collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Barnvakt eller inte?

Kategori: Allmänt

Det är frågan. Vi har ju bokat barnets mormor för i morgon, då tanken var att mamman och pappan skulle få komma iväg någonstans och få några timmar tillsammans utan barn i släptåg. Men så gick ju barnet och blev förkyld, så nu går vi lite i valet och kvalet över hur vi ska bära oss åt. Blåsa av dejten och stanna hemma, eller riskera att smitta mormor med snorig näsa?
Nu har visserligen barnet varit förkyld några dagar, så han är nog ingen större smittorisk längre. Men man vet ju aldrig. Jaja, vi avvaktar till i morgon så får vi se.

Idag var vi iväg och köpte bromsskivor + belägg till Peggys båda framhjul i alla fall. Och så har jag pejlat lite med min bror om när, och ifall han har lust att åka Hit och hjälpa oss byta(för jag törs tamejfan inte köra bilen någonstans). Och det tycks eventuellt kunna ske redan på söndag om inget skiter sig(och nu kommer ju något givetvis skita sig bara för att jag sade sådär). Kan ju i alla fall säga att det står en platta bärs här och väntar på honom, i hopp om att det ska locka lite ;) ;) ;)


Seså, Jonas. Vi väntar på dig! ;)


Barnets matvanor fortsätter i sina egna skumma spår. Idag tänkte jag att han skulle få smaka på samma kyckling som vi andra skulle ha till middag. Jag stekte den i ugnen, så den blir ju mycket saftigare och mer lättuggad då. Men icke, den åkte ner på golvet. Dock gick det att mata honom med några bitar. Men äta själv skulle han Inte. Så det blev att dra fram den gamla uttjatade syltan i stället. Som han OCKSÅ började hiva på golvet, i alla fall till en början, men efter en stund började han stoppa dem i munnen i stället.
Förmodligen var han hungrig, men såpass hungrig att han bara var grinig och inte riktigt fattade själv att det var därför han var arg(för det var en grinig, relativt nyvaken kille som sovit drygt 1,5h som sattes i matstolen). I början ville han bara matas med syltan också, och sedan plötsligt fick man Inte mata, då skulle han äta själv. Som sagt, 9-månadersperioden är f-n ingen dans på rosor, unges humör och vilja är upp och ner som en djävla bergochdalbana dagarna igenom. Så jag hoppas innerligt att han är snäll mot mormor om det blir barnvaktning av i morgon.

Någon som VILLE smaka kyckling var Neo. Satan i gatan vad den katten kan vara enerverande vid matbordet ibland. Vi försöker undvika att katten springer vid bordet och äter det barnet slänger på golvet, just för att barnet inte ska börja slänga ner maten bara för att ge katten. Vattensprutan har gått varm hela middagen igenom, för kattfan är Envis må ni tro. Hur blöt han än blivit, så kommer han hela tiden tillbaka. När han vet att han gjort något förbjudet kan man hitta honom såhär:



Men katten har ingen skam i kroppen. När vi gått och satt oss i soffan efter middagen, var katten upp på köksbordet och norpade åt sig en stor kycklingbit trots att jag försökt täcka över den med ett katrullock. Plötsligt kommer katten farande med kycklingbiten i munnen och morrar för att katten Siri följer efter. Han jagades in i sovrummet där han smet in under sängen och satt och morrade, och skrämdes ut med vattensprutan på full fräs. Djävla katt.



Kommentarer


Kommentera inlägget här: