collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Glatt humör, god sömn och massa släkt

Kategori: Allmänt

Tro på f-n, natten har varit hyfsad! Det har som vanligt varit en del nappistoppningar, men inte varje timme som natten innan. Själv var jag trött och somnade före 23 för en gångs skull, så sambon som satt uppe och kollade hockey tog de uppvak barnet hade innan sambon själv gick och lade sig. Den ömma moderna hörde inte av något av de uppvaken utan sov som en klubbad säl.
Jag gick upp första gången 02:15. Sedan 03:10 och 03:30 ungefär. Nästa gång jag vaknade av barnet var klockan 07:10. Hoppsan Kerstin! Han som brukar yttra sig vid 05 och få komma över och snutta och somna om hos oss och sova fram till 07 - 08 någon gång. Idag blev det snutta och kliva upp då han sovit sina 12 timmar och var pigg och glad.

På förmiddagen stoppade jag barn, vagn och gåstol i Passaten och åkte till barnets mormor och morfar. Sambon aka Quasimodo(det smeknamnet fick han på jobbet i fredags) som är hemma sjukskriven med nackspärr valde att stanna hemma och vila.
Barnet var som vanligt i sitt esse, som han nästan alltid är när vi inte är hemma, och flirtade hejvilt med sin mormor och morfar. Tyvärr har även barnets morfar skadat sig, fast i hans fall är det ryggen som pajat, så han blev mestadels sängliggande under besöket.
Barnet och jag följde med mormor till affären då jag behövde fylla på HotDog-förrådet hemma, och när vi kom tillbaka från affären åt vi lunch. Barnet fick springa runt en stund i sin gåstol tills jag tyckte det var dags för dagens vila, så jag gick in till morfar och lade mig där med barnet tills han somnat, vilket gick i stort sett smärtfritt. Det tog väl en 15-20 minuter innan han somnade, och då lmnade jag honom där med morfar och gick ut och pratade med mormor en stund.



Hur sött är inte detta?? :)


Barnet vaknade till av tappad napp efter 1 timme, men tack och lov lyckades jag få honom att somna om med lite sång och "pschhh-ljud", så han sov sammalagt 2 timmar därinne hos morfar. Och under tiden barnet sov hade barnets morbror och kusinerna Evelina, Max och Emma hunnit dyka upp på en fika innan morbror skulle skjutsa hem Evelina till sin mamma.
Även Min moster dök upp en snabbis för att lämna en kasse som min mamma glömde hos henne när hon var där igår. Rena rama släktträffen med andra ord. Och när jag någon gång efter 16-tiden åkte hemåt med barnet, stannade vi till på vägen hos barnets farmor och farfar för att säga hej till barnets farbror och kusinerna på den sidan som var där och hälsade på. Även barnets pappa hade svängt dit då han inte träffar sin bror så ofta, så idag har barnet hunnit träffa hela tjocka släkten!
Och barnet har varit på superbt humör nästan hela dagen, även efter det att vi kom hem igen. Han behöver verkligen lite miljöombyte för att inte bli gnällig. Och det är ju inte så konstigt, klart att man som nyfiken liten bebis ruttnar på att se samma 4 väggar varje dag. Kom med något nytt, liksom!

Nu ligger barnet och sussar i sin säng, och själv har jag just budat hem 4 objekt på Tradera. Tradera är farligt roligt... i alla fall för plånboken :-p Men det kommer bli ballt i köket samt på altanen/terrassen när grejerna är på plats!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: