collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Feber, önskelistor och annat tjafs

Kategori: Allmänt

Det ligger en ynklig kille med 38,6 graders feber och sover inne i vår säng. De ringde från dagis i eftermiddags när jag var ute och sprang i några höghus i Sigtuna på min utdelningsrunda(för de av er som mot förmodan inte vet, så är jag brevbärare). Dagisfröken(förlåt, PEDAGOGEN) sade att det var en gnällig kille på dagis(förlåt, FÖRSKOLAN) som ville bli buren och sitta i knät, och då vet man direkt att allt inte är som det ska, Linus är nämligen världens gladaste unge med full fart på benen i vanliga fall, och är han gnällig och klängig så är han antingen trött eller sjuk. I det här fallet alltså sjuk.
De hade försökt få tag i min sambo utan framgång då han  inte hörde telefonen i alla höga ljud där i gummiverkstaden, så jag avbröt min utdelningsrunda och satte mig i bilen och rejsade hem mot dagis. Och mycket riktigt var det en slö och varm unge som satt där på en stol och smaskade banan när jag kom för att hämta honom.
När vi kom hem satte vi oss i soffan och mös framför 2 avsnitt av "I drömmarnas trädgård" tills pappa kom hem med pizza till oss vuxna, och färdiga plättar till Linus.
 
Resten av kvällen har gått i stilla lunk, med lite extra gnäll utöver det vanliga trötthetsgnället. Han fick en liten dos Alvedon efter middagen, i hopp om att han skulle kunna slappna av lite extra och vila en stund med oss i sängen, men Linus var mer intresserad av att knöla omkring mellan oss där i sängen. Det blev i alla fall lite smygvila innan vi klev upp igen och gick ut till soffan igen för lite bokläsning, russinätning och till sist kvällsgröt.
När det väl var dags att lägga honom i sängen tog det bara någon minut innan han somnade(då i sin egen säng). Men han vaknade efter någon halvtimme och vände och vred på sig under "halvgråtigt" gnäll, så då tog jag upp honom och sövde om honom i vår säng.
Tog alltså tempen på honom nu senast jag var in för att söva om honom efter ett tappat-nappen-gnälluppvak, och då hade han som sagt 38,6 i temp. Gången innan jag tog temp hade han 36,5, men då var han förmodligen fortfarande under Alvedonpåverkan.
 
De är verkligen ynkliga och hjälplösa när de är sådär små och sjuka. Ingenting är riktigt bra, och de vet inte själva vad de egentligen vill, och själv vet man inte riktigt vad man ska göra för att göra det bättre.
Jag är ju av uppfattningen att det är totalt onödigt att stoppa i små barn glass och godis innan de själva egentligen vet vad det är. Varför bidra till tandtroll och tidig övervikt i onödan, liksom? Men just idag önskade jag faktiskt att vi haft lite vaniljglass hemma som han hade kunnat få för lite svalka och "tröst".
Nästa gång.
 
Idag kom jag för övrigt på vad jag skulle vilja ha i julkapp(appropå ingenting) - ett frisörbesök.
Själv är jag ju för snål för att gå till frissan och trimma topparna när jag kan göra det själv hemma(en av avigsidorna med att ha gått på föräldrapenning). Men det är ju lite lyx också, att få håret tvättat, klippt och fönat. Och så får man för en stund känna sig sådär extra snygg(i håret). Åtminstone tills vinden(som ALLTID dyker upp när man precis har klippt sig) plötsligt kastar sig in i den nya frisyren och förvandlar den till ett inferno a la Plupp(ni vet, den där norrländska blåhåriga figuren i de där barnböckerna).
Så det vill jag ha. Ett besök hos frisören.
Och så vill jag ha en blå "pippitröja". Jag har redan en vit tröja på gång som min snälla svärmor håller på att sticka, men idag såg jag en blå på en tjej i Sigtuna när jag jobbade, så nu vill jag ha en blå också :-p
 
Annars då? Tja, det händer väl inte så mycket annat än att man kliver upp, jobbar, kommer hem och äter middag och umgås med afmiljen ett par timmar tills det är dags att gå och sova. Arbetsveckorna är verkligen skittråkiga.
I morgon var planen att lämna barnet hos sin farmor och farfar så att sambon och jag kunde åka iväg och storhandla, ta ett varv på IKEA och få en ensam "lunchdejt". Men med tanke på barnets feber(och enligt dagis tydligen frekventa bajsande) så får nog de planerna läggas på is. Om han inte mirakulöst tillfrisknat till i morgon, men det räknar jag inte med då det här är första gången han har över 38 graders feber. Oavsett mirakulöst tillfrisknande så skjuter vi nog på det till söndagen i så fall, bara för att "sejfa".
Nu ska jag ta en klunk Trokadero och börja tänka på refrängen, men avslutar med en bild på en mycket trött mamma med en mycket färsk bebis.
 
Tänk att han varit så liten
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: