collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Årets första bad

Kategori: Allmänt

... i sjövatten blev det för den lilla modran idag. I barnets plaskpool. Vi har det ju så pass bra att vi har en sjö typ hundra meter från hemmet, från vilken samtliga hus i samfälligheten har ledningar dragna till sig så att vi har "sommarvatten". Det spar en hel del slantar att fylla plaskpoolar, vattna blommor etc med sjövatten i stället för med det vanliga kranvattnet. Underhållet för vattnet ingår i samfällighetens kvartalsavgifter, vilka även täcker vinterns snöröjning och sådant(vilken man kan ha en och annan åsikt om varje vår då snön smälter bort och man ser hur plogbilen(traktorn) sabbat gräsmattan för oss).

Årets premiärdopp i plaskpoolen stod dock Linus för på midsommarafton. Han stod även (ofrivilligt) för premiärdoppet nere i sjön tidigare idag då han, hans far och jag kände på vattnet med fötterna. Barnet och pappan som hade sandaler/foppatofflor klev rakt ut i sjön m skor på, medan jag som hade pjucks fick gå i barfota.
Som jag befarat tappade ungen balansen när han trampade runt längs strandkanten och blötte ner sig upp till midjan ungefär :-p
Men då vädret var varmt och skönt togs det med en klackspark av oss alla tre och ungen fortsatte trampa runt och kasta stenar och pinnar i vattnet.
När vi kom hem var det minsann modran själv som tog initiativ till poolplaskande och svirade om till bikini och satte sig helt sonika rakt ned i poolen till barnets förtjusning som självklart hängde på. Sedan satt vi där och öste vatten i/ur/på barnets plastbåtar och hade det allmänt bra.

Om vädret tillåter ska vi försöka ta oss bort till den "riktiga" badstranden någon av veckans resterande dagar(tillika pappans sista semesterdagar), hela lilla familjen och njuta av "riktigt" sjöbad, bara vi fyra(och alla andra strandgäster förstås). Gräva i sanden, bada, äta matsäck och allt det där. Ska kolla efter badbrallor till barnet när pappan och jag åker och storhandlar i morgon, så att han utöver de hans farmor har åt honom, har ett par även hemma. För hans allra första riktiga sjöbad vill jag vara med och uppleva själv.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: