collinus

Livet i byhålan med barn och katter

*Pust*

Kategori: Allmänt

Så var det mesta av sakerna på dagens "Att göra-lista" avklarat.

Torkat av alla köksytor - Check
Bäddat rent i sängen - Check
Dammsugit - Check
Våttorkat golven - Check(eller ja, inte i alla rum, men där man rör sig mest)
Bakat tårta - Check(dock ska glasyr på i morgon)
Satt upp väggdekor på dörren till barnets rum - Check(fanns ej med på listan utan blev en spontangrej. Dekoren har legat och väntat på att få komma upp ett tag)
Lagat mat - Check

Jag måste ju säga att det tog emot ganska mycket att ställa sig och baka och laga mat i ett precis nystädat kök. Men jag ville få städningen avklarad först så jag var säker på att det skulle bli av i tid. Framför allt då båda pojkarna var ur huset så jag kunde fara runt som jag ville utan att bli avbruten av Gnällus Pellus. Och nu känner jag mig mycket nöjd med mig själv!

Dagens städning beror faktiskt Inte huvudsakligen på att det kommer fikabesök i morgon(även om det är en betydande del), utan främst på att jag inte vet när jag kommer orka/ha tid att städa nästa gång. På måndag börjar jag ju jobba, och jag llär vara tvärslut när jag kommer hem om kvällarna. Och då ska jag ta över efter sambon så han får pusta lite efter långa dagar med barnet(jag vet ju själv hur uppskattat det är). Och helgerna lär jag bara vilja göra typ... ingenting :-p Dessutom skall det börja byggas nytt altantak någon av helgerna i juni(nästa helg är det sagt, men jag lämnar öppet för förändringar då Karma som bekant brukar vara en tik) och då blir det nog mycket barnpassning för min del.

Och vet ni vad? Nästa lördag ska jag kanske ut på min allra första utekväll sedan barnet kom. Visserligen nykter utekväll, men ändock utekväll på en krog, långt från hem och barn, och lyssna på liveband och vara Social med någon annan än sambon! :-p
Detta blir även ett litet eldprov för pappan och barnet, då det blir barnets första kvällsläggning Utan amning. Han snuttar ju som en del av kvällsrutinen innan läggning, så det ska bli spännande att höra hur det kommer gå, för jag kommer åka hemifrån säkert en timme innan barnet äter kvällsgröt och sådant. Spännande!
Menne, detta är ju inte säkert spikat och bokat än, den som lever får se. Men jag hoppas det blir av, för jag skulle behöva se lite annat folk än bara barnet, sambon och närmsta familjen jämt. Med detta menade jag såklart inte att jag är less på sambo, barn och familj och tycker mindre om dem eller något, såklart. Jag menar bara att mitt sociala umgänge varit väldigt begränsat sedan barnet kom, och jag behöver öva lite på min sociala kompetens :-p

Så, i morgon väntas besök av min bror med familj, sambons bror med familj, samt sambons föräldrar. Mina egna föräldrar har förhinder, och jag vet inte hur pass mycket tid eller lust min mamma haft att åka på social tillställning i morgon i vilket fall, då min morfar somnade in för resa till Nangijala idag. 90 år blev han. Honom ska jag berätta om en annan dag :)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: