collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Äntligen

Kategori: Allmänt

Nu har mamman äntligen fått sova igen några välbehövliga timmar. Visserligen har jag vaknat då och då på grund av sovställningsbyte, sprattlande bebis, sambons väckarklocka och sådant, men det gör jag i regel alltid ändå. Dock har jag lyckats sova lite emellanåt.
Och barnet då? Jodå, han pep till vid ett tillfälle. Alltså ett pip, men det var så kort och knappt märkbart att jag inte iddes skriva upp det. Och så har det sprattlats lite då och då när han ändrat sovställning. Men första ljudliga(arga) uppvaket skedde 6h och 50 minuter efter att han somnade på kvällen. Nästan 7 timmar.
Men neggo och tråkig som jag är, så hurrar jag inte för fort över det, eftersom han somnade efter 3 sekunders protest vid läggning för att han var så förbaskat trött. Hade han inte varit det, hade han med säkerhet fortsatt protestera precis som tidigare kvällar.

Sedan sov han 3h & 15 minuter till, och när han vaknade tog jag över honom till min säng så han fick amma och fortsätta sova en timme till där.
Jag vet inte om den där amningen och sovstunden i sängen kanske är väldigt dum, men jag tror att han är rätt hungrig efter att ha sovit så många timmar, och mycket riktigt åt han som en häst. Och att han får sova vidare sista stunden i min säng är ändå något han kan få förtjäna efter nästan en hel natt i egen säng.
När vi väl lyckas få ordning på läggningen och den sker utan protester så kanske jag går vidare med att lägga tillbaka honom i sin säng efter amning. Jag vill ta lite en sak i taget, liksom.
Och har vi riktig tur, kanske han inte ens vaknar den där sista gången så småningom, utan sover ända tills det är dags att kliva upp.

Inatt blev det sammanlagt 11h & 11 minuters sömn för barnet, med 2 uppvak under natten.
Idag ska jag vänta lite längre med förmiddagsvilan än jag gjort sista 2-3 dagarna och se om han kanske sover liite längre då. Och verkar han sova väldigt länge får jag väcka honom så att luren på eftermiddagen inte blir alltför lidande. Jag ska försöka lägga upp lite av ett schema nu kommande dagarna. Än så länge mest på ett ungefär, med plats för lite modifiering. Ser jag att morgondagen blir ungefär likadan kommer jag spika tiderna ordentligt.
På lördag ska ju nämligen barnet lämnas med barnvakt för allra första gången när sambon och jag ska ut och äta(ÄNTLIGEN), och då vill jag ha lite bestämda tider för när saker och ting ska ske, så att inte hela upplägget blir sabbat igen.
Egentligen passar det väl inte superbra med barnvaktning mitt i allt det här, men vi har sett fram emot det så länge så vi tänker göra det ändå. Vi Behöver göra det om inte annat, vi har ju inte haft någon annan egentid än typ 3 timmar när barnet var ett par månader gammal och vi lämnade barnet hos sin farmor och farfar för att åka och storhandla. Men hur mysigt är det att storhandla, liksom? :-p

Idag ska vi försöka hitta på något efter lunch, barnet och jag. Åka iväg någonstans och se något annat än hemmets fyra väggar. Ett tag funderade jag på Färsna(4H-gård utanför Norrtälje), men den turen blir så lång, och då somnar barnet i bilen både dit och hem, och då blir det helt fel med eftermiddagsvilan. Det får bli något annat. Dessutom tror jag att sambon gärna vill följa med på en sådan grej, då det blir barnets första kontakt med andra djur än katt/hund.
Jag har ju funderat på Öppna förskolan, men jag är ju fortfarande lite anti. Men man ska ju ge allt en chans sägs det, och Linus kanske tycker det är skitkul. Dessutom har jag läst på Mammabloggen Inga Konstigheter hur Öppna förskolan räddade ena bloggmammans psyke innan det brast totalt mitt i sitt barns 9-månaderstrots(Vad kul, ÄNNU en fas att se fram emot).
Vi får se hur vi gör, helt enkelt.

Först måste jag dock tackla barnet som till synes är trött redan, fast planen är att hålla honom vaken någon halvtimme till. Dessutom åt han knappt någon gröt till frukost idag, vilket kan bero på att han fick frukost i sin matstol i stället för i gåstolen som han brukar(japp, ännu en dålig rutin från den korkade förstagångsmamman), så jag får väl försöka pilla i honom lite välling om en stund så han slipper sova middag på fastande mage. 

Kommentarer

  • Jennie säger:

    Haha vad skön du är "japp ännu en dålig rutin..."

    Äh du är ingen korkad förstagångsmamma. Tycker du verkar vara en mycket klok förstagångsmamma som tar tag i saker du inte är nöjd med. Inte så jävla korkat när man tänker efter.

    2012-03-29 | 12:36:38
    Bloggadress: http://jempie.se

Kommentera inlägget här: