collinus

Livet i byhålan med barn och katter

När inget blir som man tänkt

Kategori: Allmänt

BLW för Casper. Blev det inte. Men tanken var god i alla fall. Men sedan herr Minigris, som hela tiden varit allmänt trasslig att amma(går i stort sett bara att amma liggande i ett tyst småmörkt rum), på senare tid knappt går att amma Alls dagtid utan mest bara gnäller och spänner sig och inte alls har tid att äta, så har vi fått börja gå på puréerna i alla fall. Bara för att få i ungen mat om dagarna.
Han låter sig ju i stort sett endast tröstas och sövas om vid bröstet om nätterna. Varje. Djävla.Timme.
Jag tror att det delvis beror på att han "äter igen" sig på natten. Det vill jag få bukt med, så därför beslutade vi att gå över på gröt och puréer i alla fall. Och han gillar det.
Och ungen som typ aldrig bajsade på egen hand har plötsligt börjat skita för egen maskin varje dag, om än med viss ansträngning då maten förvandlat senapen till korvar.

Nu står vi dock inför ett litet "problem". Maken och jag är utbjudna på galej av hans jobb en dag framöver, vilket innebär att vi kommer behöva barnvakt till båda barnen. Linus är ju inget problem, han får sova hos sin farmor och farfar vilket brukar gå jättebra. Men Minigris blir det värre med. Han kommer att passas av sin mormor, vilket inte är något problem i sig. Problemet är att ungen, precis som hans storebror gjorde som bebis, inte tar flaska. Han tuggar bara på den och börjar prata med den i munnen.
Vi ska vara borta från ca 17:30(han snuttar och läggs normalt sett vid 18:00-18:30) till typ...22? Ungen vaknar och gnäller X antal gånger fram till dess, och till slut brukar han kräva tutte till omsomning, så det kan bli några intensiva och psykiskt krävande timmar för stackars mormor. Men hon får väl göra det som funkar. Funkar det bara att söva om honom i vagnen över en tröskel så får hon väl göra det. Det gäller ju bara en kväll. Men jag vet ju själv hur hjärtskärande(och psykiskt påfrestande) det är när han är otröstlig och skriker. Å andra sidan kanske en kväll med mormor är just vad han behöver för att lära sig komma till rp utan mig. Skulle inte förvåna mig om han somnar och sover som ett ljus ända tilks vi kommer hem. Bara för att.

Jaja, den som lever får se, och den dagen den sorgen osv.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: