collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Home alone

Kategori: Allmänt

Är jag en hemsk mamma/flickvän om jag säger att jag uppriktigt njuter i detta nu av att vara hemma helt allena utan man och barn? Nej, det är jag inte. Alla behöver vi lite ensamtid ibland, oavsett vi har barn eller inte, flick/pojkvän, fru/make eller inneboende.
Det hade varit snäppet ännu mer njutningsbart om jag faktiskt varit frisk, vilket jag tyvärr inte är. Det är ju därför jag är hemma. Febern har i stort sett försvunnit(höjs ngn minigrad till och från ibland, men knappt det heller längre), men så fort jag gör någonting, typ går ut och kastar soporna, plockar upp leksaker från golvet & dyl, så blir jag helt matt i kroppen, så jag har uppenbarligen behov av lite återhämtning såhär efter all feberfrossa. Lyckligtvis är jag ledig i morgon, då jag planerat att gå på Rimbo marknad, vilket är årets händelse härute i obygden. Man skulle väl i stort sett kunna kalla det för Rimbos Nationaldag.
 
Planen är att jag ska åka in till marknaden efter att barnet sovit och ätit lunch, och då kommer jag förmodligen gå ett varv med min svärmor som jag enligt rykten från min sambo hört skulle vara intresserad av att gå med mig och Linus ;) 
När sambon slutat sitt jobb på eftermiddagen skall barnet och jag sluta upp med honom samt ett par kompisar som vi inte träffar mer än någon gång om året, så det ska bli himla kul! Nu gäller det bara att hålla tummarna för att vädret samarbetar, för i skrivande stund ösregnar det utanför...
 
Men för att återgå till det där med att njuta av ensamtid - jag klev nyss ur badkaret där jag Äntligen fick skrubba av den där äckliga ingrodda feberfrossesvetten, och man känner sig verkligen som en ny människa efteråt...
Sedan har jag lyxat med en iskaffe och sjungit "Run to the hills" så fönsterrutorna näst intill skallrat. Sådant kan man inte göra hur som helst när hela familjen är hemma. Katten tittade väl lite snett på mig från sin plats i soffan, men det skiter jag fullständigt i. Så befriande att "få vara sig själv för en stund", helt själv, liksom.
Och jag vet att min sambo vet att det bästa jag vet är att vara hemma tillsammans med honom och Linus. Om någon av er nu trodde något annat. Men några timmar för sig själv ibland behöver vi allihop. Frågan är bara när min stackars sambo ska få några egna timmar för sig själv?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: