collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Usch

Kategori: Allmänt

Det är jobbigt att jobba. Framför allt när chefen "glömt" att han gett en gubbe ledigt, samtidigt som en annan försvinner iväg för att röntga en stortå och blir borta hela dagen. Vi har med andra ord haft det rätt körigt på jobbet idag.
Det distriktet jag går den här veckan ska egentligen vara färdigkammat när jag kommer på morgonen, men idag hade det varit så mycket att de andra inte ens hade hunnit börja med mitt distrikt. Konstigt nog hade de hunnit med delar av sina egna disktrikt? Hmm... Men jag tänker faktiskt inte sitta här och vara någon bitterf***a eller så, jag vet ju själv hur slitigt det är dagar som denna, och man vill gärna börja med sitt eget innan man ställer sig och fixar åt någon annan.
Och min stackars kollega som ska stå med mig i Företagscenter(och lära mig kvällsrutinerna vilka jag inte kunnat tidigare), åkte ju på skitdistriktet numero uno idag som är hur stort som helst, så hon var tillbaka först en halvtimme innan Företagscenter stänger. Tack och lov hade jag lyckats fixa och förbereda det mesta(åtminstone det jag kommer ihåg hur man gör) inför stängning så hon fick en möjlighet att äntligen äta sin lunch(typ kl 17:45. Själv åt jag min vid 16:15). Dock insåg vi strax innan vi skulle stänga ner hela stället och gå hem, att vi hade missat fixa en grej som egentligen ska vara klart innan kvällsbilen kommer och hämtar den avgående posten. Men men, det var en hård dag idag och vi missade det, helt enkelt. Och den som kommer och gnäller... får väl gnälla då. Själv tänker jag inte lyssna :-p

Idag slog barnet till med rekord i dagvila i alla fall. Dagens båda vilor hade tydligen varat 2h vardera(!). Han hade väl lite att ta igen från igår. Kvällens läggning var tyvärr lite av en repris från gårdagen. Han har tydligen upptäckt att det är väldigt roligt att trassla sig över på mage, dessvärre tycker han inte att det är lika roligt när han väl legat på mage ett tag. Och tilläggas bör kanske att han inte Ligger ner, utan "ställer sig" på händerna och kikar över spjälorna.
Slänga nappen över kanten var roligt även idag, så det har han också hållit på med en stund. Det tog väl ca 45 minuter från det att han lades, tills han faktiskt somnade idag också. Att han inte somnar direkt är väl inget problem i sig, det dryga är allt spring som tillkommer då ungen börjar gnälla så fort nappen är kastad, magläget är tråkigt eller benen trasslat in sig i filten(som han ändå inte har på sig). Men men, det går väl över det också till slut. För att ersättas av något annat :-p

Nu tänker mamman för en gångs skull gå och lägga sig. Liiite tidigare än hon brukar. Hur stora är oddsen för att jag faktiskt somnar tidigare då tror ni? ;)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: