collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Sköna söndag

Kategori: Allmänt

Idag gick vi ut efter lunchen för att så några av fröerna vi beställt. Det såddes persilja, basilika, timjan och dill i krukor som nu står i köksfönstret. Dillen ska egentligen sås ute senare, men vi ville testa att så lite inne bara för skojs skull.
Barnet sprang runt i sin gåstol på altanen under tiden, tills vi tog fram baden-badenstolarna och satte oss med varsin kopp kaffe i solen medan barnet fick snutta en stund före eftermiddagsvilan.
Medan barnet låg och sov i sin vagn passade jag på att påbörja trimningen av trädgårdshäcken som löper runt halva tomten. Vi tänker bara korta ner den lite i år, för att nästa år kapa ner alla grova grenar så att den tätar till sig. En sak i taget, vi är fortfarande less på häcktrimning från förra året då vi trimmade bredden på den och genom det fick ca 1,5 meter extra tomtyta, så vi orkar inte ta på oss för stort jobb då man gärna vill hinna med annat trädgårdsarbete under våren.

Sambon passade även på att hiva bort det fula gamla nedärvda plastbordet vi haft på altanen, och ställde dit de fina vita trämöblerna vi fått av sambons moster. Tanken är att de senare ska stå ute på "terrassen", och att vi ska införskaffa nya utemöbler till altanen. Om ekonomin finns. Vi ska ju riva det befintliga fuskbygget till altantak och bygga nytt, och så är sambon fast besluten att mura en grill som han gått och fnulat ut ritningar över i huvudet ända sedan förra sommaren. Det är hans stora drömprojekt och "skötebarn", och den delen lämnar jag heelt över till honom. Grillning är karlars jobb(enligt dem själva), och då får de tamejtusan bygga sina drömgrillar själva också ;-p



Full rulle på altanen


Skönt i solen


Pappamys


Neo solar


Stefan solar(observera det snygga hålet i grenen)


Zzzzzz....

Kommentarer


Kommentera inlägget här: