collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Så kom den

Kategori: Allmänt

Dagen före den där dagen när man doppar. Doppar vad förresten? Veken? Wohoo! :-p

Nej men seriöst.
Storsonen/plåstret/mammagrisen/kärtbarnharmånganamn avslutade sin kväll i sängen med att bestämt förklara att han inte vill ha några julklappar. Inte heller vill han åka till sina morföräldrar i morgon.
Jag tror bestämt att det osar lite tomterädsla här. Det har nog pratats lite för mycket om tomten här hemma. Om att ifall vi ställer fram mjölk och kakor till tomten så lämnar han nog paket till oss inatt. Det skulle väl, om man tänker efter, kunna skrämma vem som helst att veta att en främmande skäggig gubbe tar sig in i ens hus om natten när man ligger och sover.

Om att tomten sedan nog kommer komma hem till mormor och morfar och hälsa på.
Men droppen var nog vid middagsbordet då pappan, i all välmening, skulle försöka lura barnet att äta upp sin mat, genom att säga att han såg någon smyga förbi utanför. Att det nog var tomten som smög runt och ville se om vi var duktiga och åt upp vår mat, så att vi förtjänade att få julklappar.
Såhär i efterhand borde man kanske ha tänkt om lite. Folk som smyger runt utanför huset är ju inte heller någon rolig vetskap. Jag är laddad för mardrömsgnällande barn inatt :-p

Kommentarer


Kommentera inlägget här: