collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Psykbrytsläggning

Kategori:

Det var vad jag fick erfara med barnet idag.
När barnet som vanligt krupit upp i sin säng själv, efter att jag sagt att det är dags att sova, och efter att barnet i sedvanlig ordning sagt "-neej!" när hans pappa ska pussa honom godnatt, så fortsatte plötsligt ordet Nej i en lång harang. Han upprepade sitt Nejnejnejnej under större och större dramatik, och ungen kastade sig fram och tillbaka i sängen och bara gnällde.
Jag försökte på alla sätt och vis lirka ur honom vad det var som var Nej, vad felet var, eller vad det var han inte ville, men utan resultat. Ungen började bara gråta och dramatisera ännu mer.
 
Vid något tillfälle fick han ur sig ordet Välling, men när jag gav honom flaskan slängde han bara iväg den. Även nappen kastades iväg över halva rummet, ropades efter, men försatte bara barnet i ännu mer förtvivlan när han fick tillbaks den.
"-Nejnejnejnejnej!"
Jag har verkligen ingen aning om vad det tog åt ungen. Var han övettrött? Hungrig(för han har "krånglat" med maten senaste dagarna, säger "blä" om allt jag erbjuder och äter knappt något)?
Var det något trivialt som han sedan själv glömde bort, men byggde vidare på den där känslan han hade kvar i kroppen? Det får jag aldrig veta. Tack och lov lugnade ungen ner sig när jag lade honom i famnen som en liten bebis och började prata om de stora däcken på pappas jobb och kusinen E och hennes kanin. Jag fick till slut tillåtelse att lägga ner honom i sängen och köra den vanliga rutinen med stora däck, kusinerna och otaliga sånger. Sedan somnade han.
 
Natten till idag vaknade han runt 04 och hade också ett mindre psykbryt då han i knappt vaket tillstånd fått för sig att han ville ha välling. Men jag sade nej, vilket såklart resulterade i ramaskri. Men jag tror jag hade gjort mig själv en enorm otjänst om jag hade blidkat mig för hans önskemål, för det skulle nog lätt kunna leda till att jag blivit tvungen att kliva upp och blanda välling varenda djävla natt efteråt. Han lugnade ner sig till slut, som tur var. Har ungarna någon form av trotsålder runt 19 månader? Måste Googlas.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: