebror. Han har blivit puttad, sparkad i ansiktet, fått saker kastade i huvudet, blivit nypt, utestängd från storebrors rum... Oj vad han har fått ta skit från storebror idag. Storebror har gång på gång blivit tillrättavisad och skälld på, men det har inte tagit alls. Och jag förstår den stackars storebrorsan, sjuka och mammiga lillebror får Väldigt mycket uppmärksamhet just nu för det är ju såå synd om lillebror.

I morgon skulle någon av oss behöva få ut storebror ur huset och hitta på något med honom, men frågan är bara Vad. Han hostar ju fortfarande och kraxar som en kråka, och hostan triggas igång när han får upp för mycket fart/flås.
Han skulle behöva lite miljöombyte, ansikten han inte sett på ett tag och lek under lagom lugna former.
När han blivit av med hostan blir det i alla fall definitivt ett besök på Lekrymden(jo, jag vet att både namn - och ägarbyte skett, men jag minns inte vad det heter nu). Alternativt Leos lekland, men det känns så långt till Uppsala :-p



Kommentarer


Kommentera inlägget här: