collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Collins badhus

Kategori: Allmänt

Jodå, snart vankas helrengöring av barnet. Det är kanske svårt att tro, men en dryga 6-månadersbebis kan faktiskt lukta som en hel karl. I alla fall under armarna och om tårna. Ungen svettas som en timmerkarl och får tåjuice som en fotbolsspelare.

Att bada ett barn när man är ensam hemma kräver lite planering för att få allt att gå ihop utan att behöva springa ifrån barnet när det ligger i badbaljan/på skötbordet/i soffan eller andra sådana där ställen som man absolut inte ska lämna en bebis på utan uppsikt. Förr GICK det att skutta de 2 stegen ut i hallen och hämta ett nytt paket våtservetter medan barnet fortfarande låg kvar på skötbordet, men sedan barnet lärde sig vända på sig så funkar inte sådant längre, man måste vara steget före JÄMT. Alternativt baxa med sig det 10kg tunga barnet på ena armen medan man ska försöka skramla fram flaskan med babyolja ur skåpet utan att den far i golvet med andra handen.

Nu står baljan framme, badskummet och babyoljan är redan portionerad i baljan, badlakanet är framlagt, kameran står redo(för man bara MÅSTE fota barnet i all sin nakenhet när han badar för att han är så söööt), ren blöja+pyjamas ligger redo i soffan och kvällsgröten är förberedd och redo att blandas och värmas när barnet är färdigbadat - för man vet aldrig när barnet plötsligt bestämmer sig för att han är trött, då gäller det att vara snabb som attan för att hinna få i några skedar gröt innan den plötsligt börjar spruta tillbaka ut ur munnen igen.
Badvattnet fylls på straxt innan barnet skall strippas så det inte hinner kallna innan barnet är placerat i baljan.

Men först måste jag kolla var lill-kattan är någonstans, för hon har en förkärlek för att gå och lägga sig i spjälsängen. Typ 7 ggr om dagen. trots att man jagar bort henne därifrån hela tiden. Med vattenspruta. *suck*
Anledningen att hon inte får ligga där beror inte på någon rädsla för att hon ska lägga sig PÅ barnet, för det skulle hon aldrig komma på tanken att göra. Barnet är läskigt. Men man vill gärna slippa all päls hon släpper ifrån sig åtminstone i barnets säng. men det är ju sååå mysigt att ligga där. Önskar barnet var lika förtjust i sin säng :-p

Nä, tiden springer iväg när man bloggar - nu skall här tvagas timmerman!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: