collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Tasset av små fötter

Kategori: Linus utveckling

Nu händer det mycket. Från att ha varit i stort sett stillasittande(bortsett från daglig racing i gåstolen då förstås), så har barnet börjat visa mer och mer intresse för att ta sig framåt med hjälp av sina fötter. Detta innebär långa promenadturer runt omkring i huset, samt ute i trädgården/längs gatan utanför(vilket innebär en högst obekväm gångställning för mammans och pappans ryggar).
Fram till igår har detta skett i strumplästen då vi inte haft några skor i rätt storlek till honom. Han har ju inte velat gå tidigare så vi har inte brytt oss om att köpa några skor som ändå inte använts. Men igår köpte sambon 2 par begagnade skor av en kompis.
 
 
Största anledningen till skoinköpet beror på att barnet tack vare sitt "spring" i gåstolen, har lagt till sig med ovanan att gå på tårna. I gåstolen spänner han tårna och trippar fram på dem, och detta gör han nu alltså även när han går och håller oss i händerna. Det ser rätt kul ut då han påminner om en liten ballerina, men det är ju inte så bra ur lära-gå-synpunkt. Sandalerna till vänster på bilden, som är de vi använt mest då de vita inte satt så bra, har medfört att han "tvingats" att gå mer med hela foten då det är svårare att trippa på tårna med dem på sig. Dock fortstter han trippa på tårna när vi går inomhus utan skor. Men vafan, han kommer ju lära sig gå som folk ändå till slut.
Senast idag var vi ut på en promenix i grannskapet, och hälsade bland annat på hos grannen snett över gatan när han höll på att packa sin husvagn inför midsommarfirande på annan ort. Sedan vandrade vi vidare till gatans patetiska ursäkt till lekpark(igenvuxen sandlåda, ett par traktordäck, en minirutschkana och en "storbarnsgunga"). Han vill gå hela tiden, överallt, just nu. Och man blir ju rätt mör i ryggen av att gå böjd som en ostbåge hela tiden. Försöker man stanna och få honom att sätta sig ner en stund blir han asförbannad :-p
 
Och under tiiidiga morgonen idag, i vår säng, vaknade han till och rullade över på mage, vred sig ner mot våra fötter och kröp plötsligt iväg ett par steg. Dock genom att suga tag i lakanet med händerna och kravla med benen. Men ändå. Snart klättrar väl han ute i äppelträdet också.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: