collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Upp & ner, fram & tillbaka

Kategori: Allmänt

Snabbgenomgång av natten då. Den var både bra och dålig. Dålig för att det var en utdragen ilsken läggning, samt att det efter första uppvaket(efter ca 4h sömn) tog en halvtimme innan barnet somnade om igen. För att vakna 8 minuter senare och knorra ett par minuter till.
Men sedan kommer den bra delen, och det är att han sov hela 6 timmar innan 3:e uppvaket, då han fick komma över till sängen och amma och somna om igen(varpå vi sov 2h till).

Även dagsvilan gick lite smidigare idag, för den har också varit en utdragen historia senaste 2-3 dagarna. Jag vagnar honom oftast till sömns då det är det enda som funkar än så länge. Dagtid får han dessutom ha napp under sina vilostunder.
Sista dagarna har det som sagt tagit tid innan han somnat. Han ligger där och pratar och lajar med fötter och snutte, tar ur nappen och grejar med den, och efter en stund blir han grinig och gnällig och är inte alls med på att sova. Man får stoppa i napp titt som tätt, och vagna långt om länge innan han till slut somnar.
Idag lades han i vagnen lite tidigare än vi brukar, då han gått och smågnuggat sig i ögonen i stort sett ända sedan vi klev upp. Han somnade inte på stört eller så, men idag kom aldrig det där gnället, utan han låg vaken men under tysnad. Jag vet inte det beror på att han ammades dåsig innan, men förmodligen spelade det in en del.

Nu magtränar barnet på sin bilmatta, och mamma "fuskar" med ett avsnitt "I drömmarnas trädgård" för att lura honom ligga så länge som möjligt innan han ledsnar ;)
Efter lite mer lek på golvet ska vi åka till affären och lämna in en Traderaförsäljning till paketombudet, samt handla lite smågrejer som saknas i kylskåpet. Sedan ska vi hem och längta efter pappa tills han kommer hem :)



Kommentarer


Kommentera inlägget här: