collinus

Livet i byhålan med barn och katter

En kökskniv i tinningen

Kategori: Allmänt

... var min spontana önskan att få tidigare ikväll. Tidigare när jag låg i sängen och försökte mata en brutalt övertrött Minigris som vägrat sova som folk under dagen. En Minigris som varit vaken från ca kl 14:00 till ca kl 19:00 utan avbrott, då han dels totalvägrat att låta sig sövas, men dels varit omöjlig att söva pga sin storebror som bara inte Kan sitta stilla, vara tyst eller gå någon annanstans och leka för sig själv en stund när lillebror ska somna.

För nej, Minigris kan inte somna bland massa ljud. Världen och allt omkring är på tok för spännande för att låtas gå omärkt förbi. Herregud ungen går ju inte ens att mata utan att gå in i ett dovt tyst rum och amma liggandes. Minsta ljud och han släpper tutten direkt, vänder sig om ska ta reda på var ljudet kom ifrån. Och i 9 fall av 10 kommer ljudet från storebror som stormar upp i sängen och vrålar "-Heeeej Caspeer!". Helst kombinerat med att sitta och studsa upp och ner precis intill lillebror.
Och eftersom storebror befinner sig i en enormt mysig mammig tvåårstrots så är det inte lönt att försöka be honom gå någon annanstans en stund. Inte heller att försöka be honom sitta stilla och vara tyst, för just att vara stilla och vara tyst är de två saker storebror är allra minst bra på.

På morgnarna går det hyfsat bra att mata Minigrisen ifred, för då kan man placera nyvaken storebror i soffan framför Barnkanalen med en flaska välling och mackor som håller honom upptagen en stund. Men när jag hunnit mata, byta blöja och klä på lillebror och äntligen själv ska få sätta tänderna i en smörgås, ja då vill tvååringen gå ut. Eller gå in och leka i sitt rum(och mamma måste givetvis följa med och leka).

Idag sov Minigrisen typ 20 minuter på förmiddagen, och jag fick ingen möjlighet att söva om honom för storebror. Han fick dock en liten extra powernap när farmor kom hit och vi gick ner en sväng till "skogen"(en dunge intill sjön). Sedan sov han en skvätt när storebror sövdes för middagsvila(då även mamman råkade somna bort ngn halvtimme), men sov som en kratta och fick sövas om typ 3 ggr. Och efter det var han vaken fram till kvällsläggningen(drygt 5 timmar) då han somnade som ett ljus när hans pappa lade honom.

Men när jag skulle börja laga middag och sömnvägrande Minigris låg och vrålade i sin vagn, storebror stod och slet mig i ena benet och skulle smaka makaroner som inte fanns(för jag skulle koka ris), då låg jag på psykbrytets rand.
När jag avbrutit påbörjat middagslagande för att mata lillebror som jag kom på inte fått mat på länge, och lagt mug för att amma i sängen och får sällskap av tidigare nämnt skrikande, studsande storebror som störde redan okoncentrerad övertrött lillebror... då var jag på god väg att börja gråta.
Då skickade jag ett meddelande till barnafadern.
"Kom hem. Innan jag kör in en kökskniv i tinningen. Maten är inte ens påbörjad."
:-p

Kommentarer


Kommentera inlägget här: