collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Födelsedagsfirande

Kategori: Allmänt

Igår fyllde Linus 1 år, och det firades från morgon till kväll med massa bus och lek, besök från släkten, många fina paket, kalasfika och mera bus och lek, och slutade i en genomtrött men glad unge som somnade som Pippi Långstrump med fötterna på huvudkudden.
 
Dagens första paket före frukostgröten(hink, spade, kratta, sil och
ett par "kakformar")
 
Pappa blåser ballonger
 
Barnet tyckte det var jättekonstigt att det var ballonger ÖVERALLT
 
Barnet fick en alldeles egen sandlåda av sina snälla farföräldrar
(samt en hink full av sandlådeleksaker)
 
Ännu fler paket
 
Hink, spade och en liten sil
 
Lite mera Duplo
 
Kanelbulle var inte fy skam!
 
Mamman erkänner att hon är mycket stolt över tårtan :-p
 
Barnets första bekantskap med tårta. Det var inte så tokigt, även om
det mesta blev kvar på tallriken. Men han åt själv med sin sked(alltså
hackade med skeden i tårtan och slickade av det som
lyckades fastna på skeden).
 
 
Av mig och sin pappa fick han "bara" 2 presenter, och det var dels paketet med hink och grejer som han fick på morgonen, samt en gungställning som numer står ute på tomten. Inte för att vi inte vill unna honom massa presenter, men för att en gungställning faktiskt kostar pengar, och pengar är vi inte gjorda av. Dessutom visste vi redan i förväg att han skulle få mycket presenter av sina snälla släktingar, och någon måtta får det faktiskt vara. Vi vill trots allt inte att han ska bli bortskämd redan från start, vi vill att han ska lära sig att uppskatta de saker han får, och verkligen känna glädje över det han önskat sig och kanske till och med får. Och så ska grejerna få plats någonstans också, och vi har trots allt inte obegränsat med utrymme att ställa massa prylar på. Linus rum är litet, och vi vill inte att det ska förvandlas till en liten skrubb med hyllor upp till taket fulla med grejer och en säng i mitten, liksom. Han ska kunna vara i sitt rum och leka och fortfarande ha golvyta kvar att leka på.
 
Några av leksakerna han fick är han ännu lite för liten för att förstå vad man ska göra med och för liten för att uppskatta, så de ska vi lägga undan för att ta fram senare när han har mer glädje av dem. Till de sakerna hör bland annat några av sandlådeleksakerna, de kommer vara perfekta att ta fram nästa sommar(lite större spadar, hinkar och bilar/traktorer). Han fick även en jättefin sak som heter "Happy Summer", det är som ett litet plastbord som man kan hälla vatten i en fåra(eller vallgrav om man så vill), i vilken det kan åka runt båtar. Det finns en liten vev på som liksom "skjutsar" fram vattnet så att båten åker framåt. Man kan även stänga av vattenflödet med små slussar, och så finns det små plastslott som står på "öarna" runtikring vattenfåran/vallgraven. Det är en jättefin leksak, och han kommer älska den om något år eller två, men just nu slänger han bara plastslotten, slussblocken och båten på golvet, och sedan är han klar, så vi ställer undan den tills han är stor nog att förstå tjusningen med den.
 
Han har även fått en stor säck med Megablocks som jag känner på mig att det är fler än bara Linus som kommer sitta och leka med(jag satt själv och byggde ett hus av Duplo tidigare idag och hade skitkul :-p), så de fyller två stora lådor i barnets expedithylla nu.
Han har fått pengar till sin spargris, jättefina bodys och en pekbok med bilar. Han har säkerligen fått fler saker som jag glömt räkna upp eller visat på bild nu. Ni hör ju, han ligger redan på bristningsgränsen till att bli en bortskämd unge :-p
Barnet hade verkligen en superrolig dag igår, och både han och hans föräldrar vill tacka mormor & morfar, farmor & farfar, morbror & Maria och kusinerna Emma & Max tusen gånger om för besök och superfina presenter. Och tack alla som hälsade och grattade via facebook och sms :)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: