collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Förbenat

Kategori: Allmänt

Sambon tog med barnet till Uppsala idag, för att sitta barnvakt åt barnets kusiner. Deras föräldrar var båda upptagna på olika håll och hade inte lyckats lösa det med barnpassning på annat sätt, så sambon ställde upp och åkte in och mötte upp den äldre kusinen, för att sedan gå och hämta den yngre kusinen på dagis.
Dessvärre drog det ut på tiden för kusinernas pappa som skulle varit hemma vid typ 18:00, så sambon och barnet var inte hemma förrän 20:00, och då har barnet i normala fall redan lagts i sin säng. Detta reulterade såklart i en regelrätt skitkväll för både föräldrarna och barnet här hemma, då ungen efter gröt, pyjamas och snutta var på tok för övertrött och inte ALLS ville somna.

Läggningen har varit en lång, utdragen historia med ett barn som trasslat sig över på mage i sin säng(med tillhörande gnäll efter 3 sekunder). Ett barn som ideligen slängt nappen över sängkanten och börjat asgarva varje gång mamman försökt säga "Nej, nappen ska vara i munnen, för nu ska vi sova". Ett barn som kastat runt napp, snutte och filt överallt. Ett barn som knappt orkat hålla ögonen öppna, men varit så förbenat envis att han hållit sig vaken på ren järnvilja och fortsatt kasta sina nappar över sängkanten, för att sekunden efter bli arg för att han inte har någon napp. Ett barn som tog säkert 45 minuter att söva och som somnade först 22:10 i stället för 20:00 som annars.

Nu har mamman huvudvärk. Den beror väl visserligen mest på att det varit en stressig vecka på jobbet, men kvällens pärs gödde den nog lite extra. Jag som tänkt att jag skulle lägga mig tidigt ikväll. Nu har JAG blivit övertrött, och dessutom hungrig. Och så ligger det en viss frustration och bitterhet och gnager i bakhuvudet över det faktum att jag vid hemgång från jobbet, trodde att jag inte skulle komma därifrån. Bilhelvetet ville inte starta och prydde displayen med orden "Engine Fault. Workshop". Suck.
Jag kom därifrån i alla fall, med ovan nämnda bil, hela vägen hem. Frågan är bara om den startar nästa gång någon av oss tänkt åka någonstans i den? Jag tänker i alla fall "sejfa" och ta Peggy till jobbet i morgon. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: