collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Att vara storebror

Kategori: Allmänt

... är inte alltid så lätt. Eller kul, kanske jag ska säga.
Idag har mamma enligt Linus tycke varit lite för mycket med lillebror. Han har varit bortskämd med att ha pappa hemma i flera veckor som kunnat ta hand om lillebror medan Linus fått massa mamma-tid, men idag skulle pappa först iväg till sjukgymnasten på förmiddagen, och givetvis skulle lillebror ha en av sina sämre dagar just idag och vara ledsen och kinkig och kräva massor av mammas uppmärksamhet medan pappa var borta.
Även när pappa kom hem tog mamma hand om lillebror en massa då han fortfarande var gnällig och allmänt missnöjd med tillvaron. Och självklart var det dags för lillebror att äta mat när Linus skulle sova middag, så pappa fick ta middagsvilan med Linus.
När Linus vaknade och klev upp, var lillebror Fortfarande inte nöjd, så mamma skulle testa att mata lite till, och som om inte det räckte så tog mamma med sig den där sabla lillebrorsan in till Linus rum när han och pappa satt och lekte.Till slut blev nog Linus rätt less på att mamma bara var med Casper, för efter middagen skulle grisungen ha mat Igen, och när mamma låg i sängen och ammade kom Linus också upp i sängen och klämde plötsligt tag i halva ansiktet på sin lillebror, och det var inte löst och försiktigt. Mamma sade ifrån att sådär får man inte göra för det det gör ont, och mycket riktigt blev lillebror ledsen. Efter bara någon minut ger han sig på sin lillebrors ansikte Igen, denna gång ännu hårdare, vilket resulterar i vrålande ledsen lillebror och arg mamma.
Pappa kom och tog in Linus till sitt rum och hade ett lugnt men bestämt snack med honom. Sedan kom Linus tillbaka och gav sin lillebror en puss och sade förlåt, för att några minuter senare greppa tag på samma hårdhänta sätt i katten i stället...
 
Stackars unge. Det är inte lätt att gå från att ha varit nummer 1 hos mamma med 100% uppmärksamhet, till att behöva dela förstaplatsen med en gnällig, blöjfyllande konstant hungrig bebis som snor Linus tid med mamma stup i ett. Och han skulle bara veta vad som komma skall... med en bebis som lär sig förflytta sig omkring själv, som kommer ha storebror som sin superhjälte och vilja vara överallt där han är och vilja ta alla saker han håller i...Vänta du bara, stackars storebror... På förmiddagen var storebror hyfsat förtjust i sin lillebrorMen kärleken till lillebror avtog ju längre dagen led...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: