collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Det värker

Kategori: Allmänt

... i mammahjärtat idag. Lilla Minigris har stundtals varit såå ledsen. Barnens farmor kom hit idag och hjälpte mig, och det värkte nog ganska rejält i farmorhjärtat också, när inget hon gjorde räckte till för stackars lilla grisen.
Han har stundtals varit riktigt varm, säkerligen runt en 39 grader. Och han lyckas ju gång på gång bajsa så fort han har fått en supp, så kroppen hinner ju aldrig ta upp ibuprofenet(vi har ipren-suppar hemma just nu) fullt ut vad jag kan gissa.
Han blir trött fort, men sover dåligt och vaknar lätt, vilket inte är så konstigt när man är snorig och hostar. Jag har funderat på om man ska våga låta honom sova ute trots att han har feber? Det brukar vara behagligare för andningen att sova ute när man är snuvig, och han sover i regel bättre utomhus, men just när det är feber inblandat så blir det ju lite knepigt. Det kan bli både för varmt eller för kallt för honom. Men om han inte känns alltför varm vid någon av vilorna så skulle man ju kunna prova. Får han bara lite ordentlig sömn kanske han bättrar på sig snabbare. För inatt blev det ju inte mycket sömn för honom alls, den som sov bäst inatt var nog hans storebror som sov i sin egen säng längre än vanligt, han kom in till oss först efter 02 någon gång.

Nu på kvällen var det en extremt trött och hängig Minigris som lades i sin säng. Han ville inte alls äta någon kvällsgröt, och när jag lade ner honom i sängen gav han inte ifrån sig så mycket som ett pip. Han lade sig genast på sidan och bara låg där och andades tungt. Stackars liten.
Han hostar ibland och tappar nappen, och under dagen idag när han hostat har han blivit jätteledsen, men nu somnar han om direkt han har fått napp i munnen, helt utan gnäll. Då är man trött.

Han blev suppad innan sänggång och jag hoppas verkligen att den får verka nu och bjuda honom på lite välbehövlig sömn mellan hostarna. Och så hoppas jag innerligt att natten inte blir som den föregående, för bådas vår skull.
Och allra mest hoppas jag förstås att han mår lite bättre i morgon, för nu har vi bara en supp och en liten skvätt Alvedon kvar som ska räcka till i morgon kväll då maken kommer hem med påfyllning.

Btw, understimulerad 2,5-åring är inte att leka med. Det är inte klokt vad mycket hyss och trots han bjussar på just nu. Han tycks vara feberfri nu iaf, men hostandet är kvar och han är rätt blek, men han äter knappt någonting för tillfället. Han lever typ på mjölkprodukter för han vill bara ha yoghurt, mjölk och O'boy. Ibland lan det slinka ner några tuggor ostsmörgås och lite äpple. Men jag trugar inte, han kommer börja äta igen när han blir hungrig.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: