collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Fritid/Egentid?

Kategori: Allmänt

När får man det "på riktigt" igen? När ungarna flyttar hemifrån? Jaha...

Jag läser om folk som, efter att deras barn lagts och somnat i sina Egna sängar, sätter sig framför sin favoritserie i soffan med ett glas vin. Eller lägger sig på spikmattan och läser en bok. Eller sätter på frun/maken. Eller tar ett långt avkopplande bad. Eller beger sig ut i motionsspåret(dårar).
Folk som sysselsätter sig med sånt som de själva anser vara egen kvalitetstid. Sånt som är avkoppling för just dem.

Själv sysselsätter jag mig med saker av lite annat slag. Kissa i lugn och ro, till exempel. Röja av i köket efter middagen. Lägga fram rena blöjor och kläder som ungarna ska ha på sig nästa dag. Göra förberedelser inför morgondagens middagslagning. Plocka upp leksaker från golven. Lite sånt.
I alla fall i den mån jag hinner innan vilken av ungarna det nu må vara hinner bjussa på sitt första gnälliga uppvak(vilket brukar komma efter en - ett par timmar från det de somnat. Främst Minigris).

Som idag.
Efter att först ha ammat och lagt Minigris, och sedan lagt storebror, röjde jag undan lite i köket och skalade potatis till morgondagens tänkta raggmunksmiddag.
Sedan lade jag fram kläder till ungarna, sköljde ur tvååringens vällingflaska och kissade en skvätt. Fyllde även på blöjförrådet i Minigris spjälsäng som finns där för eventuella nattliga blöjbytes behov(vilket behövdes inatt då storebror lyckats ligga i sådan sovställning att det blivit en glipa i blöjan och halva pyjamasen blivit nerkissad).
Att sätta sig i soffan hos maken och bara vara tillsammans en stund är vad man Borde göra varje kväll, och bara sitta där och bara vara någon timme. Men när man väl gjort alla förberedelser, vilka är halvt nödvändiga för att morgnarna ska flyta på hyfsat bra när jag är själv med pojkarna, då längtar kroppen och knoppen bara in till sängen och spikmattan. Så även idag.
Men maken brukar inte vara sen att haka på han heller, efter att ha jobbat en hel dag och fått ungar placerade i händerna så fort han kommit hem.
Jo, vi ligger i regel nerkrupna i sängen före 21 om kvällarna här hemma, med undantag för någon helgdag ibland då vi försöker unna oss lite fredags/lördagsmys och filmtittande(som vi aldrig orkar se klart).
Det ljuva livet som småbarnsförälder. Jojo.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: