collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Den där infon då

Kategori: Allmänt

Ja, det är ju alltså giftermål på gång. Vem kunde ha trott?
Jag fick frågan på nyårsafton. En kväll som vilken annan kväll som helst just det här(förra) året då vi inte hade planerat upp någonting. Vi satt bara hemma sambon, barnet och jag och åt helt vanlig helgmiddag. Sambon och jag åt stekt fläskfilé och klyftpotatis. Barnet åt falukorv och makaroner. Sedan låg vi i soffan i våra mjukiskläder och glodde på TV. För oss var det inte nyårsafton, det var en vanlig myskväll som familj.
Vi hade "lyxat till" det med att köpa en färdig kladdkaka på ICA och vispat grädde, så att vi skulle få något gott efter maten. Barnet tyckte det var väldigt mumsigt, men oj vad vi ångrade oss efteråt då ungen fick sockerkicken från helvetet och tog ca 1h & 45min att söva sedan...
Plötsligt var klockan tolv och det började smälla utanför(okej, det hade smällt i flera timmar innan, men nu smällde det på "riktigt"). Vi gick och ställde oss vid det lilla vardagsrumsfönstret i ena kortsidan av vardagsrummet, sambon och jag, och tittade ut på raketerna. Och så nyårspuss, såklart. Och det var då han frågade.
Inget extraordinärt, inget stort upplanerat ståhej, utan ett fint ögonblick på tu man hand hemma i vardagsrummet. Och svaret vet ni ju ;-)
 
Det blir alltså bröllop redan i sommar. Lika bra att få det överstökat, liksom. Så man inte blir ett av de där paren som bestämt sig för att gänga sig, men som låter år efter år passera utan att det händer något. Och hur tråkigt det än låter, så handlar det inte Enbart om snuttigullifiering och rosa små moln, utan det finns ju lite rent praktiska juridiska aspekter bakom också. Nu blir allt vi äger Vårt på ett helt annat sätt. Om det händer något med någon av oss så står inte den andra utan juridisk och ekonomisk trygghet.
Men framför allt handlar det givetvis om kärlek. Stor sådan. För även om vi utåt sett i mångas ögon sett ut som det perfekta gulliga paret, så har vårt förhållande inte varit utan stormvindar. Vi har haft en och annan tornado, och senast förra sommaren höll en tornado på att ödelägga oss som par helt och hållet. Men vi tog oss igenom det, just för att kärleken var så mycket större och starkare än tornadon. Och här står vi nu.
 
Ni fick ju se en glimt av inbjudningskorten igår, de satt vi och gjorde själva en kväll, som slutade med att vi satt fram till kl. 02 på natten innan vi var klara. Vi klippte, klistrade, eldade(!) och knöt. Vi hade inte en tanke på att ta kort på det färdiga resultatet, men vi ska se om vi kan låna ett av de inbjudningskort vi skickat ut så jag kan visa här senare. Inbjudningarna är redan utskickade då vi vill vara ute i god tid med tanke på att vi gifter oss i semstertider och folk kanske planerar att åka bort. Vi ville hinna före ;-)
 
Det blir ett litet bröllop. Vi har bara bjudit in närmsta familjen och vännerna för att hålla det inom rimliga proportioner. Mottagningen efter vigseln kommer ske hemma i vår trädgård(om vädret tillåter, annars får vi trängas inomhus).
"Risken" med ett sådant här litet bröllop är att det kan sitta vänner och bekanta därute som undrar "varför är inte jag bjuden? Jag vill ju gå på bröllop!". Men vi har valt att göra såhär. Dels kommer vi vid tillfället vara föräldrar till inte bara ett, utan Två barn. Vi kommer varken ha ork eller ekonomi till att ställa till med något stort ståhej. Och vi vill inte ha något stort ståhej heller. Hade vi varit ett par år yngre och inte haft barn hade det kanske sett annorlunda ut, det vet jag inte, men nu blir det ett bröllop efter våra egna mått och önskemål.
Det var svårt redan från början att göra en lista över vilka som skall bjudas, men vi var ändå väldigt överens. Även om vi hade kunnat tänka oss att bjuda några till, så är det just i det läget som det kan urarta totalt. Och så vidare.
Vi har redan råkat ut för en sådan grej som fick innebära 3 inbjudningskort till, för att någon hade åsikter. Men nu blir det inga fler. Det är Vårt bröllop och Vårt val.
 
Bröllopet sker i början på augusti, i en jättefin kyrka några kilometer härifrån som ligger uppe på en kulle med fin utsikt över åkrar, ängar och skog. Den har även utsikt över en gammal ruin från ett slott som brann ner en gång i tiden. Just nu ser vi oss om efter någon som kan låna/hyra ut(för hyfsat pris) en ball bil som vi kan åka hem från kyrkan i. En cab av något slag, gammal eller ny, men helst något äldre. Känner Du någon? Tipsa gärna.
 
Klänning har jag redan på gång, vilket är lite av en lottodragning då jag inte kan prova något i mitt tillstånd. Men jag vill få så många delar av bröllopet som möjligt fixade så tidigt som möjligt. Man kommer ha nog att  stå i med ytterligare en unge i huset, så vi försöker beta av så många punkter som möjligt på bröllopslistan för att vara förberedda långt i förväg, så vi bara behöver finslipa sista bitarna när vi börjar närma oss upploppet.
 
Vad vi ska bjuda på efteråt har vi inte bestämt än, men vi kommer i alla fall använda oss av catering. Tårtorna hoppas vi att vår vän Linda gör åt oss, som är typ huuur duktig som helst. Gå in på hennes blogg och kolla kategorin "Tårtor" ska ni få se.
Dock får även hon sitt 2:a barn så sent som början på juli, så vi får se om hon orkar stå och göra tårtor. JAG hade garanterat inte orkat göra det, så vi har ett par krokar till utslängda på tårtfronten just in case. I värsta fall kan vi alltid beställa från Flygfyren :-p
 
Något vi skrivit med på inbjudningskorten vi skickat ut är att vi inte önskar oss några materiella ting. Vi har det vi behöver, och risken är så stor att folk kommer med brödrostar, bakmaskiner och annat skräp som vi ändå inte vill ha. Någon önskelista har vi heller inte skrivit, då det liksom känns lite "girigt". Dessutom vet vi ändå inte vad vi i så fall skulle vilja ha.
Och vi gifter oss ju inte för att få presenter, vi är glada bara om de vi bjudit kommer, vi förväntar oss inte att få saker. MEN för de som dock Vill ge bort någonting, har vi gett ut ett kontonummer som man(bara om man Vill) kan sätta in en slant på som i så fall kommer användas till just bröllopet.
 
Ja, där fick ni liite info i alla fall. Efter bröllopet kommer det ju givetvis komma upp massa bilder här så ni får se hur det(och Vi) såg ut. Men de bilderna får ni vänta till augusti på att få se :-p
 

Kommentarer

  • josephine säger:

    Självklart hade man önskat att man fick komma på bröllopet, ni är ett av mina favoritpar och för mig är ni mina vänner :) Men jag förstår till fullo varför ni valt att hålla det litet och med de allra närmsta. Jag hoppas resterande också förstår :)Dom som inte gör det behöver ni inte lägga någon energi på! kramar

    2013-02-12 | 15:04:15
    Bloggadress: http://j-phine.bloggplatsen.se
  • Ellinor säger:

    Grattis till er! Jag ska på bröllop i augusti i Fasterna kyrka :) verkar vara en populär kyrka :)

    2013-02-12 | 15:37:50
    Bloggadress: http://ellinorfrom.blogg.se
  • Jennie säger:

    Kommer att bli kanon! Lycka till med all planering och all förberedelse nu, skönt att vara ute i god tid.

    2013-02-12 | 15:56:12
    Bloggadress: http://jempie.se

Kommentera inlägget här: