collinus

Livet i byhålan med barn och katter

FF

Kategori: Allmänt

Idag slapp barnet sina föräldrar under dryga 3 timmar och fick vara hemma med sin mormor i stället. Mormor kom ett par timmar innan vi skulle åka hemifrån för att barnet som vanligt skulle hinna "känna in sig" lite med henne, och tog ut honom på en promenad i vagnen när det var dags för eftermiddagsvila, varpå vi smet iväg.

Vi hade bestämt att testa pastan på en pizzeria i Norrtälje efter tips från en av sambons arbetskamrater. "Husets pasta" på oxfilé. Nu är ju jag egentligen av uppfattningen att oxfilé ska ätas i bifform och inte uppstrimlat då det lätt blir segt. Det gällde även i dagens pasta, men själva pastasåsen(som även innehöll paprika och färska champinjoner) var brutalt god. Och rätten kostade blygsamma 75kr, så det var helt klart värt pengarna trots segt kött(för jo, det Var faktiskt oxfilé). Dessutom fick vi två enorma pizzabröd i typ ciabattaform till som var grymt gott att doppa i såsen.


Nu hann ju jag sabba garneringen innan jag kom på att jag skulle
fota maten, men det ser rätt gott ut i alla fall va?


När vi hade ätit visste vi inte riktigt vad vi skulle hitta på. Det blåste lite halvt isbjörnar ute och tycktes ligga regn och lura i luften, så en promenad på stan kändes inte så lockande. Dessutom är det inget öppet den tiden på en lördag, så vi provade att ringa en kompis som bor i Norrtälje för att se om han var fri för en fika. Dessvärre var han inte hemma, så vi funderade vidare genom att ta en sväng på Flygfyren och handla korvbröd, då vi inte vet vilken tid min bror dyker upp i morgon(Om han dyker upp). Han kanske vill ha lunch. Lithell's med bröd brukar duga åt de flesta, så har han eventuellt ungarna med sig så finns korv att bjuda även dem på.
Svängen på Flygfyren gjorde oss inte så mycket klokare, så det slutade med att vi hamnade hemma hos sambons föräldrar :-p
Ibland kan det vara trevligt med en lugn fika med sällskap utan bebis också, och vi blev bjudna på kaffe och bakelse. Jojo!

När vi kom hem igen möttes vi av en glad bebis i gåstolen, och han hade varit sååå snäll med mormor. Eftermiddagsluren ute i vagnen hade väl blivit i kortaste laget(30 minuter), men han hade sovit i alla fall och det är huvudsaken. Men det märktes ganska rejält att han började bli trött när vi satt och pratade med mormor. När han går runt och fnissar åt allt och inget, varvat med ett och annat smågnäll, börjar det bli dags att äta gröt och byta till pyjamas :-p
Han hade i alla fall ätit nästan en hel skiva blodpudding till middag, men fruktpurén var han sämre med. Vilket inte är så konstigt då han under lunchen tidigare på dagen tryckte i sig TVÅ stycken Lithellskorvar, ett halvt korvbröd och en halv burk fruktpuré. Matvrak.

Nu ligger barnet och dunar i sin säng, och vi har precis ätit lite sen efterrätt. Vi hittade någon italiensk sak i bägare på Flygis som hette Profiteroles, vilket är typ petit chous fyllda med vaniljkräm i chokladsås. Smakade helt okej, men nog inget jag kommer köpa igen, åtminstone inte i sådan där färdig plastbägare. Tror det är sjukt mycket godare när det är nygjort.
Avslutar nu med en 5,2:a, som lite extra lyx. Har blivit rätt mycket godsaker på sista tiden, så mina tappade kilon kommer väl tillbaka som ett brev på posten snart :-p


Slog på stort med kjol idag minsann

Kommentarer

  • Jennie säger:

    Lät ju som några heltrevliga och sköna timmar utan lillbuse!

    2012-05-05 | 22:34:33
    Bloggadress: http://jempie.se
  • Hanna säger:

    Ja det var riktigt skönt. Man behöver "slippa undan" ungen en stund ibland. Känns dock fortfarande helskumt att kunna umgås bara vi två utan att det är en bebis i närheten. Skumt men skööönt :-p

    2012-05-05 | 22:46:24
    Bloggadress: http://collinus.blogg.se/

Kommentera inlägget här: