collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Vem har ordet?

Kategori: Allmänt

Jo det har Linus. Bokstavligt talat. Det pratas för fullt här hemma och har så gjorts en tid, och det kommer nya ord i stort sett varje dag.
Tidigare har han ju också "pratat", men då har det mest kommit ljud, och inte fullfjädrade ord. Då kunde till exempel uttrycket "Bah" betyda både boll, pappa och ballong. Nu säger han verkligen boll(vilket för övrigt var det första riktiga ordet han sade, det kom till och med innan han sade ett regelrätt "mamma").
Senast igår kom den största skrällen dock, när Linus satt och åt middag med sin pappa. Han pekade mot köksfönstret och sade "boffe". Utanför vårt fönster, på andra sidan gatan, står det ett hus. I det huset bor farbror Bosse och Solveig. Nu vet vi i och för sig inte om det var just Bosse han satt och sade, men vi kan inte komma på vad för något annat han kan ha menat. Bosse har vi dock inte träffat på ett tag, så det känns lite långsökt att det skulle vara honom Linus pratade om. Men ungar är ett outgrundligt folk och kommer ständigt med överraskningar, så man vet aldrig!
 
Här kommer en liten ordlista över barnets ordförråd(jag kommer säkerligen glömma hälften):
 
Bada bada - Bada
Pappa/Pa - Pappa
Mamma - Mamma
Boll - Boll
Kaht/Taht - Katt
Boh - Bok
Titta - Titta(säger just nu ordet titta KONSTANT)
Naminaminami - Nam nam/Hungrig/Gott
 
Idag har han sprungit runt och sagt Titta hela dagen, vad han än har hållit på med. Grej of the day, liksom.
I skrivande stund sover barnet middag, och förhoppningen är att han ska sova ett par timmar(men det lär jag kunna fetglömma) så att han orkar med födelsedagsfirande hos sin kusin Emma i eftermiddag.
Själv höll jag på att somna inne på hans golv under läggningen, men utnyttjar nu hans sovtid till att fixa iordning födelsedagspresent, plocka undan lite här och där och så ska jag strax läsa ett nummer av Norrtälje tidning som legat och väntat på mig. Ska visst finnas en artikel som handlar om nedläggningarna av alla skolor runtikring alla småorter här omkring. Även vår lilla skola här i Rånäs är planerad att läggas ned, vilket vi såklart tycker är uruselt...
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: