collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Så var det slut

Kategori: Allmänt

... på ytterligare en helg. Fast jag inte jobbar får jag alltid söndagsångest, och det pga att maken måste iväg och jobba igen. Det är han som håller mig flytande just nu och är min fasta punkt i stormen jag hamnat i, och han är ett enormt stöd och en komplett hjälte som kliver upp i stort sett varje ledig morgon när Minigris vaknar runt 6 för att låta mig få sova en stund på morgonen.
I morse till exempel tvekade han inte en sekund(åtminstone inte märkbart :-p) när Minigris som vanligt vaknade och gnällde vid 6 trots att han hållit låda i drygt 2 timmar på natten. Maken klev upp och tog grisungen med sig så storebror och jag fick sova vidare. Tyvärr sov jag inte särskilt bra, och Minigrisens volym hjälpte inte direkt till. Men så är det ibland.

Maken ringde dessutom sina föräldrar idag och frågade om de hade lust att komma över och "fika", så att jag kunde åka iväg själv och få månadshandlingen avklarad medan han fick hjälp med barnen. Det hade slutat med att maken somnade inne hos storsonen vid hans middagsvila så föräldrarna hade suttit själva med Minigris. Trevlig fikainbjudan liksom :-p
Själv gick jag runt på Ö&B och Willys och gäspade som en idiot. Jag har varit aptrött hela dagen. Men det var ändock skönt att få dra iväg själv och få lite ensamtid och total kontroll över vad som spelades på bilradion ;)

När jag lagt Minigris trodde jag att jag skulle somna som som en stock på spikmattan, men tji fick jag. Jag blev i stället Pigg och fick ett städryck. Thank God för det säger jag, för jag har varken haft tid eller ork till att göra något åt vårt nedgångna hem sista tiden. Och välbefinnandet får sig ytterligare en törn av en rörig omgivning.
Det var köket som plockades av en skvätt, och så sopades det lite golv, lades fram kläder till barnen inför morgondagen och skalades lite morot och potatis som lades i en kastrull med vatten så det bara är att starta spisen och koka barnmat i morgon. Plötsligt händer det!

Nu ska jag försöka få mig lite sömn inför eventuellt nattligt kaos igen.
Väl mött! .

Kommentarer


Kommentera inlägget här: