collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Passa på och njut

Kategori: Allmänt

... lilla mamman, för det här händer nog inte på länge igen.
Vadå, undrar förstås ni? Inte det inte? Nähä, men det tänker jag tala om i alla fall.
 
Igår blev saker och ting lite "fel" gällande storebrors sömn. Vi skulle nämligen iväg och fira kusin M som fyllde 11, och för att vi inte skulle komma iväg dit så himla sent valde vi att äta lunch hemma och sedan sätta oss i bilen så storebror fick sova middag på vägen. Vi Vet att det inte brukar hinna bli så mkt sova av när vi gör så, men ibland får det bli som det blir. Man kan inte planera upp allt strikt kring ungarna jämt och låta det styra. Ibland får man tänja på rutinerna lite.
Storebror sov mycket riktigt inte mer än 40 minuter i bilen, men det brukar inte vara några problem så länge han har massa skoj att göra när han vaknar, och hemma hos kusinerna har han inte tid att vara trött och gnällig för kusinerna är så roliga och det finns så mycket kul att leka med.
 
I bilen hem märkte man hur trött han egentligen var, för då kom gnället, och när vi närmade oss hemmaplan slocknade han som en klubbad säl. Han sov fortfarande som en sten när vi rullade upp på infarten hemma, så vi lät honom sitta kvar och sova i bilen(ja mammamaffian, dörrar och baklucka var öppna) medan vi fixade middag. Det var en mycket trött och kinkig kille som sedan bars in från bilen, och han ville såklart inte alls äta mat. Han ville bara sitta i knät. Men Jag ville ha mat, så jag frågade om han ville ha pyjamas och välling på en gång(klockan var då ca 18:15) och sova? Jo det ville han. Så jag frågade om han kunde tänka sig att titta på lite Alfons på datorn medan jag åt min mat, så skulle han få pyjamasen och välling sedan. Jodå, det gick bra.
 
Kl 19 gick vi och lade oss i sängen. 21:45 ungefär somnade ungen. Suck. Men han låg i sin egen säng och sov ända till 04:20 innan han kom in till oss, och det händer Inte ofta.
Lillebror bjöd också på en bra natt, då han åt först ca 03:30, och nästa gång vid 07:45 när vi andra vaknade. De gånger han stånkade och stönade räckte det för en gångs skull med att stoppa i nappen och klappa lite på kinden så somnade han om i stället för att gnälla som han brukar.
Så ja, detta har klassats som en kanonnatt enligt lilla mamman. Det dröjer nog innan det kommer en sådan natt igen :-p

Kommentarer


Kommentera inlägget här: