collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Uppfräschning

Kategori: Allmänt

För de som undrat - färgen räckte. Finns till och med lite färg över. Och det blev bra, såpass bra att man numer faktiskt vill sitta kvar i köket en stund när man ätit. Det ville man inte innan, då alla väggar var enbart grundmålade i vitt. Dåligt grundmålade, dessutom. Ett lite hafsigt jobb som jag kan tänka mig gjordes av de tidigare ägarna för att huset skulle bli lättare att sälja. Varför jag tror det? Jo för att ALLA rum grundmålades innan husvisningen. Endast Ett rum hade annan färg än vitt, och det var barnets blivande rum. Därinne är det typ beiget, en färg som valdes att måla med då färgen under tydligen var svart...varför målar man ett rum svart?

Här kommer lite före - och efterbilder:








Det är lite svårt att se större skillnader, då den nya färgen inte är så mörk. Och det är svårt att få till bra foton så att ljuset faller rätt osv. Men färgen skiftar beroende på hur ljust det är i köket. Ibland kan man ana en svag grön ton, ibland ser det betonggrått ut. hur som, så är det så sjuuukt mycket finare än innan. Speciellt sedan skänken och tavellisten kom på plats.
Det skall även skruvas på möbelben på skänken, men de har inte kommit med posten ännu utan bör dyka upp i nästa vecka.

Köket känns som ett helt nytt kök nu. Även om planen är att byta ut även köksbänken, samt kaklet över köksbänken när tid och ekonomi finns, så har helgens målning gjort en enorm skillnad. Det övriga som skall rustas känns det inte lika bråttom med längre. var sak har sin tid, och nu kan vi verkligen leva med köket som det ser ut idag.

Vi fick besök mitt i kaoset igår av barnets morbror och två av sina kusiner. Deras mamma ligger hemma med någon form av förkylningshosta, och de var desperata att komma hemifrån :-p De kom och fikade, tittade på köket och lekte med barnet som tyckte det var kalaskul med besök.
Vi blev förvarnade om deras besök, så jag försökte någon timme innan att söva barnet i soffan. Han slumrade till i typ 5 minuter, men sedan ville han vara vaken och inte ALLS sova, så jag befarade uselt humör när fikagästerna hunnit vara här en liten stund.
Och visst, mot slutet började det bli lite smågnälligt, men han höll ut förvånadsvärt länge. För med facit i hand hade barnet varit vaken sedan han vaknade klockan 9 på morgonen, och när han väl somnade på eftermiddagen hade han varit vaken 7 timmar i sträck... det är lååång tid för en knappa 7,5-månadersbebis. Bra övning inför dagis om inte annat ;-p

Även idag har vi haft besök. Av barnets farmor och farfar som ville titta på köket, samt glutta på barnets, waiiit for iit, tändER. Jodå, igår när vi skulle försöka få en längre titt på tanden vi upptäckt är på gång, så såg vi minsann att även tanden bredvid är på G! Den ligger någon millimeter efter den första, men lär komma upp ungefär samtidigt. Det handlar alltså om de två mittersta tänderna i underkäken. Fatta hur söööt han kommer se ut när de är ute.
Kanske har vi nu en lite vettigare förklaring till barnets ointresse av att äta mat, nämligen tänderna.

Idag har jag även gjort en till sats av jordnötskakorna som blev lite misslyckade sist. Idag ökade jag smörmängden lite, och minskade mängden mjöl litegrann, så nu föll inte degen isär i smulor utan gick att forma innan man stoppade den i kylen. Den smulade liite när den skulle skivas sedan, men det gick mycket bättre än sist, och nu blev det långt mer än 39 kakor, dock inte 100. Jag orkade inte räkna :-p


Kommentarer

  • Jennie säger:

    Det blev jättefint! En sån där skänk vill jag också ha nu. Superfint.

    2012-03-11 | 22:33:47
    Bloggadress: http://jempie.se
  • Johanna säger:

    Kul att du gillade det(även om bilderna inte blev så bra pga dåligt ljus)! Ja expedithyllorna är skitsnygga. Inte så överdrivet dyra heller, vilket är bra då de lätt blir repiga(djävla laminat). Och repigare lär de bli med små klåfingriga barn som röjer omkring :-p

    2012-03-12 | 13:33:23
  • Emma säger:

    Åh, vad fint det blev<3

    2012-03-12 | 15:52:35
    Bloggadress: http://fantasiibloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här: