collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Hey big spender

Kategori: Allmänt

Hörni det här med bröllop är ingen billig historia(duh).
Idag tog sambon och jag efter mycket om och men en sväng till Norrtälje för att försöka stryka lite från inköpslistan, och vi lyckades stryka en hel del. Sambon köpte kostym, skjorta, slips och skor, och jag köpte BH(dyraste BH:n jag någonsin ägt), skor(och ett par extra då det var Köp 3 par - betala för 2), ny mascara(så man inte lyckas stå utan på bröllopsdan), hårfärg(för att täcka de grå dagen till ära) och lite diadem och hårspännen att välja mellan när jag bestämt vad jag ska göra med frisyren. Och så beställde vi ringar.
 
Bortsett från trosor och ett nytt band till klänningens snörning så är nu min outfit komplett. Likaså sambons bortsett från ett nytt bälte till kostymbyxorna. Han provade hela outfiten nu på kvällen, och jag säger bara GODDAMN! ;)
 
Dagens shoppingtur resulterade i en nota på ca 10.000kr... helt galet. Då kom vi ändå undan rätt billigt efter utnyttjande av diverse presentkort, skattepengar och sånt. Det som kostade var ju egentligen ringarna, och då fick vi ändå halva priset på den billigaste av dem. Det känns i alla fall skönt att ha kläder och ringar fixat. Catering är också beställd, det vi oroar oss för mest just nu är mottagningslokal.
Vi hade ju tänkt vara hemma i trädgården, men vi har börjat bli lite hariga pga regnrisken. Lokalen vi i stället funderat på att hyra var såklart redan bokad av någon annan, så nu försöker vi få tag i rektorn i den lokala skolan för att höra om man kan få hyra deras matsal. Inte världens roligaste lokal för bröllopsmiddag kanske, men om den är stor nog att rymma alla gäster(ca 43 st) så är den nog smidig då det med säkerhet lär finnas både bord och stolar tillgängligt(för det vet vi inte hur vi ska lösa hemma i trädgården). Men skulle det skita sig med matsalen så har vi möjlighet att få låna 2 partytält av två olika personer, så ingen ska behöva bli blöt i alla fall :-p
 
Efter bröllopet ska vi sätta oss och räkna ihop hur mycket hela kalaset gick på, med inbjudningskort, kläder, ringar, mat, lokal etc. Det blir nog några kronor, men jag tror ändå att vi kommer hamna på en ganska human summa jämfört med hur mycket många andra lägger ut på sin bröllopsdag. Somliga tar ju lån på 200.000-500.000 kr bara för att gifta sig, och det är inget vi någonsin skulle få för oss att göra. Nej, då hade det hellre fått bli en snabb borgerlig vigsel.
Nu får vi ekonomisk hjälp med några delar av våra alldeles för snälla föräldrar, så vi står inte för allt själva. Dessutom har vi frånsagt oss alla former av materiella bröllopspresenter då vi inte vet vad vi vill ha. I stället har våra gäster getts möjligheten att sätta in en slant på ett konto till hjälp att sponsra vår stora dag. OM de vill och envisas med att ge bort något. Men vi varken förväntar oss eller kräver något sådant. Vi vill inte att de ska ge oss saker för att vi gifter oss, vi vill bara att de kommer och förgyller vår dag.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: