collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Jaaa!

Kategori: Allmänt

Slängde ut en sista-minuten-sökning på Köp/sälj-sidan på Facebook igår efter någon som kan lägga pin curls, och tro på f-n om jag inte fick napp!
En tjej från min gamla föräldragrupp(som jag bara gick på en gång typ) tillika fd granne från när vi bodde i Rimbo hörde av sig. Och vilken tjej alltså, inte nog med att hon erbjöd sig lägga curls, hon erbjöd sig att åka Hem till Oss och göra det. Till och med att fixa frilla dagen till ära. Och till en högst blygsam penning.
Jag väljer dock att åka hem till henne på fredagen och få curls och fixa frillan själv sedan, för jag måste ändå ner på byn och hämta upp min brudbukett då. Två flugor i en smäll. Jag ska ju dessutom inte ha någon avancerad frilla. Den kräver på sin höjd 4 hårspännen och hårspray :-p

Idag lyder mitt mantra: Tacka gudarna för Facebook! (för vi har även fixat lånade datorhögtalare så vi kan ha lite musik på i bakgrunden genom en Facebook-shoutout)

Oh happy day

Kategori: Allmänt

Så kom ännu en trist måndag som jag inte sett fram emot. De enda ljuspunkterna var att barnens farmor skulle komma vid lunchtid och hjälpa mig med barnen, samt att vi skulle få besök av goda vänner som ville "efterhandsgratta" Linus på eftermiddagen.
När så Minigrisen för en gångs skull sov i sin vagn, Linus lekte med sin farmor som nyss anlänt och jag står i köket och röjer av köksbänken, så kliver någon plötsligt in genom. Döm om min förvåning när jag upptäcker att det är min älskade sambo!

Sambon skulle till ortopeden före jobbet i morse för att få sin "dom" angående sitt skadade finger(avslitet ledband), och blev ordinerad sjukgymnastik. Han skall utföra ett rehabiliteringsprogram 5 ggr/dag, men får ingen operation då det tydligen är meningslöst. Det finns en risk att han kommer vara delvis stel i fingret resten av livet, men ju noggrannare han är med sin sjukgymnastik och ju försiktigare han är när han jobbar(inte överskrider smärtgränsen), desto större chans har han att återfå fingret i någorlunda "normalt" skick.
Därför valde han, med stöd av sina arbetskamrater, att ta ett par veckor pappaledigt från och med idag. Yay!

Åh så skönt. Framför allt denna vecka då det stundar bröllop, så man hinner med lite extra finslip. Och så får den fantastiska svärmorsan äntligen lite tid över till att fixa och dona i sitt eget hem för en gångs skull. Hon hinner ju aldrig med något hemma för att hon är hemma hos oss och hjälper till jämt :-p

Nej jag säger bara Oh Happy Day, minst en vecka till med min älskade krympling hemma hos oss! :)

Sex

Kategori: Allmänt

... dagar kvar till "domedagen"(aka bröllop).

Moahaha ni var bara tvugna att klicka och läsa när ni såg rubriken va? Suckers ;)

Jösses Amalia

Kategori: Allmänt

... vad jag höll på att dö svettdöden inatt. Jag vaknade av att Linus var på väg upp på "fel" sidaav mig i sängen, och det var då jag kände hur hiskeligt varmt det var. Det var sådär varmt att man började svettas bara av att tänka, i stort sett. Och givetvis skulle ungen gosa och ligga så nära mig som möjligt, helst med benen uppslängda över min rygg också, och de kändes ju som små brännjärn mot huden.
Linus tyckte nog också att det var rätt varmt, för det tog tid innan han kom till ro och somnade. Med sina fötter placerade på mitt huvud. Jojo.

När ungen äntligen somnat smet jag upp och hissade mörkläggningsgardinen och öppnade upp fönstret så att det skulle komma in lite mer sval nattluft, men det tog evigheters evigheter innan jag till slut somnade på spikmattan. Spikmattan är bra skit.

Idag lämnas Linus av hos sina farföräldrar så att mamman och pappan(och lillebrorsan) ska kunna åka och storhandla och komplettera det sista inför bröllopet. Om exakt en vecka går jag och gängar till mig ett nytt efternamn!

Då testar vi

Kategori: Allmänt

... att natta Minigrisen i nybäddad säng och göra vårt bästa för att hålla bort katten(Siri, som älskar att sova på alla ställen där barnen ska ligga/sitta) därifrån, för att se om det blir någon skillnad i den lilla täppta näsan.

Jo, Casper har på senare tid blivit täppt i näsan om nätterna. Därtill kan tilläggas att han gnuggar sig mycket om näsan och i ögonen om dagarna, och jag har börjat fundera lite smått på om det kan ha med katterna att göra.
Han har även varit "geggig" och rinnig i ena ögat sedan födseln, men det är ju egentligen inget ovanligt. Många barn har från födseln lite trånga outvecklade tårkanaler, vilket kan pågå i allt frpn några veckor, till några månader och i vissa fall år. Men i och med att han gnuggar sig mkt i ögonen och blir täppt om nätterna så börjar jag undra om hans fortfarande rinniga ögon kan vara ännu en produkt av eventuell allergi.

Vad jag har förstått efter diverse efterforskande, så är pälsdjursallergi ovanligt hos ammande barn under året, men inte omöjligt. Dessutom tycks det vara vanligt med även "trånga näsgångar", men eftersom hans "problem" uppkommit först på senare tid(bortsett från när han fick en förkylning av storebror) så misstänker jag att det är något annat.

Sedan finns det ju även pollenallergi. Det fick jag själv plötsligt som 11-åring efter att aldrig haft problem med det tidigare. Men numer märker jag knappt av det alls. Däremot är jag i grunden även pälsdjursallergiker, så ungarna har ju anlagen för sånt från mig. Dock har jag själv inga problem med katterna, jag tycks ha blivit immun mot dem. Men när Siri fick kattungar kände jag av kliande ögon, för kattungar är av någon anledning värre.

Det finns ju pricktest för att upptäcka allergier av ovan nämnda slag, men det görs i regel aldrig på barn under 1 år då de ofta är missvisande i så ung ålder. Vill man trots det få ett test utfört får man tydligen tjata sig blå för att få ett gjort efter vad jag uppfattat från andra föräldrar. Men jag känner inget behov av något test ännu då ungen hittills inte uppvisat några andningsproblem. Jag testar mig i stället fram genom att, som idag, börja med att bädda rent i hans säng och hålla katten borta därifrån. Hålla katterna borta från sovrummet helt och hållet är dock i princip omöjligt då de ställer sig och krafsar på dörren och jamar högljutt om man stänger om sig, och då får ingen av oss sova.

Har insett

Kategori: Allmänt

... att det börjar bli dags för en tripp till IKEA snart. Den i mitt amningsvirriga huvud skrivna inköpslistan börjar bli lång, och der börjar bli akut med vissa saker.

Jag fick på min födelsedag en slant av min moster att köpa vad jag vill för, och jag bestämde redan då att den slanten skulle läggas på en ny kudde till mig. Min kudde, min älskade älskade kudde som mina föräldrar köpte till mig en gång i världshistorien, som hängt med i jag vet inte hur många år och hela tiden varit grymt skön att sova på, sjunger nu på sista versen. Sömmen på ena långsidan har sakta men säkert börjat gå upp mer och mer, så varje gång jag byter sängkläder ligger det en liten hög med stoppning som ramlat ur på golvet.
Hur jag ska lyckas hitta mig en lika skön kudde igen vette gudarna(för jag vet inte vad kudden heter, texten på lapparna har nötts bort för länge sedan), men jag tror att den inköptes på IKEA, så jag får hålla tummarna för att jag får med mig en lika skön kudde hem.

Resterande inköpslista:

* nya kuddar till barnen
* täcke till Minigris
* nya taklampor till barnens rum(plafond eller spottar så man slipper slå huvudet i dem vilket vi i dagsläget gör i Linus rislampa)
* sänghimmel till Minigris(främst inför nästa sommar så åtminstone Han slipper bli myggbiten när han sover)
* nattlampa till Linus
* sänglampa till Linus
* byrå till Minigris
* vägghyllor till båda barnens rum
* ev smygkika på ny, större säng till mig och blivande maken då vår 160-säng bara blir trängre och trängre ju större Linus blir. Och honom kommer vi nog inte få ur vår säng på några år. Och har vi otur hamnar det även en lillebror däri till slut, och det är trångt bara att få plats att nattamma honom.

Ja ni ser ju, listan är redan lång och då har jag inte skrivit med sådant där "onödigt lullull" som man också vill ha.
Tack och lov för IKEA ändå. I mitt tycke snygga grejer till överkomliga priser.

Ja ni ser, det är en del grejer som behövs

Näst intill religiös

Kategori: Allmänt

Oh. My. God.

Minigrisen sov 8 timmar mellan kvällsläggning fram till första amningen. Vad i hela friden hände?
Vad gjorde vi rätt?? Jag behöver veta!!!

Collins superklister

Kategori: Allmänt

De flesta småbarnsföräldrar vet, att har man inget lim/klister hemma när det behövs, så finns det(i alla fall i de flesta småbarnsföräldrars hem) ett substitut/tillfällig ersättare - nämligen majskrokar!
Inget klibbar och fastnar så bra som en, av en bebis mun, uppblött majskrok. Det är föräldramässig allmänbildning. Men skulle majskrokarna mot förmodan vara slut, och de mot förmidan skulle vara slut även i affären, och, kors i taket, även riktigt klister/lim OCKSÅ skulle vara slutsålt, så har jag upptäckt en produkt till.
Marshmallowfluff.
Fy för den lede.

Jag fick för mig att jag skulle ha ett Marshmallowfluff-lager i en av Linus födelsedagstårtor. Enda anledningen till att jag fått för mig det var för att jag aldrig tidigare i mitt liv använt/smakat marschmallowfluff. Hade jag gjort det hade jag tagit långa omvägar förbi det i mataffären, för det är det klibbigaste, klistrigaste och sliskigaste sattyg jag någonsin kommit i kontakt med.
Det var praktiskt taget omöjligt att bre över tårtbottnen utan att halva tårtbottnen fastnade på slickepotten. Det blev ett Tunt lager av otyget, så tunt att det i stort sett inte märktes att det fanns något sådant i tårtan. Det fick bli extra mycket mosade jordgubbar och vaniljkräm(som blev misslyckad och förvandlades till vaniljsås som rann ur tårtorna) för att fylla ut och ersätta det icke existerande tjocka marschmallowflufflagret.

Detta var en varning. Ni som tror att marschmallowfluff verkar vara en god och smidig produkt - tänk om!

Kalas!

Kategori: Allmänt

Idag fyller vår stora lille 2 år!
I eftermiddag kommer tjocka släkten och firar, och jag undrar hur/var vi ska få plats med alla saker han lär få... :-p

Lagom less II

Kategori: Allmänt

Inlägget före var inte klart. Jag kom åt fel "knapp". Jag hatar verkligen att blogga från mobilen. Men men, skam den som ger sig.

Jag är alltså trött på bebisar i utvecklingsfaser(?) och små pojkar som vaknar och har tappat napp eller tassar in och lägger sig i vår säng tidigare och tidigare för varje kväll som går. Eller ja, med undantaget i helgen då han sov i sin säng till 04:20.

Minigris är ett enda stort kaos just nu. Dels sover han dåligt dagtid, alldeles för korta stunder, och han har svårt att komma till ro. Vilket inte är så konstigt när man har en sjövild storebror som far runt omkring honom och väsnas, stjäl hans napp ur munnen på honom eller ska "klappa"(tolkningsfråga när man ser hur han gör) lillebror när han äntligen sover.
Han somnar lättast i sin babysitter, men är han övertrött(vilket han blir typ jämt då det aldrig går att tajma in sovstunderna pga sjövild uppmärksamhetspockande storebror) så funkar inte den heller. Då är det bära bära bära som gäller, vilket storebror såklart stör sig på och "protesterar" mot genom att hitta på massa dumheter.
Ni som funderar på att skaffa syskon tätt - tänk om :-p

Kvällarna är värst, för då behöver vi ju hålla volymen nere när storebror ska sova, och det är ju inget som Minigris tar någon notis om, nej han startar då gnällkavalkad deluxe och gnäller och gnyr, skriker och gapar. Det ska bäras och det ska tamejfan bäras på "rätt" sätt annars blir det operett av den värre sorten i protest. Man får gå fram och tillbaka i nedtonat sovrum och bära och guppa tills han praktiskt tager sover. Lägger man ner honom en sekund för tidigt är det kört och man får börja om frpn början igen.

De flesta tipsen som ges ut på hatkärlekssidan Familjeliv.se är att bära i sjal eller bärsele.
"- Sjal är bäst, de somnar alltid", påstår mammorna.
Bullshit säger jag, inte våran unge. Han kommer inte alls till ro utan ska se sig runtomkring. Och nej, hänga något för hans synfält funkar inte, då lackar han. Och jag vet inte vad andra bebisar har för sig där i sjalen, men våran envisas med att sitta och "gnugga" ansiktet mot bröstkorgen på mig, och där är det ju ganska hårt och "benigt". Inte så skönt för hans näsa med andra ord, och har han napp i munnen trillar den då ur, så han "gnuggar" sig själv till irritation. Dessutom får jag ont i ryggen av den där djävla sjalen.

Nä, jag hoppas den här "fasen" går över snart, för jag är inte särskilt sugen på att gå runt och bära och guppa gnällig bebis på min kommande bröllopsdag. Eller vilken annan dag heller för den delen.
I morgon får vi försöka börja tona ned hela hemmet framåt kvällningen i hopp om bättre resultat. Försöka göra lite mörkt, sänka ljudet på TV:n och börja bära i tid. Undvika att ta ut honom i friska luften vilket nog bars förvärrar sakeb.

Natten till idag chockade han i alla fall med att sova nästan 7 timmar innan första amningen. Det tackar vi(jag) för.

Lagom less

Kategori: Allmänt

... på ungar med utvecklingsfaser och diverse annat sömnrelat otyg.

Utvecklingsfaser & skit

Kategori: Allmänt

Igår ville jag inte ens lägga ut minigrisen till högstbjudande på Köp/Sälj, igår lade jag ut honom på Facebook som Bortskänkes mot avhämtning. Behöver jag säga att han kaosade igår? :-p
 
Ja vilken djävla kväll det blev. Inte nog med att jag var på vippen att försöka adoptera bort storebror till grannarna under eftermiddagen då han, förmodligen i protest och uppmärksamhetssökande, gjorde ALLT han Vet att han inte får göra.
Lillebror prackade även han på uppmärlsamhet och ville helst bli runtburen konstant. Medan den ömma(yeah right, mamman var rejält pissed off) modern låg i sängen och försökte amma krånglig minigris som bara låg och vred sig, spände sig och ylade, passade storebrorsan på att kasta Duplo-bitar på mammas huvud. Sedan skulle han klättra På mamman och lillebror, och även försöka använda lillebror som fåtölj. Jodå, han skulle minsann Sitta på Casper.
När mamman sedan skulle försöka laga mat och samtidigt hålla lillebror på hyfsat humör i sin babysitter, skulle storebror rycka ur nappen ur lillebrors mun, "tånga" lillebror på huvudet med en sådan där "gripklo" man kan vända kött/ta sallad etc med, och tömma köksskåpet med matlådor i.
 
När pappan kom hem var mamman desperat, så efter uppäten middag fick pappan minsann veta att mamman minsann tänkte tigga åt sig en cigarett och gå ut och sätta sig på trappen i 5 minuter. Jodå, när det varit rikskaos brukar det ibland kunna sluta med att mamman sitter med en cigarett i ena handen och en wirre i den andra(om det finns) för att lugna nerverna lite. Och vet ni att det gör susen. Några minuters sinnesro i kombination med en liten(ja, liten) wirre och ibland en cigg är den här lilla mammans prozac. Man Får vara ohälsosam när nöden kräver :-p
 
Efter en enligt mamman och pappan för kort tupplur av minigrisen, startade så kaoset. Medan pappan nattade storebror fick mamman vanka av och an i huset tills minigrisen tröttnade även på att bli runtburen. Men ligga ner gick Icke. Eller jo, han spenderade en dryg halvtimme på det älskade skötbordet, nöjd som få, men sedan skulle det upp och bäras runt igen. Till slut tröttnade både mammans arm, mammans rygg och mammans psyke, så ungen placerades i sin vagn och kördes ut på promenad i förhoppning att han skulle låta sig sövas. Haha, ungen ylade över hela kvarteret och det slutade med att mamman gick med ungen på ena armen och vagnen i andra handen.
När vi var tillbaka hemma hade storebror somnat och pappan satt på altanen. Lillebror som återigen placerats i vagnen när mammas arm inte orkade bära mer, låg givetvis och gapade för full hals. Några drag över en planka på gräsmattan gjorde visst susen i alla fall, och jag lyckades till och med förflytta sovande unge från vagnen till sin säng. Men där slutade flaxen. Efter 2 minuter vaknade spektaklet och började yla igen, så jag försökte pracka på honom tutte i hopp om att lugna honom. Just då kommer storebror och ska upp i vår säng och sova. Heja heja.
Storebror lyckas trots knorr, stånk och enstaka gnäll från snuttande lillebror somna, men lillebror ville inte alls. Inte ens tutte ville han ha, däremot dög det att ligga i amningsställning intill mamma och snutta på den förbannade Nappen. Suck.
 
Till slut fick jag över sovade bebis i sin säng, men när pappan anslöt i sängen hos oss andra och skulle sova så började kaoset om igen. Till slut fick jag gå upp och gå med honom Igen för att inte störa sovande storebror. Jag vet inte vad klockan kan ha varit när satungen(kärt barn har många namn) äntligen låg i sin säng och sov, men han vaknade i alla fall vid 03:30 och skulle käka varvat med lite kink och gnäll. Idag är jag Enormt tacksam att bebis skulle till bvc så att storebror kunde lämnas till farmor och farfar över dagen. Han har fått sitt 3-månadersvaccin och jag hoppas att han, som hans storebror före honom, ska vara lite extra sömnig pga det. Blir kvällen som igår(och några kvällar före det) kommer jag bli lite smått(!) bitter. Man bara måste älska alla så kallade "faser".

Passa på och njut

Kategori: Allmänt

... lilla mamman, för det här händer nog inte på länge igen.
Vadå, undrar förstås ni? Inte det inte? Nähä, men det tänker jag tala om i alla fall.
 
Igår blev saker och ting lite "fel" gällande storebrors sömn. Vi skulle nämligen iväg och fira kusin M som fyllde 11, och för att vi inte skulle komma iväg dit så himla sent valde vi att äta lunch hemma och sedan sätta oss i bilen så storebror fick sova middag på vägen. Vi Vet att det inte brukar hinna bli så mkt sova av när vi gör så, men ibland får det bli som det blir. Man kan inte planera upp allt strikt kring ungarna jämt och låta det styra. Ibland får man tänja på rutinerna lite.
Storebror sov mycket riktigt inte mer än 40 minuter i bilen, men det brukar inte vara några problem så länge han har massa skoj att göra när han vaknar, och hemma hos kusinerna har han inte tid att vara trött och gnällig för kusinerna är så roliga och det finns så mycket kul att leka med.
 
I bilen hem märkte man hur trött han egentligen var, för då kom gnället, och när vi närmade oss hemmaplan slocknade han som en klubbad säl. Han sov fortfarande som en sten när vi rullade upp på infarten hemma, så vi lät honom sitta kvar och sova i bilen(ja mammamaffian, dörrar och baklucka var öppna) medan vi fixade middag. Det var en mycket trött och kinkig kille som sedan bars in från bilen, och han ville såklart inte alls äta mat. Han ville bara sitta i knät. Men Jag ville ha mat, så jag frågade om han ville ha pyjamas och välling på en gång(klockan var då ca 18:15) och sova? Jo det ville han. Så jag frågade om han kunde tänka sig att titta på lite Alfons på datorn medan jag åt min mat, så skulle han få pyjamasen och välling sedan. Jodå, det gick bra.
 
Kl 19 gick vi och lade oss i sängen. 21:45 ungefär somnade ungen. Suck. Men han låg i sin egen säng och sov ända till 04:20 innan han kom in till oss, och det händer Inte ofta.
Lillebror bjöd också på en bra natt, då han åt först ca 03:30, och nästa gång vid 07:45 när vi andra vaknade. De gånger han stånkade och stönade räckte det för en gångs skull med att stoppa i nappen och klappa lite på kinden så somnade han om i stället för att gnälla som han brukar.
Så ja, detta har klassats som en kanonnatt enligt lilla mamman. Det dröjer nog innan det kommer en sådan natt igen :-p

Känslan

Kategori: Allmänt

... när man kommer åt fel "touchknapp" på mobilen en gång för mycket under skrivandet av ett nästan färdigt blogginlägg så att allt man skrivit går förlorat. Den känslan.

(ger upp i rent raseri och sover i stället)

Testing & sånt

Kategori: Allmänt

Jag har precis provat min brudklänning tillsammans med skorna jag köpte. Det blev precis som jag hoppats - klänningen släpar inte i marken och den blev heller inte för "kort", utan helt perfekt. Att jag sedan inte kan gå i skor med klackar är en helt annan sak :-p
Något mindre bra jag upptäckte var att klänningen inte kommer sitta så snyggt över bysten om inte sambon lyckas snöra åt jäkligt bra. Jag tror inte ens att det kommer bli bra trots ordentlig snörning. Jaja, jag är inte den som kräver total perfektion. Hellre lite skavanker ;)

Efter att ha klippt och färgat håret(och det gör jag själv för jag är snål :-p) så provade jag att locka några hårtestar m tången jag lånat av mamma, och jag kan bara konstatera:
1. Jag kan inte hantera en locktång
2. Även om jag försöker hantera en locktång på vår bröllopsdag så kommer jag inte hinna hålla på med sådant, det kommer ta för lång tid. Och jag kommer nli fly förbannad när det inte blir som jag vill :-p

Jag skulle behöva lära mig göra pincurls eller något så jag kan lägga sådana dagen före och sova med eländet så det bara är att släppa ur och frisera dagen efter. Någon som kan sådant? Och kanske till och med kan rulla upp dem åt mig? Helt gratis givetvis :-p
I värsta fall gör jag min egen specialare, vilket endast kräver fuktigt hår och en hårsnodd. Det blir inte särskilt vackert men ger åtminstone volym i brist på lockar ;-p

Började just räkna

Kategori: Allmänt

... efter. Om 23 dagar är det bröllop! Hjälp! Vad har vi glömt fixa? Vad har vi glömt köpa?
Jag ska i alla fall flirta lite med min bror i helgen och höra om han kan dra iväg efter ceremonin och förbereda ett par grejer i församlingshemmet. Syskon är ju till för att utnyttjas va? ;)

I skrivande stund ligger jag i sängen och ammar pruttig bebis. För ligga och amma i ett lugnt rum är det enda som fungerar just nu. Sitter jag upp i exempelvis vardagsrummet där det är ljust och TV:n är på så är det ett par minuters snuttande, bakåtböj och skrik som gäller.
Storebror är hos farmor och farfar och blir bortskämd och det är min tanke att jag ska hinna klippa håret innan han och hans pappa kommer hem ikväll.
Men jag har ett litet dilemma... jag har tänkt färga håret för att täcka den gråstrimmiga utväxten till bröllopet, men frågan är om jag ska passa på att göra det idag, eller om jag ska vänta ett tag så det inte hinner bli mer utväxt :-p
Fast 23 dagar.. såå sabla fort växer inte mitt hår. Om Minigris tillåter mig att få tid så blir det nog färgning också. Men först blir det ett varv med saxen!

En vädjan

Kategori: Allmänt

Seriöst, snälla... "skämtet" om att det bara saknas en Jesper och en Jonathan nu börjar bli lite uttjatat. Faktiskt.
(varför valde vi inte Isak i stället? )

It takes a fool to remain sane

Kategori: Allmänt

Vissa dagar undrar man om man är galen som inte tappar förståndet när ungarna kaosar på ett eller annat sätt.
När storebror exempelvis går och rycker både napp och tigersnutte från sovande lilkebror så att han vaknar.
Eller när lillebror började kaosa vid amning på samma sätt som hans storebror gjort före honom, genom att snutta ett par minuter och sedan spänna sig bakåt och skrika. Det är en mindre rolig egenhet. Linus höll på så en period i ungefär samma ålder, och det är minst sagt drygt, framför allt när man som jag egentligen inte tycker att det är jättekul att sitta och amma bland folk, oavsett vilka det är. Inte för att jag tycker att det är pinsamt eller så, men jag gillar bara inte att ha folk som sitter och glor när jag ammar, framför allt inte när ungarna betett sig på det här viset. Då går jag gärna undan till en enskild vrå där jag får vara ifred.

När storebror ska böeja kasta gafflar och skedar runt sig vid matbordet kan man också bli smått galen. Eller när han ska gå bärsärkagång i soffan och slita ner allt som ligger på den på golvet.
Eller när han vägrar ligga still och låta sig komma till ro vid kvällsläggningarna, och i stället ska klättra och klänga, prata och sjunga och försöka trycka in fingrarna i ögonen och näsan på en. Eller försöka lura bort en från sängen genom att säga att han är snorig eller vill ha vatten eller vill ha strumpor, bara för att själv kunna smita ur sängen när man går för att hämta något åt honom(och nej, vi går inte på de trixen längre).

Värst av allt är dock lillebrors kvällskaos, vilket innebär skrik och gap om man inte går runt och bär på honom i diverse olika ställningar. Det är ju lagom kul när storebror ska försöka nattas samtidigt. Särskilt de kvällar storebror tar extra lång tid att söva så att den stackars sambon håller på att gå upp i limningen ute i vardagsrummet/hallen/köket/varhannubefinnersig med den kaosiga bebisen.
Jag vet hur det är, senast idag hade ungen ett kaosryck under eftermiddagen då jag fick gå runt och bära i en timme samtidigt som jag hade en uttråkad storebror rännande runt fötterna. Hade inte ungen krävt miba tuttar var 3:e timme hade jag lämnat sambon ensam med båda ungarna under en dag så att han fick prova på det själv. Moahahaha :-p

Nä, det här med ungar är verkligen inte min grej, men vad gör man inte för den man älskar? Jo man riskerar ett liv i tvångströja på sluten anstalt ;)

Jaha ja

Kategori: Allmänt

... anledningen att sambon kunde böja fingret på ett sätt som inte ska vara möjligt, är att ett ledband hade gått av = 3 veckors undvikande av tungt arbete medan fibgret m hjälp av tejp får fixeras, och sedan(någon gång) operation. Får inte fingret vila, och "fixeringen" misslyckas, finns risk för steloperation. Jippie.

Han kom hem mitt i natten efter en djävla massa timmar på akuten(satt folk i väntrummet och gnällde över att de väntat 1,5 - 2 timmar. Då hade sambon redan suttit där i 7 timmar...), och hade bestämt sig för att stanna hemma ett par dagar från jobbet så i alla fall svullnaden ska hinna gå ner. Men tydligen är det kaosigt på jobbet, så det blev bara en dag hemma. I morgon åker han och jobbar igen, men med icke kroppsligt ansträngande sysslor såsom att stå i kundmottagningen och svara i telefon och sådant för att kunna avlasta kollegorna med sådana saker i alla fall då det förutom sambon bara är 2 ordinarie som jobbar varav den ena jobbar deltid.

Jag tycker såklart inte om att sambon gör illa sig, och det är inte bra för ekonomin att han är hemma, men jag tänker inte sticka under stol med att jag tycker det är sjuukt skönt när han är hemma och kan hjälpa mig med barnen. Nu blir vi "ensamma" i morgon igen, ungarna och jag, och jag blir helt slut i knoppen bara av att tänka på det :-p
Jag har i alla fall "leasat" bort den stora till sin farmor på torsdag, och jag funderar på att kolla om ungarnas mormor och morfar är hemma på fredag och åka dit på en heldag då vi inte ses lika ofta.
I regel brukar ju ungar träffa morföräldrarna oftare än farföräldrarna, men hos oss är det tvärtom. Främst pga att farföräldrarna bor närmare och Linus hatar att åka bil. Men också för att barnens farmor(och farfar) är så galen i ungarna att hon tar alla chanser hon får att umgås med dem. Och det underlättar ju ganska mkt att hon gått i pension och har tid för dem nästan jämt. Och hon är och har varit en enorm hjälp sedan lillebror kom. Närhelst det är high chaparal här hemma och jag inte orkar med så är det bara att slå en pling så kommer hon och avlastar, och jag hinner få lite gjort. Typ laga mat :-p
Men åå vad jag längtar efter att dagis ska öppna igen, för trots att jag har världshistoriens gulligaste svärmor, så vill man ju inte umgås med dem föör ofta ;)
(och svärmor, som jag Vet läser det här, hoppas du uppfattar det på rätt sätt. Jag älskar dig och du är världsbäst, och jag är alltid lika glad att/när du kommer hit :)

Nu ska jag försöka förflytta matkomig och trött bebis från min säng till sin.
Godnatt på er!

Olyckskorpen

Kategori: Allmänt

... borde bli min sambos nya smeknamn.
För ett antal veckor sedan fick han ett 800-kilosdäck över benet vilket resulterade i trasig menisk i knät som förmodligen får opereras. En kort tid därefter åkte han på någon form av nackspärr. Han startade sin första semestervecka med att få ta hand om sjuk son, sjuk sambo + en bebis, och på morgonen på sin första arbetsdag, när han skulle sträcka sig efter sin matlåda i kylen, fick han (dock milt nog för att kunba jobba) ryggskott.
Hallå liksom.

Trodde ni det slutade där? Haha, neherrå, inte när det handlar om min karl.
När jag svängde ner "på byn"(Rimbo) för att handla i eftermiddags, passade jag på att titta förbi på sambons jobb för att få mig en puss, och orden jag möts av då är: "-Är det meningen att man ska kunna böja fingret såhär?"
Tro på f-n om han inte gått och skadat sig igen, på ett sådant där brontosaurusdäck som tydligen var på "rymmen" och som sambon då försökte få stopp på.
Han misstänkte fraktur och sitter nu inne på akuten och väntar på svar från röntgen. Har han flax hinner han hem till midnatt då det susat in både helikopter och ambulansbilar som såklart har högre prio än hans finger.
Med all denna otur han haft kan man tycka att han bara MÅSTE få storvinst om han köper en trisslott?
Fast jag tror mer på att han har "tur" och får en tidigarelagd operationstid för sitt knä pga återbud, och därför får skrida längs med altargången på kryckor eller i rullstol på vår bröllopsdag... :-p

Mjölkstockningsvarning

Kategori: Allmänt

... lever jag med just nu. Har fått några "varningar" tidigare med både Linus och Casper, men lyckats avstyra dem varje gång.
Hur? Massera massera massera!
Vanligaste tipsen man brukar få är att amma amma amma och hålla bröstet varmt, men då jag för tillfället har en bebis som krånglar vid amning(äter ett par minuter innan han spänner sig bak som en ostbåge och skriker) så ger inte själva amningen så mycket effekt. Hag masserar i stället det ömma området och det har(peppar peppar, ta i trä) hittills funkat varje gång.

Men vad tusan

Kategori: Allmänt

... tydligen är snokar också fridlysta. Och kopparormar. Ja Ormar, de har inte haft ben på år och dar så jag vägrar kalla dem ödlor :-p
Och grodor och paddor. Men dem har jag inget problem med så de ska gå säkert under förutsättning att de inte lyckas studsa ut på vägen precis när jag kommer och åker o bilen. Då får de skylla sig själva :-p

Jag är visst brottsling

Kategori: Allmänt

... för tydligen är huggormar fridlysta. Det hade jag ingen aning om.
Jag är visserligen inte helt säker på att det var just en huggis jag körde över då det är svårt att hinna se när man kommer och åker i bil, men den såg lite för stor ut för att vara en snok. Och även om jag trott att det varit en snok, så hade även den gått samma öde till mötes. En död orm är en bra orm, om man frågar mig. Oavsett sort.

Det är inte mycket

Kategori: Allmänt

... som slår känslan av att helt avsiktligt mosa en huggorm under bildäcken. Hade det inte kommit en bil bakom hade jag backat tillbaka över den, och kört över den en 3:e gång.
Sadist? Javisst! Eller så tycker jag bara väldigt illa om ormar ;)

Sitt inte och vänta

Kategori: Allmänt

... som små barn som väntar på julafton på del 2 av "Det som ingen berättade" nu bara. Jag vet inte när den kommer, annat än att den kommer när jag har lite mera ork och tid.
Min fina sambos semester tog slut i fredags, vilket i mitt fall innebär att jag nu har ensamt ansvar för båda ungarna om dagarna när han är på jobbet. Och det är minst sagt krävande. Linus gillar inte alls att Casper kräver så mycket av min uppmärksamhet och har under vissa stunder visat en lite mer aggressiv sida gentemot sin lillebror. Inte så att jag känner oro eller så, men man får vara lite mer uppmärksam och beredd på vissa tjuvnyp.
Att söva Linus för middagsvila är det som är svårast, då det finns en unge till som kan spoliera sövandet med eventuellt skrik. Måndag och tisdag har jag lyckats med nöd och näppe. Tisdag eftermiddag lämnades Linus hos sina farföräldrar för övernattning då han skulle få följa med dem och åka Eckeröfärjan idag. "-Toor båt" :-p
I morgon vankas ännu en middagsvila och jag bönar och ber till diverse högre väsen att lillebror lyckats somna lagom till det är dags att storebror ska sova.

Del 2 får som sagt komma en annan dag, när jag orkar lägga ner lite mer tanke och energi på det. Men Nu ska jag sova.