collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Dagis. Förlåt, fööööörskoooola

Kategori: Allmänt

Igår spenderade barnet sin första dag själv på dagis utan pappa. Pappa ska finnas nära tillhands om det skulle "krisa", men som vi hela tiden trott, så hade det inte varit några problem alls att lämna Linus på dagis utan oss. Han hade varit lite ledsen när han vaknade från vilan, men det brukar han kunna vara hemma också ibland.
 
När hans pappa kom för att hämta honom, hade det inte varit några som helst tveksamheter över vilken unge det var som var i sitt esse och höll låda för fulla muggar, han hördes tydligen så fort pappa klev in i lokalen :-p
Vår lilla Allan Ballan.
Sambon tyckte det kändes jätteskumt att lämna dagis gården Utan unge med sig, och det hade känts ännu skummare att komma hem och inse att han var själv hemma och inte behövde "passa upp" på Linus. Han kunde göra precis vad han ville.
Och jag tror att det värmde i pappahjärtat att komma in på dagis efter  2 - 3 timmars "egentid" och mötas av en glad unge som var glad att se honom :)
 
Linus hade tydligen traskat omkring en massa på egen hand runt möblerna på dagis. Han gör det inte så mycket hemma, men det finns väl inte så mycket "bebisanpassade" möbler här heller, det är fel höjd på allting.
Han gick visst flera varv. Och det känns positivt, att han övar på egen hand också, annars är han gärna lite "harig" och vill hålla oss i båda händerna. Men då går han så framåtlutad eftersom han vet att han inte ramlar, så träningen blir ju liksom "fel". Men å andra sidan är det ju i alla fall bättre med "fel" träning än ingen träning alls.
Snart knallar han nog iväg från både sina föräldrar och möblerna, för det har hänt vid ett par tillfällen att han plötsligt bara knatat iväg på egen hand utan att hålla i oss. Han kan stå intill mig på vardagsrumsgolvet, och så får han plötsligt för sig att han ska gå till exempelvis altandörren, och tar sats och bara går utan att tänka på att han faktiskt inte håller i sig. Nackdelen med det är att han har så bråttom jämt så han är ju ständigt på väg att falla framstupa när farten slår över :-p
 
Idag är det hur som helst Dag 2 för Linus att vara själv på dagis, och det lär gå lika bra som igår. Och när han kommer hem väntar det förmodligen besök i huset, så han kommer ha fullt upp med att hålla låda hela dagen :-p
 
Ha-haa, jag hittade dem!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: