collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Helg

Kategori: Allmänt

Är brutalt trött men vill inte sova riktigt än. Ibland är man som ett trotsigt barn :-p
Har varit en lång härlig dag med underbart väder det här, som startade med frukost med hela lilla familjen. Efter frukost gjorde jag och barnet oss iordning gör att åka till barnets farföräldrar medan sambon/pappan skulle få vara hemma i lugn och ro och slipa och spackla på det igenspikade dörrvalvet.
 
Medan barnet fick leka samt sova förmiddag hos farmor och farfar, så smet jag ut i skogen och fyllde svampkorgen med kantareller och höstisar(som jag Inte ser fram emot att rensa). Det finns verkligen sjukt mycket höstisar nu, jag hade kunnat fylla korgen säkert 3 gånger om inpm loppet av någon timme om jag hade velat. Men det ska som sagt rensas också och det är det tråkigaste dom finns, så jag nöjde mig med en full korg idag.
 
När jag kom tillbaka till svärföräldrarna blev barnet och jag bjudna på plättar till lunch, och när vi ätit färdigt uttnyttjade jag barnvakterna ytterligare en stund för att åka och handla samt hämta ut en Traderavinst från paketombudet(nu är rekorderliga vinteroveraller kirrat till barnet för i år, älska Tradera). Sedan hämtades barnet och vi åkte hem till pappa/sambo och lekte i trädgården, hälsade på grannen och blev bjudna på hemodlade druvor(fick dessutom med oss en påse hem) och gick sedan hem så barnet fick sova middag. Sedan blev det mer utelek samtidigt som vi grillade middagen. 
 
Även efter middagen gick vi ut och bort till lekparken/dagis. Vi ville passa på att utnyttja det fina vädret medan det fortfarande visar sig. Vi fick även llskap av Linus dagiskamrat Wille och hans pappa en stund på dagisgården innan det var dags att gå hem och "gröta" och söva barnet.
 
Idag bjöd han dessutom på rekord i bajsblöjor - 5 stycken! Gissar att dagens alla russin + färska druvor är boven i dramat. Blev nog lite överkonsumtion :-p
 
I morgon lämnar vi åter hemmet, barnet och jag, till förmån för surströmmingslunch hos barnets morföräldrar(Jag ska i alla fall äta, barnet kommer smaka men säkerligen rata). Sedan blir det väl lite lek + vila så att sambon hinner slipa det han spacklade idag, så vi andra slipper det värsta dammet.
En fullspäckad helg med andra ord.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: