collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Utvecklingsfaser & skit

Kategori: Allmänt

Igår ville jag inte ens lägga ut minigrisen till högstbjudande på Köp/Sälj, igår lade jag ut honom på Facebook som Bortskänkes mot avhämtning. Behöver jag säga att han kaosade igår? :-p
 
Ja vilken djävla kväll det blev. Inte nog med att jag var på vippen att försöka adoptera bort storebror till grannarna under eftermiddagen då han, förmodligen i protest och uppmärksamhetssökande, gjorde ALLT han Vet att han inte får göra.
Lillebror prackade även han på uppmärlsamhet och ville helst bli runtburen konstant. Medan den ömma(yeah right, mamman var rejält pissed off) modern låg i sängen och försökte amma krånglig minigris som bara låg och vred sig, spände sig och ylade, passade storebrorsan på att kasta Duplo-bitar på mammas huvud. Sedan skulle han klättra På mamman och lillebror, och även försöka använda lillebror som fåtölj. Jodå, han skulle minsann Sitta på Casper.
När mamman sedan skulle försöka laga mat och samtidigt hålla lillebror på hyfsat humör i sin babysitter, skulle storebror rycka ur nappen ur lillebrors mun, "tånga" lillebror på huvudet med en sådan där "gripklo" man kan vända kött/ta sallad etc med, och tömma köksskåpet med matlådor i.
 
När pappan kom hem var mamman desperat, så efter uppäten middag fick pappan minsann veta att mamman minsann tänkte tigga åt sig en cigarett och gå ut och sätta sig på trappen i 5 minuter. Jodå, när det varit rikskaos brukar det ibland kunna sluta med att mamman sitter med en cigarett i ena handen och en wirre i den andra(om det finns) för att lugna nerverna lite. Och vet ni att det gör susen. Några minuters sinnesro i kombination med en liten(ja, liten) wirre och ibland en cigg är den här lilla mammans prozac. Man Får vara ohälsosam när nöden kräver :-p
 
Efter en enligt mamman och pappan för kort tupplur av minigrisen, startade så kaoset. Medan pappan nattade storebror fick mamman vanka av och an i huset tills minigrisen tröttnade även på att bli runtburen. Men ligga ner gick Icke. Eller jo, han spenderade en dryg halvtimme på det älskade skötbordet, nöjd som få, men sedan skulle det upp och bäras runt igen. Till slut tröttnade både mammans arm, mammans rygg och mammans psyke, så ungen placerades i sin vagn och kördes ut på promenad i förhoppning att han skulle låta sig sövas. Haha, ungen ylade över hela kvarteret och det slutade med att mamman gick med ungen på ena armen och vagnen i andra handen.
När vi var tillbaka hemma hade storebror somnat och pappan satt på altanen. Lillebror som återigen placerats i vagnen när mammas arm inte orkade bära mer, låg givetvis och gapade för full hals. Några drag över en planka på gräsmattan gjorde visst susen i alla fall, och jag lyckades till och med förflytta sovande unge från vagnen till sin säng. Men där slutade flaxen. Efter 2 minuter vaknade spektaklet och började yla igen, så jag försökte pracka på honom tutte i hopp om att lugna honom. Just då kommer storebror och ska upp i vår säng och sova. Heja heja.
Storebror lyckas trots knorr, stånk och enstaka gnäll från snuttande lillebror somna, men lillebror ville inte alls. Inte ens tutte ville han ha, däremot dög det att ligga i amningsställning intill mamma och snutta på den förbannade Nappen. Suck.
 
Till slut fick jag över sovade bebis i sin säng, men när pappan anslöt i sängen hos oss andra och skulle sova så började kaoset om igen. Till slut fick jag gå upp och gå med honom Igen för att inte störa sovande storebror. Jag vet inte vad klockan kan ha varit när satungen(kärt barn har många namn) äntligen låg i sin säng och sov, men han vaknade i alla fall vid 03:30 och skulle käka varvat med lite kink och gnäll. Idag är jag Enormt tacksam att bebis skulle till bvc så att storebror kunde lämnas till farmor och farfar över dagen. Han har fått sitt 3-månadersvaccin och jag hoppas att han, som hans storebror före honom, ska vara lite extra sömnig pga det. Blir kvällen som igår(och några kvällar före det) kommer jag bli lite smått(!) bitter. Man bara måste älska alla så kallade "faser".

Kommentarer


Kommentera inlägget här: