collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Fettisdagen

Kategori: Allmänt

Ja, jag har köpt semla. Och ätit upp den. Det tog ungefär 2 minuter. Dessutom hjälpte katterna med glädje till att äta upp grädden. Tjuvar. Jo, tjuvar, för båda två stod och slickade grädde från den när jag lämnade den utan uppsikt under ca 12 sekunder då jag hällde upp ett glas juice jag skulle ha till.

Jag stod i valet och kvalet i affären och tittade på de där semlorna. Ska jag, eller ska jag inte? Jag har ju redan ätit minst 4 st i år redan. För ja, jag är en sådan som fuskar och köper före fettisdagen utan att skämmas ett djävla dugg.
Anledningen att jag över huvud taget tvekade var för att sambon vill försöka bli av med några av sina extra "sympatigravidkilon" som han drog på sig när jag väntade Linus. För det var Han som fick så kallade cravings, inte jag. Jag kunde på min höjd bli lite sugen på frukgodis, typ Gott&Blandat, ibland. Men det var ytterst sällan, och det var aldrig så att jag var TVUNGEN att få tag i fruktgodis just precis då annars skulle huvuden rulla. Nej då, fanns det hemma kunde jag äta, men fanns det inte så var jag lika nöjd utan.
Jag åt knappt något godis alls faktiskt.
Men sambon var som sagt sugen på lite allt möjligt lite då och då. Främst glass om jag inte minns fel, så det blev en och annan Ben&Jerry här hemma.

Nu valde jag trots allt att köpa ett par semlor, bara för att det är just "rätt" dag att äta semla på idag. Men sedan får det vara bra med godsaker ett tag framöver. Nu ska vi vara duktiga.
Och så är jag lite bitter på mataffären som när semlorna först kom till butiken, tog 40kr för 2 st. För att sedan sänka dem ett tag till typ 23/25kr någonting. Men vad får man betala på själva semeldagen om inte 40kr igen... Påminner mig om priset på jordgubbar i somras, som sjönk och höjdes och sjönk och höjdes om vartannat. Fast det kunde iofs inte själva butiken styra över, var kilopriset på jordgubbar var från ena dagen till den andra. Men sedan när blev det kilopris på semlor?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: