collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Halt som snor

Kategori: Allmänt

Stackars lilla barnet, vad han har haft det besvärligt inatt. Han var ju så trött, men det gick ju inte att andas som folk med en napp i munnen. Men är man hängig och sjuk så är ju den där nappen så himla nödvändig, så sova utan den gick ju inte heller.
Det har blivit Många uppvak, massa Trollmor, otaliga smekningar över huvudet och ett evigt schyschande. Vid ett tillfälle tror jag att jag var uppe en hel timme, då han varje gång efter att Nästan ha somnat in, vaknade och gnällde så fort jag lyckats ta mig över tröskeln från hans rum.
Vid ett tillfälle stod jag och grät ikapp med barnet, så trött som jag var. Och vid det tillfället passade jag på att försöka få upp lite nässpray i borrarna på barnet. Han var ju redan arg och ledsen, så det var lika bra att passa på att bråka när humöret ändå var i botten. Men det är inte lätt att hinna spraya små mininäsborrar på ett barn som inte ligger still. Lägg till det faktum att det skedde i ett halvmörkt rum också. Yee-haw!

Vid ca 06:45 i morse när barnet vaknade för jag vet inte vilken gång i ordningen, ruskade jag till slut till sambon så att han fick gå upp. Jag kände att jag hade gjort mitt, jag behövde också få sova. Sambon gick upp till barnet, som somnade om och sov fram till ungefär kl 8 då jag vaknade av gråt och gnäll från skötrummet. När han är sådär grinig vid uppvak brukar det betyda att han är antingen törstig eller mera trött. Oftast en kombo av båda, så jag klev upp och sade åt sambon att komma in med barnet till mig i sängen när blöjan var bytt så han fick snutta.
Efter utförd snuttning var barnet, som jag befarat, fortfarande gnällig, så jag hoppades på att han skulle somna om en stund där i sängen. Han har ju trots allt vaknat sjuhundrafemtielva gånger under nattens gång, så sömnen har inte blivit bra för honom.
Mycket riktigt, efter ett tag somnade barnet om med en tutte i munnen. Jag vet dock inte när, för jag tror jag somnade Före honom. Vid 10:40 någon gång vaknade jag med fortfarande sovande bebis i tutten(som kändes rätt lagom mör efter 2,5h inklämd mellan 4 små tänder). Strax efter kom sambon in i sovrummet, och då vaknade även barnet, som nu var på mycket bättre humör. Sömn is the shit.

Resten av dagen blir väl lite "kajko" nu när vi sov oss förbi den sedvanliga förmiddagsvilan, men det får man ta. Är ungen sjuk så är han. Det syns på honom att han inte är riktigt hundra idag, framför allt på de rosa, glansiga ögonen. Men han är på hyfsat bra humör och far fram i sin gåstol som vanligt(kanske inte med samma fart), efter att ha fått lite gröt och smörgåsrån med leverpastej.
Vad vi ska hitta på resterande del av dagen har jag ingen aning om. Vi skulle behöva ta oss iväg och fylla på nässpraysförrådet(flaskorna är ju bara halvfulla när han köper dem), men vi får se om vi orkar. För trots ett par timmar bonussömn nu på morgonen så ligger jag lååångt efter i sömnintaget efter inatt. Men solen skiner och det är 18 grader ute, så vi ska nog i alla fall ta oss ut en sväng någon gång under dagen, om så bara för en promenad i samband med eftermiddagsvilan.

Och så ska jag försöka lista ut varför våra golv(plastmatta i hela huset) blivit så förbaskat hala? Senaste typ 2 veckorna har jag halkat runt som en idiot, och det knarrar när man går på golvet, ungefär som om man skulle ha svettiga fötter. Det har inte varit så förut någon gång, så det vette tusan vad det beror på. Väderomslag? Skitiga golv?
Barnet har haft halkstrumpor sista tiden, men idag fick han ett par "vanliga" strumpor, och ungen kom ingenstans när han skulle försöka gå i gåstolen. Fötterna bara gled under honom, så strumporna fick åka av igen :-p

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: